shemaga 21.05.06, 00:10 przypomniał mi sie dzisiaj ten program z końcówki lat 80 ''przybysze z matplanety''..ktos pamieta jak szło matzaklęcie do teleportacji ?:) strasznie mnie to męczy a nie moge nigdzie znaleźć :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 00:35 pl.wikipedia.org/wiki/Przybysze_z_Matplanety nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=133 www.kamyk.ownlog.com/642308,komentarze.html Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 09:15 Tutaj mają forum i czat: www.nostalgia.pl/ jest watek o matplanecie na stronie 5 - może tam ktoś będzie wiedział. Moja córka odpytana na okoliczność matzaklęcia nie pamięta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Ech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:21 Zaklęcia nie znam... ale i tak żałuję,że już go nie nadają w tv... lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shemaga Re: pi i sigma... IP: *.lodz.mm.pl 21.05.06, 08:02 eeee to też znalazłam, ale to nie matzaklecie, thx anyway Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 11:46 a moze ktoś kojarzy jakiegoś misia ze starego programu dla dzieci , miś sie nazywał Mazi lub Fazi i był zielony ? Odpowiedz Link Zgłoś
huann to były Michałki! 21.05.06, 11:53 to były Michałki! leciały we wtorki, jeden był seledynowy i tchórzliwy beksa, a drugi buraczkowy i emanował nad seledynowym silną, czasami posuwającą się do granic gwałtu moralnego osobowością. na szczęście nad wszystkim panowała pani psycholog co pomóc chce. w sumie duszna atmosfera panowała w tym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota_z_kawą Re: pi i sigma... IP: *.zdnet.com.pl 21.05.06, 11:55 jeśli z nauki angielskiego, to Muzzy. i wcale nie taki stary, sprzed 15 lat zaledwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 11:57 taak to ten :D uczył anag:) dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: pi i sigma... IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 12:55 Big Muzzy :) I zjadał zegary. I parkometry. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: pi i sigma... 21.05.06, 12:59 Mówił z takim akcentem....I like clocks....To było takie hipnotyzujące.... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: pi i sigma... 21.05.06, 12:59 tak, nigdy do mnie nie przemawiała ta postać. znaczy po angielsku przemawiała, ale nie potrafiłam się z nim utożsamić. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:07 wtedy jeszcze nie bylo parkometrów, a on już zjadał! no, no... też bym coś zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:13 Zjadał! I mlaskał! I like clock`s! M-m-m! Lovely! Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: pi i sigma... 21.05.06, 13:13 www.bbcenglish.com/tv/main.asp?action=ShowSeries&series=3&genre=1&start=1&end=10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi...lub Fazi ? Re: pi i sigma... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 21.05.06, 13:47 kurcze , ja go wogole nie pamietam:(, ktoś mi powiedział ze kiedys cos takiego było a ja mam dziure w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shemaga Re: pi i sigma... IP: *.lodz.mm.pl 21.05.06, 14:50 no no Muzzy był, ale Fazi też tyle że w muppetach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corvax Re: pi i sigma... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 21.05.06, 14:54 Corvax is CLEVER Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: pi i sigma... 22.05.06, 13:16 a kto pamięta Klub Orbita ?? z taką piosenką: "to my Klub Orbita telewizja młodych kosmonautów to my, Klub Orbita zapraszamy do kosmicznych statków..." jakieś późne 70'te, kiedy jeszcze chciałem zostać Gagarinem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: pi i sigma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:28 Kurcze, to mnie wtedy jeszcze na swiecie nie bylo. Ale za to stare, dobre, polskie bajki takie, jak Reksio czy Bolek i Lolek to jest to! Zero przemocy, zero adrenaliny, spokojna, leniwa, wesola fabula. Tylko teraz takie glupie czasy nastaly, ze nie dosc, ze wymyslaja bajki, ktorych nawet doroslym bym nie polecila, to jeszcze w starych doszukuja sie Bog wie czego i zamieszczaja podobizny Bolka i Lolka na pismach dla homoseksulaistow. Swiat sie konczy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja tam pamiętam bardzo brutalne bajki 22.05.06, 16:15 np.: atakujące szerszenie, pajęczyca Tekla i podli ludzie w "Pszczółce Mai", wyrostki katujące psa i wiążące kotom ogony w "Reksiu". A książki dla dzieci też nie lepsze. Cały ten Andersen pieprzony, "Akademia Pana Kleksa (golarz Filip), "Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu" A Bolek i Lolek mieli dziewcznę (wspólną?), taką rudowłosą Tolę. A pamiętacie "Załogę Dżi"? Kosmiczne walki pomiędzy wyrozumiałymi Ziemianami a podłym Zoltarem. (w zabawach z bratem i jego kolegami wolno mi było najwyżej być Zoltarem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shemaga Re: Ja tam pamiętam bardzo brutalne bajki IP: *.lodz.mm.pl 22.05.06, 20:22 my gooshhh takich to juz nie pamietam :/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś