Gość: gosc IP: *.4web.pl 09.07.06, 18:22 Taka zmiana jest zapewne bardzo kosztowna (materiały promocyjne, dokumenty, pieczątki itp) ale widocznie to bogaty "Port Lotniczy" :) i bogate miasto ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albert Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 18:55 Przykro mi stwierdzić, ale ten artykuł (podobnie jak sama zmiana patrona) jest po prostu bezdennie głupi! Lublinek to historyczna nazwa jednego z najstarszych polskich lotnisk, które powstało w 1925 r. To też cząstka historii polskiego lotnictwa. Kto nie szanuje swojej historii, nie powinien zarządzać miastem, ani lotniskiem. Proponuję, aby dla nas, dla których to lotnisko jest czymś więcej niż narzędziem manipulacji jak dla naszych decydentów, Lublinek na zawsze pozostał Lublinkiem: na forum , w mowie codziennej, w wypowiedziach dla mediów. Niestety w pismach urzędowych będzie musiała pojawiać się nowa nazwa, bo mogłoby to być pretekstem do ich ignorowania. Tym, którym Lublinek mógł się mylić z Lublinkiem, gratuluję poziomu IQ. Także tym, którzy uważają, że dzięki patronowi to lotnisko cokolwiek zyska. Przecież Reymont jest za granicą zupełnie nie znany. A napis na boku balasznego baraczku - naszego terminalu wielkości osiedlowego supersamu z czasów socjalizmu, wygląda co najmniej śmiesznie! Ale w Łodzi zaczynamy od patronów, a nie od doprowadzenia do przyzwoitego wyglądu i poziomu infrastruktury. Na koniec współczuję Panu Dyrektorowi Marcowi, który miał takie problemy z przedstawianiem się jako Dyrektor Lublinka. Życzę mu szybkiej zmiany posady z dyrektora lotniska im. Reymonta na dyrektora stacji kolejowej w Lipcach Reymontowskich. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Komentarz 09.07.06, 19:38 Ciekawe komu i z czym mylily sie lotniska na OKeciu, Lawicy, w Balicach... Przez dlugi czas nie bylem swiadom, ze lotnisko warszawskie ma jakas inna nazwe, a i teraz jak sie komus powie ze sie leci z Portu Lotniczego im. Fryderyka Chopina to sie zapyta z jakiego miasta :) Prorokuje, ze tak samo bedzie w Lodzi. Zawsze i tylko LUBLINEK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:54 Popieram Lublinek to Lublinek! Jak to będzie lecę z Reymonta? Jakoś tak dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piqmey Re: Komentarz 09.07.06, 20:34 Ja bym się raczej zastanawiał jak powiedzieć o podróży do Łodzi:"Lecę na Reymonta?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekon Lublinek IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.07.06, 19:58 Dziennikarze napisali sobie artykuł "w żartobliwym tonie", a ten zmienił nazwę lotniska! Ten dyrektor to po prostu jakiś palant. Nie przeszkadzają mi tacy, dopóki nie zostają dyrektorami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Komentarz IP: *.blaster.pl / *.blaster.pl 10.07.06, 08:04 W pełni popieram komentarz Alberta. Parę razy też robiłem wpis dotyczący tej bezsensownej zmianie nazwy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi 09.07.06, 20:54 "...a później pojechali pociągiem retro ze stacji Łódź-Lublinek do Lipiec Reymontowskich" Czy jest stacja Łódź Lublinek? Wydaje mi się, że nie. Stacja (czy też przystanek kolejowy) na Lublinku nazywa się po prostu Lublinek. Też mnie to zdziwiło, kiedy tamtędy przejeżdżałem. Może lepiej wymienić stacyjne tablice: "Lublinek" na "Łódź Lublinek"? Zmiana nazwy stacji byłby tu chyba uzasadniona niż portu lotniczego. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.centertel.pl 09.07.06, 21:06 Malkontentom i niekreatywnym krytykom mówimy: NIE. Marketingowo zmiana nazwy bardzo dobra. Jak nie wiesz, dokąd będziesz leciał, to po prostu powiesz: Lecę do Łodzi. Przecież nikt w Polsce i Europie nie wie, że Lublinek jest częścią Łodzi, a nie nawet Lublina. A nam nikt nie zabroni dalej mówić "Lublinek", tak jak Warszawiacy dalej mówią: "Okęcie". Pozdo. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi 10.07.06, 00:56 Przepraszam, a co to ma do nazwy stacji kolejowej Lublinek? -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.toya.net.pl 09.07.06, 22:19 bez sensu ... nie mogl sie nazywac tak jak miasto bo to byloby za oczywiste dla wszystkich ktorzy szukali polaczenia do / z Lodzi. ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:04 zastanawiałem się czyj to obsrany pomysł! a to szanowne GW! siekiera wam w plecy za to! tym posunięciem staliscie się po prostu żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Ale bzdurę wymyśliliście !!! IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 00:47 Był Lublinek, jest Lublinek i będzie Lublinek !!! Tak jak jest ulica Andrzeja, Przejazd,Główna. I basta ! A takie zmiany to niech sobie kropa w swoim rodzinnym mieście wzorem komunistów wprowadza ! A jeszcze GW mu w tym pomaga . Wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Czy to najważniejsze? IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 01:38 A może należy zacząc od zwiększenia liczby połączeń i pasażerów.Zeby kolejność była.Bo sam Londyn nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Stacja Łódź-Lublinek IP: *.astral.lodz.pl 10.07.06, 07:02 "pojechali pociągiem retro ze stacji Łódź-Lublinek" nie ma Lublinka, a stacja została?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perry Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 10.07.06, 07:02 to jest inwestycja,a łodzianie się przyzwyczają:) miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.lze.lodz.pl 10.07.06, 07:46 dla mnie Lublinek zostanie Lublinkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.net 10.07.06, 08:03 Potocznie mozna dalej to lotnisko nazywać "Lublinkiem" ale w rozkładach lotów niech to sie nazywa Łódź bo łatwiej znaleźć na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.p.lodz.pl 10.07.06, 09:21 Gość portalu: gm napisał(a): > Potocznie mozna dalej to lotnisko nazywać "Lublinkiem" ale w rozkładach lotów > niech to sie nazywa Łódź bo łatwiej znaleźć na mapie. A w których rozkładach zamiast "Łódź/Lodz" występował "Lublinek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Nie SzwedOrowo a SzwedErowo IP: *.mnc.pl 10.07.06, 11:02 > W tym ostatnim mieście "Szwedorowo", które jest > - podobnie jak Lublinek - osiedlem, odeszło w zapomnienie. Nie ma takiego osiedla SzwedOrowo. Jest osiedle SzwedErowo. > Nasze lotnisko jest w Bydgoszczy - > poprawiła mnie wczoraj koleżanka > z "Gazety" w Bydgoszczy, kiedy > zapytałam ją o "Szwedorowo". Nie ma takiego lotniska "SzwedOrowo". Jest lotnisko SzwedErowo, zatem koleżanka z Bydgoszczy nie wiedziała o co chodzi ;-) pl.wikipedia.org/wiki/Szwederowo_(osiedle_w_Bydgoszczy) szwederowo.pl/ www.mojeprzeloty.pl/lotnisko-bydgoszcz.php pl.wikipedia.org/wiki/Port_lotniczy_Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Niech zyje Łódź! Lubilinek do Lublina IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 11:19 Niech zyje Łódź! Lublinek do Lublina! razem z wojewodziną. Nie wstydźmy się nazwy "Łódź". Tak mi śie pomyslało: a jeśli lotnisko znajdowałoby się na osiedlu "Kały", bo takie jest w Łodzi, czy mieszkańcy okoliczni upieraliby sie przy pozostawieniu nazwy "Kały"? Lotnisko na Kałach, lecimy na Kały, Lotnisko Łódź-Kały. Lot z Kał(u) do Londynu....itd? Odpowiedz Link Zgłoś
amoray Re: Niech zyje Łódź! Lubilinek do Lublina 10.07.06, 14:46 > a jeśli lotnisko znajdowałoby się na osiedlu "Kały"... Ale się nie znajduje, więc nie ma takiego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas upal Marcowi wyraznie nie sluzy, IP: *.uniorg.de / *.uniorg.de 10.07.06, 11:36 radzilbym mu zmienic nazwisko na Marksa bo to dostojniej brzmi. Chopina, czy Paderewskiego nikt z lotniskiem nie bedzie kojarzyl - natomiast Lublinek i Okecie zawsze! A swoja droga zabraklo chyba ksiadza ktory by pokropil Wladze Portowe im. W.Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: 193.24.202.* 10.07.06, 12:51 Zagłębie Lubin też promuje Lublin? zmiana nazwy może i potrzebna ale argument śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi 10.07.06, 17:29 dla twojej wiadomości czasem zdarzu sie pomylić komuś eplu z epll, jak dla mnie logicznie rozumując jest to kolejny argument, żeby zerwać z możliwością pomyłek poprzez ucięcie "Lublinek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy A jak Wam się podoba tłumaczenie? IP: *.p.lodz.pl 10.07.06, 14:23 Na oficjalnej stronie lotniska, np. w tytule strony można znaleźć: "Lodz Airport im. Władysława Reymonta" No mi very się to podoba much. Truly bardzo promocyjną name teraz nasz airport będzie have mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
taavit Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi 10.07.06, 16:01 Byłem tam, moge powiedzieć jedno. Cały młyn związany z zmianą nazwy to sztuka dla sztuki ... Przyjechali sobie "sami swoi" zrobili sobie impreze w plenerze, ot wszystko. A lublinek jak witał gości tak dalej wita gości : users.vline.pl/~taavit/lublinek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaom Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:51 ci ludzie ciągle znajdują problemy zastępcze bo nie potrafia rozwijac siatki połączeń za pare miesiecy, by zatrzeć przed wyborami fakt, ze nowych polaczen nie bedzie(lub bardzo powoli) przybywac, po rozbudowie pasa postanowią nadac nazwe pasowi startowemu. Bedziemy mieli pas startowy im. ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacho Re: Koniec Lublinka, nadchodzi czas dla Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.07.06, 22:10 Drogie Panie i drodzy Panowie przypominam wybory już tuż tuż myślcie jak tą głupotę zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś