hubar 25.01.03, 20:26 Mam nadzieję, że będziecie głosować, głosować na jedną z łódzkich propozycji:) Na kogo głosowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin Re: EUROWIZJA po łódzku IP: proxy / 193.114.111.* 25.01.03, 20:41 A kto wygral? Nie ma mnie w PL, moze ktos mnie uswiadomi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 20:44 Jeszcze nie wiadomo. Dopiero trwa prezentacja kandyatów. Mam swojego faworyta, któremu oddam swój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 20:45 Hihi... spokojnie, jeszcze nikt :) Na razie się prezentują :))) Wybierać można pomiędzy: Adieu Benedek Blue Café Bracia Cugowscy Gosia Orczyk Ha-Dwa-O Ich Troje Ira Magda Femme & Spotlight Ocean Front Stachursky Varius Manx Wilki Zdobywcy Pewnych Oskarów Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 20:49 Czyli efektywnie pod uwagę bierzemy: > Wybierać można pomiędzy: > Adieu > Blue Café <<<<<<<<<<<< ja nic nie mówię ;-) > Ich Troje > Magda Femme & Spotlight > Varius Manx > Zdobywcy Pewnych Oskarów(??) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Problemy w wysyłaniu SMSów 25.01.03, 21:19 Mnie udało się wysłac dopiero za którąś próbą, mojej mamie też. Tata nadal walczy. Czy u Was też były problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Problemy w wysyłaniu SMSów IP: *.fenix.katowice.pl 25.01.03, 21:25 Naprawdę ktoś wysyła te SMS-y ? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Beznadzieja!!!!!!!!!! 25.01.03, 21:40 Wybrać coś tak dupowatego!!!!!! To już nie o to chodzi, że nie lubie Ich3 ........................................................(cenzura)............ Szkoda, że zadecydowało to że znalazło się tylko maniakalnych fanów. Szkoda, że nie wybrano utwory z jakimiś szansami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Beznadzieja!!!!!!!!!! IP: *.fenix.katowice.pl 25.01.03, 21:43 No, co jest?! Przecież to Wasza Łódzka krew...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Ile osobom NIE udało się wysłać smsa??? 25.01.03, 21:42 Cudownie :/ podobno głosowało około 13000 ludzi - przecież to jestt paranoja. Na pewno chciało DUŻO więcej !!!! Gratulacje dla TVP (no i prezesa Kwiatkowskiego) A mamy suuuuuuper reprezentanta :/ Jedyny plus to że z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ile osobom NIE udało się wysłać smsa??? 25.01.03, 21:44 Mnie się nie udało :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AńA Re: Ile osobom NIE udało się wysłać smsa??? IP: *.p.lodz.pl / *.szostka.p.lodz.pl 25.01.03, 23:55 adamco napisał: > Cudownie :/ podobno głosowało około 13000 ludzi - > przecież to jestt paranoja. Na pewno chciało DUŻO więcej !!!! > Gratulacje dla TVP (no i prezesa Kwiatkowskiego) > A mamy suuuuuuper reprezentanta :/ > Jedyny plus to że z Łodzi. Z Łodzi był też inny, uważam że lepszy zespół. Próbowałam na niego nawet zagłosować, ale niestety, nie udało się!!!!!!!(A próbowałam z dwóch różnych telefonów) No cóż nie pozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do gratulacji i pogodzić się z faktem że mamy w tym kraju demokrację równą i równiejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Rewelacyjny wybór!! 25.01.03, 21:57 Super, czyżby gusta muzyczne Polaków upadły tak nisko?? Jestem zażenowana. Pozdrawiam tych co oddali głosy na Blue Cafe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Rewelacyjny wybór!! IP: *.toya.net.pl 25.01.03, 22:01 Ja tam jestem zadowolona ze Ich Troje wygralo!!! Stawialam na Wilki albo Varius Manx ale ostatecznie ciesze sie. Na szczescie nie wygralo Blue Cafe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Rewelacyjny wybór!! 25.01.03, 22:06 Wszystkie piosenki nie były na wysokim poziomie. Ale wygrała ta na najniższym niestety.I nie będę oglądać Eurowizji, aby kolejny raz patrzeć jak Polska zajmuje miejsce w ostatniej dziesiątce.. Odpowiedz Link Zgłoś
marq74 Re: Rewelacyjny wybór!! 25.01.03, 23:00 trishika napisała: > Wszystkie piosenki nie były na wysokim poziomie. Ale wygrała ta na najniższym > niestety.I nie będę oglądać Eurowizji, aby kolejny raz patrzeć jak Polska > zajmuje miejsce w ostatniej dziesiątce.. Niekoniecznei w ostatniej. Zauwaz, ze w poprzednich latach reprezentowaly PL piosenki niekoniecznie latwe w odbiorze (Steczkowaska, Szczesniak) i to one zajmowaly ostatnie miejsca. Niestety, gusta masowej publicznosci sa strasznie plebejskie. Jesli chce sie wygrywac, trzeba sie do tego dostosowac. Albo dac sobie spokoj i zajac sie niesieniem "oswiaty kaganka" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szalony.kefir Nie łudźcie się 25.01.03, 22:02 Przecież to jasne, że wszystko było ukartowane. W dobie jednoczenia się Europy, w obliczu wstępowania Polski do UE oraz po uzmysłowieniu sobie, że ŻADNA piosenka nie miałaby szans w finale - jasne się staje, że był to wybór polityczny i na pewno nie dokonany sms-ami. Tak po prostu miało być. A nuż ktoś w finale doceni naszą political corectness... Odpowiedz Link Zgłoś
marq74 Czy to prawda... 25.01.03, 22:03 ...ze Ich3 startowalo (bedzie startowac ) rowniez w konkursie na reprezentanta Niemiec na eurowizji, z racji podwojnego obywatelstwa Michala W.? Otoz Michal W. podobno powiedzial, ze jesli wygra i w Niemczech i w Polsce, to wtedy bedzie reprezentowal Niemcy...Wiec jest nadzieja, ze PL bedzie reprezentowal ktos inny. A kto zajal dalsze miejsca? (jestem w UK, nie moglem ogladac, a nie moge tego znalezc w gazeta.pl - coz, pewno nie jest to news dnia ;)))) pozdr. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Czy to prawda... 25.01.03, 22:07 drugie Wilki "Here I am" a trzecie Blue Cafe "You might be in love" Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 22:22 Nie głosowałem... jestem skąpy i żal mi 2zł + VAT ;) A po za tym tak na prawdę żadna z piosenek jakoś specjalnie nie przypadła mi do gustu. Wydaje mi się jednak, że wybór Ich Troje był najlepszy tzn. oni mają wg. mnie największe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.fenix.katowice.pl 25.01.03, 22:26 Przestańcie sie Łódzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.40.* 25.01.03, 22:46 Chciałam zagłosować, ale nie mogłam, bo było zablokowane... Nie wiem dlaczego tak sie czepiacie Ich3 i co oni wam tak przeszkadzają. Mają największe szanse...Nie mówię, że tamte zespoły są złe, ale wszystkie wybrały sobie tematykę liryczną (czyt. miłosną), a poza tym nikt nie zaprezentował nic nowego. Prawie wszyscy przestawili sie na angielski i dla wiekszości (starszych) osób byli nie zrozumiali... Ich3 miało tematykę jak sami powiedzieliście polityczną i śpiewali w 3 językach... Nie chcę was pogrążać w rozpaczy, ale dzisiaj w TV mówili, że Ich Troje mogą reprezentować oba kraje PZDR. Jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 23:05 No popatrz, nie tylko ja sie czepiam Ich Troje... A co do jezykow to widze, ze angielski jest obcy, ale niemiecki i rosyjski to juz "swojska mowa". Szkoda, ze akurat zadnego z tych dwoch nie znasz, a angielski tak.... Moim zdaniem oni nie wygrali za ta piosenke tylko za popularnosc. I wlasnie dlatego nie wygraja. A w Niemczech moze wreszcie dostana po nosie? I tez zaluje, ze Blue Cafe, albo Varius Manx nie wygralo. Ira tez fajna. Wilki tez ok. Reszty nie slyszalam.. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 01:04 Ja nie jestem zwolennikiem Ich3, wkurzają mnie, ale uważam, że mają największe szanse (nie mówię o zwycięstwie, ale zdobyciu więcej punktów niż mietek szcześniak). Prócz tego wyróżniłbym Stachurskiego (jego też nie lubię). A wszystko dlatego, bo pozostałe piosenki kompletnie nie róniły sie od siebie... każda była taką samą papką i nie ważne czy po polsku czy po angielsku. Generalnie wszystko kicha. Uważam, że powinno wprowadzić się przepis nakazujący śpiewanie w swoim ojczystym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 09:48 A mnie sie wydaje, ze nie powinno miec znaczenia w jakim jezyku sie spiewa. Skoro chcemy wejsc do Unii to powinnismy znac jezyki. Nie przeszkadza mi, ze Polak spiewa po niemiecku czy angielsku, bo wiem, ze dzieki temu moze byc doceniony rowniez w innych krajach. A jak spiewa po Polsku tez jestem dumna. I tak bardzo czesto to nie slowa maja znaczenie :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 12:42 Jednak Do. nie da się nie zauwazyć, że ta wolność doprowadziła do cąłkowitego zaniku języków narodowych w piosenkach...Widac to dokładnie właśnie na naszych krajowych eliminacjach,a wątpię aby w innych krajach było inaczej, pamietając zeszłoroczną Eurowizję... Taka Eurowizja- w moim przekonaniu- powinna być przeglądem języków europejskich...bo tylko dzięki takiemu programowi, raz w roku, możesz w ciągu kilku godzin usłyszeć 26 krajów i prawie tyle samo różnych języków... To jest bardzo cenne, a nie uważam aby unifikacja w strefie kulturowej była dobra... ale dobrze, przykład Ich 3 pokazuje, że możn śpiewac w kilku językach, może to spodoba się europejskiej publiczności?? (o ile wczesmniej nie pogubią się w tekście śpiewanym;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonik Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.toya.net.pl 26.01.03, 13:10 Poza tym Ich troje sa zwiazani z Lodzia lub oklicami i mamy sie z czaego cieszyc. tak wogole to w obliczu wony z Irakiem i Korea ich piosenka moze naprawde wysoko zajsc. szkda tylko ze nie zdecydowali sie na angielską wersje. polski/ang/ros/niem w czterech jezykach - na pewno wstydu by nie przyniesli. Ich troje to muzyka dla mas, a Eurowizje oglądają włsnie masy spragnione nie wybrednych ale latwo wpadających w ucho piosenek. bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tica Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 25.01.03, 22:53 KATASTROFA!!!!!! Kiedy "ludzie zaczną słuchać uszami a nie pupą???" (owołując się do słów piosenki mojego faworyta, ciekawe czy wiecie o kogo chodzi;)???) Ok szczerze mówiąc to byłam przygotowana, że wygra ta grupa, której wytwórnia zapłaciła za wygrana najwięcej, ale mogliby to głosowanie przeprowadzić mniej perfidnie... U mnie w domu w ruch poszły 4telefony, w ciągu tych 15min udało się wysłać zaledwie jednego esemeska o treści "C". Cieszyłabym się okrutnie, że chociaż tego jednego sie udało wysłać, gdyby nie fakt, że do tej pory nie otrzymałam raportu doręczenia, wniosek prosty sms nie dotarł, został wysłany w regulaminowym czasie na 100%, a wyniki zostały ogłoszone jakos dziwnie wyjątkowo szybko... Chyba średnio im zalezało, żeby faktycznie zliczyć wszystkie głosy. Ech nie wspomnę już o tym, że 15min jest bardzo nieobiektywne, więc nawet gdyby głosy były liczone uczciwie i z góry nie byłoby zaplanowanych wygranych, wygrana zalezałaby tylko od tego, kto miał więcej szczęścia w wysyłaniu smsów a nie kto ma faktycznie większe poparcie :( pozdrrr *zła tica Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 12:50 Gość portalu: tica napisał(a): > wygrana zalezałaby tylko od tego, kto miał więcej szczęścia w wysyłaniu smsów Czy wolałabyś aby wygrał pechowiec ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.toya.net.pl 25.01.03, 22:55 A to dopiero się zdziwicie,jak Ich 3-je zajmie miejsce w pierwszej trojce!!! A myslę ze ta pozycja jest do osiągnięcia przez tą kapelę. Zwłaszcza ze mają Oni ogromną popularność w krajach skandynawskich, jak i z racji języka w jakim wykonują piosenkę w krajacj niemiecko i rosyjsko języcznych. Pewnie Górniakowej i Jej pozycję nr dwa,nie są w stanie pokonać ale myślę ze to będzie najlepsza pozycja polskiej kapeli od czasu Edytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMK Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.01.03, 23:15 Niestety wygrała najgorsza z możliwych propozycji wg mnie. No ale trudno. Bardziej mnie wkurzyło to, ze nie moglem wyslac smsa i oddac glosu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: EUROWIZJA po łódzku 25.01.03, 23:50 Faktem jest, że 15 minut to zdecydowanie za mało..przeciez wiadomo, ze wszystko się zablokuje.....no ale cóż... co do piosenki...podoba mi się jej podniosły ton...brzmi jak hymn..jest w zupełnie innym klimacie niż wszystkie pzostałe- wiem, jestem pierwotny bo popieram Ich troje...-poza tym śpiewają w 3 językach co zapewne będzie nowinką na Eurowizji... a poza tym- skoro już wybraliśmy to musimy jakoś to rpzezyć...może za rok to Blue Cafe pojedzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 10:54 Wow, widzę że wielu z Was też głosowało / bądź chciało zagłosować / na Blue Cafe. Uważam, że ich utwór miałby chyba największe szanse choć propozycje Wilków i Ich3 też nie są złe. Gratuluję wygranym i będe 3mał kciuki na Eurowizji, choć musze powiedzieć, że rzeczywiście forma głosowania / brak szansy wypowiedzenia wszystkich, którzy chcieli zagłosować / była skandaliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbie Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.toya.net.pl 26.01.03, 12:10 Przecież nie możliwe żeby w dwie minuty po zakończeniu głosowania znali już wyniki!! Jeśli chodzi o piosenkę I3 to i tak większość nie zrozumie jej przesłania (a głownie o to chodzi). Jestem pewien, że większość ludności europejskich krajów nie zna ani polskiego ani niemieckiego ani rosyjskiego! I w tym momencie ludzie będą wybierac piosenki ze skoczną melodią, które albo się rozumie albo nie trzeba rozumieć. I3 w najlepszym wypadku zajmie ostatnie miejsce... Jak dostaną po eurowizji prawdziwego kopa w dupę to może zrozumieją, że w POLSCE są popularni w większości wśród ludzi w przedziale wiekowym 5-12 i 50-60 Jak oglądam inne programy muzyczne (np. Idol) to dochodzę do wrażenia, że społeczeństwo wybiera uczestników po sympatii a nie talencie... Chociaż od I3 nie odczuwam ani grama sympatii... pozdrawiam robbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: EUROWIZJA po łódzku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 12:51 Witam I żona i ja na Blue Cafe. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: EUROWIZJA po łódzku 26.01.03, 13:01 Ale głosowanie było na "wartość" teledysku a nie wartośc artystyczną utworu. Stąd i mozliwe kiepskie noty za np. młóckę w saloonie. Teledysk Blu - też jakos przypominał 1000 innych, oglądanych latem 5 lat temu. A ich pretensje do całego świata, że nie przeczytano im regulaminu - dziecinnie żałosne. Nie głosowałem - nie miałem niestety kandydata. Jak widac i tak bym się nie dodzwonił. Wygrał profesjonalizm z dużą kasą - tak to odbieram. Jak będzie w Eurowizji - moze być bardzo różnie, kwestia jak będzie przygotowana prezentacja uczestników, to ok 25% powodzenia. A wielojęzyczność, chyba powinna pomóc. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś