Dodaj do ulubionych

Komunikacyjny dramat

IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 20:21
Fajnie było, w radiu fajna muzyczka przynajmniej grała
Obserwuj wątek
    • Gość: ERG Re: Komunikacyjny dramat IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 20:52
      Beznadziejna organizacja ze strony MPK,brak informacji,brak komunikacji
      zastepczej,brak koncepcji działania w takich sytuacjach,brak ludzi z nadzoru
      ruchu,brak słowa PRZEPRASZAM na stronie internetowej MPK i Zarządu Dróg i
      Transportu????
      Ile zarabia prezes MPK i Dyrektor ZDiT. Czy innym człowiek za mniejsze
      pieniądze nie mógłby równie skutecznie rozłożyć łódzkiej komunikacji miejskiej.
      ?????
      • Gość: NR Re: Komunikacyjny dramat IP: *.astral.lodz.pl 09.05.06, 21:01
        >brak ludzi z nadzoru ruchu

Nie gadaj, Nadzór Ruchu jeździł i informował oczekujących na przystankach o tym,
        że tramwaje nie kursują.
      • Gość: Lukasz Re: Komunikacyjny dramat IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 21:02
        >Skutki awarii dotarły nawet do ul. Piotrkowskiej. MPK, aby dokonać napraw,
        >musiało odciąć prąd z trakcji na tej ulicy oraz na ul. Kilińskiego.
        >Prowizorycznie trakcja została uruchomiona dopiero ok. godz. 19. Nie oznaczało
        >to jednak końca prac - naprawy prowadzono jeszcze po godz. 22, kiedy nikomu
        >nie utrudniano już ruchu na skrzyżowaniu.

Hmmm ciekawe czy o 19 uruchomiono. Bo mnie się wydawało że była godzina 17.30
        jak puszczono tramwaje i skąd wiadomo już że naprawy prowadzono jeszcze o godz
        22 jak artykół napisano o 19.51? <lol>. Była też wzmianka że chyba kierowca
        zauważył co zrobił. A z wersji motorniczych i tych co tam byli słyszałem że go
        zatrzymano dopiero na wiadukcje nad Tuwima i to był zatrzymany przez
        przypadkowego kierowce który zauważył co się stało.
        • morton57 Re: Komunikacyjny dramat 09.05.06, 23:59
          >To, co się dzieje, to koszmar. Pracownicy MPK twierdzą, że awaria to nie ich wina.

Przeciez specjalnie namowili tego kierowce zeby zerwal siec, bo nudno bylo w miescie ... n/c

>Ale kto jak nie oni zapomnieli podstawić komunikację zastępczą

No tak, przeciez rezerwy to na kazdym rogu czekaja, zeby wejsc do akcji w razie awarii ... n/c

>Niech powiedzą, kiedy to naprawią

Hmm gdyby to wiedzieli to by powiedzieli .. Poza tym nie wiem czy pani była by uszczesliwiona slyszac, ze naprawia to za jakies 5-6 godzin ... n/c

> Ludzie za chwilę zaczną mordować kierowców autobusów

Jak by to byla ich wina ... n/c
          no coz bezmyslny motloch zna tylko jednego winowajce wszystkich nieszczesc w naszym miescie - MPK Łódź. Podziekujmy za to EI, DŁ oraz GW
      • Gość: J.S. Nie gadaj bzdur IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.06, 21:36
        > Beznadziejna organizacja ze strony MPK,brak informacji,brak komunikacji
        > zastepczej

Korek byl podobno do Kilinskiego. To gdzie ta komunikacja zastepcza miala
        jechac?

Nie jest tez prawda, ze komunikacji zastepczej nie bylo w ogole:

jote.pai.net.pl/km/13.jpg
        • Gość: ja Re: Nie gadaj bzdur IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 21:38
          o znowu ten autobus , ktorego za z innej linni:))))
          • Gość: Artur Przezywacz Re: Nie gadaj bzdur IP: 195.69.82.* 09.05.06, 21:40
            Gość portalu: ja napisał(a):

> o znowu ten autobus , ktorego za z innej linni:))))

sjp.pwn.pl ":)))))))))"
        • Gość: chipis Re: Nie gadaj bzdur IP: *.mnc.pl 09.05.06, 23:19
          nie zycze sobie aby publikowano moje zdjecia. zwlaszcza z powortow z roboty
          sladem weza.
      • michal.ch Re: Komunikacyjny dramat 10.05.06, 11:26
        > Beznadziejna organizacja ze strony MPK (...)brak słowa PRZEPRASZAM (...)Ile
        > zarabia prezes MPK

Taa, bo pewnie prezes osobiście jechał koparką i celowo strącił przewody. To ci
        sensacja dopiero. :>
      • agunia_29 Re: Komunikacyjny dramat 12.05.06, 21:13
        ruchu,brak słowa PRZEPRASZAM na stronie internetowej MPK i Zarządu Dróg i
        > Transportu????
        > Ile zarabia prezes MPK i Dyrektor ZDiT.

Od MPK rozumiem ale dlaczego od ZDiT???? Na spontan to się można spotkać z
        kolegą a nie nagle podstawić autobus jak to się stało z sekundy na sekundę.
        Za co ZDiT - organizator ma przepraszać jak winny jest MPK który jest
        przewoźnikiem a właściwie to konkretny kierowca.
    • Gość: Radio Erewań jest godzina 21... IP: *.lnet.pl 09.05.06, 21:01
      a w artykule już jest napisane że prace kontunuowano jeszcze po godzine 22.
      Brawo!
      • Gość: J.S. Re: jest godzina 21... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.06, 21:34
        Bo artykul ukaze sie jutro w papierowej, wise guy.
        • Gość: Erewań Re: jest godzina 21... IP: *.lnet.pl 10.05.06, 13:38
          taaa? naprawde? Tylko sie zastanów skąd redaktor może wiedzieć co sie dzialo po
          22 czy juz skończyli czy nie skoro artykuł umieścił przed 20. Widać nie jesteś
          zbyt bystry i masz wąski tok myślenia!
    • Gość: zibi Bez histerii, to jeszcze nie jest dramat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:29
      Dramat to się zacznie po otwarciu Manufaktury. Kierowcom radzę nabyć rowery, bo
      mogą dziwnym trafem zdrożeć po 17 maja ;-)
      • Gość: junior Re: Bez histerii, to jeszcze nie jest dramat... IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 22:22
        taka piekna katastrowa:) ciekawe co jeszcze się stanie w tym mieście mnie już
        chyba nic nie zdziwi, a co do rowerów może lepiej kajaki by dalo sie jechac w
        razie powtorki awarii na żeromskiego, wiecie takie kajaki z kołami:)
    • Gość: champi Re: Komunikacyjny dramat IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 22:42
      wsiadlem na fabrycznym i 15 minut jechalem do parku sienkiewicza, drugie tyle
      stalem na tym przystanku. Cały happy nie wiedzac co sie stalo przejechalem w
      koncu pilsudskiego.....moja rdosc trwala do przystanku przy fabrycznej gdzie
      wpadlismy w kolejny korek. Tu moja cierpliwosc sie skonczyla wysiadlem i do
      przybyszewskiego doszedlem na pieszo.
      Chociaż MPK wysłało nadzór ruchu to akurat na kilinskiego byl on nic nie wart,
      ponieważ to że coś się stało to każdy widział po korkach i liniach tramwajowych,
      ale dlaczego do jasnej ch...nikt nie podstawił autobusów no bo po co :/
      To bylo jedno wyjscie. Drugie to wycofać wszelkie możliwe tramwaje, ktore mogly
      wrocic do zajezdni a puscic o 50% mniej. No bo jaki sens byl ze jechaly
      wszystkie 5,1 czy inne jak i tak szybciej sie szło pieszo bo tak bylo sie
      szybciej od stojacych w korku tramwajów.
    • Gość: agaga policja się nie popisała!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:57
      kierowanie ruchem na tym skrzyżowaniu było żenujące jeden wielki chaos
    • Gość: agaga mądry kierowca!!!???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:03
      widziałam kiedyś w Katowicach kretyna w ciężarówce , który zaklinował się pod
      mostem , tak samo jak dzisiaj nie mogłam dojechać na czas do pracy
      A może to był ten sam facet????....
      • Gość: J.S. Re: mądry kierowca!!!???? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.06, 23:04
        Tak, to na pewno ten sam!
      • Gość: tomga Re: mądry kierowca!!!???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:31
        kilka moze kilkanascie lat temu była podobna sprawa: na Al Włokniarzy koles
        wjechał wywrotka na torowisko i podniosł krype do gory, tak przejechał kilkaset
        metrow zrywajac trakcje...
        tam okazalo sie ze mial % we krwi....
        moze tutaj tez?
    • Gość: tauro Total chaos ze strony MPK IP: *.rainbow.net.pl 09.05.06, 23:26
      W ogóle nie zauwazyłem żeby ktoś informował pasażerów w centrum lub na Widzewie
      o awarii. Totalna porazka MPK. Prezesie z Krakowa, wracaj do domu!!!!
      • Gość: J.S. Re: Total chaos ze strony MPK IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.06, 23:40
        > W ogóle nie zauwazyłem żeby ktoś informował pasażerów w centrum lub na
        Widzewie

No tak, skoro ty nie zauwazyles, to znaczy, ze nie mialo to miejsca. A ja
        zauwazylem w centrum, konkretnie na Narutowicza. I co?

> Prezesie z Krakowa, wracaj do domu!!!!

Zeby sie czasem nie przejal pokrzykiwaniem jakiegos anonimowego autorytetu.
        • Gość: junior Re: Total chaos ze strony MPK IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 23:46
          na widzewie nie slyszalem komuniktow a mieszkam przy rokiecinskiej ludzie stali
          na przystankach!!!
          • Gość: Zico Re: Total chaos ze strony MPK IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 00:15
            a ja słyszałem komunikaty....wiec albo ktos jest głuchy...albo ja mam omamy
            słuchowe :-)
          • michal.ch Re: Total chaos ze strony MPK 10.05.06, 11:40
            Gość portalu: junior napisał(a):

> na widzewie nie slyszalem komuniktow a mieszkam przy rokiecinskiej ludzie stali
            > na przystankach!!!

Wiesz, na Retkini jakiś czas temu rozkraczyły się tramwaje i nic nie jeździło.
            Zatrzymanie było znakomicie widać w sumie z czterech przystanków. Nie
            przeszkadzało to ludziom nadal czekać niewiadomo na co na przystanku
            tramwajowym. Stanąłem sobie na poboczu czekając na zetkę i zerkałem na nich, czy
            ktoś w końcu pomyśli i stanie po drugiej stronie jezdni przy światłach, tam
            gdzie autobus może się zatrzymać. Przeszła aż jedna osoba, reszta zaczęła lecieć
            do autobusu klnąc przy tym na kierowcę dopiero kiedy ten zaczął na nich trabić.

Tak więc czasami nawet jeśli ludzie wiedzą, że jest awaria, to i tak będą stali
            jak te warzywa. Czasami zastananwiam się, czy myślenie sprawia niektórym taką
            trudność... A potem pretensje, że oni nie wiedzieli, że awaria jest, że
            autobusów zastępczych nie było (trudno żeby podjechały na przystanek tramwajowy)
            etc.
      • michal.ch Re: Total chaos ze strony MPK 10.05.06, 11:30
        Gość portalu: tauro napisał(a):
        > Prezesie z Krakowa, (...)

O ile mi wiadomo pochodzi z innej miejscowości. Trafiłeś jak łysy włosami o kant
        kuli. :)
    • Gość: rafik Re: Komunikacyjny dramat IP: *.crowley.pl 09.05.06, 23:54
      A ja nic nie zauwazylem, w pracy tez mialem zapierdziel - przynajmniej milo ze
      sam sie nie wkurzalem, a moj kolega z pracy przynajmniej schudnie :) idac na
      piechote na widzew - hihi
    • Gość: gość Re: Komunikacyjny dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 01:22
      "Takich korków Łódź dawno nie widziała..."
      Widziała, widziała....
      Pamiętacie jak rok temu zepsuła się sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu
      Marszałków
      Pamietacie jak wtedy Policja - która dotychczac kierowała ruchem - zeszła ze
      skrżyżowania decyzją jakiegoś ich przełożonego, bo było niby za ciemno. Za
      ciemno!!!! na jednym z głównych skrzyzowań w mieście????
      Stałem tam godzinę.
      Fakt, to nic w porównaniu do korków warszawwskich.
      Łódź i tak powinna się cieszyć że nie ma takiego ruchu samochodowego jak w
      innych 750,000 miastach. To dopiero byłby paraliż komunikacyjny.
    • hubar Ile czasu trwa 10.05.06, 01:29
      Ile trzeba czasu aby dać sygnał z tramwaju do centrali, a stamtąd na krańcówkę w
      Augustowie, aby tramwaje nie jechały prosto tylko skręcały w Puszkina?
      • Gość: champi Re: Ile czasu trwa IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 11:21
        Dobre pytanie. Idiotyzmem było nie zredukowanie liczby tramwajów. Tak samo
        wszelkie 5,1 itp powinny zostać na pętlach a na ich miejsce powinny byc
        podstawione zastepcze. nie byłoby takich korków a tak to idac kilinskiego mozna
        bylo zauwazyc np kombinacje "1,4,8,5,1,8,5" no i po co tak? Takie korki były po
        14,wiec gdyby mpk pomyslalo, skoro to sie o 12 zaczelo to tramwaje mogly
        spokojnie gdzies na petlach lub w ich poblizu sie zatrzymac.
        A jeszcze co do odpowiedzy kto slyszal a kto nie megafonow....ja nie slyszałem a
        informacji o trakcji udzielil mi pan z nadzoru ruchu...szkoda ze dopiero jak sam
        zapytalem.
        • Gość: STUDI Re: Ile czasu trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:55
          Miasto pląci za ilośc tramajów na miescie więc tyle musi jeździć.... Przykry
          debilizm urzędniczy.
        • Gość: STUDI Re: Ile czasu trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:01
          A ile razy miał to mówić. W kółko przez godzinę? A moze przez dwie. Co ile
          sekund? Spróbuj sam, ciekawe jak długo wytrzyma twoje gardło i krtań.
          Był tam więc mógł każdy podejśc i się zapytać. Samochody mają oznakowane
          odpowiednio.
    • sluzbowo Re: Komunikacyjny dramat 10.05.06, 01:57
      "Wszystko zaczęło się kilka minut przed godz. 12"

A to bardzo ciekawe. W momencie zdarzenia mój zegarek wskazywał kilka minut
      przed 13.00, czyżbym był w innej strefie czasowej?
    • zmudziaczek Re: Komunikacyjny dramat 10.05.06, 13:13
      Natomiast ja chciałam dojechać na róg Przybyszewskiego i Kilińskiego. Niczego
      nie podejrzewając skręciłam z Śmigłego Rydza w Przybyszewskiego i stałam tam
      razem z coraz większym sznurem tramwajów i samochodów gdzies około godziny,
      może trochę mniej... W każdym razie... Zero informacji dla kierowców
      samochodów. Szkoda, że nie ma jakiegoś kanału radiowego, gdzie podawane byłyby
      informacje o korkach... Gdy już mi się udało opuścić tamto miejsce, wpadłam z
      deszczu pod rynnę w korek na Piotrkowskiej....
      Dobrze, że mam wyrozumiałych szefów, którzy zrozumieli, dlaczego załatwienie
      paru spraw na mieście trwało kilka godzin...

a dziś pewnie będzie powtórka z rozrywki z powodu derbów hehe
      • Gość: bbbb Re: Komunikacyjny dramat IP: *.52.rev.vline.pl 11.05.06, 17:41
        Jezdze po miescie troche i jak gdzieskonkretnie chce dojechac to wczesniej
        patrze jak wyglada ulica i ile mi to ewentualnie zajmie.potem podejmuje decyzje
        o zmianie trasy w taki sposob by dostac sie jak najszybciej.topografia miasta
        jest najlatwiejsza porownujac inne miasta. Takze szybko mozna dojechac nawet bez
        zbednego czekania. sa boczne uliczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka