Dodaj do ulubionych

pi i sigma...

21.05.06, 00:10
przypomniał mi sie dzisiaj ten program z końcówki lat 80 ''przybysze z
matplanety''..ktos pamieta jak szło matzaklęcie do teleportacji ?:) strasznie
mnie to męczy a nie moge nigdzie znaleźć :>
Obserwuj wątek
    • graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 00:35
      pl.wikipedia.org/wiki/Przybysze_z_Matplanety
      nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=133

www.kamyk.ownlog.com/642308,komentarze.html
      • graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 09:15
        Tutaj mają forum i czat:
        www.nostalgia.pl/
        jest watek o matplanecie na stronie 5 - może tam ktoś będzie wiedział.
        Moja córka odpytana na okoliczność matzaklęcia nie pamięta :)
      • Gość: lavinka z nielogu Ech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:21
        Zaklęcia nie znam... ale i tak żałuję,że już go nie nadają w tv...

lav
    • gray proszę graf /bt 21.05.06, 00:36

• Gość: shemaga Re: pi i sigma... IP: *.lodz.mm.pl 21.05.06, 08:02
      eeee to też znalazłam, ale to nie matzaklecie, thx anyway
    • Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 11:46
      a moze ktoś kojarzy jakiegoś misia ze starego programu dla dzieci , miś sie
      nazywał Mazi lub Fazi i był zielony ?
      • huann to były Michałki! 21.05.06, 11:53
        to były Michałki! leciały we wtorki, jeden był seledynowy i tchórzliwy beksa, a
        drugi buraczkowy i emanował nad seledynowym silną, czasami posuwającą się do
        granic gwałtu moralnego osobowością.
        na szczęście nad wszystkim panowała pani psycholog co pomóc chce.
        w sumie duszna atmosfera panowała w tym programie.
      • Gość: szprota_z_kawą Re: pi i sigma... IP: *.zdnet.com.pl 21.05.06, 11:55
        jeśli z nauki angielskiego, to Muzzy. i wcale nie taki stary, sprzed 15 lat
        zaledwie!
        • Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 11:57
          taak to ten :D uczył anag:) dzieki :)
          • Gość: grażka Re: pi i sigma... IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 12:55
            Big Muzzy :) I zjadał zegary. I parkometry.
            • mamadoo Re: pi i sigma... 21.05.06, 12:59
              Mówił z takim akcentem....I like clocks....To było takie hipnotyzujące....
            • szprota Re: pi i sigma... 21.05.06, 12:59
              tak, nigdy do mnie nie przemawiała ta postać. znaczy po angielsku przemawiała,
              ale nie potrafiłam się z nim utożsamić.
            • huann Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:07
              wtedy jeszcze nie bylo parkometrów, a on już zjadał! no, no...

też bym coś zjadł.
              • graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:13
                Zjadał! I mlaskał!
                I like clock`s! M-m-m! Lovely!
                • graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:13
                  www.bbcenglish.com/tv/main.asp?action=ShowSeries&series=3&genre=1&start=1&end=10
                  • Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 13:47
                    kurcze , ja go wogole nie pamietam:(, ktoś mi powiedział ze kiedys cos takiego
                    było a ja mam dziure w pamięci.
                    • Gość: shemaga Re: pi i sigma... IP: *.lodz.mm.pl 21.05.06, 14:50
                      no no Muzzy był, ale Fazi też tyle że w muppetach :)
                • Gość: Corvax Re: pi i sigma... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 21.05.06, 14:54
                  Corvax is CLEVER
                  • excentrix Re: pi i sigma... 22.05.06, 13:16
                    a kto pamięta Klub Orbita ??
                    z taką piosenką:
                    "to my Klub Orbita
                    telewizja młodych kosmonautów
                    to my, Klub Orbita
                    zapraszamy do kosmicznych statków..."

jakieś późne 70'te, kiedy jeszcze chciałem zostać Gagarinem
                    :)
                    • Gość: magda Re: pi i sigma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:28
                      Kurcze, to mnie wtedy jeszcze na swiecie nie bylo. Ale za to stare, dobre,
                      polskie bajki takie, jak Reksio czy Bolek i Lolek to jest to! Zero przemocy,
                      zero adrenaliny, spokojna, leniwa, wesola fabula. Tylko teraz takie glupie czasy
                      nastaly, ze nie dosc, ze wymyslaja bajki, ktorych nawet doroslym bym nie
                      polecila, to jeszcze w starych doszukuja sie Bog wie czego i zamieszczaja
                      podobizny Bolka i Lolka na pismach dla homoseksulaistow. Swiat sie konczy... :)
                      • aaa202 Ja tam pamiętam bardzo brutalne bajki 22.05.06, 16:15
                        np.: atakujące szerszenie, pajęczyca Tekla i podli ludzie w "Pszczółce Mai",
                        wyrostki katujące psa i wiążące kotom ogony w "Reksiu".
                        A książki dla dzieci też nie lepsze. Cały ten Andersen pieprzony, "Akademia
                        Pana Kleksa (golarz Filip), "Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu"
                        A Bolek i Lolek mieli dziewcznę (wspólną?), taką rudowłosą Tolę.

A pamiętacie "Załogę Dżi"? Kosmiczne walki pomiędzy wyrozumiałymi Ziemianami a
                        podłym Zoltarem. (w zabawach z bratem i jego kolegami wolno mi było najwyżej
                        być Zoltarem;))
                        • Gość: shemaga Re: Ja tam pamiętam bardzo brutalne bajki IP: *.lodz.mm.pl 22.05.06, 20:22
                          my gooshhh takich to juz nie pamietam :/ ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka