Gość: jinx IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 01.05.06, 19:43 towarzysz Lenin nad wami czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogus SLD---mniej niz zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:13 0 - tyle głosłow dostanie Makovski w wyborach samorzadowych. SLD..nie chcemy was w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pietruchal Re: SLD---mniej niz zero 01.05.06, 22:16 Kolega mówi chyba o sobie mniej niż zero, bo Makowski nie pisze się przez V, idioto! a po drugie używaj baranie polskich znaków, bo za dużo amerykańskich filmów się na oglądałeś. Po trzecie jestem bardzo ciekaw, co ty sobą reprezentujesz skoro wykształconego człowieka porównujesz do zera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: SLD---mniej niz zero IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 08:20 Pewnie nauczyl sie tego idioto(cytat) od tow. Millera - waszego guru. Poza tym, jak masz swoich bogów to szanuj bogów innych ludzi też.Inaczej w swoim nędznym mniemaniu będziesz madry i 'intelygentny', ale będziesz postrzegany jako własnie ZERO.I to jest nieuleczalna choroba psychiczna politruków. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: SLD---mniej niz zero IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.05.06, 06:41 Pisz w swoim imieniu, kaczyzm nie przejdzie, kaczki na taczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: SLD=PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:04 SLD=PO? Nuda!! J. Kaczyński niedawno posunął się dalej PO=KPP. Czemu go nie przebijesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: SLD=PO IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 20:56 porównaie z PO dla tych z SLD to nobilitacja. Trafiłes jak kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.toya.net.pl 01.05.06, 20:13 Witamy Ojcze Dyrektorze. Zapomniałeś o numerze konta w stopce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.05.06, 20:40 Makowskiemu cos się pomyliło -krytykuje niewykorzystywanie funduszy europejskich. Chyba zapomniał, iż to głównie sld odpowiada za obecny stan rzeczy. Makowski od 2001 roku był wojewodą łódzkim, a później został wicemarszałkiem województwa łódzkiego. Do kogo on ma pretensję, do kogo ten żal? Chyba do siebie i swoich kamratów z sld. A teraz jeszcze chciałby zostac prezydentem Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pietruchal Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja 01.05.06, 22:19 Nie wiem czy wiesz ze Polska od niedawna wykorzystuje fundusze unijne, a Ty piszesz o czymś, czego w 2001r. nie mięliśmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:51 Międzynarodówki" nie grano, ale jej tekst cytował Sylwester Pawłowski, poseł SLD. - Wyklęty powstań ludu ziemi, powstańcie, których dręczy głód - od tych słów zaczął przemówienie. Przypomniał, że wkrótce przypada 80. rocznica przewrotu majowego, który zahamował demokrację w Polsce. - Dziś nowa władza dzieli, a nie łączy Polaków - mówił. - Temu procederowi mówimy "nie". Pan Pawłowski chyba już zapomniał jak Jego koledzy i przełożeni sami podzielili Polskę na tych, którzy kradną czyli SLD i tych którzy są okradani czyli reszta Odpowiedz Link Zgłoś
pietruchal Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja 01.05.06, 22:26 Panie kolego nie możemy bez końca wracać do przeszłości, my nie Kaczyńscy:) doskonale pamiętamy, że Sojusz Lewicy Demokratycznej został skompromitowany, ale pamiętajmy ze w strukturach SLD sa ludzie o złotych ideach!!! Patrząc na obecny Rząd ręce opadają, nie jestem dobry w temacie, ale słyszałem ze dwóch ministrów bądź posłów zakupiło sporo hektarów lasów gdzieś na mazurach? a podobno nawet ich na to nie było stać według oświadczeń majątkowych!!! Pamiętajmy ze w każdym rządzie znajda się czarne owce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:36 Wszędzie są czarne owce, ale co to ma wspólnego z funduszami unijnymi?? Ja o tym nie pisałem. Nie pisałem o żadnych aferach, nie wyciągałem żadnych brudów ani trupów z szafy. Nie napisałem też tego, iż Polska od 2001 roku niewykorzystywuje środków z UE, gdyż to nie prawda i to nie dlatego, iż ich nie otrzymywała (Polska otrzymywała fundusze pomocowe z UE nawet przed integracją), ale dlatego iż wtedy środki te były wykorzystywane. Napisałem o jednym - o tym, iż Makowskiemu brakuje poczucia przyzwoitości i odpowiedzialności. Był wojewodą łódzkim, przewodniczącym sld w regionie i wicemarszałkiem województwa i dziś nie potrafi uderzyc się w piersi za złe przygotowanie Polski do absorpcji środków europejskich. Pełniąc te funkcje miał możliwośc wpływania na politykę państwa. Jeżeli wtedy nic nie zrobił, to czemu mamy wybrac go na prezydenta Łodzi? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:40 Na kogo wtedy będzie narzekał?? Na kogo będzie zrzucał winę za swą nieudolnośc? Od polityka trzeba wymagac efektów ich działalności, a makowski jedyne co potrafi, to piastowanie stanowisk. Ona zawsze był kimś: a to wiceprezydentem, a to wojewodą. Brak natomiast efektów tej działalności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the_aragorn Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja 02.05.06, 00:05 Półtora tysiąca ludzi! Powinno to chybaq uświadomić coponiektórym oszołomom, że łódź była i jest miastem lewicowym! I tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 08:24 Półtora tysiąca... to mało biorac pod uwage,że kiedys było ich dziesiątki tysięcy. Wkrótce i te 1500 wymrze i zostanie was 2 albo 3. Ale co tam żyjcie i 100 lat, mi tam i tak wisicie jak kilo kitu u sufitu.Bo całe wasze zycie przepęłnione było kitem...albo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka PiSda to złodzieje IP: *.retsat1.com.pl 02.05.06, 15:12 1500? No proszę, to 5 razy więcej niż w ostatnim białym marszu z okazji "okrągłej" rocznicy śmierci Wojtyły :))) I mniej więcej to jest stosunek idei lewicy: praw człowieka i postępu społecznego, do idei ciemnogrodu: ucisku, ciemnoty, rozpanoszenia kleru i tzw. "tradycyjnych wartości" (np. lania i seksualnego wykorzystywania nieletnich). Idee lewicowe są właśnie 5 razy więcej warte! Oczywiście, że zagłosuję na SLD. Jak patrzę na PiSdowy reżim, to chce mi się stąd wyjechać. Takich oszołomów i debili jak ludzie z PiSdy jeszcze nie widziałam. Za SLD było normalniej. I g*wno prawda, że SLD było skorumpowane - paru facetów typu Pęczak czy Jagiełło narobiło przekrętów, ale to jest nic przy bezczelnym złodziejstwie PiSdy. Jaruś Kaczyński już się wytłumaczył z "Telegrafu", czy dalej udaje, że nikt nie pamięta już, ile się wtedy z kolesiami z PiCzki nakradł? Bezczelny kurdupel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: PiSda to złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:06 Czy miałaś już dzisiaj wypróżnienie? Bo chyba bije ci na dekiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:30 > Półtora tysiąca ludzi! Powinno to chybaq uświadomić coponiektórym oszołomom, że łódź była i jest miastem lewicowym! I tak trzymać! Na procesję w niedużej parafii przychodzi więcej ludzi. I tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Zaiste, powód do do dumy, że wg Ciebie Łódź jest IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 10:47 nadal miastem lewicowym. W poprzednim ustroju zawsze mówiło się o niej jako o robotniczym i czerwonym mieście, po po upadku komunizmu stała się miastem bezrobocia, ale pozostała miastem czerwonym. I właśnie dzięki temu Jan Paweł II konsekwentnie pomijał ją podczas swoich kolejnych pielgrzymek (zrobił jeden jedyny wyjątek w 1987 r.) - tłumaczono, że nie chce odwiedzać czerwonego miasta. Teraz pominął nas Benedykt XVI, choć Jego bliski współpracownik pochodzi z Łodzi. Patrząc na co się w Łodzi działo i dzieje, to wszystkim przydałaby się taka wizyta i Boża Łaska. PS Nie znoszę Kropy, ale nigdy nie zeszmacę się głosowaniem na czerwonych i ich potomków, bo to czerwni doprowadzili ten kraj do ruiny. Głosuję na PO, bo to szansa dla Łodzi. I nie nazywaj przeciwników lewicy oszołomami, bo sam nim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka23 Re: Zaiste, powód do do dumy, że wg Ciebie Łódź j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:09 Pełna zgoda. Ja też głosuję na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka mnie papież nie jest potrzebny IP: *.retsat1.com.pl 02.05.06, 15:15 I dobrze, że papież tu nie przyjedzie. Nie potrzeba nam jego chorej walki z kondomami, a miliony, które musielibyśmy na niego wydać, możemy przeznaczyć na inne cele. Mnie nie są potrzebne występy klechy, a jak ty masz potrzebę go sobie oglądać, to jedź sobie do Watykanu albo włącz telewizję - klechy są w niej non-stop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: mnie papież nie jest potrzebny IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 15:52 Widzę, że nie darzysz Papieża wielką sympatią. Ja również nie wiem, czy jego wizyta jest akurat konkretnie mnie bardzo potrzebna. Nie wiem czy stałbym się kimś lepszym itd. Również nie zgadzam się z polityką Watykanu w sprawie stosowania niektórych środków antykoncepcyjncych (jestem za legalizacją tych, które nie dopuszczają do poczęcia, bo to co innego niż zabijanie życia poczętego). Dziwi mnie tylko jedno - kompletnie obojętnie traktujesz fakt, że uznany i kochany na całym świecie autorytet moralny omija Twoje miasto. Jest Co obojętne to, że są dla niego miasta lepsze, bardziej przyjazne i mniej czerwone. Mnie to smuci. Gdyby Papież odwiedził Łódź, to przynajmniej mówiłoby się o naszym mieście na całym świecie, a to byłoby na pewno miłe. Życzę powodzenia i zachęcam się do pielgrzymki do Rosji - bastionu kominizmu i dającego sięmu sterować patriarchy kościoła prawsławnego. Kto wie, może nawet zaszczyci nas w Łodzi swoją obecnością i będzie o Łodzi głośno w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: mnie papież nie jest potrzebny IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 15:57 Papież zawsze odwiedzał Kraków - z wiadomych względów. Często bywał w Tatrach i Wadowicach. A w Łodzi tylko raz. Niech to da Ci do myślenia. Ja nie chcę, żeby Łódź była gorsza od innych. A nasz Prezydent Kropiwnicki ośmieszył się pielgrzymką do Watykanu i nadaniem JP II tytułu Honorowego Obywatela Łodzi. Jakie On miał związki z Łodzią? Co zrobiła dla niej, a Łódź dla Niego? Po prostu nie chciał odwiedzać komunistycznego miasta. Kropiwnicki chciał te związki z Łódzią bezczelnie i w sposób tandetny wymusić, ale mu się nie udało, nawet to nie skłoniło JP II, by przyjechać przed śmiercią do miasta, którego był Honorowym Obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: mnie papież nie jest potrzebny IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 15:58 A fakt, że słowo "Papież" piszesz mała literą, świadczy tylko o Twojej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlp Sojusz Lewych Dowodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:39 Szkoda, że oni jeszcze istnieją, niech ludzie zrozumieją że nie ma lewicy tylko złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Sojusz Lewych Dowodów IP: *.server.ntli.net 02.05.06, 12:58 A jak nazwac PiS? Bo to co teraz robia, to tworzenie socjalizmu jak w latach 80 bez mala. Czekamy na kartki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka A u nas w Zurychu bylo 7 tysiecy ludzi ! IP: *.cybernet.ch 02.05.06, 14:52 A u nas w "burzuazyjnym" Zurychu bylo 7 tysiecy ludzi na manifestacji 1-majowej ! Dlaczego w Lodzi tylko 1,5 tysiaca ?! W calej Europie na 1-maja miliony ludzi wychodza na ulice. Od Lizbony po Helsinki. Samo sie nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie emigrant Re: A u nas w Zurychu bylo 7 tysiecy ludzi ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.05.06, 15:10 I to jest m.in. wyjaśnienie przyczyn emigracji dużej części Polaków (badania Pentora w ogólnopolskiej edycji GW). Zakłamywanie historii, nietolerancja, nawet nienawiść do myślących odmiennie, klerykalizacja państwa, olbrzymi wpływ kościoła na rząd i pazerność kleru to -obok względów ekonomicznych- powody, dla których ludzie opuszczają ten kraj, nie chcąc pozostawać obywatelami drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka mam gdzieć tani patriotyzm IP: *.retsat1.com.pl 02.05.06, 15:25 Popieram kolegę. Jeśli stąd wyjadę, to nie dlatego, że brakuje mi kasy. Radzę sobie. Ale nie mogę znieść tych tępych prawicowych mord, które pier***ą mi jak mam żyć. I kleru, który ma mnóstwo recept na moje życie. Płacę ciężkie podatki na tę bandę darmozjadów w czarnych maxi spódnicach, bo ta czarna hołota oczywiście jest hojnie wspierana przez moje państwo. Jak ktoś ma wątpliwości, to niech zajrzy do ustawy budżetowej. Mam tego dość. Mam dość debili, którzy tępią lewicę faszystowskimi metodami. W całej normalnej Europie jest silna lewica, tylko w głupiej Polsce oczywiście lewica jest kozłem ofiarnym. A ja wierzę w prawa człowieka, w wolność, w prawo ludzi do pracy i godnej płacy. Więc wierzę w lewicę. Mam gdzieś wasz tani klerykalny patriotyzm (bóg, horror i ojczyzna), lepiej posprzątajcie najpierw gówna z ulic i dajcie ludziom pracę, a potem wieszajcie flagi i stawiajcie pomniki klechom. Jak z tego wynika, nie mogę tu żyć. To nie jest normalny kraj, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: mam gdzieć tani patriotyzm IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 16:04 Masz racje jedż do normalnego kraju rządzonego przez lewicę. Najlepiej Kampucza, Korea Płn, lub w ostateczności Rosja. Juz tam na ciebie czekaja, tu jestes zbędny. Będziesz tam zbierał z ulic gówna i chodził na 1-Maja. Takich przygłupów jak ty w tym kraju jak najmniej.A juz tam cie wezmą do galopu i naucza szacunku do własnego kraju. Bedziesz wracał na kleczkach i prosił na kleczkach. Ale cóz, droga wolna. W sumie popieram twój wybór, bo takich nam nie trzeba. Zatem wynoś sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka W Zurychu rzadzi lewica. Czy to tez Korea Pln ?! IP: *.cybernet.ch 02.05.06, 19:38 W Zurychu, Genewie, Bazylei i Bernie rzadzi lewica. Czy to tez Korea Pln ?! P. S. Nie stresuj normalnych mlodych ludzi, bo wyemigruja !!! A Polska sie rozpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: W Zurychu rzadzi lewica. Czy to tez Korea Pln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:32 > Nie stresuj normalnych mlodych ludzi, bo wyemigruja !!! Czyżbyś sugerowała, że osobnik podpisany "Anka" jest normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Anka jest politycznie niepoprawna, jak... IP: *.cybernet.ch 03.05.06, 18:50 Anka jest politycznie niepoprawna, jak swojego czasu antyklerykalni protestanci. A nawet byli o niebo niepoprawniejsi ?! Co o rzymskich katolikach opowiadali protestanci - tego nie przepusci zadna cenzura !!! A w Polsce - zwlaszcza po prawej stronie panuje moda na "polityczna niepoprawnosc". Taka jest wlasnie "polska normalnosc" ?!... Tak, czy siak - polityczna niepoprawnosc nie jest raczej w moim stylu... W zyciu publicznym prowadzi przede wszystkim do niepotrzebnych nieporozumien i konfliktow. Zrozumieli to protestanci i rzymscy katolicy. Miejsce "politycznej niepoprawnosci" jest w kabarecie, czy "politycznie niepoprawnym" humorze, a nie na serio. Dzisiaj, dajmy na to, na MTV leci "popetown" - politycznie niepoprawny humor brytyjski. Po filmie ma byc dyskusja z rzymskimi katolikami o granicach politycznej niepoprawnosci w satyrze. De gustibus disputandum est ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Anka jest politycznie niepoprawna, jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:13 > Anka jest politycznie niepoprawna,... Bardzo eleganckie określenie dla bełkotu naszpikowanego bluzgami. Jestem pod wrażeniem Twojej wyrozumiałości. > Dzisiaj, dajmy na to, na MTV leci "popetown" - politycznie niepoprawny humor brytyjski. > Po filmie ma byc dyskusja z rzymskimi katolikami o granicach politycznej > niepoprawnosci w satyrze. Chętnie zobaczyłbym film w podobnym stylu o holocauście. Po filmie mogłaby się odbyć dyskusja z rodzinami ofiar na temat granic politycznej niepoprawności w satyrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Politycznie niepoprawny brytyjski humor. IP: *.cybernet.ch 04.05.06, 15:43 Polityczna niepoprawnosc jest zawsze wulgarna i ordynarna. Jezyk "z zaszczanej bramy" w dyskursie politycznym i swiatopogladowym. Tu chodzi wylacznie o czyste chamstwo i chlew ! Zapewniam Cie, ze antyklerykalny wystep Anki - to jest nic (!!!) w porownaniu do ekstremistycznej protestanckiej "politycznej niepoprawnosci". Trudny i zdecydowanie nie moj styl. P. S. A propos "popetown"... A tak wogole, to ogladales wczoraj "popetown" ?! Wiesz na jaki temat sie wypowiadasz ?! Chodzi o to, czy mam brac Ciebie na powaznie, czy nie. Przed i po projekcji odbyla sie moim zdaniem bardzo ciekawa i rzeczowa dyskusja o granicach poczucia humoru. twoj cytat: "Chetnie zobaczylbym film w podobnym stylu o holocauscie. Po filmie moglaby sie odbyc dyskusja z rodzinami ofiar na temat granic politycznej niepoprawnosci w satyrze." Przykro mi, ale miedzy Watykanem a Holokaustem nie widze analogii. Gdzie analogia miedzy urzedowa instytucja religijna a systematycznym mordem ?! (...zwlaszcza, ze juz w szkole podstawowej dowcipy "o ksiedzu i zakonnicy" sa na porzadku dziennym.) Moze mnie oswiecisz ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Politycznie niepoprawny brytyjski humor. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:44 >Jezyk "z zaszczanej bramy" w dyskursie politycznym i swiatopogladowym. > Tu chodzi wylacznie o czyste chamstwo i chlew ! Zgadzam się w 100 procentach. Wyraziłem to tylko odrobinę delikatniej. > Zapewniam Cie, ze antyklerykalny wystep Anki - to jest nic (!!!) w porownaniu > do ekstremistycznej protestanckiej "politycznej niepoprawnosci". Wierzę Ci na Słowo. Dodam tylko, że podrzynanie gardeł też jest niczym w porównaniu z wbijaniem na pal. Czy w związku z tym podrzynanie gardeł jest O.K.? >A propos "popetown"... > A tak wogole, to ogladales wczoraj "popetown" ?! > Wiesz na jaki temat sie wypowiadasz ?! O filmie wiem tyle co napisała Wyborcza więc nie zamierzam się wdawać w dłuższą dyskusję na jego temat. (To ty "wrzuciłaś" ten temat). > Przykro mi, ale miedzy Watykanem a Holokaustem nie widze analogii. > Gdzie analogia miedzy urzedowa instytucja religijna a systematycznym mordem ?! > Moze mnie oswiecisz ?! Oświecam: Nie ma bezpośredniej analogii. To jest raczej pytanie o to czy powinny istnieć granice wolności słowa. A jeżeli tak, to gdzie należy je ustawić? Jeżeli nie wolno kpić z Holocaustu, to czy można kpić z samych Żydów? A z czarnuchów? A z kalek? A z pedałów? A z katoli? A może lepiej z nikogo nie kpić? (I żeby była jasność mam na myśli nie zwykłe żarty, ale ten rodzaj kpin, który obraża. Z założenia). Koniec oświecania. Teraz pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Czy jest nam jeszcze do smiechu ?! IP: *.cybernet.ch 05.05.06, 19:54 Dajmy na to, "politycznie niepoprawna" wypowiedz Anki nie jest smieszna, ale chyba tez nie o to chodzilo ?! To raczej niekontrolowany wybuch desperacji ?! Obecna sytuacja w Polsce (czytajac prase szwajcarska) powodem do smiechu tez raczej nie jest. Czy jest nam jeszcze do smiechu ?! P. S. Granica poczucia humoru jest moim zdaniem spontaniczny "zdrowy smiech" w odroznieniu od wyrachowanej cynicznej kpiny. Wyrachowana kpina to "sztuczny smiech". A ten "sztuczny smiech" mozna wyczuc ?! Humor, karykatura ("krzywe zwierciadlo"),satyra obyczajowa i polityczna z definicji nigdy nie jest "na serio". Tego od poczatku na serio sie nie bierze. Krzywe zwierciadlo - to nie powazna rzeczywistosc. Smieszne jest nasze odbicie w krzywym zwierciadle, a nie sam czlowiek, czy dana grupa spoleczna ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeOwiec. powinni im więcej zdjęć narobić... IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 19:05 i puścić w interet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Do Anki , Pietruchala i Im podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:24 Ograniczając się do Pęczaka i Jagiełły jako jednych aferzystów z grona SLD dobrze Wiesz, że Piszesz bzdury. Nie ma województwa, a w wielu z nich powiatów gdzie członkowie tej partii nie byliby umoczeni w lokalne afery. Niezbyt szczegółowa lektura prasy regionalnej jest tego przykładem. "Działacze" tej partii i jej sympatycy kradli nie tylko z budżetu państwa (patrz afera LFO) ale również mniej smakowitymi kąskami itp. Idąc od północy: Stargard Szczeciński, Słupsk, Gdańsk, Bydgoszcz, Ostrołęka, Warszawa, Siedlce, Łódź, Piotrków, Jaworzno to tylko przykłady większych i mniejszych ośrodków gdzie członkowie SLD stali się bohaterami afer. Nawiązując do drugiego poruszanego przez Ciebie wątku. Jesteś zajadłym wrogiem Kościoła. Nie Zmienisz jednak historii tego państwa, którego pierwsze świadectwa datują się od momentu przyjęcia chrztu i pojawienia się duchowych na tych terenach. Oczywiście można się spierać co do roli Kościola w życiu społecznym, lecz Twoje dywagacje zieją jadem nienawiści i nie mają nic wspólnego z merytoryczną wymianą myśli. Atakująć przeciwników politycznych Nazywasz ich faszystami. Nie rozumiem do końca Twego zachowania, bowiem to Ty jesteś tak naprawdę ukrytym faszystą. Reprezentujesz idee i być może partię, która ma wiele cech wspólnych z faszyzmem. Zarówno faszyzm jak i będący tworem środowisk lewicowych komunizm były i są systemami totalitarnymi, gdzie dobro i życie pojedynczego człowieka nie przedstawiały większej wartośći. Zagłada poszczególnych narodowści, grup społecznych i innych środowisk była wspólna dla obu dyktatur. Jak jest różnica między Tobą a członkami Narodowej Partii Niemiec, którzy wychwalająć III Rzeszę podkreślają sukcesy Hitlera w walce z bezrobociem, poprawę sytuacji gospodarczej (spowodowanej głównie inwestycjami w przemysł zbrojeniowy) oraz rozprawę z przeciwnikami politycznymi, w tym środowiskami kościelnymi potępiającymi jego metody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassia Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 23:34 Dobre :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN Peczak Miller Jagieło swietowali 1 maja IP: *.mnc.pl 03.05.06, 08:01 Mozna całymi garsciami czerpac z tych zbrodniczych organizacji , ktore w XX wieku zapisały sie takimi wielkimi zgłoskami.Tak lekko liczac to wyjdzie gdzies około 100 milionow ludzi.Trzeba naprawde miec zaiste honor komunisty by jeszcze wychodzic na ulice i udawac ze nic sie nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON ZAWODOWIEC Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:39 Nigdy więcej neokomunistów przy władzy. Rozliczyć SLD, partię o obliczu tow. Pęczaka "full wypas" i zdelegalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek 23lata Byłem na pochodzie i bardzo mi sie podobało IP: *.retsat1.com.pl 03.05.06, 14:53 Pozdrawiam wszyskich pierwszo majaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Dawali dodatkowe kartki na cukier? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Ludzie to świeto pracy dlaczego w was tyle złości? IP: *.retsat1.com.pl 03.05.06, 14:54 Jak ktoś chce kto idzie a jak nie ma ochoty to robi coś inego po co ? doprawiać tu udeologie. Pozdrawiam wszystkich milusio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON ZAWODOWIEC Re: Łódzka lewica świętowała 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:43 Tow.baronie SLD pytam Was: "Ile publicznych pieniędzy zmarnotrawiono, wyłudzono w czerwonych aferach w samej Łodzi za rządów ociekających chciwością neokomunistów jak np. kolega Millera tow."full wypas" Pęczak i ferajna.?" Ile niezrealizowanych inwestycji i bezrobotnych cierpi z tego powodu? Nigdy więcej neokomunistów przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś