Gość: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:01 Czemu na lublinku nie ma sokołow chroniacych lotnisko przed nieporządanymi ptakmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:17 Jest urządzenie odstraszające ptaki. >>> CHYBA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:23 w wa-wie na Okęciu widziałm faceta z sokołem - podobno to najbardziej skuteczna ochrona. Kiedyś cztałem statystki i wynika z nich,że gro wypadków ma przyczyne w zderzeniu z ptakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latawiec Re: klient IP: *.eranet.pl 17.04.06, 23:10 Gorzej ci ? Najpierw zapytaj, potem pisz głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: klient IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 23:25 Czy mógłbyś rozwinąć myśl? Czemu mu ma być gorzej - że pisze o wykorzystaniu sokolnika ze swym za przeproszeniem ptakiem do pracy na rzecz lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: klient IP: *.retsat1.com.pl 17.04.06, 23:23 A skąd masz taką informacje że nie ma takiej osoby?. Jest taki gościu - zresztą już o sędziwym wieku i mieszka na Retkini - nie wiem od jak dawna zajmuje się odstraszaniem ptaków z lotniska (ale na pewno robił to już za czasów areoklubu). Kiedyś posiadał 2 sokoły, ponoć jednego zestzelili mu myśliwi, (a taki niepozorny sokołek jest wart niebagatelne sumy). No i co najlepsze ów pan zarabia dosyć dosyć pokaźne pieniążki - nie bedę mówił dokładnie ale jest to ok. 2x średnia krajowa. Wiem też że ostatnio miał spór bo jego kolega na okęciu zarabia ok. 8.000 zł no i ma chęci na podobną kaskę :). Wiem też że ostatnio wspólpraca między stronami się nie układa - być może ma to związek z zakupem urządzenia do odstraszania ptaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: klient IP: *.pai.net.pl 17.04.06, 23:53 Sokol byl kiedys na pewno. Widzialem go. Nie wiem czy jest nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: klient IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 18.04.06, 01:54 Sokolow prosze panow nie bylo nie ma i nie bedzie. Zamiast sokolow bedzie trzech (a moze i wiecej ) ...kapelanow. Pelnic beda podobna funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: klient 18.04.06, 10:03 poszukaj już sobie innego forum i zabierz swoich kapelanów. Jesteś NUDNY i męczysz wszystkich ciągle prawie tym samym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Re: klient IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 10:08 Geographer podobno jesteś ciotą? A miałem cie za takiego sympatycznego gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: klient 18.04.06, 10:27 Nie żebym tu bronił geographera, ale co ma wspólnego orientacja z byciem sympatyczną osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: klient 18.04.06, 10:42 Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale za tego typu posty podlegasz odpowiedzialności karnej. Wystarczy zgłosić takie przestępstwo do prokuratury. Nie miałeś odwagi podpisać się z imienia i nazzwiska? Spoko zostaje jeszcze twoje IP skąd ty masz takie sensacyjne informacje? Pisali o tym w Fakcie????? Gazeta na twoim poziomie???? Nie zamierzam odpisywać na żadne kolejne tego typu posty więc darujcie sobie rozciąganie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Re: klient IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 11:20 No to już wybieraj się do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: klient 18.04.06, 13:36 Pisano przeciez ze jest juz jeden kapelan i zabraklo wina na lotnisku. Wyslano umyslnego i msza sie odbyla. Samolot dolecial. Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: klient 18.04.06, 22:37 Jak jest przystojna ciota, to chetnie poznam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: klient IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 15:14 niesmaczne i cieńkie jak ty.... A na lotnisku jest urządzenie do odstraszania ptaków.Obsługuje je osoba sprawdzająca stan pasa startowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasek Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:04 Tyle tylko że urządzenia do odstraszania są nic niewarte. Znalazłem kiedyś w stronke na której wszystko było opisane( zapomniałem adres ploszenie czy jakos tak). Wszyskie poważne lotniska na świecie mają sokolników łącznie z lotniskami wojskowymi, był nawet program na National Geografik. Odpowiedz Link Zgłoś