Gość: aga IP: *.toya.net.pl 11.06.06, 22:05 szyko kończona i dziś w sklepie poleciał dach gdyż popękały rury, inny sklep został bez prądu co będzie dalej....kiepsko to widzę.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leslaw_m Re: W Manufakturze pierwsze awarie.... 11.06.06, 22:54 gołym okiem widać jak partacko wykończono te niby dekoracyjne elementy wiszące przypominające odwrócony do dołu kielich,pokrzywione blachy maskujące nad sklepami. na zewnątrz kupujący chodzą pomiędzy rusztowaniami i pracownikami w kaskach. moze dac tez kaski klientom? Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: W Manufakturze pierwsze awarie.... 11.06.06, 23:35 wybacz, ale pierwsze awarie byly juz 18 maja. nam dzis przeciekal sufit i w efekcie spalila sie kasa fiskalna... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: W Manufakturze pierwsze awarie.... 12.06.06, 07:14 Jakby się zalał jakiś ciuszek i byście zrobili przecenę atrakcyjną to daj znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Ciekawe.. 12.06.06, 08:20 Czyli sugerujesz, ze to wina francuskich ekip budowlanych, ktore odwalily fuszerke? Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: Ciekawe.. 12.06.06, 09:27 z tego co widziałam to ekipy budowlane zaopatrywały się w zestaw piwko mocne + 100/200g wódki:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ciekawe.. 12.06.06, 10:20 Niczego nie sugeruję. Wydawało mi się tylko, że to Francuzi odpowiadają za SWÓJ obiekt. No i, że go odbierali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik31 Re: Ciekawe.. IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 11:15 a zauważyliście jaka jest klimatyzacja w Geancie i w ogóle w całym obiekcie? Nie mówiąc o wentylacji. Rozmawiałam z człowiekiem odpowiedzialnym za tę część w Manufakturze - Francuz i powiedział, że Polacy nie zgodzili się na wykonanie całej instalacji z materiałów wg projektu tylko wsadzili tańsze części i dlatego wszystko tak działa. Po wczorajszej duchocie ja już tam nie pójde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Ciekawe.. IP: *.interserwer.pl 12.06.06, 11:26 Przecież płacili Francuzi, więc jak Polacy mieli się nie zgodzić na droższe części? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Ciekawe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:25 Polacy się nie zgodzili, bo to oni płacą. Płacą sklepikarze, ajenci i takie tam... nawet Geant nie jest u nas do końca francuski. Francuzi każą sobie płacić od obrotów, a Polacy głowią się nad obniżeniem kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy A to co innego 12.06.06, 13:30 Nie wiedzialem, ze sklepikarze placili za klime w Geancie. No no no ciekawe rozwiazanie. Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: Ciekawe.. IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.06.06, 13:31 Bo Francuzi za nie nie płacili. W przypadku budowy podpisuje się kontrakt z wykonawcą na całość. Wykonawca wybrany w drodze przetargu(najtańszy) oszczędza na czym się da. Inaczej-gdyby Francusi wybrali droższą ofertę to by mieli swoją wentylację. lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: W Manufakturze pierwsze awarie.... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.06.06, 13:28 Otwierali w biegu to i nie dziwota. Na tyłach dalej trwają prace budowlane. Przy nowym budynkach to norma. lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: W Manufakturze pierwsze awarie.... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.06.06, 13:28 Najgorsze jest jedno-nie ma tam jeszcze ani jednej kafejki internetowej!!! lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani mam tam znajomego 12.06.06, 20:06 mówił mi że oni tam te awarie specjalnie wywołują, bo Francuzi przeprowadzili badania i im wyszło że jak raz na jakiś czas nie będzie awarii i gawiedź nie ponarzeka to im interes nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś