IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:01
Czemu na lublinku nie ma sokołow chroniacych lotnisko przed nieporządanymi
ptakmi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:17
      Jest urządzenie odstraszające ptaki. >>> CHYBA :)
    • Gość: klient Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:23
      w wa-wie na Okęciu widziałm faceta z sokołem - podobno to najbardziej skuteczna
      ochrona. Kiedyś cztałem statystki i wynika z nich,że gro wypadków ma przyczyne
      w zderzeniu z ptakami.
    • Gość: Latawiec Re: klient IP: *.eranet.pl 17.04.06, 23:10
      Gorzej ci ? Najpierw zapytaj, potem pisz głupoty.
      • Gość: Zagłoba Re: klient IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 23:25
        Czy mógłbyś rozwinąć myśl? Czemu mu ma być gorzej - że pisze o wykorzystaniu
        sokolnika ze swym za przeproszeniem ptakiem do pracy na rzecz lotniska?
    • Gość: Marecki Re: klient IP: *.retsat1.com.pl 17.04.06, 23:23
      A skąd masz taką informacje że nie ma takiej osoby?. Jest taki gościu - zresztą już o sędziwym wieku i mieszka na Retkini - nie wiem od jak dawna zajmuje się odstraszaniem ptaków z lotniska (ale na pewno robił to już za czasów areoklubu). Kiedyś posiadał 2 sokoły, ponoć jednego zestzelili mu myśliwi, (a taki niepozorny sokołek jest wart niebagatelne sumy). No i co najlepsze ów pan zarabia dosyć dosyć pokaźne pieniążki - nie bedę mówił dokładnie ale jest to ok. 2x średnia krajowa. Wiem też że ostatnio miał spór bo jego kolega na okęciu zarabia ok. 8.000 zł no i ma chęci na podobną kaskę :). Wiem też że ostatnio wspólpraca między stronami się nie układa - być może ma to związek z zakupem urządzenia do odstraszania ptaków.
      • Gość: zaq Re: klient IP: *.pai.net.pl 17.04.06, 23:53
        Sokol byl kiedys na pewno. Widzialem go. Nie wiem czy jest nadal.
        • Gość: axx Re: klient IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 18.04.06, 01:54
          Sokolow prosze panow nie bylo nie ma i nie bedzie. Zamiast sokolow bedzie
          trzech (a moze i wiecej ) ...kapelanow. Pelnic beda podobna funkcje.
          • geographer Re: klient 18.04.06, 10:03
            poszukaj już sobie innego forum i zabierz swoich kapelanów. Jesteś NUDNY i
            męczysz wszystkich ciągle prawie tym samym postem.
            • Gość: Wicek Re: klient IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 10:08
              Geographer podobno jesteś ciotą? A miałem cie za takiego sympatycznego gościa.
              • mat25 Re: klient 18.04.06, 10:27
                Nie żebym tu bronił geographera, ale co ma wspólnego orientacja z byciem
                sympatyczną osobą?
              • geographer Re: klient 18.04.06, 10:42
                Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale za tego typu posty podlegasz
                odpowiedzialności karnej. Wystarczy zgłosić takie przestępstwo do prokuratury.

Nie miałeś odwagi podpisać się z imienia i nazzwiska? Spoko zostaje jeszcze twoje IP

skąd ty masz takie sensacyjne informacje? Pisali o tym w Fakcie????? Gazeta na
                twoim poziomie????

Nie zamierzam odpisywać na żadne kolejne tego typu posty więc darujcie sobie
                rozciąganie go.
                • Gość: Wicek Re: klient IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 11:20
                  No to już wybieraj się do sądu.
                  • axx61 Re: klient 18.04.06, 13:36
                    Pisano przeciez ze jest juz jeden kapelan i zabraklo wina na lotnisku. Wyslano
                    umyslnego i msza sie odbyla. Samolot dolecial.
              • panajotow Re: klient 18.04.06, 22:37
                Jak jest przystojna ciota, to chetnie poznam:P
          • Gość: gość Re: klient IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 15:14
            niesmaczne i cieńkie jak ty.... A na lotnisku jest urządzenie do odstraszania
            ptaków.Obsługuje je osoba sprawdzająca stan pasa startowego.
            • Gość: pasek Re: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:04
              Tyle tylko że urządzenia do odstraszania są nic niewarte. Znalazłem kiedyś w
              stronke na której wszystko było opisane( zapomniałem adres ploszenie czy jakos
              tak). Wszyskie poważne lotniska na świecie mają sokolników łącznie z lotniskami
              wojskowymi, był nawet program na National Geografik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka