Dodaj do ulubionych

Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymonta

IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 00:49
Profesjonalizm Direct Fly już widać na ich stronie, a nasza lotniskowa strona
www.lotnisko.lodz.pl bezmyślnie to spapugowała. Wg rozkładu lotów lotniska
Lublinek lot do Lwowa trwa 5 minut wylot 10.25 Łódź, przylot Lwów 11.30
ponieważ wszędzie godziny odlotów i przylotów podawane są wg czasu lokalnego
w Łodzi mamy czas (UTC+2), a we Lwowie (UTC+3) dlatego pierwsy lot do Lwowa
się nie odbył bo nikt nie uwierzył w ten 5 minutowy rejs. Lublinek wstyd.
Oczywiście powinno być przylot Lwów 12.30 ponieważ lot trwa 1.05h, a różnica
czasu między Polską, a Ukrainą jest +1, o czym fachowcy od lotnictwa
międzynarodowego jak widać nie wiedzą.
Obserwuj wątek
    • szakal_el Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo 13.04.06, 07:00
      Przyloty podaje sie zawsze według czasu lokalnego...
      • Gość: polaczek Wojtek ma rację..czytajcie posty uważniej.... IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 10:14
        wylot u nas w Łodzi 10.25 w tym czasie we Lwowie jest już 11.25 - teraz
        przylot na Lublinku widnieje Lwów 11.30 czyli Wojtek ma racje najszybszy lot 5
        minutowy hehe...powinno być 12.30
        • szakal_el OK. No to sorka (n/t) 13.04.06, 12:22

• kriku Re: Wojtek ma rację..czytajcie posty uważniej.... 15.04.06, 01:34
          no a jak tak bys leciał w kierunku zachdnim szybciej niż obrót kuli ziemskiej to
          kto wie, może byśmy dolecieli wczoraj.
          i ciach w totka
    • Gość: Zagłoba Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:09
      Co do profesjonalizmu DirectFly - spójrzcie na zdjęcia, np.:
      lotnictwo.net/foto.php?id=125131 lub
      www.airliners.net/open.file/1030615/L/ i zwróćcie uwagę na malowanie
      ogona. Cały docip polega na tym, że samolot ten był malowany może... z dziesięć
      dni temu, a farba juz obłazi. A może w ramach oszczędności zasosowali kalkomanię ;)
    • Gość: ATC Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:45
      opanuj sie! Czasy zawsze sie podaje wg czasu loklanego lotniska gdzie
      wykonywana jest operacja, dlatego przy innych strefach czasowych wychodza takie
      kwiatki... A na logike jaki bylby sens pisac o ktorej laduje samolot we Lwowie
      czasu polskiego? Waznym jest jaka tam jest godzina przeciez! a jesli ktos nie
      zna podstaw geografii to juz tej osoby problem!
      I widze ze znow o tym samym rozmowa, bo przy poczatkach lotow do STN tez byly
      pytania czemu samolot w jedna strone leci 3h a w druga tylko 1h!?
      pozdrawiam
      atc
      • Gość: bosman Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo IP: *.intersoft.pl 13.04.06, 08:50
        Ty chyba nie zrozumiales tego postu. Kolega pisal, ze zle podany przylot wg
        czasu lokalnego we Lwowie.
      • geographer Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo 13.04.06, 10:23
        Ja nie rozumiem geografii! możesz mi wytłumaczyć :)))
        • Gość: Slavekk Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo IP: 212.191.172.* 13.04.06, 13:04
          > Ja nie rozumiem geografii! możesz mi wytłumaczyć :)))

Wszystko bardzo dokładnie (i prawidłowo) wyjaśnił Wojtek na początku tego wątku.
          Może spróbuj przeczytać...;-)
        • Gość: wojtek Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 21:29
          Na stronie portu lotniczego Lublinek w rozkładzie lotów błąd został dzisiaj
          naprawiony i tak jak powinno być godzina przylotu podana jest wg czasu
          lokalnego tj. 12,30. Świadzcy to o tym, że ktoś w Porcie Lotniczym Łódź-
          Lublinek czyta to forum. Niestety w Direct Fly nie czytają bo tam nadal rozkład
          lotów jest z błędami i godziny przylotów i odlotów we Lwowie podawane są wg
          czasu polskiego.
          O zgrozo nie jest to tylko literówka, pomyłka w pisaniu rozkładu. Ten błąd tkwi
          również w systemie komputerowym Portu Lotniczego Lublinek. Jestem w posiadaniu
          wykupionego biletu tzw. "Zlecenia przewozu LODZ LWOW LWOW LODZ ", gdzie podano
          błędną godzinę przylotu do Lwowa lot SXP340 - 11:30 i błędną godzinę wylotu z
          Lwowa lot SXP341 - 14:20.
          Ja rozumiem, że można nie znać geografi, nie wiedzieć nic o strefach czsowych
          ale wtedy nie można zajmować się międzynarodowym ruchem lotniczym.
          Ktoś kto popełniał te błędy ma przecież przełożonych, też fachowców od
          transportu lotniczego. Czyżby wszyscy byli dyletantami. Może ktoś powie, że to
          jest czepianie się, ale to dyletanctwo idzie w świat i może tu jest odpowiedz
          na pytanie dlaczego kolejni przewoźnicy omijają Łódź
          • geographer Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo 13.04.06, 22:24
            Chłopaki chyba nie zrozumieliście mojej małej aluzji. Jestem studentem
            geografii więc takie przeliczanie czasu to dla mnie podstawa.
            Nie bierzcie tak wszystkiego na serio :)
            Chyba można było domyśleć się po moim nicku i :)))
            • kriku Re: Profesjonalizm Direct Fly i Lotniska im.Reymo 15.04.06, 01:39
              > Chyba można było domyśleć się po moim nicku i :)))

mamy tu fachwców chyba z każdej dziedziny jak np Meteo_Experta (pzdr).
              nawet jakiś ATC się pojawił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka