Dodaj do ulubionych

Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ??

07.06.06, 11:16
Tak sie zastanawiam tylko bo wlasnie rezygnacje zlozyla dyrektor II programu
TVP Nina Terentiew, a to wlasnie ten program od lat promowal rozwydrzone
:robta co chceta".
Mam co do tego powazne watpliwosci.
Szkoda Mi Jurka Owsiaka i jego idei. Dzieki niej ocalono zycie mnostwa dzieciakow.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:20
      Nie demonizuj, będzie dobrze:)
    • big_news Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:26
      Hehehehe, spadają w niebyt kolejno różniaste ikony PRL-u, a kapitan popada w
      nostalgię za czasami bezpowrotnie minionymi. Nina odjechała! To
      straszneeeeeeeeeeeeeeeeeeee, przecież jej tłustawe dupsko tak się zrosło z
      "dwójkową" anteną.
      Dałbyś już spokój i choć spróbuj sobie wyobrazić, że są ludzie zdolniejsi i
      bardziej otwarci na świat od bab pokroju wiecznej carycy.
      • cassani Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:36
        big_news napisał:
        ...
        > Dałbyś już spokój i choć spróbuj sobie wyobrazić, że są ludzie zdolniejsi i
        > bardziej otwarci na świat od bab pokroju wiecznej carycy.

nie tylko - na przykład pierwszego i długoletniego prezesa GPW - Rozłuckiego -
        który też niezbyt dobrze czuł się w tym co się dzieje dziś w Polsce.
        • big_news Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:42
          Cassani, a powiedz wreszcie do ciężkiej Anielki, co też takiego się dziś dzieje
          w Polsce?! Giełda padła?! Euro kosztuje 6 zł, a dolar 5 zł?! Produkcja dołuje?!
          Bezrobotnych przybywa lawinowo?! O piątej nad ranem zamykają "opozycję"?! Bez
          opamiętania leją uczestników różniastych parad?! Śmieszne jest to wmawianie
          sobie i innym rzeczy, kóre jakoś mimo zaklęć i czarnowidztwa coponiektórych, z
          takim trudem nie chcą się "przebić".
          • Gość: 1977 Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 11:47
            Naprawdę tato?
          • cassani Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:59
            Na szczęście gospodarka dośc skutecznie jest rozdzielona od polityki i to
            dzieki poprzednim ekipom rządzącym. nPonadto ten rząd ani następne nie będzie
            miał jedynego i zdecydowanego wpływu na gospodarkę bo Polska , między innymi
            dzięki poczynaniom jakże znienawidzonego Balcerowicza, jest skutecznie
            połączona z gospodarką globalną, której to fluktuacje będą miały zdecydowany
            wpływ na stan Polskiej gospodarki. Tak więc wpływ polskich rządów będzie się
            odnosił tylko do wykorzystania istniejącej koniunktury jako szansy rozwoju
            kraju w przyszłości - i tu obecny rząd oceniam fatalnie - jeszcze nie zarobił a
            już rozdał. A dzisiejsze chwalenie wzrostu to zwykłe zawłaszczanie czyichś
            decyzji i to nie z zeszłego roku - ale z tych krytykowanych początków lat 90.
            Ponadto kwestie światopoglądowe - Jarek na ostatnim kongresie odzyskał MSZ -
            jest to zwykłe chamstwo wobec wszystkich byłych ministrów MSZu - do których
            Polska miała szczęście, między innymi Bartoszewskiego - ale też i lewicowych -
            nawet Cimoszewicza, którzy stworzyli podwaliny obecnej koniunktury poprzez
            trwałe związanie kraju ze strukturami euroatlantyckimi i europejskimi, w czasie
            gdy PiS i jego koalicjanci bądź głęboko wahali się w kwestii wejścia do UE bądź
            stanowczo temu oponowali. Po prostu nie zgadzam się z takim zawłaszczaniem
            historii i cudzych OSIĄGNIĘĆ pod własny, polityczny interes. Do tego podparty
            Samoobroną i LPRem wygodnie zasiałych w europarlamencie - a teraz w rządzie.Dla
            mnie to porażka.
            Otóż wyobraź sobie Bigi ze po Kaczyńskich już śladu nie będzie , a Polska
            będzie. Niestety mamy takie czasy ze to od nich dziś zależy w jakiej kondycji.
            Kaczyńscy nie widzą jutra - zaś świetnie widza wczoraj.
            To tak pokrótce moje przemyślenia odnośnie obecnej ekipy.
            • yavorius uh Cassani 07.06.06, 12:00
              Żenujące:)))

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;D
              • cassani Re: uh Cassani 07.06.06, 12:06
                co najmniej żenujące - taki dzis dzień :)
                • yavorius Re: uh Cassani 07.06.06, 12:13
                  Nom, ale uważaj, już za rogiem czai się 1977 i jego błyskotliwa riposta!
                  • dziad_borowy Re: uh Cassani 07.06.06, 12:20
                    Taki z niego turek?
                    Dzierżżżż!!!
                    • cassani Re: uh Cassani 07.06.06, 12:24
                      Tak!
                      ale czemu to ja przytakuję?
            • Gość: 1977 <ziew> /nt IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 12:06
              • Gość: kłopotek Re: <ziew> /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:11
                znowu błysnąłeś. 5 minut temu podpatrzyłeś u yavoriusa <ziew> i etraz tez
                ziewasz. jaki ty jesteś płytki. naprawde mnie zaskakujesz.
                • Gość: 1977 <zieeeeeew> /nt IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 12:18
            • big_news Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:21
              No to ja jeszcze krócej. Ci, dzięki którym rzekomo obecnie wszystko się kręci,
              widzieli sprawy Polski rzeczywiście na odwrót od obecnie rządzących. Zamknęli
              oczy na przeszłość, udawali, że nie ma problemu z naszymi korzeniami. A tu
              guzik. Co chwila jakiś kwiatek wyskakiwał i wyskakuje. Niewdzięcznik Kaczyński
              odsłania jeden za drugim szemrany interesik. "Autorytety" pokazują prawdziwą
              twarz. Wali się "raz na zawsze" ustalony porządek. Nagle ludzie uświadamiają
              sobie, że ci, co to niby tak doskonale reprezentowali polskie interesy, wcale
              niezupełnie byli tacy świetni. Beznadziejne stosunki z Rosją, liche układy z
              Europą Zachodnią, wcale nie wzorcowe relacje z Ukrainą, o innych sąsiadach
              Polski nie ma co gadać, to pozostałość po Gieremkach, Cimoszewiczach, po
              Kwaśniewskim, po Millerze i Belce. Faktów nie da się zaczarować. Co do
              wchodzenia do UE, to gdyby wszyscy byli takimi bezkrytycznymi euroentuzjastami
              jak UD, UW, d.pl czy jak ich tam zwał lub jak SLD, to mielibyśmy takie warunki,
              że wyśmiałaby nas ostatnia stajniana chabeta. Krytykuj sobie PiS ile wlezie,
              stękaj sobie na koalicję co niemiara, złorzecz, utyskuj i kwękaj, ale pogódź się
              z faktem, że stare nie wróci. I na całe szczęście. Bo to, że dzisiaj jest tyle
              do zrobienia, to nie wina PiS-u własnie, a zaniechań, błednej polityki i być
              może nawet celowych działań tych, którzy przez lata całe byli u koryta. A więc
              raczej Twoich, a nie moich wybrańców. Zgadzam się oczywiście, że Polska będzie
              także po PiS-ie. Tyle, że ja uważam, iż będzie lepsza i żałuję, że odłożyło się
              to w czasie. A to z winy poprzednich nieudaczników i szkodników właśnie.
              • Gość: 1977 Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 12:23
                masz rację tato
              • cassani Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:32
                Z tą uwagą że gdyby wejście do UE zależało od PiSu to jestem święcie przekonany
                zebyśmy odrzucili tą możliwość. Nawet gdybyśmy weszli do UE na możliwie
                najgorszych warunkach byłoby to suma sumarum i tak lepsze od pozostania poza
                Unią.
                "Beznadziejne stosunki z Rosją, liche układy z
                > Europą Zachodnią, wcale nie wzorcowe relacje z Ukrainą, o innych sąsiadach
                > Polski nie ma co gadać, to pozostałość po Gieremkach, Cimoszewiczach, po
                > Kwaśniewskim, po Millerze i Belce."
                tak - totalna porażka. NATO i UE to tragedia dla Polski - piszesz zgodnie z
                ulotkami LPRu z najlepszych czasów.
                co do reszty - brakuje mi racjonalnych argumentów - nie da się dyskutować z
                tezą "tak jest - i już!".
                • Gość: Wąski Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 12:38
                  cassani napisał:

> Nawet gdybyśmy weszli do UE na możliwie najgorszych warunkach byłoby to suma
                  > sumarum i tak lepsze od pozostania poza Unią.

Jakim prawem wypowiadasz się tak autorytatywnie na temat tego co by było
                  lepsze gdyby...?
                  Z pewnością najlepsze co mogłoby być to nie wstępowanie do Unii.
                  Lekarze nie mogliby sobie wyjeżdżać za granicę.
                  I nie mogliby terroryzować społeczeństwa strajkami.
                  • yavorius Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:41
                    Gość portalu: Wąski napisał(a):
                    > Jakim prawem wypowiadasz się tak autorytatywnie [ciach]

To już pogdybać nie można? Na stos Cassaniego! Zatłuc go!
                • 11.11am Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:40
                  cassani napisał:

> Z tą uwagą że gdyby wejście do UE zależało od PiSu to jestem święcie
                  przekonany
                  >
                  > zebyśmy odrzucili tą możliwość. Nawet gdybyśmy weszli do UE na możliwie
                  > najgorszych warunkach byłoby to suma sumarum i tak lepsze od pozostania poza
                  > Unią.

A kto wynegocjował tak dobre warunki?
                  Marcinkiewicz!
                  Więc coś się poplątałeś w zeznaniach.
                  • cassani Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:51
                    Ty wiesz w ogóle o czym piszesz? Marcinkiewicz wynegocjował warunki wejścia do
                    UE?
                    • gray Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 08.06.06, 08:34

wynegocjował, ale z żoną. wejście na samochodziki w lunaparku.
                • big_news Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 12:48
                  Więc tak: albo rżniesz głupa, albo nie zrozumiałeś o co mi chodzi, albo to Ty
                  nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś może mieć lepsze pomysły na ułożenie
                  sobie stosunków międzynarodowych. Podejrzewam to ostatnie. Tym samym zarzucasz
                  mi coś, czemu sam łatwiutko ulegasz. W takiej sytuacji faktycznie nie ma co
                  dyskutować. Przecież jest tak jak to Ty widzisz. I już.
                  • cassani Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 13:06
                    rżnę głupa dość regularnie - to fakt. Nie wiem czy PiS ma lepszy (jakikolwiek)
                    pomysł na ułożenie sobie stosunków międzynarodowych bo poza skrytykowaniem
                    wszystkich i wszystkiego którzy odpowiadaja między innymi za naszą obecność w
                    NATO i UE, niestety PiS nie przedstawił jakiejkowliek wizji polityki
                    zagranicznej. przeciez nie nazwiesz programem nowej polityki zagranicznej tego
                    bełkotu z ostatniego zjazu Partii. Niech PiS przedstawi jakąś propozycję
                    zamiast wiecznie krytykować - będzie wtedy pole do dyskusji.
              • gray Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 08.06.06, 08:30
                big_news napisał:

> pogódź się z faktem, że stare nie wróci.

na szczęście nowe zapowiada się całkiem strasznie.
          • gray Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 08.06.06, 08:36

o rany!

przeczytałem 'do ciężkiej Angielki' i myślałem, że emigrujesz!
          • yarro Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 08.06.06, 09:01
            Co się dzieje?

Ano zaciska sie pętla duchoty intelektualnej.
      • Gość: lukas kapitan jest chory:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:39
        Była kiedyś taka piosenka, mniej więcej tak to leciało:"...nie mam stolca, mam
        pierdo_ca....". Przypuszczam że kapitan ma chroniczne zatwardzenie.
        • yavorius Re: kapitan jest chory:( 07.06.06, 11:42
          Jestem głupi, mam pie..a
          W uchu kolczyk, w dupie stolca
          (Dezerter "Burdel")

Swoją drogą fajny kawałek :)
          • Gość: lukas Re: kapitan jest chory:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:50
            Cholercia, zaskoczyłeś mnie:) Widzę że są jeszcze ludzie co pamiętają tamte
            czasy. Brawo:)
            • excentrix a i mnie zaskoczyłeś /nt 07.06.06, 11:53
            • yavorius Re: kapitan jest chory:( 07.06.06, 11:54
              Kochany, Dezerter to jest to! :D
    • longeta Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 07.06.06, 11:33
      Co ma nina do wiatraka?
      Nareszcie wyspa się zaludni.
    • Gość: aaa303 Zobaczymy. Na pewno. IP: *.toya.net.pl 07.06.06, 11:41
      Takiej forsy tak łatwo się nie odpuszcza.
      Jak TVP2 by odpuscila to zaraz dorwie sie TVN.
      • kapitan_kloss Re: Zobaczymy. Na pewno. 07.06.06, 12:03
        Prymitywne te teksty, a big_news nawija jak jola_z_dywit.
        • kapitan_kloss Re: Zobaczymy. Na pewno. 07.06.06, 12:05
          A co do meritum to mnie zal bylo Jurka Owsiaka, ktory bedzie zmuszony zejsc do
          podziemia.
          Jesli pozwolicie to przywolam ten watek pozna jesienia...
    • mat25 Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 08.06.06, 09:29
      Zobaczymy. Jak nie w TVP2 to w Polsacie albo w TVN. To łakomy kąsek.
    • zoska8 Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 22.06.06, 10:14
      oby nie, po co? owsiak to kolejny poborca podatku
      • Gość: gosc Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? IP: *.astral.lodz.pl 22.06.06, 13:50
        zoska8 napisała:

> oby nie, po co? owsiak to kolejny poborca podatku

Nikt obowiazkowo haraczu dawac nie musi, a owsiak w przeciwienstwie do
        instytucjonalnych poborcow rozlicza sie co do grosza, nic nie marnuje, nie
        korumpuje, i nie jest falszywy.
        • yavorius Re: Czy zobaczymy jeszcze WOŚP ?? 22.06.06, 13:51
          Nie karm trolla:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka