Dodaj do ulubionych

Miasta kuszą pracowników

07.05.06, 20:56
Że niby mam zostać? Hehe... no to czekam na efekty, a nie tylko kolejne
mielenie ozorem.
Obserwuj wątek
    • Gość: TJ Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.4web.pl 07.05.06, 21:57
      Łódzkie uczelnie kształcą 10000 prawników, 15000 marketingowców, 3000 znawców jakichś "stosunków międzynarodowych", 30000 pedagogów...
      Po co tak absurdalne kierunki studiów? Żeby potem ci sami ludzie którzy dziś mają prywatne uczelnie zarobili owo 1,6 miliarda na kolejnych szkoleniach w kierunkach nikomu niepotrzebnych?
    • adwach Re: Pomysł bardzo dobry! 08.05.06, 08:05
      Zobaczymy co będzie z jego realizacją. Dzisiaj pracę za 600-700 zł znajdzie
      niemal każdy. Powstaje tylko pytanie - jak z takiej pensji można wyżyć???
    • Gość: maJA Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.p.lodz.pl 08.05.06, 08:25
      Jeśli mamy zachęcić do pozostawania w Łodzi i przyjeżdżania do Łodzi to weźmy
      sie w końcu aktywnie za "poprawianie" miasta ze środków unijnych. W innych
      większych miastach (np.Poznań , Wrocław)na każdym kroku widać inwestycje
      finansowane ze środków UE. Miasta pieknieją, buduje sie ulice, remontuje
      zabytki itp, itd. U nas takich inwestycji jak na lekarstwo.
      Miasto jest brudne, zaśmiecone. Zacznijmy w koncu coś robić aktywnie i ze
      skutkiem.
    • agnieszka-dab Pomysł całkiem, całkiem... 08.05.06, 08:38
      Ciekawe czy program "Zostaję w Łodzi" coś da.
      Trzymam kciuki!!!
    • Gość: snakemaycry Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.toya.net.pl 08.05.06, 10:16
      Ta, ta, słyszeliśmy o tym. Kursy komputerowe i obslugi wózków widłowych. Może jak skończe tą infromatykę na univerku to się załapię na taki kurs ;]
    • Gość: Ingo Re: Miasta kuszą pracowników IP: 213.17.170.* 08.05.06, 10:18
      Pomysł bardzo dobry. Czekamy na efekty.
    • yarro Re: Miasta kuszą pracowników 08.05.06, 12:58
      Krzyś Makowski robi sobie darmową kampanię wyborczą. Milusio.
    • Gość: absolwent Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.toya.net.pl 08.05.06, 13:41
      Ja też uciekam po wakacjach z tego miasta. Kończę informatykę na politechnice i wkrótce rozejrzę sie za pracą w Poznaniu. Wg mnie to znacznie ładniejsze miasto niż Łódź, dlatego z chęcią się tam przeniosę. A i zarobki nieco bardziej przyzwoite. Wprawdzie wiem, że Łodzi zawdzięczam wykształcenie, ale to wszystko. Nie jestem z tym miastem w jakikolwiek inny sposób związany, a na dodatek mówiąc "delikatnie" - nie podoba mi się tutaj.
    • Gość: Lidka Kraje kusza pracownikow !!! IP: *.cybernet.ch 08.05.06, 18:16
      Kraje kusza pracownikow !!!

W Szwajcarii az sie roi od specjalistow z calego swiata, w tym z Polski !

W Zurychu i Genewie poznalam Polakow na poziomie, ktory dech zapiera !

Polska sie intelektualnie wyludnia !

Trudno o gorszy rozwoj sytuacji...

• Gość: z. Re: Kraje kusza pracownikow !!! IP: *.lodz.msk.pl 08.05.06, 22:10
        Dla Szwajcarii to raczej dobry rozwój sytuacji.. Dla inteligencji polskiego
        pochodzenia chyba też, przynajmniej będą godziwie żyć. Tylko dla rządu RP nie
        bardzo, nie będzie miał im kto podatków płacić na budowę świątyń opatrzności i
        innych bzdetów ;)
    • Gość: EButt Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.dbln.cable.ntl.com 08.05.06, 18:24
      Jak sie czyta taki artykul to az serce rosnie! Zeby to jeszcze naprawde
      zadzialalo, bo ja bardzo ale to bardzo chce wrocic do Lodzi (od lat pracuje za
      granica, obecnie w Irlandii) ale Lodz to moje ukochanne rodzinne miasto i moim
      marzeniem jest jego rozwoj. Tzymam kciuki i mam nadzieje ze za kilka bedzie
      mozna tu godnie zyc i zarabiac a miasto wypieknieje, choc patrzac na nasz
      obecny rzad wydaje sie to w calej Polsce malo realne :(
      • michael00 ROTFL 09.05.06, 06:46
        Gratuluję nawinosci / dużych pokładów nadziei.
    • Gość: EButt Re: Miasta kuszą pracowników IP: *.dbln.cable.ntl.com 08.05.06, 18:24
      Jak sie czyta taki artykul to az serce rosnie! Zeby to jeszcze naprawde
      zadzialalo, bo ja bardzo ale to bardzo chce wrocic do Lodzi (od lat pracuje za
      granica, obecnie w Irlandii) ale Lodz to moje ukochanne rodzinne miasto i moim
      marzeniem jest jego rozwoj. Tzymam kciuki i mam nadzieje ze za kilka bedzie
      mozna tu godnie zyc i zarabiac a miasto wypieknieje, choc patrzac na nasz
      obecny rzad wydaje sie to w calej Polsce malo realne :(
    • Gość: łodziak Ale knoty. IP: *.orange.pl 08.05.06, 22:58
      "Duże firmy przyjeżdżają i proszą, by pokazać im łódzkie blokowiska. Oceniają, ile ludzi tam mieszka i jaki mają standard życia. A potem otwierają fabryki i oferują pracę za tysiąc złotych."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka