Dodaj do ulubionych

Niezły ten nowy "Dziennik"

18.04.06, 08:13
nie najgorszy, za szybko oceniam co najmniej na poziom Wyborczej, a w
perspektywie, szczególnie odnośnie publicystyki krajowej, moze okazać się
mniej uwikłany i bardziej obiektywny. no, no, zobaczymy jeszcze jak sie
postarają na wydanie weekendowe - gdzie mam nadzieję znajdzie się miejsce na
szerszą publicystykę. W Agorze na pewno dziś lekki szum i oczekiwanie na
spływ informacji o sprzedaży konkurenta...
A potem przenosimy się na nowe forum. nie skażone jeszcze moja osobą.
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 08:18
      Kaszani rzekł:
      A potem przenosimy się na nowe forum. nie skażone jeszcze moja osobą.
      Dziad dopowiedzial:
      A juz kupa malwinego psa na pewno.
      Dzierżżż!!!
      • cassani no i 18.04.06, 08:19
        wywołałeś wilka z kibla!
        • dziad_borowy A skoro już jesteśmy przy kupie;-)) 18.04.06, 08:22
          to owa psia kupa w Katowicach dopiero raczkuje:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=40405572
          Łódź górąąą!!!!!!!!!
          Dzierżżżż!!!
          • cassani Re: A skoro już jesteśmy przy kupie;-)) 18.04.06, 08:48
            kupy to w ogóle temat raczkujący...
            • Gość: Ale jaja Re: A skoro już jesteśmy przy kupie;-)) IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 08:51
              ssss...raczkujący
    • Gość: bosman Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.interserwer.pl 18.04.06, 08:44
      Nie spodziewałbym sie dużo po tym "Dzienniku". Przejrzyjcie sobie zespół
      redakcyjny - to po prostu przybudówka "Faktu".
      www.dziennik.pl/poznajnas/index.html
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 08:52
        wiesz, było nie było, goście z niczego stworzyli Fakt, gazete która ma nakład
        ponad pół miliona dziennie, o ile mnie pamięc nie myli. Poza tym to że Fakt
        jest skierowany do idiotów nie znaczy że tworzą go idioci i tak wprost bym tego
        nie łączył.
        • Gość: gosc Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.astral.lodz.pl 18.04.06, 09:11
          cassani napisał:

> Poza tym to że Fakt
          > jest skierowany do idiotów nie znaczy że tworzą go idioci

Uwazaj na słowa bo obrażasz 98% tych ktorzy umieja czytac w tym kraju.
          • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:29
            przeciez Faktu się nie czyta tylko ogląda...
        • artnow Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:11
          Jak to z niczego ???
          Przecież Fakt to dokładnie niemiecka gazeta.
          Porównaj:
          www.bild.t-online.de/BTO/index.html
          www.efakt.pl/

Nawet Layout jest kontrolowany z Niemiec...
          Skąd tutaj miejsce na tworzenie z niczego ???
          • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:28
            wiem, wiem, wiem, wiem. wszystko wiem. aczkolwiek w Polsce nowa i na przykład
            taki NowyDzień legł. chodzi mi o profesjonalizm ludzi wprowadzających ta
            gazetę. i o to że odruchowo Dziennik porównuje sie do Faktu. A czmeu ne do
            Forbsa czy Neewsweeka. przeciez to ten sam wydawca.
    • artnow Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:14
      cassani napisał:

> A potem przenosimy się na nowe forum.

Jak na razie nie mają jeszcze forum. Nie wiadomo czy wogóle będzie, bo ich www, wygląda na zwykłą stronkę, a nie na stronkę z aspiracjami portalowymi.
      • kapitan_kloss Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:17
        Jak to z niczego?
        Zeby stworzyc gazete trzeba pieniedzy, a te zapewne pochodza z Niemiec.
        Nie mam nic do pieniedzy, nawet niemieckich ale mowienie ze "z niczego"
        stworzyli to naduzycie.
        Ps. Pofil gazety i jej niezaleznosc zalezna bedzie od wlasciciela, a nie od
        zespolu redakcyjnego.
        • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:50
          kapitan_kloss napisała:
          > Ps. Pofil gazety i jej niezaleznosc zalezna bedzie od wlasciciela, a nie od
          > zespolu redakcyjnego.

w przypadku Sukcesu tak. w przypadku Forbsa - nie.
          • kapitan_kloss Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:58
            Wole jednak aby gazety wydawane byly za wlasny, polski, zarobiony kapital.
            Dlatego wyzej cenie Agore od Axel Springera.
            • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 10:07
              ja też bardziej cenię Agore - ale co do kapitału - to mrzonka, globalizacja
              panie idzie, globalizacja... także inwestycji.
              i całe szczęście.
            • danwar1 Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 21.04.06, 11:59
              "Agora" to polski kapitał? Zajrzyjcie na stronę "Agory", kto jest w zarządzie
              spółki - w większości Amerykanie! Niektórzy kiedyś mieszkali w Polsce, znają
              dobrze język polski, ale to za mało, żeby nazwać ich polską firmą. Podobnie
              finansowanego z naszych kieszeni (szczyt chamstwa!) radia "Racja" (propagandowa
              stacja antyłukaszenkowska) w żaden sposób nie można uważać za radio
              białoruskie - najwyżej białoruskojęzyczne, reprezentujące zachodnie interesy.
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:30
        no - cieniuteńka ta strona póki co. ciekawe za ile kupili domenę dziennik.pl i
        kto był szczęśliwym posiadaczem.
    • Gość: cedryczek Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.04.06, 09:15
      hm, jak rozumiem jestes jak kukułcze jajo ;-) a myslisz ze nowy dziennik nie
      uwikla sie w jakis uklad ?;-) w koncu to wielki koncern jest wlascicielem
      tytułu wiec liczy się tylko $.
      musze przyznac ze wolalbym zeby to agora zarabiala kesz a nie jakis krzyżak ;-)
      no ale co zrobić. swoja droga to ciekawe jak agora sie uchowala przez te
      wszystkie lata. Owszem GW cieszy sie duzym wzieciem ale to chyba jedno z
      nielicznych (choc bardzo dochodowych) przedsięwziec agory. Gdy wejdzie sie na
      strone agory widac ze grupa agory to nie tylko GW ale tez jakies firmy zajmujace
      sie bilbordami, stacje radiowe etc, wiekszosc przynosi straty. po nowymdniu mam
      wrazenie ze agora do czego się nie dotknie to ... takie wrazenie, choc trzymam
      za nich kciuki. tzn ogolnie sie zastanawiam na ile jest to konkurencyje
      przedsiebiorstwo. Sila napedowa agory - czyli GW - to jakby manna z nieba.
      Ludzie ktorzy sie sprawdzali w GW mogli sie sprawdzac nie dlatego ze sa dobrzy
      ale dlatego ze nie mieli konkurencji, stad jak na moj gust kiepskie wyniki
      pozostalych gałęzi tej firmy.
      • kapitan_kloss Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 09:18
        I dlatego ze GW ma kapital do ktorego doszla samodzielnie budzi takie emocje i
        nienawisc "prawdziwych polakow".
        • Gość: bosman Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.interserwer.pl 18.04.06, 09:23
          Każdy Polak, który czegoś się dorobi budzi w tym katolickim kraju niewnawiść
          innych "prawdziwych" Polaków.
          • bubot Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 10:29
            zdaje się, że chodzi o to, że ten kto ma więcej - ukradł. a na pewno nakradł
            dzięki swoim czerwonym układom.
        • Gość: prawdziwy polak Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 18.04.06, 10:43
          >...do którego doszła samodzielnie...
          czyżby???
          prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg
          • cassani Prawdziwku 18.04.06, 12:01
            noo tak -chyba Agora doszła samodzielnie. A co - podejrzewasz że Heritage Films
            finansowało Agorę?
          • barracuda7110 Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:55
            Zieeeeeeeeew. Ile jeszcze razy zobaczę to tandetne zdjęcie?
      • yarro Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 10:26
        Czytałeś raport o wynikach finansowych spółki Agora? Bo ja nie.
        • Gość: kaszani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:49
          www.bankier.pl/inwestowanie/profile/cmpynews.html?
          cmpy=AGORA&type_id=8&category=85
        • Gość: cedryczek Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.04.06, 13:31
          ja tak :-)
    • cassani to jest niezłe 18.04.06, 10:47
      www.agora.pl/agora_pl/1,66405,3278556.html
      ...Zdaniem Agory tego typu praktyki źle definiują relacje z czytelnikami gazet
      opiniotwórczych, które polegają na budowaniu z nimi więzi dzięki najwyższej
      jakości dziennikarstwu i stałemu dialogowi, a nie najtańszej ofercie. ...

i trzymając się tej zasady Agora podjęła decyzje o obniżeniu ceny. rotfl.
    • Gość: olgierd Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.centertel.pl 18.04.06, 11:05
      Napisali w nim że muzem sztuki powstanie w manufakturze ....
      hmm to jak to w końcu jest ....
    • Gość: ... Jaki jest adres www Dziennika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:08
      • mat25 Re: Jaki jest adres www Dziennika 18.04.06, 11:14
        www.dziennik.pl
    • Gość: amrita Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: 195.69.80.* 18.04.06, 13:15
      a mnie sie dziennik podoba, nareszcie konkurencja dla tej sparszywiałej gazety

szkoda tylko ze niema lokalnego dodatku, ale porownujac z dodatkiej gazetowym,
      to moze nawet lepiej
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 13:30
        przecież nawet w tytule napisałem że nowy Dziennik jest niezły i mi sie też
        podoba. Ale z drugiej jakby dla mnie jakaś gazeta była dla mnie sparszywiała to
        nie wykazywałbym się aż takim masochizmem zeby jeszcze surfować po jej stronie
        internetowej.
        • Gość: cedryczek zgadzam się ... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.04.06, 13:35
          Smieszą mnie ludzie ktorzy nie czytaja GW, nie podzielaja jej pogladu na
          rzeczywistosc, tylko siedza tu i marudzą ...
        • Gość: amrita Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: 195.69.80.* 18.04.06, 15:36
          ale ja przeczytalam wszystkie posty,a nie tylko tytuł i wynika z nich ze
          raczej sie ludziom nie podoba.

poza tym forum to raczej nie gazeta, tylko twór (notabene całkiem udany) który
          zyje własnym życiem. a gdyby siedzenie tu bylo dla mnie jakimkolwiek
          sadomasochuzmem to bym tu nie wchodzila (tor aczej logiczne, nie?)

• Gość: asd Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:11
        nakład ponad 300 000 tysięcy pierwszego dnia
        a jest co dziennie lepszy,
    • moheras "Dziennik" wydaje sie byc do bani 18.04.06, 13:23
      Moze najpierw z ich strony:

"
      POZNAJ NAS

Redaktor Naczelny DZIENNIKA

Robert Krasowski

Znany z wielu tytułów prasowych publicysta. Ukończył Wydział Filozofii
      Uniwersytetu Warszawskiego. Ma 40 lat, karierę zaczynał jako dziennikarz "Życia
      Warszawy". Był również szefem działu opinii w "Życiu".

W "Fakcie" pełnił funkcję zastępcy redaktora naczelnego oraz szefa
      publicystycznego dodatku "Europa
      - Tygodnik Idei".
      Zastępca Redaktora Naczelnego

Marta Bratkowska

Ukończyła polonistykę na UW, od 1995 roku była dziennikarką działu
      ekonomicznego "Gazety Wyborczej". W latach 1999-2000 redaktor naczelna
      miesięcznika "Impact".

W następnych latach współtworzyła serwis internetowy Radia Zet, a następnie
      była kierownikiem działu aktualności tygodnika "Gala". Od maja 2003 roku
      pracuje w Axel Springer Polska. Początkowo była szefową działu Ludzie i
      dodatku "Fakt TV", a następnie została zastępcą redaktora naczelnego "Faktu".
      Jednocześnie od grudnia 2004 do listopada 2005 roku była redaktor naczelną
      dwutygodnika "Na Żywo".

Marta Stremecka

W latach 1990-1996 pracowała jako redaktor "Czasu Krakowskiego". Od 1996 roku
      była szefową magazynu dziennika "Życie".

W 2003 roku rozpoczęła pracę w gazecie codziennej "Fakt". Początkowo była
      szefową działu politycznego, potem zajmowała stanowisko wicenaczelnej oraz
      naczelnej dodatku "Fakt Kobieta".

Marcin Piasecki

Ma 36 lat, jest absolwentem Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego. W
      latach 1992-1994 współpracował z działem kultury tygodnika "Polityka".

Od 1994 roku pracował w "Gazecie Wyborczej" jako dziennikarz i redaktor
      działów: kultura, opinie i gospodarka. Z Axel Springer Polska związany jest od
      2001 roku, początkowo jako sekretarz redakcji i zastępca redaktora naczelnego
      miesięcznika "Profit". Od 2004 roku był redaktorem naczelnym
      miesięcznika "Forbes".

Konrad Kołodziejski

Ma 36 lat. Dziennikarz i publicysta. Pracował m.in. w "Życiu", "Nowym Państwie"
      i tygodniku "Wprost".

Ostatnio był szefem działu opinii "Faktu".
      Sekretarz redakcji

Adam Buła

Ma 42 lata. Dziennikarstwa uczył się w Krakowie, skąd zdecydowanie pochodzi. W
      Warszawie przez ostatnie lata zastępca redaktora naczelnego "Życia Warszawy",
      wcześniej dyrektor wydawniczy tej gazety.

Jeśli przypadkiem jest poza redakcją, przeprowadza najchętniej ambitne
      eksperymenty w kuchni (nadzieje rynkowe pokłada w autorskim smalcu Buły). 15-
      letni syn Filip śledzi przebieg jego kariery z umiarkowanym optymizmem,
      dwuletnia Zosia śledzi wszystko. Mąż Kasi, cudownej blondynki.
      Dyrektor Artystyczny DZIENNIKA i "Faktu"

Piotr Grzybowski

Ma 36 lat. Dyplom robił w Akademii Sztuk Pięknych we Wrocławiu. Potem pracował
      m.in. w "Gazecie Wyborczej". Do wydawnictwa Axel Springer Polska trafił 5 lat
      temu. Pracował nad tworzeniem wielu nowych projektów wydawniczych. W "Fakcie"
      był od początku istnienia tej gazety, tworząc jej makietę i pełniąc funkcję
      dyrektora artystycznego. Współtwórca projektu graficznego DZIENNIKA.

Szef działu FOTO

Artur Łasiuk

Absolwent historii sztuki. Od 1992 roku pracował jako redaktor w Centralnej
      Agencji Fotograficznej. Następnie jako fotoedytor w "Rzeczpospolitej", a od
      1998 roku w "Gazecie Wyborczej", gdzie zajmował się m.in. fotoedycją
      w "Magazynie" i redagowaniem albumów "Fotografie Gazety Wyborczej". W 2005
      przez pół roku pełnił funkcję wicedyrektora Agencji Fotograficznej Fotorzepa.

Wydawca DZIENNIKA

Grzegorz Jankowski

Ma 36 lat. Studiował politologię na Uniwersytecie Warszawskim. Pracę
      dziennikarską zaczął w serwisie radiowej Trójki w 1990 roku, gdzie był
      depeszowcem. Później w "Życiu Warszawy" (1993) i "Życiu" (1996) pracował jako
      sekretarz redakcji. W 2001 roku został zastępcą redaktora naczelnego
      tygodnika "Newsweek".

Dwa lata później stworzył "Fakt", którego jest redaktorem naczelnym. Jest
      również wydawcą witryny internetowej DZIENNIKA.
      Szefowie działów:
      POLITYKA: Cezary Bielakowski
      ŚWIAT: Andrzej Talaga
      WYDARZENIA: Piotr Witek
      EKONOMIA: Waldemar Grzegorczyk
      NAUKA: Marcin Bójko
      OPINIE: Cezary Michalski
      KULTURA: Piotr Kępiński
      STYL: Magdalena Cytowska
      SPORT: Stanisław Żółkiewski
      WARSZAWA: Piotr Strzałkowski
      Szefowie magazynów:
      EUROPA: Maciej Nowicki
      KULTURA: Marta Strzelecka
      SPORT: Paweł Zarzeczny
      7 DNI: Marta Strzelecka"

Czego tu brakuje? Najwazniejszej zeczy jakiej oczekuje od codzinnej gazety.
      DODATKU LOKALNEGO. Co ni po tej gazecie, dowiem sie co tam "politycy" bna
      wiejskiej zrobili, dowiem sie co tam sie dzieje w warszawie co w swiecie a
      brakuje najwazniejszego co sie dzieje w moim regionie. Poza tym w tej gazecie
      haslo jest zle. To nie jest gazeta POlska - Europa - Swiat a warszawa - Polska -
      Europa - Swiat.

"Dziennik" to konkurent Zycia warszawy i rzeczpospolitej a wiec stolecznych
      gazet z dodatkami o kraju. Dla mnie jako lodziannina ta gazeta jest do bani, bo
      od dziennika oczekuje informacji lokalnych i walki o lokalna spolczenosc a nie
      kolejnej stolecznej gazety. Wystarczy ze mamy stoleczna TV, gazety niech
      zostana lokalne
      • cassani Re: "Dziennik" wydaje sie byc do bani 18.04.06, 13:34
        wszyscy oprócz ciebie wiedza że ogólnopolski Dziennik jest konkurencja wprost
        skierowaną na Gazetę a nie Życie (nawet Gazeta obniżyła cene z tego powodu).
        Ale Ty nie wiesz. no trudno, skoro wszyscy wiedzą a Ty nie to my poczekamy.
        Dodatku lokalnego faktycznie brakuje, ale poczekaj, to chyba normalne ze
        inwestor chce dac jakis okres na rozruch zanim zatrudni następnych 100
        lokalnych dziennikarzy terenowych. poczekaj, dzisiaj wyszedł 1 (sł. PIERWSZY)
        numer. daj sobie trochę czasu na głębsze analizy.
        • moheras Re: "Dziennik" wydaje sie byc do bani 18.04.06, 14:51
          > wszyscy oprócz ciebie wiedza że ogólnopolski Dziennik jest konkurencja wprost
          > skierowaną na Gazetę a nie Życie (nawet Gazeta obniżyła cene z tego powodu).

Ale produkt przypomina Rzeczpospolita albo zycie warszawy a nie GW. Moze i
          Dziennik t5ak przeprowadza kampanie by atakowac GW ale produkt to kolejny
          stoleczno - krajowy dziennik

Ale Ty nie wiesz. no trudno, skoro wszyscy wiedzą a Ty nie to my poczekamy.
          > Dodatku lokalnego faktycznie brakuje, ale poczekaj, to chyba normalne ze
          > inwestor chce dac jakis okres na rozruch zanim zatrudni następnych 100
          > lokalnych dziennikarzy terenowych. poczekaj, dzisiaj wyszedł 1 (sł. PIERWSZY)
          > numer. daj sobie trochę czasu na głębsze analizy.

ta gazeta dla mnie bez dodatku lokalnego jest malo interesujaca. Ale poklony za
          perfekcyjny PR tej gazety. Jeszcze nie wyszla a juz kazdy mozwi o tym ze
          zdeklasuje GW a nawet lokalne gazety i ze juz odbniosla sukces. Nikt natomiats
          nie zauwaza tego drobiazgu, ze w tej gazecie nowej codziennej nie ma prawie
          wogole LOKALNYCH INFORMACJI
          Zobacz zawartosc dziennika.
          Kraj, Europa Swiat warszawa.
          Taka formule ma zycie warszawy czy rzeczpospolita. To ze w reklamie pozycjonuja
          ja jako konkurencje do GW nie oznacza to ze jest to konkurent GW. ta gazeta
          odbierze przede wszystkim czytelnikow rzeczpospolitej i zycia warszawy. GW
          pewnie tez, ale procentowo tych czytelnikow odejdzie mniej.
          Dla mnie ten nowy diznnik jesli sie okaze a pewnie sie okaze bedzie mial
          jedynie korespondenta z lodzi ktory bedzie dawal przedruki z gazet lokalnych
          bedzie mniej warty niz darmowe gazetki dawane na skrzyzowaniach. Szkoda czasu
          na czytanie co ta,m sie w polskiej polityce wydarzylo czy co sie zdarzylo w
          warszawie. GW ma swoje oddzialy w miastach w polsce, rozbudowane lokalne
          zespoly redakcyjne. Moze sie podobac albo nie, ale GW jest gazeta krajowo -
          lokalna a rzeczpospolita czy ten nowy dziennik to gazeta warszawsko - krajowa.
          Te rozbudowane oddzialy i lokalne dodatki to jest atut ktorego nie moze
          przeskoczyc rzeczpospolita, tak samo nie przeskoczy Dziennik bo niska cena to
          nie wszystko.
          Pozytywne jest to, ze GW bedzie musiala postawic na jakosc, a ze lokalne
          oddzilay to ich atut to je rozbuduje. No chyba ze bedzie ciac koszty i
          likwidowac te oddzilay. Wtedy za trzy lata GW podzieli los Nowego Dnia bo z
          kapitalem niemieckim nie ma szans
          • cassani Re: "Dziennik" wydaje sie byc do bani 18.04.06, 14:58
            Rzeczpospolita tez jest bardziej ogólnokrajowa a ze specyfiki treści zawartych
            w materiałach jest naturalne że większość artykułów jest o Warszawie bo tam
            jest ulokowane 90% polskiej polityki. To samo jest dziś w przypadku Dziennika.
            Czy Dziennik postawi na oddziały lokalne? Nie wiem, zas wiem ze GW jak będzie
            chciała powalczyc z niemcami będzie musiała swój lokalny potencjał lepiej
            wykorzystać. choć z drugiej strony będzie musiała dawkować , żeby się nie stać
            ogólnopolską gazetą lokalną z dodatkiem krajowym - bo takiego stwora nie
            przełknę.
            w każdym razie trochę ruchu w biznesie powinno zrobic lepiej nam - kupującym.
            ale niekoniecznie. zobaczymy
            • moheras Re: "Dziennik" wydaje sie byc do bani 20.04.06, 12:14
              Rzeczpospolita tez jest bardziej ogólnokrajowa a ze specyfiki treści zawartych
              > w materiałach jest naturalne że większość artykułów jest o Warszawie bo tam
              > jest ulokowane 90% polskiej polityki. To samo jest dziś w przypadku
              Dziennika.

No wlaqsnie jest to dziennik krajowo-warszawski, swierzych informacji lokalnych
              o lodzi nie ma w nim. To tak jak sedan nie jest vanem tak dziennik nie jest
              bezposrednim konkurentem GW a rzeczpospolitej i zycia warszawy.

Czy Dziennik postawi na oddziały lokalne? Nie wiem, zas wiem ze GW jak będzie
              > chciała powalczyc z niemcami będzie musiała swój lokalny potencjał lepiej
              > wykorzystać. choć z drugiej strony będzie musiała dawkować , żeby się nie stać
              >
              > ogólnopolską gazetą lokalną z dodatkiem krajowym - bo takiego stwora nie
              > przełknę.

I z tego mozemy sie cieszyc. A ja bym sie cieszyl gdyby czewsc ogolnokrajowa
              zostala bez zmian a lokalna zostala bardziej rozbudowana o dzialy dbajace o
              interes poszczegolnych regionow. Co do niemca, skoro na dzien dobry postawil na
              niska cene to tak zostanie, udawanie ze jest sie czyms wiecej niz tylko
              ogolnokrajowa masowka

w każdym razie trochę ruchu w biznesie powinno zrobic lepiej nam - kupującym.
              > ale niekoniecznie. zobaczymy

No my sie mozemy cieszyc choc mysle ze dziennik padnie. Newsweek mimo ze
              jakoscia dystansujen wprost i polityke na dwie dlugosci i mimo ze jego forma
              jest zblizona do tych dwu tygodnikow przegrywa z nimi. Tu bedzie mu jeszcze
              trudniej. Na poziomie faktu konkurencja byla slaba poza tym klient prymitywny

• mag.gie Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:12
      no cholercia, chciałam kupić, ale juz go nie było w kiosku.

A GW była :)
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:20
        mniejszy nakład czy .... to drugie?
        a tak na serio to się postarali na pierwszy numer: wywiad z premierem, coś o
        Kwachu, Rosjanach z innej strony, rozmowa z Durczokiem o przejściu do TVN, o
        imperium Bransona a potem się dopiero zaczyna, komentarze, opinie Krasnodębski,
        Król, Rybiński, Fukuyama (pewnie kupiony hurtowo-jakby kupili razem z GW mieli
        by taniej), Penderecki i na koniec troszkę luźniej - ale ciekawie.
        Ja wiem ze to pierwszy numer więc musieli powalczyć - ale poprzeczka jest dość
        wysoko. We wtorkowym wydaniu tyle do czytania co w Świątecznej.

No czytania jak
        • mag.gie Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:25
          pożyczysz jak nie kupię? ;p
          • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:26
            dostarczę nieodpłatnie na wskazany adres!
            • mag.gie Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 18.04.06, 15:29
              :)

wiedziałam, że mozna na Ciebie liczyć :>
              • cassani czytałem 19.04.06, 08:39
                wczoraj. nie jest najgorzej. całkiem całkiem.
                trochę błędów literowych co prawda , których można by uniknąc w pierwszym
                numerze poprzez przeczytanie tego co się daje do druku - ale poza tym nie
                najgorzej.
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:48
      Tyle,że teraz mało kto co czyta. Upolitycznianie gazet nigdy nie robiło im
      dobrze-weźmy taką Trybunę,a ostatnio Wyborczą.(Przekrój też)

lav
      • Gość: ... Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:00
        Naczelnego Przekroju mieli kiedys odstrzelic ale...
        • Gość: lavinka Nie trafili? Nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:21
    • Gość: gg Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:32
      dziennik.pl/index.html
    • Gość: wirtualnemedia Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:53
      Debiutująca dzisiaj na rynku gazeta "Dziennika Polska Europa Świat" będzie
      zawierać dodatki tematyczne. Oto one:

W poniedziałki 16-stronicowy dodatek Sport opisujący aktualne wydarzenia
      sportowe, przedstawiający analizy kolejek ligowych, wyniki meczów i gier,
      sylwetki sportowców, a także komentarze specjalistów i wywiady; szefem dodatku
      jest Paweł Zarzeczny.

W środy dodatek idei Europa – dodatek publicystyczny, do którego piszą
      intelektualiści z Polski, Europy i Stanów Zjednoczonych; dodatek liczy 16 stron,
      został w niewielkim stopniu udoskonalony, dopasowany do nowego dziennika
      (wcześniej pojawiał się w gazecie "Fakt"). Redaktorem prowadzącym Europę jest
      Maciej Nowicki.

W piątki dodatek 'Kultura i TV' (ponad 100 stron objętości) to kolorowy dodatek
      w którym czytelnicy znajdą tygodniowy program wszystkich polskich i nadających
      na terenie naszego kraju stacji telewizyjnych, a także opisy audycji
      telewizyjnych, filmów i seriali. Dodatek zawiera aktualności dotyczące premier
      filmowych, muzycznych i teatralnych, recenzje i opisy wydarzeń artystycznych
      oraz sylwetki artystów. 'Kultura i TV' prowadzi Marta Strzelecka.

Również w piątki dodatek 7 Dni - przewodnik po imprezach kulturalnych w całej
      Polsce, w formacie kieszonkowym (95x180 mm;16 stron), w nim repertuary kin w
      dużych miastach 15 województw,a także informacje o koncertach, spektaklach
      teatralnych, ciekawych wystawach, nowych restauracjach i centrach rozrywki.
      Szefem dodatku jest Marta Strzelecka.

Sobotni dodatek 'Życie jest piękne' to 40-stronicowy magazyn przeznaczony "dla
      wszystkich tych, którzy potrafią cieszyć się życiem. Cenią to, co piękne, modne
      i wysmakowane. Skierowany do tych czytelników, którzy chcą podążać za
      najświeższymi trendami, otaczać się pięknem i poszukują nowych doznań
      estetycznych".Magazyn prowadzony jest przez Martę Stremecką.

Warszawskie wydanie “Dziennika” wzbogacone jest o dodatkowe 8 stron, które
      zawierają aktualności stołeczne,zarówno gospodarczo–społeczne jak i kulturalne i
      sportowe.
      autor artykułu: masz
    • Gość: winc I jaki tani. IP: *.toya.net.pl 19.04.06, 12:28
      • cassani Re: I jaki tani. 19.04.06, 12:39
        teraz to wszystkie da tanie :)
      • moheras Jak w biedronce 20.04.06, 12:15
        moj pierwszy Dziennik, dziennik z biedronki
    • Gość: gitz Re: Niezły ten nowy "Dziennik" IP: *.toya.net.pl 19.04.06, 13:21
      Przydałoby się jednak trochę większe sprawdzanie informacji (vide artykuł o
      toyocie i top gear). Powtarzają też jak połowa wszystkich dziadowskich
      dziennikarzy głupoty o kibicach. Ultras to nie zadymiarze, uczestniczący w
      bójkach tylko kibice organizujący doping na stadionach. Zadymami zajmują się hools.
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 19.04.06, 13:24
        a to z tą toyotą było coś nie tak? bo tez wczoraj czytałem.
    • protz Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 20.04.06, 17:12
      W koncu dziennik dla mnie. :)
      • rozmowy_kontrolowane Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 20.04.06, 17:16
        A dla mnie żadne cudo ten Dziennik. Jest sporo rzeczy, które wykorzystuję w
        pracy, bzdurki takie.
        • cassani cudo to to nie jest 21.04.06, 08:38
          ale nie jest też najgorszy. na razie jeszcze za wcześnie na oceny. gazeta jest
          nowa, ma dużo treści. zobaczymy co będzie jak zainteresuja się nim na poważnie
          reklamodawcy. Jakie treści zostana wyparte przez reklamy. Bo dołożyć więcej
          stron w tej cenie to raczej się nie da.
          • Gość: dziad_nieborak Re: cudo to to nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:15
            Zawsze mozna zmniejszyc czcionke.
            Dzierżżż!!!
            • cassani Re: cudo to to nie jest 21.04.06, 10:22
              o ku..! genialne! że nie pomyślałem! :)
              • Gość: dziad_nieborak Taki już jestem :-))) / nic oprócz samozachwytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:54
                • Gość: detektyw Re: Taki już jestem :-))) / nic oprócz samozachwy IP: *.forweb.pl 21.04.06, 11:57
                  trafne spostrzeżenie, po prostu typowy cassani
                  • cassani co?/co? 21.04.06, 12:02

• protz Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 21.04.06, 11:47
      zeby oddac sprawiedliwosc GW: dzisiaj kupilem Wyborcza, bo telewizyjną ma jednak
      lepszą.

Chodzi głownie o format i przejzystosc, tresci dziennikowego dodatku nie mialem
      czasu zglebic w kiosku.
    • danwar1 Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 21.04.06, 11:53
      Niemiecki dziennik drukowany po polsku ma być obiektywny? To chyba jakiś żart?;)
      • cassani Re: Niezły ten nowy "Dziennik" 21.04.06, 11:53
        ojej.
    • cassani Agora reaguje Tuskowo na nowy Dziennik 04.05.06, 15:41
      Jeśli już musi wspomnieć na swych łamach o nowym "Dzienniku" (choćby przy
      okazji ostatnich zajść z Piskorskim) to zaraz pisze "którego wydawcą jest Axel
      Sprienger".
      To takie dziecięce i czułe jak Tuskowa "Partia braci Kaczyńskich" odmieniana
      swego czasu we wszystkich przypadkach.
      • Gość: lavinka z nielogu Re: Agora reaguje Tuskowo na nowy Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:43
        Czyli wojna się zaczęłą.. nic tylko trza sie okopać ;-PPP

lav
    • cassani kupiłem ostatnio sobotnio-niedzielne wydanie 27.06.06, 09:58
      Dziennika. nie dorasta do pięt Świątecznej jeśli chodzi o treść. niestety -
      zdaje się że po początkowym niezłym poziomie - Dziennik lekko dołuje. o ile w
      kwestiach informacyjnych GW i Dziennik są porównywalne to felietony w GW są na
      dużo lepszym poziomie. No i Dziennik ma tą fatalną ostatnią stronę z
      ploteczkami rodem z Faktu.
      Myślę że GW zbyt szybko i alergicznie obnizyła cenę (z czego się zreszta
      cieszę:) - ale mogli poczekać żeby ocenić poziom konkurenta i wtedy podjąć
      jakieś kroki.
      Dziennik to porządnie robiona gazeta - ale czy będzie opiniotwórcza - wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka