Dodaj do ulubionych

znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL !

22.12.02, 16:59
zobaczcie sami;
www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html
radca
ps. brak mi juz slow...
Obserwuj wątek
    • Gość: Somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 17:12
      Moji ulubieńcy- lekarze, nie daja mi odpocząć.
      Pochlali znowu i znow będa mówić ze to wina społeczeństwa, że wina profesorów,
      wina pacjentów.
      Ech... brak słów.
      • border Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 26.12.02, 12:31
        Tytułem wyjasnienia.
        Oddział Chirurgii w Szpitalu im. Korczaka od ok 2 tyg, jest zamkniety po
        analizach wiezby dachowej zrobionych przez Poltechnike Lodzka i po tym, jak
        zostal zalany w wyniku awarii.
        Dzieci tam lezace wczesniej stopniowo byly wypisywane do domu-po zakonczeniu
        leczenia. Nie bylo potrzeby przewozenia chorych do innych szpitali.
        Skandaliczne zachowanie lekarzy dotyczylo Izby Przyjec, lekarze ci nie maja
        szpitalnego etatu.
        Dyzuruja jedynie, podobnie jak i inni lekarze zatrudnieni etatowo na chirurgii.
        Jeden z lekarzy dwukrotnie byl wyrzucany ze szpitali, w ktorych pracowal-
        wlasnie za pijanstwo.
        Pisze to, bo wiem, ze nienawisc i zgorszenie dotycza Chirurgii, a jest to
        niesprawiedliwe.
        Winnych tego zajscia-wg mnie kryminalnego- nalezy nie tylko usunac z pracy ale
        i pozbawic prawa uprawiania zawodu. Zawsze znajdzie sie jednak jakas parszywa
        owca swiata lekarskiego, ktora zaswiadczy w imie zle pojetej zawodowej
        solidarnosci, ze kolega byl w porzadku lub cierpial na pomrocznosc jasna.
        Przyklad idzie z gory.
    • Gość: Somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 19:46
      I jeszcze jedno.
      Zapytam moich przeciwników w innych dyskusjach o naszej polskiej medycynie.
      Winni sa urzędnicy temu opilstwu?
      • radca prawo jest niedoskonale 22.12.02, 20:26
        Gość portalu: Somsiad napisał(a):

> I jeszcze jedno.
        > Zapytam moich przeciwników w innych dyskusjach o naszej polskiej medycynie.
        > Winni sa urzędnicy temu opilstwu?

- tak,napewno i rowniez maja w tym wspoludzial.Mam na mysli tych torzy "tworza
        prawo".Mam rowniez na mysli wymiar sprawiedliwosci- sady i prokurature.
        Mam na mysli IZBY LEKARSKIE.Mam na mysli URZAD WOJEWODZKI- wydzial zdrowia.

radca
        • Gość: Somsiad Re: prawo jest niedoskonale IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 21:11
          radca napisał:

> Gość portalu: Somsiad napisał(a):
          >
          > > I jeszcze jedno.
          > > Zapytam moich przeciwników w innych dyskusjach o naszej polskiej medycynie
          > .
          > > Winni sa urzędnicy temu opilstwu?
          >
          > - tak,napewno i rowniez maja w tym wspoludzial.Mam na mysli tych
          torzy "tworza
          > prawo".Mam rowniez na mysli wymiar sprawiedliwosci- sady i prokurature.
          > Mam na mysli IZBY LEKARSKIE.Mam na mysli URZAD WOJEWODZKI- wydzial zdrowia.
          >
          > radca
          Radco czyli taki lekarz niewinny?
          • markiza_de_kotlet_mielony Re: prawo jest niedoskonale 22.12.02, 21:16
            Ty somsiad lepiej mi odpowiedz...
            • Gość: gamdan Re: prawo jest niedoskonale IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.12.02, 21:34
              A może ten nietrzeżwy lekarz to doskonały fachowiec, ceniony przez kolegów i
              pacjentów. I może przydarzyło mu się to pierwszy raz. Jak go ukarać?
              Jak ktos mało zarabia to znaczy, że wykonuje mało ważną pracę. A jak praca jest
              mało ważna to się w pracy pije.
              • Gość: somsiad Re: prawo jest niedoskonale IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 21:40
                Gość portalu: gamdan napisał(a):

> A może ten nietrzeżwy lekarz to doskonały fachowiec, ceniony przez kolegów i
                > pacjentów. I może przydarzyło mu się to pierwszy raz. Jak go ukarać?
                > Jak ktos mało zarabia to znaczy, że wykonuje mało ważną pracę. A jak praca
                jest
                >
                > mało ważna to się w pracy pije.
                Gamdan
                Ty powinieneś czegoś się uczyć.
                Rozmawialiśmy już. Nawet jak byłby super fachowcem i pijany poszedł do chorego
                dziecka to znika z zawodu. pamiętasz jak rozmawialiśmy o mężu co tylko raz
                zabił żonę po 34 latach małżeństwa. a zawsze byl dla niej taki miły. Więc go
                nie karać?
                Twoje słowa mówią jaka jest mentalnośc lekarzy.
                Straszne to jest.
                • Gość: gamdan Re: "Tyle obowiązków ile praw" IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.12.02, 15:14
                  Gość portalu: somsiad napisał(a):

> > Jak ktos mało zarabia to znaczy, że wykonuje mało ważną pracę. A jak praca
                  > jest
                  > mało ważna to się w pracy pije.
                  > Gamdan
                  > Ty powinieneś czegoś się uczyć.
                  >
                  > Twoje słowa mówią jaka jest mentalnośc lekarzy.
                  > Straszne to jest.

Somsiad, dlaczego nie odniosłeś się do drugiej części mojego posta. Ty też nie
                  stroń od nauki, w tym wypadku socjologii.
                  A treść niektórych wypowiedzi świadczy o tym, że lekarz musi a pacjentowi wolno.
                  Równość praw i obowiązków to dobra zasada.
                  Hydraulik, który przyszedł do pijanego klienta, może zrezygnować z wykonania
                  usługi. Analogicznie: lekarz musi udzielić pomocy pijanemu pacjentowi.
                  Człowiek przyszedł do pijanego lekarza, ale może zrezygnować i iść gdzie
                  indziej, tam gdzie lekarz jest trzeżwy. To piszę aby unaocznić Wam bzdurne
                  porównania lekarzy do innych usługodawców.
              • kuubaa Re: prawo jest niedoskonale 22.12.02, 23:12

> A może ten nietrzeżwy lekarz to doskonały fachowiec, ceniony przez kolegów i
                > pacjentów. I może przydarzyło mu się to pierwszy raz.
                A gdyby mu sie przydazylo z Twoim dzieckiem spiewalbys tak samo? Nie zycze
                oczywiscie, ale w koncu "wszystkie dzieci sa nasze".
                • Gość: Somsiad Re: prawo jest niedoskonale IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 23:58
                  kuubaa napisała:

> Gość portalu: gamdan napisał(a):
                  >
                  > > A może ten nietrzeżwy lekarz to doskonały fachowiec, ceniony przez kolegów
                  > i
                  > > pacjentów. I może przydarzyło mu się to pierwszy raz.
                  > A gdyby mu sie przydazylo z Twoim dzieckiem spiewalbys tak samo? Nie zycze
                  > oczywiscie, ale w koncu "wszystkie dzieci sa nasze".
                  Na przykładzie gamdama widzimy tok rozumowania lekarzy. Wydaje im się że im
                  wszystko dobrze. Czas aby zrozumieli że są usługodawcami takimi jak hydraulicy
                  czy elektycy.
                  Pijanego hydraulika wyrzucamy z domu i czas aby to robić i z pijanym lekarzem.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: marcin NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 00:12
                    > Na przykładzie gamdama widzimy tok rozumowania lekarzy. Wydaje im się że im
                    > wszystko dobrze. Czas aby zrozumieli że są usługodawcami takimi jak
                    hydraulicy
                    > czy elektrycy.

Sadze, ze my lekarze rozumiemy to już od dawna. Ciekawe, kiedy wreszcie
                    pacjenci pozbędą się tej swojej socjalistycznej mentalności i uznają, że trzeba
                    takim usługodawcom godziwie płacić... A swoją drogą, to że porównujesz lekarzy
                    do hydraulików, również świadczy o tym, że siedzi w Tobie komuna. Zalatuje mi
                    to Gomułką.....

> Pijanego hydraulika wyrzucamy z domu i czas aby to robić i z pijanym lekarzem.

Proponuję wyrzycać również pijanych pacjentów z Izby Przyjęć!

> Pozdrawiam

Ja również :-)
                    • Gość: somsiad Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 10:15

> Sadze, ze my lekarze rozumiemy to już od dawna. Ciekawe, kiedy wreszcie
                      > pacjenci pozbędą się tej swojej socjalistycznej mentalności i uznają, że
                      trzeba
                      >
                      > takim usługodawcom godziwie płacić... A swoją drogą, to że porównujesz
                      lekarzy
                      > do hydraulików, również świadczy o tym, że siedzi w Tobie komuna. Zalatuje mi
                      > to Gomułką..
                      Wielki lekarz obraził się na porównanie? Jesteś lepszym od hydraulika?? a od
                      nauczyciela też jesteś lepszy? a od pielęgniarki??
                      nawet bezdomni potrafią mieć swój honor. A coś takiego nie przychodzi z powodu
                      6 lat nauki. To trzeba po prostu mieć.

> Proponuję wyrzycać również pijanych pacjentów z Izby Przyjęć!
                      Porównanie Twoje coraz bardziej obnaża Twój sposób rozumownia i styl mentalości
                      typowego lekarza.
                      Tłumaczę. Pijany hydraulik przychodzi wykonac usługe. I domownik do którego
                      przychodzi MOŻE byc pijany.
                      Pacjent przychodzi do lekarza, który to ma wykonać USŁUGĘ i taki lekarz nie
                      moze być pijany. ja tez bym chciał aby ludzie byi dobrzy, mili dla siebie ale
                      tak nie jest. I dlatego trzeba przestrzegać pwnych reguł.Równiez picia.
                      A tak przy okazji dodajmy dwa wątki do dyskusji:
                      1. Jak bardzo stacja benzynowa przy szpitalu im. Korczaka pomaga w terapii
                      chorych dzieci?
                      2.Czy jest dla Ciebie jakiś żyjący współcześnie w Łodzi lekarz który jest dla
                      ciebie autorytetem??
                      Pozdrawiam, i to naprawdę szczerze:-)

> > Pozdrawiam
                      >
                      > Ja również :-)
                      • Gość: marcin Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 23.12.02, 11:50
                        > Wielki lekarz obraził się na porównanie? Jesteś lepszym od hydraulika?? a od
                        > nauczyciela też jesteś lepszy? a od pielęgniarki??
                        > nawet bezdomni potrafią mieć swój honor. A coś takiego nie przychodzi z
                        powodu
                        > 6 lat nauki. To trzeba po prostu mieć.

A co ma piernik do wiatraka?
                        Zresztą pisałem o Twojej (i nie tylko...) mentalności, a nie moim honorze.

>
                        >
                        I dlatego trzeba przestrzegać pwnych reguł.Równiez picia.

Porównanie rzeczywiści z mojej strony niezbyt szczęśliwe, ale miejmy
                        świadomość, że "tymi złymi"częsciej są pacjenci, np.pijani hydraulicy ;-)

> A tak przy okazji dodajmy dwa wątki do dyskusji:
                        > 1. Jak bardzo stacja benzynowa przy szpitalu im. Korczaka pomaga w terapii
                        > chorych dzieci?

Drogi dyskutancie, tu popełniasz błąd logiczny. Stacja benzynowa nie została
                        tam zbudowana po to, żeby pomagała w leczeniu, tylko po to, żeby uzupełniać tam
                        paliwo. Może trudno w to uwierzyć, ale tak jest ;-) Wystarczy więc, że w
                        terapii nie przeszkadza, a moim zdaniem nie przeszkadza, ani w terapii dzieci,
                        ani dorosłych. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę argumentó na poziomie baby z
                        magla, że "może wybuchnąć", bo wybuchnąć to Ci może piec w kuchni, i nawet
                        trzeźwy lekarz nie pomoże.
                        > 2.Czy jest dla Ciebie jakiś żyjący współcześnie w Łodzi lekarz który jest dla
                        > ciebie autorytetem??

Jest, nawet kilku.
                        Ale może niech wypowiedzą się pacjenci. Tylko nie przez pryzmat ostatnich
                        wydarzeń.

Pozdrawiam
                        W szczerość nie wątpię

> >
                        • Gość: Somsiad Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 19:50
                          Otóż
                          zdaje się ze jest choroba zwana ołowicą. I zdaje się że opary benzyny są
                          toksyczne. I wydaje się ze osoby pracujace z paliwami mają częstotliwość badań
                          lekarskich częstszą.
                          Jak , miły oponencie, myslisz czy dyrekcja szpitala im. Korczaka opiniowała
                          budowę stacji benzynowej za płotem szpitala?
                          Dziecko jest to człowiek bezbronny , wymagający opieki.
                          Chyba tego uczyli Ciebie na studiach?
                          Twoje odpowiedzi i unikanie prostych , konkretnych rozważań sa też czymś
                          ciekawym.
                          Daj przykład prosze innego szpitala dziecięcego na ŚWIECIE gdzie w odlagłości
                          50 metrów od dziecka chorego na zapalenie płuc jest duża stacja benzynowa.
                          Nie jest grzechem niewiedzieć, grzechem jest nie przyznać się do tego.

> > Wielki lekarz obraził się na porównanie? Jesteś lepszym od hydraulika?? a
                          > od
                          > > nauczyciela też jesteś lepszy? a od pielęgniarki??
                          > > nawet bezdomni potrafią mieć swój honor. A coś takiego nie przychodzi z
                          > powodu
                          > > 6 lat nauki. To trzeba po prostu mieć.
                          >
                          > A co ma piernik do wiatraka?
                          > Zresztą pisałem o Twojej (i nie tylko...) mentalności, a nie moim honorze.
                          >
                          > >
                          > >
                          > I dlatego trzeba przestrzegać pwnych reguł.Równiez picia.
                          >
                          > Porównanie rzeczywiści z mojej strony niezbyt szczęśliwe, ale miejmy
                          > świadomość, że "tymi złymi"częsciej są pacjenci, np.pijani hydraulicy ;-)
                          >
                          > > A tak przy okazji dodajmy dwa wątki do dyskusji:
                          > > 1. Jak bardzo stacja benzynowa przy szpitalu im. Korczaka pomaga w terapii
                          >
                          > > chorych dzieci?
                          >
                          > Drogi dyskutancie, tu popełniasz błąd logiczny. Stacja benzynowa nie została
                          > tam zbudowana po to, żeby pomagała w leczeniu, tylko po to, żeby uzupełniać
                          tam
                          >
                          > paliwo. Może trudno w to uwierzyć, ale tak jest ;-) Wystarczy więc, że w
                          > terapii nie przeszkadza, a moim zdaniem nie przeszkadza, ani w terapii
                          dzieci,
                          > ani dorosłych. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę argumentó na poziomie baby z
                          > magla, że "może wybuchnąć", bo wybuchnąć to Ci może piec w kuchni, i nawet
                          > trzeźwy lekarz nie pomoże.
                          > > 2.Czy jest dla Ciebie jakiś żyjący współcześnie w Łodzi lekarz który jest
                          > dla
                          > > ciebie autorytetem??
                          >
                          > Jest, nawet kilku.
                          > Ale może niech wypowiedzą się pacjenci. Tylko nie przez pryzmat ostatnich
                          > wydarzeń.
                          >
                          > Pozdrawiam
                          > W szczerość nie wątpię
                          >
                          > > >
                          • kuubaa Re: NOBODY'S PERFECT 23.12.02, 21:34

> Otóż zdaje się ze jest choroba zwana ołowicą.
                            Paliw z dodatkiem ołowiu w Polsce nie sprzedaje się już od kilku lat.
                            > Nie jest grzechem niewiedzieć, grzechem jest nie przyznać się do tego.
                            Właśnie!
                            • Gość: Somsiad Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 22:31
                              kuubaa dziękuję za wiadomość:-)
                              • Gość: Somsiad Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 09:22
                                ale.....taka benzynka co wlewam ją do mojego autka jest bezpieczna?
                                • kuubaa Re: NOBODY'S PERFECT 24.12.02, 16:31
                                  Dla auta tak. Dla człowieka, jeśli jej nie pije nałogowo, też.
                                  • Gość: somsiad Re: NOBODY'S PERFECT IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 13:08
                                    kuubaa napisała:

> Dla auta tak. Dla człowieka, jeśli jej nie pije nałogowo, też.

Kuubaa jak cos tutaj piszesz to pisz prawdę.
                                    Benzyna nie jest bezpieczna dla człowieka. nawet jak raz w życią ja tylko
                                    wypije.
                • Gość: gamdan Re: "Tyle praw ile obowiązków" IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.12.02, 15:22
                  kuubaa napisała:

> A gdyby mu sie przydazylo z Twoim dzieckiem spiewalbys tak samo? Nie zycze
                  > oczywiscie, ale w koncu "wszystkie dzieci sa nasze".

W takim wypadku poszedłbym do innego trzeżwego lekarza. A może lepiej byłoby
                  ustalić, że i lekarz i pacjent powinni być trzeżwi.
                  • kuubaa Re: 'Tyle praw ile obowiązków' 24.12.02, 16:33

> A może lepiej byłoby
                    > ustalić, że i lekarz i pacjent powinni być trzeżwi.
                    Lekarz wykonuje dla pacjenta usługę - jest różnica. Inna sprawa że nietrzeźwy
                    pacjent może liczyć sie z tym, że nie będzie zbyt życzliwie obsłużony.
                    • Gość: xx Re: 'Tyle praw ile obowiązków' IP: *.toya.net.pl 27.12.02, 20:30
                      test
                    • Gość: somsiad Re: 'Tyle praw ile obowiązków' IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 16:10
                      kuubaa napisała:

> Gość portalu: gamdan napisał(a):
                      >
                      > > A może lepiej byłoby
                      > > ustalić, że i lekarz i pacjent powinni być trzeżwi.
                      > Lekarz wykonuje dla pacjenta usługę - jest różnica. Inna sprawa że nietrzeźwy
                      > pacjent może liczyć sie z tym, że nie będzie zbyt życzliwie obsłużony.
                      a Tak właściwie dlaczego ma byc gorzej obsłużony po lampce koniaku????
    • vyehoo Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 24.12.02, 10:53
      A ciekawym jest tez to, ze lekarz chiurg-urolog, ktory nie chcial sie poddac
      badaniu (Lucjan M.) wczesniej wylecial z Polikliniki za podobne 'problemy'.

Pozdrawiam. Tomek Kałużny.
      • Gość: Lennon Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.toya.net.pl 24.12.02, 14:16
        Niestety Lucek ma slabosc do wodeczki. Teraz juz sie chyba doigral.
        • kuubaa Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 24.12.02, 16:46
          Trwałe lub chociaż okresowe uchronienie pacjentów przed tym pijakiem-konowałem
          jest w gestii Izby Lekarskiej. Jestem pewnien, że koledzy jednak go tradycyjnie
          nie skrzywdzą. Za to później, gdy rozzuchwaleni bezkarnością inni lekarze
          wywiną podobne numery, będą też tradycyjnie narzekali, jakie to społeczeństwo
          jest niewdzięczne dla ich ciężkiej służby, że pojedynczy incydent, że mało
          zarabiają itd.
          Fajnie by było gdyby np. kierowcy powołali sobie równie wszechwładną korporację
          i też sami orzekali o cofnięciu prawa jazdy koledze za prowadzenie TIR-a po
          pijanemu. Oczywiście każdy przy zdrowych zmysłach dostrzega absurdalność
          takiego pomysłu, więc dlaczego lekarze rządzą się odrębnymi, niebezpiecznymi
          dla społeczeństwa prawami? Gdyby chociaż nazwisko tego pijaka było podane do
          publicznej wiadomości, pacjenci mieliby szansę uchronić się przed nim. Ale
          oczywiście prawo i sądy bardziej chronią tego lekarza niż jego pacjentów.
          • Gość: muppet Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 17:18
            1.w tej i nie tylko tej sprawie decydujące zdanie będzie miał sąd, a izby
            lekarskie tylko ujawnią swoją opinię.
            2.to jest tylko pojedyńczy przypadek i tylko prymityw uogólnia.
            3.nietrzeżwemu pieszemu który spowodował wypadek należy zabrać dożywotnio prawo
            porusznia się po chodnikach i przechodzenia przez jezdnię (chyba że z eskortą
            policji).
            4.lekarz daje usługę obowiązkowo więc chyba jest pozbawiony części praw
            obywatelskich (sprawa do trybunału praw człowieka).
            5.ten co podaje nazwisko nietrzeżwego lekarza winien podpisać się i podać
            adres, pesel itp bo może to skończyć się w sądzie.
            • Gość: prozak Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 01:40
              Gość portalu: muppet napisał(a):

> 1.w tej i nie tylko tej sprawie decydujące zdanie będzie miał sąd, a izby
              > lekarskie tylko ujawnią swoją opinię.
              Sąd opierac będzie się na opinii bieglych lekarzy a więc punkt wyjścia.
              > 2.to jest tylko pojedyńczy przypadek i tylko prymityw uogólnia.
              Oj co nazywasz pojedyńczym przypadkiem?? pijanych było dwóch a więc już dwa
              przypadki
              > 3.nietrzeżwemu pieszemu który spowodował wypadek należy zabrać dożywotnio
              prawo
              >
              > porusznia się po chodnikach i przechodzenia przez jezdnię (chyba że z eskortą
              > policji).
              To mógł napisac tylko prymityw.
              > 4.lekarz daje usługę obowiązkowo więc chyba jest pozbawiony części praw
              > obywatelskich (sprawa do trybunału praw człowieka).
              Nie ma obowiązku być lekarzem.
              > 5.ten co podaje nazwisko nietrzeżwego lekarza winien podpisać się i podać
              > adres, pesel itp bo może to skończyć się w sądzie.
              Oskarżony o co?
              • Gość: somsiad-2 Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 09:39
                Do dyskusji włączę jedną refleksję.
                Dużo tutaj napisano o biedzie lekarzy. Proszę zobaczyć jednak jakimi
                samochodami Oni jeżdzą. Skąd więc ich na to stać???....
                • Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.12.02, 20:27
                  Niektórym to można tłumaczyć w nieskończoność. O winie lub niewinności orzeka
                  Sąd, a nie biegły sądowy. Sąd nie musi brać pod uwagę opinii biegłego.

Co byś nie myślał, to tych dwóch lekarzy to nadal pojedyńczy przypadek.

Wytłumacz mi logicznie dlaczego nietrzeźwy pieszy sprawca wypadku jest inaczej
                  traktowany przez prawo niż nietrzeźwy kierowca? Tylko nie chciałbym słyszeć, że
                  prawo jest niedoskonałe.

Przecież bycie lekarzem to powołanie. Dlaczego człowiekowi żyjącemu zgodnie ze
                  swoim powołaniem odbierasz prawo domagania się o równe traktowanie? Twoja
                  logika ( nie musi być lekarzem) to dopiero prymitywizm. Dlaczego pacjent
                  zgłasza się do lekarza? Przecież nie musi być chory.

Nie feruj wyroków przed prawomocnym orzeczeniem sądu. To sie nazywa kultura
                  prawna, której jak widzę Ci brakuje.

A na koniec pytanie, które powraca jak echo. Jakiej klasy samochodem ma jeździć
                  lekarz, aby nie był narażony na zarzut zakłamania? Może odnieść to do innych
                  zawodów i stanowisk.

• kuubaa Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 27.12.02, 20:46
                    Sie włacze:

> Niektórym to można tłumaczyć w nieskończoność. O winie lub niewinności orzeka
                    > Sąd, a nie biegły sądowy. Sąd nie musi brać pod uwagę opinii biegłego.
                    Ale w praktyce zawsze bierze i coraz częściej to biegli wydają wyrok. Był
                    niedawno o tym duży artykuł w Polityce.
                    >
                    > Co byś nie myślał, to tych dwóch lekarzy to nadal pojedyńczy przypadek.
                    A dokładniej podwójny :-) Dawniej mówiło się "libacja".
                    >
                    > Wytłumacz mi logicznie dlaczego nietrzeźwy pieszy sprawca wypadku jest
                    inaczej
                    > traktowany przez prawo niż nietrzeźwy kierowca?
                    O ile wiem te same przepisy dotyczą pieszych i kierowców. Jeśli pieszy np.
                    nagłym wtargnięciem spowoduje poślizg samochodu i kierowca będzie ofiarą,
                    pieszy pójdzie pod sąd tak samo jak kierujący pojazdem.
                    > Przecież bycie lekarzem to powołanie.
                    I tu jest błąd! Byłoby lepiej dla obu stron gdyby to był zwykły, usługowy
                    zawód. I w praktyce jest, tylko niekiedy wygodniej jest mówić o
                    jakimś "powołaniu".
                    > Dlaczego człowiekowi żyjącemu zgodnie ze
                    > swoim powołaniem odbierasz prawo domagania się o równe traktowanie? Twoja
                    > logika ( nie musi być lekarzem) to dopiero prymitywizm.
                    Proszę o bliższe wyjaśnienie, bo to demagogia.
                    > Dlaczego pacjent
                    > zgłasza się do lekarza? Przecież nie musi być chory.
                    Gdyby to ode mnie zależało to znachorstwo czy uprawianie medycyny przez osoby
                    bez formalnych dokumentów byłyby dopuszczalne, jedynie z obowiązkiem
                    wywieszania w gabinecie informacji o posiadanych kwalifikacjach. Pacjent
                    dorosły, więc niech sam decyduje komu oddaje swoje zdrowie.
                    > Nie feruj wyroków przed prawomocnym orzeczeniem sądu. To sie nazywa kultura
                    > prawna, której jak widzę Ci brakuje.
                    Skoro mówisz o "powołaniu" to chyba trzeba czekać na Sąd Boski?
                    > A na koniec pytanie, które powraca jak echo. Jakiej klasy samochodem ma
                    jeździć
                    >
                    > lekarz, aby nie był narażony na zarzut zakłamania? Może odnieść to do innych
                    > zawodów i stanowisk.
                    Odpowiednim do opodatkowanych dochodów.
                    >
                    >
                    • Gość: Somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 21:52
                      Zastanawiające że o sprawie nie wypowiadają się władze Łodzi. Ich nie obchodzi
                      stan zdrowia Łodzian?
                    • Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.12.02, 12:37
                      kuubaa napisała:

... coraz częściej to biegli wydają wyrok.
                      To jest zarzut do sądu, a nie do biegłych.

Dawniej mówiło się "libacja".
                      Ty należysz do tych, którym sąd jest niepotrzebny. Oni już wszystko wiedzą.
                      Kultura prawna społeczeństwa - co to jest?

> O ile wiem te same przepisy dotyczą pieszych i kierowców. Jeśli pieszy np.
                      > nagłym wtargnięciem spowoduje poślizg samochodu i kierowca będzie ofiarą,
                      > pieszy pójdzie pod sąd tak samo jak kierujący pojazdem.
                      No i znów okazuje się, że mało wiesz. Szkoda czasu na pisanie. Popytaj
                      znajomych prawników.

... bycie lekarzem to powołanie.
                      > I tu jest błąd! Byłoby lepiej dla obu stron gdyby to był zwykły, usługowy
                      > zawód. I w praktyce jest, tylko niekiedy wygodniej jest mówić o
                      > jakimś "powołaniu".

Nigdzie na świecie nie jest to "zwykły usługowy zawód". Naprawianie zdrowia to
                      naprawdę coś innego niż np. naprawianie samochodu. Gdy zachorujesz to
                      zrozumiesz. A o powołaniu mówią najczęściej rozgoryczeni pacjenci.

> Proszę o bliższe wyjaśnienie, bo to demagogia.
                      Demagogia to twierdzenie, że jeśli lekarzom jest żle to niech zmienią zawód.
                      A na dyskusję na temat specyfiki zawodu lekarza szkoda szasu.

> Skoro mówisz o "powołaniu" to chyba trzeba czekać na Sąd Boski?
                      Do Śądu Boskiego też masz pretensje?

Jakiej klasy samochodem ma
                      > jeździć
                      > lekarz, aby nie był narażony na zarzut zakłamania? Może odnieść to do inny
                      > ch
                      > zawodów i stanowisk.
                      > Odpowiednim do opodatkowanych dochodów.

Czyli odpowiedziałeś w stylu "ignotum per ignotum". Bez komentarza.
                      > >
                      • Gość: Somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 13:10

> ... bycie lekarzem to powołanie.
                        > > I tu jest błąd! Byłoby lepiej dla obu stron gdyby to był zwykły, usługowy
                        > > zawód. I w praktyce jest, tylko niekiedy wygodniej jest mówić o
                        > > jakimś "powołaniu".
                        >
                        > Nigdzie na świecie nie jest to "zwykły usługowy zawód". Naprawianie zdrowia
                        to
                        > naprawdę coś innego niż np. naprawianie samochodu. Gdy zachorujesz to
                        > zrozumiesz. A o powołaniu mówią najczęściej rozgoryczeni pacjenci.

Lekarzem jednak nie moze byc każdy. Prawdą jest ze Akademię Medyczną potrafi
                        ukończyć człowiek ograniczony umysłowo/sprawa autentyczna/. Lekarz to jednak
                        powolanie i jakaś iskra boża. Lekarz jako człowiek. Bo zawód lekarza jest
                        zawodem usługowym.
                        Mam nadzieję ze to rozumiesz.
                        I druga sprawa. Gamdan Twój ostatni post jednak odbiega od twoich
                        wczesniejszych. proszę nie zatracaj się:-)

• Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.12.02, 23:24

> Lekarzem jednak nie moze byc każdy. Prawdą jest ze Akademię Medyczną potrafi
                          > ukończyć człowiek ograniczony umysłowo/sprawa autentyczna/.

Każdą wyższą uczelnię może ukończyć człowiek ograniczony umysłowo. Jeśli
                          jedynym kryterium kwalifikującym do nauki zawodu lekarza był test wyboru z
                          trzech przedmiotów ścisłych to nic dziwnego, że do zawodu trafili ludzie
                          przypadkowi. Błędy przeszłości?

Gamdan Twój ostatni post jednak odbiega od twoich
                          > wczesniejszych. proszę nie zatracaj się:-)

Tu muszę przyznać, że nie rozumiem. Proszę o konkrety :-o
                          • Gość: somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 14:46

> Tu muszę przyznać, że nie rozumiem. Proszę o konkrety :-o
                            Twoje wcześniejsze posty były sensowniejsze od ostatniego
                            • Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.12.02, 22:33
                              Somsiad, o Twoich postach nie mogę tego powiedzieć. Nie tylko w tym wątku.
                              I to mnie zasmuca.
                      • kuubaa Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 30.12.02, 23:11
                        > > Jeśli pieszy np.
                        > > nagłym wtargnięciem spowoduje poślizg samochodu i kierowca będzie ofiarą,
                        > > pieszy pójdzie pod sąd tak samo jak kierujący pojazdem.
                        > No i znów okazuje się, że mało wiesz. Szkoda czasu na pisanie. Popytaj
                        > znajomych prawników.
                        Dlaczego taki zarozumiały i pewny siebie ton? Tak, odpowiadają KARNIE za
                        spowodowanie wypadku zarówno kierowca, jak i woźnica, rowerzysta a także
                        pieszy. Gdybyś przez chwilę pomyślał (nie tylko zresztą w tym przypadku) chyba
                        nie miałbyś wątpliwości, że gdy wejdziesz na czerwonym świetle a kierowca w
                        wyniku gwałtownego hamowania wpadnie w poślizg i zabije pare osób nie ujdzie Ci
                        to na sucho.
                        Faktycznie szkoda czasu na pisanie, tym bardziej że reszta Twojego obszernego
                        postu nie zawiera jakichkolwiek zrozumiałych tez, nad ktorymi możnaby
                        dyskutować.
                        • Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.12.02, 23:52
                          Kuubaa, zapewne wiesz jacy ludzie byli niedoceniani przez im współczesnych,
                          natomiast docenieni przez potomnych? Twoje słowa poczytuję sabie za komplement.

A w kwestii prawnej - masz rację mówiąc, że wszyscy podlegają karze. Chodzi o
                          to, że różni uczestnicy wypadku drogowego podlegają różnej karze za to samo
                          przewinienie. Takie jest nasze prawo, spuścizna po socjalizmie. "Bogatego
                          kierowcę" karze się surowiej niż "biednego pieszego". Popytaj.
                          • Gość: somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 16:25

> Kuubaa, zapewne wiesz jacy ludzie byli niedoceniani przez im współczesnych,
                            > natomiast docenieni przez potomnych? Twoje słowa poczytuję sabie za
                            komplement.
                            >
                            > A w kwestii prawnej - masz rację mówiąc, że wszyscy podlegają karze. Chodzi o
                            > to, że różni uczestnicy wypadku drogowego podlegają różnej karze za to samo
                            > przewinienie. Takie jest nasze prawo, spuścizna po socjalizmie. "Bogatego
                            > kierowcę" karze się surowiej niż "biednego pieszego". Popytaj.

Gamdan Twoja ignorancja zaiste jest niesamowita...Odpowiadam: za to samo
                            przewinienie ZAWSZE jest taka sama kara.
                            Innym prestępstwem jest prejechanie przez pijanego kierowcę trzeźwego pieszego.
                            Innym wtargnięcie pijanego pieszego pod koła auta prowadzonego przez trzeźwego
                            kierowcę.
                            A Twoje wywody o bogatym kierowcy i biednym pieszym sa już kompletnie debilne.
                            Widocznie tak nienawidziłeś socjalizmu że nie korzystałeś w tym okresie ze
                            szkół oraz innych skarbnic wiedzy.
                            Cóż..ktos tam musi z Tobą żyć..
                            • Gość: gamdan Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.01.03, 22:37
                              Somsiad! Twoje inwektywy rzucane na forum mają zastąpić merytoryczną dyskusję o
                              faktach. Ja się na to nie nabiorę. Obrażanie ludzi to częsta metoda eliminacji
                              oponentów. Robisz to też na innych wątkach. Mało wiesz i jeszcze mniej chcesz
                              zrozumieć. Zaniżasz poziom dyskusji i nie interesuje mnie dalsza wymiana
                              poglądów. Bywaj!
                              • Gość: somsiad Re:To Ty gamdan dyskutowałeś? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 23:37

To Ty dyskutowałeś?? Myslałem ze wyrażasz tylko swoje opinie. a to różnica
                              • Gość: CoR Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.piekary-slaskie.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 23:01

> Somsiad! Twoje inwektywy rzucane na forum mają zastąpić merytoryczną dyskusję
                                o
                                >
                                > faktach. Ja się na to nie nabiorę. Obrażanie ludzi to częsta metoda
                                eliminacji
                                > oponentów. Robisz to też na innych wątkach. Mało wiesz i jeszcze mniej chcesz
                                > zrozumieć. Zaniżasz poziom dyskusji i nie interesuje mnie dalsza wymiana
                                > poglądów. Bywaj!

Miło, że się poddajesz. Nie dziwię Ci się, jak długo można bronić się
                                argumentem "to tylko jeden przypadek" gdy takowych jest coraz więcej. Dziwię
                                się tylko Somsiadowi, że ma siłę na tyle wpisów pod Twoim adresem... Pozdrawiam!
                                • Gość: somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 06:16

Corr wpisy są nie za czymś ale przeciw takiej moralnoścu lekarzy tych.
                                  A tak przy okazji...czy w szpitalu Korczaka pracują Ci lekarze nadal???
                              • keltoi Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 18.01.03, 18:59
                                O Jezu !! Znów przeczytałam cała dyskusję i widzę, jak się jakiś człowiek, co
                                nie ma racji zaczyna rzucać jak wesz na grzebieniu...Gamdan, jak masz
                                ignoranckie zapędy, nawet nieświadome, to się nie dziw, że Ci je ktoś wytknie!!
                                A co do lekarzy : chodzę tylko do znajomych. Po tym, jak w Korczaku jakaś
                                kobita zniszczyła mi torebkę stawową, bo sie nie znała na tym, co miała zrobić,
                                wolę nie ryzykować. Albo znajomi, albo "Sportowcy" na Północnej. I mój lekarz
                                rodzinny.

> Somsiad! Twoje inwektywy rzucane na forum mają zastąpić merytoryczną dyskusję
                                o
                                >
                                > faktach. Ja się na to nie nabiorę. Obrażanie ludzi to częsta metoda
                                eliminacji
                                > oponentów. Robisz to też na innych wątkach. Mało wiesz i jeszcze mniej chcesz
                                > zrozumieć. Zaniżasz poziom dyskusji i nie interesuje mnie dalsza wymiana
                                > poglądów. Bywaj!
    • Gość: Somsiad Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 17:35

Do wiadomości wszystkich -lekarze, bohaterowi tej sytacji nadal pracuję w
      Korczaku. Tzn.aby byc uczciwym wiem że jeden napewno. Los drugiego nie jest mi
      znany.
      Obronili ich koledzy lekarze dnbający o "uczciwość " i "czystość" w zawodzie
      • Gość: somsiad Do tzw. lekarzy z Korczaka IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 00:52

Broniąc jednego starciliście sporą liczbe pacjentów. Na moją rodzinę, moich
        znajomych prosze nie liczcie już.
        • Gość: muppet Re: Do tzw. lekarzy z Korczaka IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 11:47

> Broniąc jednego starciliście sporą liczbe pacjentów. Na moją rodzinę, moich
          > znajomych prosze nie liczcie już.

I o to chodziło, debilku.
          Lecz się sam.
          • Gość: somsiad Re: Do tzw. lekarzy z Korczaka IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 23:57

> Gość portalu: somsiad napisał(a):
            >
            > > Broniąc jednego starciliście sporą liczbe pacjentów. Na moją rodzinę, moic
            > h
            > > znajomych prosze nie liczcie już.
            >
            > I o to chodziło, debilku.
            > Lecz się sam.
            Lekarzu, to w Łodzi brzmi juz prawie jak obelga,utrzymuję Ciebie z moich
            podatków. kąsasz rękę która daje Tobie chlebek.Rozumu troszkę
            • Gość: muppet Re: Do tzw. lekarzy z Korczaka IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 09:23

> Lekarzu, to w Łodzi brzmi juz prawie jak obelga,utrzymuję Ciebie z moich
              > podatków. kąsasz rękę która daje Tobie chlebek.Rozumu troszkę

"dajesz chlebek" bo nie masz innego wyjścia. Dlatego cię olewam. Nie poczytuj
              sobie tego za Twoją zasługę bo ten chlebek jest ciut czerstwy.
              Ci co dają dużo dobrego chlebka nie narzekają.
              A co do kąsania to Ty też kąsasz rekę która może Ci pomóc. Rozumu troszkę
              więcej.
              • Gość: somsiad Re: Do tzw. lekarzy z Korczaka IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 11:39

> A co do kąsania to Ty też kąsasz rekę która może Ci pomóc. Rozumu troszkę
                > więcej.
                heh. Pomóc mi? jak zachoruje to albo będą pijani, albo zarażą jakąś bakterią
                albo sprzedadzą zakładowi pogrzebowemu. Ja to wszystko piusze aby dobrzy
                lekarze zrozumieli że trzeba oczyścić swoje środowisko. Pisze i pisze i
                nic...może ja nie mam do kogo pisać?? moze nie ma dobrych lekarzy??
                • Gość: somsiad Zróbmy coś dla bohaterów tego wątku IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 17:09

Zróbmy coś dla bohaterów tego wątku.
                  Ja proponuję zrobić spis najblizszych szpitalowi sklepów monopolowych.
                  Ktoś ma lepszy pomysł?
                  • Gość: muppet Re: Zróbmy coś dla bohaterów tego wątku IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 17:24

> Ja proponuję zrobić spis najblizszych szpitalowi sklepów monopolowych.
                    > Ktoś ma lepszy pomysł?

Somsiedzie
                    Ty to jednak durny jesteś. Myslisz że lekarz aby się napić to idzie do
                    monopolowego kupić wódkę. Wódka sama do lekarza przychodzi.
                    Podwójnie jesteś durny bo piszesz że robisz to wszystko aby dobrzy lekarze
                    oczyścili swoje środowisko. No to pomyśl chwilę - co to zmieni dla dobrych
                    lekarzy jeśli wyeliminują tzw. czarne owce. Dobrzy lekarze pozostaną dobrymi
                    lekarzami a w opiece zdrowotnej czy coś się zmieni? Ci dobrzy lekarze nadal
                    będą musieli zmagać się z całym bałaganem w zreformowanej służbie zdrowia.
                    Ty to wszystko piszesz bo wierzysz naiwnie że to coś poprawi pacjentom.
                    Ty walczysz a powinieneś współpracować.
                    Znajdż dobrych lekarzy i współpracuj z nimi. Z korzyścią dla nich i dla Ciebie.
                    • Gość: somsiad Re: Zróbmy coś dla bohaterów tego wątku IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 10:46
                      muppet
                      nie podoba Tobie się pomysł ze sklepami??
                      To może inny : wybierzmy gatunek alkoholu najcetniej pijany na dyzurach...
                      Ciekawiej..
                      Pozdrawiam
                      ps. pijany oczywiście przez złych lekarzy
    • Gość: Pyyr Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: 212.191.69.* 28.01.03, 14:55
      Lekarze to sekta!!!
      • Gość: muppet Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:04
        Somsiedzie
        Nie chodzi o to że mnie się ten pomysł nie podoba. Pokazuję Ci bezsens twojego
        pomysłu a Ty nie potrafisz przyznać się do bezmyślności. Rzucasz nowy równie
        bezsensowny pomysł. Czy muszę znów Ci wyjaśniać dlaczego?
        Nie miotaj się.
    • adamco Re: znowu pijani lekarze w szpitalu - SKANDAL 17.02.03, 20:11
      Jakimś szczęśliwym trafem znaleźli się świadkowie i
      dyrektor mógł wywalić tego "lekarza" z pracy (mam
      nadzieję z takim wpisem w papierach że facet długo pracy
      jako lekarz nie znajdzie). Mam nadzieję że nawet
      ewentualny pozew do sądu pracy zostanie od razu oddalony
      jako bezzasadny. Tylko dlaczego trzeba było tak długo czekać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka