hubar 16.01.03, 20:14 Są prowadzone starania aby zaprosić Prezydenta Łodzi na otwartą konferencję prasową do WSHE. Czy przyjdziesz na to spotkanie? Kiedy powinno ono się odbyć? (najwcześniej za miesiąc) Jakie tematy powinni organizatorzy poruszyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ixtlilto Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 16.01.03, 20:17 No oczywiście, że przyjdę. A co do pytań, to jeszcze pewnie się dużo uzbiera, ale: parada techno, manufaktura, samochody na piertynie, rozliczenie z licytacji... to tyle co mi tak teraz wpadło do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.127.* 16.01.03, 20:21 Zjawię się na 100%. Warto poruszyć temat kompetencji nowych prezesów miejskich spółek. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 16.01.03, 23:19 Uuuuła... mam wrażenie, że do będzie dłuuuuuga debata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 22:04 I temat lotniska dorzucam... Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 16.01.03, 23:22 Przyjdę. Z pewnością. I z mendlem jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 17.01.03, 17:37 zamek napisał: > Przyjdę. Z pewnością. I z mendlem jaj. Zamek: szkoda takiej ładnej szkoły :) i masz jeszcze jakieś tematy? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 17.01.03, 17:41 oprócz tych zadanych przez Jasama: gdzie można dostac do obejrzenia/przeczytania jego program wyborczy jakie są jego wizje rozwoju MPK i budownictwa komunalnego w Łodzi co z centrum dlaczego wymienił cały zarząd MPK i jakie kolejne spółki polegną i DLACZEGO?? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 17.01.03, 22:38 ixtlilto napisała: > i masz jeszcze jakieś tematy? Mam. Skąd arbitralna decyzja o obsadzie zarządu teatru Nowego? Dlaczego działa w myśl zasady TKM? Czy może przedstawić ekspertyzy fachowców od ochrony środowiska i drogownictwa w kwestii nasycenia ruchu kołowego na Piotrkowskiej po otwarciu? A potem jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 16.01.03, 23:43 Spotkanie - z pewnością po wszelkich feriach zimowych. Przyjdę lub nie (będę sie starał) Tematy: - główne wytyczne i oczekiwania Prezydenta w odniesieniu do przygotowywanej strategii rozwoju miasta - co było dla niego największym zaskoczeniem po opracowaniu Raportu - i dlaczego go to zaskoczyło. Czy nie znał realiów miasta kandydyjąc na stołek ? - dlaczego kontynuuje wymiany etatów wzorem paskudnych SLD-owców. Przy nagłych wymiana całych Zarządów i Rad Nadzorczych nie może być mowy że nie jest to działanie polityczne. A przecież w tej trudnej sytuacji niezykle potrzebni są fachowcy. - czy po tych kilku miesiącach działania ma już jakieś koncepcje jak obniżać bezrobocie w Łodzi - Jakie działania zamierza podejmowac aby "wyregulować" handel w Łodzi. Marketów juz nie wyrzucimy, a parkujace samochody na Piotrkowskiej nie napędzą klientów. Wieć czy jest jakis program, czy tylko działania pod publiczność. - jak ocenia przygotowanie urzędu i innych instytucji łódzkich do wejścia do UE. Jakie programy bedzie chciał zrealizować w tym kierunku ? - jak zamierza zwiększyć zainteresowanie mieszkańców sprawami miasta, bo w kampanii wypowiadał się że trzeba poprawić frekwencję na kolejnych wyborach ........ na razie dość - niech piszą też inni. A poza tym skoro jacys organizatorzy chcą spotkania z Prezydentem Miasta, to mają jakis program na takie spotkanie. I z pewnością nie będzie ono na tyle długie aby wszyyyyyyystkie sprawy poruszyć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 17.01.03, 19:19 jasam napisał: > A poza tym skoro jacys organizatorzy chcą spotkania z Prezydentem Miasta, to mają jakis program na takie spotkanie. I z pewnością nie będzie ono na tyle długie aby wszyyyyyyystkie sprawy poruszyć. --Oczywiście masz rację, ale chyba dobrze wiedzieć na co szczególnie zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 18.01.03, 14:50 Czy moje śliczne kochanie zamierza coś zrobic z wymierającym łódzkim sportem??? Czy Pan Widzyk musi dostawać grube pieniążki akurat w moim mieście???Co uczynił w sprawie zwalczenia korupcji w Urzędzie??? Wiedźmy.....Strach im sie oprzeć..... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Jak sprawa się ma 06.02.03, 15:47 Widziałem się ostatnio z panek Prezydentem Tomaszewskim i zaproponowałem spotkanie. Powiedziałem, że chcielibyśmy powtórzyć to co miało miejsce przed wyborami... Tomaszewski sie uśmiechną i zaczął przytakiwać, że to dobry pomysł i że oczywiście jest na do duuuża szansa... Następnie wyjaśniłem nieco, co bedzie na spotakaniu, że chciałbym aby się Prezydenci się toszkę wytłumaczyli z działań jakie ostatnio są ich udziałem... no i się zaczęło. Nagle pan Tomaszewski zaczął wycofywać się jak rak, tłumacząc że maja teraz wiele decyzji do podjęcia i przedyskutowania, że teraz to oni nie maja czasu... i pan Prezydent wraz z pomocnicą, zniknęli za drzwiami, bo raptem zaczęło im się strasznie spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaraLee WSHE? IP: *.p.lodz.pl 06.02.03, 15:50 Czy to nie ten edukacyjny statek - widmo? Tyle było szumu o tą placówkę, i w końcu jej nie zamykają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberty Re: WSHE? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 01:35 To naprawdę statek-widmo. I idzie na dno, niezależnie od wszystkich spotkań, które się tam odbywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kooyon Re: WSHE? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 01:51 Słyszałem o tym. Wygląda na to, że już niedługo pociągną. Czemu się tak ekscytujecie tym spotkaniem z Kropiwnickim? Przecież biedak niczego i tak nie wyjaśni, nawet w WSHE, która jest o krok od zamknięcia, robi tylko dobrą minę do bardzo złej gry. To nie są wiadomości z "Ekspresu" ze stycznia, są aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Kropiwnicki w WSHE. 28 kwietnia 10.04.03, 22:52 No to panie i panowie, wreszcie mi się udało! Wszystko wskazuje, że 28 kwietnia (poniedziałek) o godzinie 16 w WSHE odbędzie się spotkanie z panem Prezydentem Łodzi. Już zapraszam, o wszelkich ewentualnych zmianach i o konkretach poinformuje, jak bedę miał pewność co do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kropiwnicki w WSHE. 28 kwietnia 10.04.03, 23:43 Super Będę się bardzo !!! starał byc pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Kropiwnicki w WSHE. ZMIANA! 16.04.03, 01:20 Dziaś dostałem telefon, że niestety pan prezyden 28 jest nieobecny w Łodzi. Spotkanie zostaje przełozone na 29 kwietnia (wtorek). Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kropiwnicki w WSHE. ZMIANA! 16.04.03, 14:46 Jak wyżej. Ale jak będziesz tak przekładał termin - 31.04 nie przyjdę. ;-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kropiwnicki w WSHE. ZMIANA! 16.04.03, 14:51 Wybacz, ale to nie ja dokonałem tej zmiany, tylko gość nie może we wcześniejszym terminie przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Kropiwnicki w WSHE. ZMIANA! 16.04.03, 18:48 o'kurcze.... wielka szkoda:( Nie mogę przyjść. Ech...będę prosił o szczegółową relację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberty Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 01:20 To do Sary Lee. Mniejsza o spotkanie z Kropiwnickim. Ten edukacyjny statek- widmo jednak zamkną. Chociaż jest duży i przebogaty. Trzymaj się, Saro Lee! Odpowiedz Link Zgłoś
lugal Re: Kropiwnicki w WSHE. Kiedy? 17.04.03, 10:49 Ja przyjdę na pewno, tylko dajcie znać dokładnie kiedy będzie ta impreza. Już zbieram pieniążki na jajka i pomidory – jajeczka poleżą tydzień na słońcu :) A tak naprawdę to pytania: dlaczego zwolnił zarządy wodociągów i MPK i zatrudnił swoich niekompetentnych kolegów (np. w wodociągach w zarządzie panią Palkę – pracownicę ZUSu)? No a potem oczywiście jajeczka w ruch :) Odpowiedz Link Zgłoś