Dodaj do ulubionych

Paskudztwo na Pietrynie

IP: *.mnc.pl 07.06.06, 17:04
Jutro w czwartek 8 czerwca o godzinie 12 na chodniku - Piotrkowska 152 (przy Mickiewicza) Marcel Szytenchelm chce postawić swoją kolejną szkaradę. Tym razem ma ona udawać Stefana Jaracza.
Nie pozwólmy dalej szpecić naszej ulubionej ulicy, zbojkotujmy ten poroniony pomysł. Wszystkich chętnych zapraszam do protestu jutro o 12.
Pozdrawiam
Addan
Obserwuj wątek
    • skodabodzio zacznijmy od darmowego zarcia dla kloszardow 07.06.06, 17:35
      Nie jestem przeciw dokarmianiu bezdomnych ale dlaczego urzad miasta robi to w
      najbardziej reprezentacyjnym punkcie miasta w srodku dnia! Czy nie mozna tego
      zrobic gdzies na uboczu?! Bezdomnemu jest obojetne gdzie bedzie jadl, ba czesc
      z nich wolalaby byc anonimowa i wolalaby skromniejsze miejsce bardziej na
      uboczu. Gorzej z mieszkancami lodzi. No i jakie wrazenie ma turysta, spacerujac
      piotrkowska nagle widzi kolejke brudnych ludzi czekajacych na zupe!? Bezdomni
      to wstydliwa sprawa z ktora nie mozna sie tak ostentacyjnie afiaszowac. Ciekawe
      czy kropiwnicki w swoim domu tez sie afiszuje z wstydliwymi sprawami, czy ma
      np. ubikacje albo smietnik na srodku living roomu?
      • Gość: beholder Re: zacznijmy od darmowego zarcia dla kloszardow IP: 195.70.71.* 07.06.06, 19:13
        tyle tylko ze UML nie ma z tym nic wspolnego - to tylko jeden - bodajze radny -
        zbija sobie tym sposobem kapital polityczny.
        Ohyda? Nie wiem czego chcesz od tych pomnikow - tyle ze w okolicy kazdego
        przydalaby sie krotka informacja o tym kto to byl i czego dokonal w
        szczegolnosci dla Lodzi - i to przynajmniej w dwoch jezykach, aby byla z
        pozytkiem dla turystow.
        • skodabodzio Re: zacznijmy od darmowego zarcia dla kloszardow 08.06.06, 12:07
          o jakie pomniki ci chodzi. Jestem przeciw dokarmianiu na srodku piotrkowskiej w
          srodku dnia bezdomnych
    • bajkers A ja mam jedno pytanie! ! ! ! 07.06.06, 19:27
      Ciekawa sprawa nie będę rozważał czy szpecą czy nie ( choć większości Łodzian
      sie podobają i wpisały sie w krajobraz ulicy)

Mam tylko jedno pytanie!!!!!

Jak na razie mamy kilku artystów (pisarzy), fabrykantów itd

Teraz czas na człowieka z Łodzią związanego najmniej( choc i tak przez Łódz
      docenionego: ulica na Śrómieściu i teatr jego imienia)
      Równie dobrze jednak do galerii zasłużonych może wpisać S.J : Poznań, waszawa,
      Kraków, lub...Otwock.
      Ale cóż widocznie jest to postać z grona arytstów a takich zamierza pan Marcel
      na Pietrynie nastawaić mnóśtwo.

Pytanie :

Co z człowiekiem któremu to miasto zawdzięcza najwięcjej, własciwei można
      posunąc sie do stwierdzenia że dzięki niemu istnieje ( i nie jest to Stanisław
      Staszic)
      ( czyżby Pan Marcel i inni zapomnieli???)..a do tego w Wielokluturowej łodzi
      był on POLAKIEM

Rajmund Rembieliński

( bo o tej postaci tu mowa) , kto wie gdzie jest ulica jego imienia ( tylko bez
      patrzenia w mapę)
      obstawaim że 95% Łodzian nie ma pojęcia ( nie licze zainteresowanych historią
      miasta)

Wystawia nam to bardzo dobre świadectwo, porponuje do galerii Pana Marcela
      wciągnąc jeszcze Bila Gates-a i myszkę Miki.
      • jarek_kubiak Re: A ja mam jedno pytanie! ! ! ! 08.06.06, 00:21
        Ulica Rembielińskiego łączy al. Politechniki i ulicę Inżynierską (tyły dawnej
        rzeźni, obnecnie Geant i Pasaż łódzki). Bez patrzenia w mapę.
        • Gość: bosman Re: A ja mam jedno pytanie! ! ! ! IP: *.intersoft.pl 08.06.06, 09:37
          Myśle, że to zbyt mała uliczka jak dla człowieka, któremu Łódź zawdzięcz swoje
          istnienie w postaci wielkiego miasta.
    • Gość: Bart / bart_step Re: Paskudztwo na Pietrynie IP: *.mnc.pl 07.06.06, 20:29
      I, żeby nie było, że z mnc, to ja jestem jak najbardziej za.
    • ukalo Re: Paskudztwo na Pietrynie 08.06.06, 00:28
      Pokaż co lepszego zrobiłeś.
    • Gość: mi Re: Paskudztwo na Pietrynie IP: *.eris.pl 08.06.06, 09:00
      nie dajmy sie zastraszyc artystom-oszolomom, ktorzy chca bojokotowac kolejne
      rzezby! ich poczucie estetyki jest co najmniej niereprezentatywne, a na ich
      dziela jakos dziwnym trafem nie ma popytu...
      Wazne, ze wiekszosci pomniki sie podobaja... jeszcze tego brakuje, zeby
      szurnieci artysci blokowali wszelkie objawy aktywnosci, bo nie odpowiadaja
      ich "wysublimowanym" smaczkom!!!!!!!!!
      dobrze, ze chciaz wzieli sie za te oszustwa pt. 50% kosztow uzyskania
      przychodu, ARTYSCI bierzcie sie do roboty!
      a jak nie to posluchajcie sobie Kazika: "Wszyscy artysci to .... w oparach
      lepszych fajek, w oparach wodki..."
    • Gość: barnaba Re: Paskudztwo na Pietrynie IP: *.lodz.msk.pl 08.06.06, 15:19
      Te pomniki to kicz, ale nie gorszy od kiczu, który można spotkać w innych
      dużych miastach Europy.

Do tego turystów przyciąga kicz (z nielicznymi wyjątkami), a nie arcydzieła,
      których przeciętny turysta i tak nie rozumie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka