aaa202 28.04.06, 09:20 Długi weekend, rower. Jakie trasy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perpetuum mobile nie ściemniaj excentrix IP: 216.162.27.* 28.04.06, 09:43 nie ma się czego wstydzić forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=40858368&a=40863462 Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: nie ściemniaj excentrix 28.04.06, 09:46 toś mnie wyśledził, skubany... ja zapomniałem o tamtym poście, ale jeśli Ty go zapamiętałeś to pewnie dodajesz takie posty do ulubionych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpetuum mobile Re: nie ściemniaj excentrix IP: 216.162.27.* 28.04.06, 09:54 zgadłeś! jak mam zły humor to robię powtórkę z rozrywki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaa!!!!! Re: Dwa pedały IP: *.toya.net.pl 28.04.06, 09:43 A to będziecie we dwóch na jednym rowerze jechać w trasę? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 09:51 Tak. Będzie nam trudno ze względu na wysoko umiejscowiony środek ciężkości, dlatego pytam o niewymagające trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 09:56 Nie będę udawać niewiasty, która nie wiedziała co czyni nadając wątkowi takie tytuł, ale miałam nadzieję, że będzie on tylko wabikiem, a odpowiedzi będą jednak poważne. Cóż;) Mam za swoje. No, ale mogę dziś postrugać geja, nie ma problemu. Bez siodełka, na monocyklu, na ramie, tyłem do kierunku jazdy - czyli wszystko, co chcielibyście spraktykować w lesie Łagiewnickim, ale się boicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy myrzyn Re: Dwa pedały IP: *.bbtec.net 28.04.06, 10:02 zapomnialas o lodzie z ruchomym waflem Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:38 Nie zapomniałam o lodach. Najlepsze na rower są lody typu sandwich (z dwoma waflami). Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:03 aaa202 napisała: > Nie będę udawać niewiasty, która nie wiedziała co czyni nadając wątkowi takie > tytuł, ale miałam nadzieję, że będzie on tylko wabikiem, a odpowiedzi będą > jednak poważne dobreee Odpowiedz Link Zgłoś
ona214 Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:03 no widzisz prowokowanie facetów nie zawsze wychodzi na dobre - choć z odpowiedzi niektórych sie usmiałam. A teraz do rzeczy - skoro wcześniej mieszkałaś na Retkini (to wiesz ,ze niektóre okolice są stosunkowo ( któś mógłby i w tym słowie doszukiwac się dwuznaczności - niezamierzonej... choc juz sama nie wiem :))ładne )- to może okolice ZOO (zrobili tam trasę rowerową) lub w samym botaniku? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:26 oj, obawiam się że do botanika z rowerkiem nie bardzo... dzieci do 5 lat bodajże. A nie sądzę że zakładająca wątek jest przedszkolakiem. Ale okolice Zdrowia...ja tam lubię najbardziej, i trochę wody, i ławeczki jakby co, nawet już na trawce chyba piknik można zaryzykować.. choć ziemia nie ogrzmiana Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:31 Do Botanika ani z rowerem, ani z psem. Nie rozumiem dlaczego, ale pewno wymogło to jakieś lobby geriatryczne. Tak, tamte rejony są fajne, miałam jednak chęć wypuścić się (nie "puścić się") gdzieś, gdzie mnie nie było, gdzieś daleeko, ale w obrębie województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ona214 Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:36 tak własnie myslałam ,ze z tym Botanikiem nie będzie łatwo. Co do województwa- hmm jeśli masz samochód - zapakuj rower i pojedź w okolice Sieradza - może Jeziorsko - ładnie - polecam. I życzę miłego pedałowania :D. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix osobiście nie polecam 28.04.06, 10:41 dłuższych - dalszych tras. Początek sezonu(no chyba że zachowujesz aktywność [rowerową])cały rok. Zakwasy mogą zburzyć dobre samopoczucie. Proponuję zatem Łagiewnicki las;ładnie i na tyle niedaleko że zawsze jak padniesz to Cię ktoś podholuje :) w zeszłym roku były chyba nawet autobusy z miejscami dla rowerów do Łagiewnik pozdrawiam, do zobaczenia na trasie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: osobiście nie polecam 28.04.06, 10:49 Dobra rada. Problem z tym, że lubię przedsięwzięcia szalone i głupie;) Mogę się nie powstrzymać. Jeśli jednak wybiorę Łagiewniki - również do zobaczenia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:46 Rozważę:) (Muszę zamontować jakieś lepsze ustrojstwo do wożenia moich dwóch pedałów. Kiedyś wypięły się i spadły mi na asfalt. Najechał je star jadący z tyłu. Była afera, gwałtowne hamowanie, scysja i zbieranie nieszczęsnych szczątków. Na szczęście pedały były stare i miałam pretekst, żeby rozejrzeć się za następnymi.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Dwa pedały IP: *.4web.pl 28.04.06, 11:35 Jeziorsko jest badziewne na rower - fajne są okolice Sulejowa, a bliżej wzniesienia lódzkie, ale od srony Dobieszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Dwa pedały 28.04.06, 10:56 ja bardzo lubię jeździć bez konkretnego planu.Droga sama mnie niesie, czasem zaintryguje mnie coś, miejsce gdzie nie byłem, choć mapkę zawsze mam w plecaku. A na dłuższą trasę to chyba jakiś duży plecak na prowiant musisz wziąć, co ?? Podróżujesz sama ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:08 Co do prowiantu - nie jem jeżdżąc, mam chorobę lokomocyjną;) Serio. Nie jem też na łódce, promie, w samolocie. Nie ma to sensu. Co do towarzystwa - najcześciej sama. I żaden ekshibicjonista w parku nie jest już w stanie mnie zadziwić;) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:13 też nie jem jeżdżąc. Wolę się zatrzymać, zrobić przerwę na małe conieco (czyli blanta, batonika i łyk czegoś zimnego :)) i też zazwyczaj sam. Nie ma problemu w podejmowaniu decyzji w prawo czy w lewo.. a ekshibicjonisty nie widziałem... nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:36 Jak to? Ekshibicjonisty nie widziałeś? Nigdy? Niewiele tracisz, fakt. Naprawdę NIEWIELE, hehehe. Może powinnam przyklejać sobie sumiasty wąs, kiedy jadę na Zdrowie? Wtedy nawet postój na batonik mogłabym zrobić;) (Kiedyś koleżanka, która słabo widzi, relacjonowała mi, że jechała rowerem po Zdrowiu i jakiś mężczyzna stał za drzewem i miał "taką małą, beżową chusteczkę gdzieś w okolicy bioder, którą do niej machał". Daruję sobie resztę opowieści i jej szczegóły, dośc rzec, że koleżanka stanęła i usiłowała dociec o co panu chodzi;) Dotąd zrywamy boki.) Tak, rozmowa o turystyce rowerowej wyraźnie nam degrengoluje...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:39 Chyba ten sam często stoi w Parku III maja - ten park ejst lasem w gruncie rzeczy i naliczyłam tam już z pieciu, albo to wciaz ten sam tylko w przebraniu:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:42 zdanka1 napisała: > Chyba ten sam często stoi w Parku III maja - ten park ejst lasem w gruncie > rzeczy i naliczyłam tam już z pieciu, albo to wciaz ten sam tylko w > przebraniu:)))))) zależy czy ma beżową chusteczkę.... ja tam wożę higieniczne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:45 Problem w tym, ze ja bez soczewek raczej domyślam się niż widzę, wiec może i miał :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:46 Jakże cudnie toczy się ta rozmowa... Zaczęło się od gejów z jednym rowerem, kończy się na mężczyznach z chusteczkami... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: Dwa pedały 28.04.06, 11:42 A w Poniatowszczaku? Hoho!!! Tam to dopiero atrakcji! Tymczasem Straż Miejska zajmuje się ściganiem babci, która dorabia do emerytury sprzedażą pumeksu i pęczków szafirków. Eh. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix ale co ?? 28.04.06, 11:52 to taki pan tylko paniom rowerzystkom pokazuje?? bo jak słowo nie widziałem !! choć z daleka na rowerze też mogę uchodzić za panią.... rozmowa o rowerach rewitalizuje i już mnie opony swędzą aby spalićtrochę gumy na tych naszych równych jak szklanka nawierzchniach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: ale co ?? 28.04.06, 12:04 Kiedyś rozmawialiśmy o fenomenie w mieszanym towarzystwie i koledzy stwierdzili, że marzą o tym, żeby z krzaków wyskakiwały na nich obnażone kobiety. Fakt, nasze parki wyglądałyby wtedy bardzo barwnie;) Może kobietę od mężczyzny taki frant rozróżnia po stylu jazdy (tak jak da się ponoć odróżnić babę kierowcę od chłopa kierowcy)? Obawiam się, że nie masz szans na takie przeżycie... Wiesz, kiedy się ma lat 30, to nawet dwadzieścia beżowych chusteczek cię nie obejdzie, ale jak masz 10 i prujesz na składaku, to możesz mieć prawdziwy uraz od jednej. Myślę, że z tego względu, zjawisko chusteczkowców należałoby jakoś tępić. Ale jak im to udowodnić? Zdjęcia robić i piętnować w prasie? Spryskiwać ich fluorescencyjną farbą? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: ale co ?? 28.04.06, 12:09 więc jeśli masz 30 to zawstydź go. Najlepsze lekarstwo na pana. Zatrzymaj się lub zwolnij, oni raczej nie są skłonni do czynów ich kręci tylko pokazywanie. Ale jak się roześmiejesz i powiesz że tak żenująco małego ptaka to w życiu nie widziałaś to jest szansa że da sobie spokój. Może nie pokaże tej co ma 10. a miało być o turystyce.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: ale co ?? 28.04.06, 12:28 Wiesz, zachodzi prawdopodobieństwo, że chusteczkowiec wyśmiany może być agresywny. Najlepsza metoda na nich to nie zwracać uwagi, bo im właśnie o uwagę i zmieszanie ofiary chodzi. Tak naprawdę, to rowerzystka jest i tak w znacznie lepszej sytuacji od spacerowiczki, która spokojnym krokiem musi się oddalić drogą, a nie wie, co zrobi pokazywacz, i czy to pokazywacz czy gwałciciel. Tak teraz się zastanowiłam... i chociaż to temat zdecydowanie na inny wątek;)... wychodzi mi, że te ich przyrodzenia nigdy nie są w stanie gotowości (mimo intensywnego machania;)). Może to jest gwarant, że nie będą próbować przystąpić do innych czynów? Może nawet nie są w stanie w ogóle do nich przystąpić? Stąd to "hobby"? Czy już wykluły się kijanki? Pojadę jutro do Łagiewnik zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpetuum mobile Re: ale co ?? IP: 216.162.27.* 28.04.06, 12:11 tępić?! tylko patrzeć jak zorganizują parade róności:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: ale co ?? 28.04.06, 12:15 Pod hasłem - kazdy inny, wszystkie równe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpetuum mobile Re: ale co ?? IP: 216.162.27.* 28.04.06, 12:17 "naga prawda" Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Re: W Hali Sportowej? 28.04.06, 12:37 I potem siedziałoby toto na ruinach, te ptaki wszędzie, ptaki rozpierzchnięte, ptaki na okolicznych gzymsach, ptaki niemogące wrócić do domu, ptaki bezpańskie... Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix aaa202 28.04.06, 12:42 ładnie piszesz, coś masz w składni co mi się podoba... daj znać po weekendzie co z tymi kijankami, dobrze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpetuum mobile Re: W Hali Sportowej? IP: 216.162.27.* 28.04.06, 12:42 >w Katowicach raczej w Rzgowie, tam przyjmują towar na ptaka:) Odpowiedz Link Zgłoś