Dodaj do ulubionych

W Łodzi brakuje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:24
klubu jazzowego, takiego, gdzie gra się co tydzień i tylko jazz....chyba ze o
czymś nie wiem....?
Obserwuj wątek
    • bocian84 Re: W Łodzi brakuje 24.04.06, 20:26
      Klub Jazzowy 'Jazzga', ul. Piotrkowska 17.
      • Gość: Ludwik Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:51
        Tak, brakuje klubu z prawdziwego zdarzenia.
        Easy jazz tak popularny w Polsce to nie jest jazz dla muzycznej duszy z
        wyobraznia.
        Prosze posluchac np.nagran Leo Smith'a to bedziecie wiedziec c co mi chodzi.
        Mialem okazje sluchac go na zywo w malym klubie.
        Wielkie slawy jazzowe czesto gorzej wypadaja od niego.

aacmchicago.org/members/Leo.html
        Gdyby Kropiwnicki nie mial drewnianego ucha moze zawitalby do Lodzi prawdziwy
        jazzman.Biali jazzmani nie czuja jazzu, graja sztywno, gesto i nigdy
        nie potrafia zagrac tak jak czarni.
        Potrzebna jest wiec wspolpraca wladz Lodzi z GB i USA.

• Gość: Przedsiębiorczyni Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:11
      Załóżmy taki. Ja mam wykształcenie i znajomych w nieruchomościach. Potrzebny
      ktoś z kasą i pomysłem.
      • Gość: kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:36
        żałuję , że : po pierwsze nie mam kasy :), po drugie mieszkam w pipidówku a nie
        w Łodzi, choć czesto sie w niej pojawiam, ale ciesze się że takie słowa padły i
        mam nadzieję , że znajdzie się ktos taki do spółki. Niecierpliwie trzymam
        kciuki!!!
        • Gość: Przedsiębiorczyni Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:38
          A może znasz jakieś kapele, które mogłyby tam muzykować? Tym moglibyśmy
          pociągnąć interes.
          (Mam pewne skojarzenia w związku z użytym przeze mnie w drugim zdaniu zwrotem,
          ale się nie podzielę;))
          • Gość: kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:52
            nabieram ochoty zanagazowac sie mocniej w ten projekt :)
            A kapelka... mysle , że cała rzecz w tym , aby nie tylko jedna kapelka grała.
          • Gość: kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:06
            ten interes przesłonił mi oczy.... przeczytałem "jakąś" zamiast "jakieś" :). Z
            łódzkich jazzujących muzyków znam (ocywiście jako widz i słuchacz) np. Funny
            Fingers, choć stricte jazzowego repertuaru chyba dużego nie mają, może po
            prostu nie było potrzeby przygotowac. Kiedyś w Krakowie urzekła mnie Paulina
            Kujawska w towarzystwie m.in. Jana Plicha na perkusji - cudo. Innych trzeba
            poszukac - Warszawa, Kraków , Poznań. Podejrzewam , że tam działają licznie
            jazzmani. W Łodzi tez pewnie znalazłby się ktoś. Sądzę , że dobra informację
            możnaby zdobyc w sklepach z instrumentami ( np. na przeciwko Horteksu w
            bramie). Sprzedają tam ludzie , jak mi się wydaje bedacy na bieżąco z tematem.
            • Gość: Przedsiębiorczyni Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:21
              Interes przesłania Ci oczy...:)
              Idę teraz spać, ale będę się zastanawiać. Nad interesem;)
              Poza jazzem chciałabym, żeby było tam parę ciekawych dań (nie zawsze grają, a
              samym piwem nie zarobisz.).
              Trzeba zrobić jakąś kalkulację - ile by to kosztowało na początek.
              Jakiś sensowny lokal, niekoniecznie przy Pietrynie, może nawet lepiej zrobić to
              gdzieś bardziej na uboczu. ("zrobić to", czyli otworzyć lokal, na wypadek,
              gdyby interes zasłonił Ci pół ekranu:)) Wystrój tego miejsca. Może jakiś młody
              plastyk zechciałby za przyzwoitą kasę - co nie zmienia faktu, że nie mam
              pojęcia ile to może kosztować. Myślę, że nie ma co zdawać się na własny gust,
              to musi być coś z jajem ("z jajem" - z pomysłem). Koszty promocji. Ile
              personelu. Itd. Dużo rzeczy do dogrania.
              Ale wiesz co - nadal nie mamy nic. Ja nie mam żadnych sensownych oszczędności.
              Muszę jeszcze kupić zaraz samochód.
              • Gość: kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:32
                "... ja nie mam nic, ty nie masz nic...to razem właśnie mamy tyle, w sam raz
                tyle, żeby założyć wielką fabrykę " :)
                • Gość: Japiszoński nick Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:39
                  To ja, Przedsiębiorczyni. Strasznie długiej nazwy użyłam i żałuję. Nazwijmy
                  mnie Pyni. Może być? Nie ma co marnować energii.
                  Nie bardzo wierzę w to ich "nic". Mieli, o ile pamiętam, stosunki ("stosunki" -
                  układy), napożyczali pieniędzy. Mieli od kogo. Ja nie mam.
                  Mam jedynie przeświadczenie, że nie chcę być na końcu łańcucha pokarmowego.
                  • Gość: kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:48
                    masz też, jak widze instynkt samozachowawczy, którego niektórym brakuje, a to
                    bardzo dużo:)
                    • Gość: Pyni Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:07
                      Instynkt przydatny na przejściu dla pieszych. A w interesach? Wątpię.
    • Gość: lili maloo Re: W Łodzi brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:46
      -metra
      -porzadku
      -dobrych władz
      -chęci do działania
      -miejsc parkingowych
      -spokojnych pubów bez nastolatków i dymu papierosowego
      -kortów do squasha w rozsądnej cenie
      -H&M
      -zadbanego parku
      -fontann
      • uerbe [OT] 25.04.06, 00:23
        Gość portalu: lili maloo napisał(a):

> -kortów do squasha w rozsądnej cenie

Zważywszy, że porządna rakieta kosztuje od 300zł w górę, ceny w Nowej Gdyni są całkiem znośne.
      • yarro Re: W Łodzi brakuje 25.04.06, 00:53
        Huje&Muje? Będą już niedługo w Manufakturze ;)

"Spokojnie. Otwieramy 11. maja w CH MANUFAKTURA"

Nie widziałeś/aś wieeelkiej reklamy w centrum :)?
    • maddox84 Re: W Łodzi brakuje 25.04.06, 01:36
      Jedyna rzecz ktorej w Lodzi na serio brakuje to ludzkiej przychylnosci...
    • kiwaczek11 Re: W Łodzi brakuje 25.04.06, 23:55
      a tak wogóle to oprócz grania jazzu na zywo, miałem na mysli muzykę w tle, z
      płyt. Tego też nie ma. A miło byłoby...
      • bubot Re: W Łodzi brakuje 26.04.06, 09:40
        skoro kanjpy stricte metalowe i w okolicach upadają, choć zdaje sie, że
        amatorów takiej muzyki jest wielu w tym mieście, to uwzasz ze klub stricte
        jazzowy miałby miejsce bytu?
        zaznaczam, że nie wiem ilu ludzi słucha jazzu tak na poważnie, że np chodzi na
        Oscary Jazzowe do Teatru Wielkiego co roku.
        młodzi ludzie chyba rzadko słuchają jazzu, a to oni sa główną siła napędowa
        lokali.
        zresztą knajpy metalowe robia koncerty hiphopowe i dnb, w cube sa rockowe i
        generalnie się to przenika, mam wrazenie, że jednoznacznie określonej knajpy w
        dośc wąska ofertą nie byłby nikt w stanie utrzymać.
        • Gość: herostrat Re: W Łodzi brakuje IP: *.pai.net.pl 03.06.06, 12:31
          Club Galeria rozkręcamy stowarzyszenie którego jednym z cełow będzie budowanie
          infrastruktury kulturalnej w Łodzi może się przyłączycie. Spotkanie
          załóżycielskie 7 czerwca Piłsudzkiego 9 Carte Blanche godz 17.00 dla
          zainteresowanych mogę przesłąć wcześniej statut herostrat@interia.pl
          • Gość: bubot Re: W Łodzi brakuje IP: *.smrw.lodz.pl 04.06.06, 18:40
            ciekawe co z tego wyjdzie, skoro jeden z inicjatorow, jak sądzę nie umie dobrze
            pisać po polsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka