Gość: ABDUL IP: 212.244.109.* 28.10.01, 19:37 Amerykanie to podli mordercy dzieci afgańskich !!! Osama ibn Laden nie zapomni im tego !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p8 Re: CZY WIDZICIE JAK AMERYKANIE MORDUJĄ DZIECI ? 28.10.01, 19:49 Gość portalu: ABDUL napisał(a): > Amerykanie to podli mordercy dzieci afgańskich !!! > Osama ibn Laden nie zapomni im tego !!!!! Abdul - a nie mówiłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABDUL POWSTAŃCIE NIEWIERNI DO BOJU !!!! IP: 212.244.109.* 28.10.01, 20:01 A teraz to cicho siedzicie jak wam niewygodnie, bo bydło amerykańskie morduje dwuletnie dzieci? To tak wygląda wasz dekalog: oko za oko, śmierć za śmierć? A może wpisanie się na listę obecności i kotek jest ważniejszymi od mordu??? Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: POWSTAŃCIE NIEWIERNI DO BOJU !!!! 28.10.01, 20:05 Gość portalu: ABDUL napisał(a): > A teraz to cicho siedzicie jak wam niewygodnie, bo bydło amerykańskie morduje > dwuletnie dzieci? To tak wygląda wasz dekalog: oko za oko, śmierć za śmierć? > A może wpisanie się na listę obecności i kotek jest ważniejszymi od mordu??? Zeby przestrzegać dekalogu trzeba być chrześcijaninem . Nie każdy w tym kraju jest katolikiem, nie każdy popiera wojnę, więc z łaski swojej ochłoń trochę. Skoro taki jesteś przerażony to czemu nie pojedziesz osłaniać tych dzieci własną piersią??? panBozia ps.Czy ty przypadkiem nie jesteś z Kędzierzyna-Kożla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Do P8 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 22:14 Witaj Ten Abdul jest z KK lub Opola i moze o tym nie wiesz, ale na tym forum po prostu go ignorujemy. Jest na naszej czarnej liscie posrancow. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Do P8 28.10.01, 22:19 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Witaj > > Ten Abdul jest z KK lub Opola i moze o tym nie wiesz, ale na tym forum po prost > u go > ignorujemy. Jest na naszej czarnej liscie posrancow. > > Pozdrawiam, MarcinK Jeśli jest z KK to go najprawdopodobniej znam. Nie uznaję czarnych list - żle mi się kojarzą. Mam po prostu ochotę uświadomić mu parę rzeczy. Nie moge tak poprostu ignorować. Zresztą - ja jak kot. Mam swoje ścieżki. greetz panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABDUL ILE DZISIAJ DUSZYCZEK ZAMORDOWALI JANKESI??? IP: 212.244.109.* 29.10.01, 22:24 Jankesi pod sąd !!! Nie Miłoszewicz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p8 ABDUL - JUŻ WIEM SKĄD JESTEŚ!!!! 30.10.01, 12:13 47-200 Kędziedzyn-Kożle ul.Niemcewicza 5A To stąd jesteś!!!!! ps. pozdrów Bonia od kolegów z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABDUL Re: ABDUL - JUŻ WIEM SKĄD JESTEŚ!!!! IP: 212.244.109.* 30.10.01, 17:06 Przeczytajcie sobie dzisiaj w "Wyborczej" o cyniźmie amerykańskich gnojków. którzy na wiosnę roku bieżącego nie zgodzili się na obniżkę leków na AIDS. Teraz straszyli BAYER złamaniem patentu na lek przeciw wąglikowi !!!! Osama ibn Laden ŻYJE !!! ZAMSTA JEST SŁODKA !!!! P.s. Jesteś mądry chłopak, bo mnie rozszyfrowałeś. Gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: ABDUL - JUŻ WIEM SKĄD JESTEŚ!!!! 30.10.01, 17:10 > Osama ibn Laden ŻYJE !!! ZAMSTA JEST SŁODKA !!!! Stary - naucz się tonować swoje emocje. A zemsta nie zawsze jest słodka. > P.s. Jesteś mądry chłopak, bo mnie rozszyfrowałeś. Gratulacje !!! Ale Bonia i chłopaków pozdrów!!!! greetz panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: POWSTAN´CIE NIEWIERNI DO BOJU !!!! 01.11.01, 10:15 p8 napisa?(a): > Zeby przestrzegac dekalogu trzeba byc chrzescijaninem Ale jak to? Biorac pod uwage iz dekalog to umowa miedzy Bogiem a Narodem Wybranym, a chrzescijanstwo tylko go przywlaszczylo, czy znaczy to ze aby przestrzegac 10 przykazan trzeba byc Zydem? :-))) Jezeli chodzi o wojne, to czesciowo sie zgadzam. Amerykanie postapili karygodnie w negocjacjach z Talibanem - nie pozwolili wyjsc im z twarza z calej tej historii (co znaczy, ze kolesie Goofyego z Texasu zdecydowali iz w obliczu swiatowej recesji uratuja chociaz przemysl zbrojeniowy). Bombardowania do niczego nie prowadza, ale z drugiej strony jaka mamy alternatywe? Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: POWSTAN´CIE NIEWIERNI DO BOJU !!!! 01.11.01, 15:29 ochman napisał(a): > p8 napisa?(a): > > > Zeby przestrzegac dekalogu trzeba byc chrzescijaninem > > Ale jak to? Biorac pod uwage iz dekalog to umowa miedzy Bogiem a Narodem Wybran > ym, a > chrzescijanstwo tylko go przywlaszczylo, czy znaczy to ze aby przestrzegac 10 p > rzykazan trzeba byc > Zydem? :-))) > fakt, przegapiłem. :-)) pB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: CZY WIDZICIE ,że arabi to scierwo? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 22:17 Powinni im pierdyknąć taką pigułę/oczywiscie tym arabom/aby po nich pozostał tylko jeden wielki Parkplatz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABDUL Niewierny Mecenasie!!! ALLAH z Tobą SYNU !!! IP: 212.244.109.* 30.10.01, 22:25 Nawróć się synu !!! Wierzę, że będziesz jeszcze tępił amerykanów jak dingo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaK Re: CZY WIDZICIE ,że arabi to scierwo? Nie !!! IP: 212.160.239.* 15.11.01, 17:55 Gość portalu: Mecenas napisał(a): > Powinni im pierdyknąć taką pigułę/oczywiscie tym arabom/aby po nich pozostał > tylko jeden wielki Parkplatz. Widzisz Mecenas - zachowujesz się dokładnie tak jak fanatycy arabscy w stosunku do wszystkich których nazywają niewiernymi.Tym samym niczym się od nich nie różnisz.A prawda jest taka, ż arabowie nie są żadnym jak piszesz ścierwem tylko takimi samymi ludzmi jak Ty czy ja.Zwiedziłam kilka krajów arabskich w żadnym nie spotkałam się z jakimikolwiek nieprzyjazdnymi gestami czy zdarzeniami.To w większości wspaniali, mili ludzie, których narody posiadają taką historię i kulturę jakiej możnaby pozazdrościć.Wspaniałe oazy,tajemnicze pustynie,przepiękne budowle tworzą niepowtarzalny klimat Orientu.Dlaczego traktujesz wszystkich tych ludzi jednakowo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
cumella Re: CZY WIDZICIE JAK AMERYKANIE MORDUJĄ DZIECI ? 01.11.01, 11:41 Przestańmy dyskutować z Abdulem!!! Na takich jak on - IGNOR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaK Re: CZY WIDZICIE JAK .... do ABDULA IP: 212.160.239.* 15.11.01, 17:43 Drogi Abdulu.Piszesz,że Amerykanie mordują dzieci.Nie wiem czy jesteś arabem czy tylko udajesz.Ale musisz zrozumieć, że nienawiść rodzi nienawiść.Pzecież to nie ąmerykanie rozpoczeli tą bezsensowną walkę, nie oni zniszczyli WTC odbierając tysiącom ludzi życie w tak okrutny sposób.Ludzi ci również nie byli niczemu winni a zgineli.Jeśli w Afganistanie giną dzieci i cywile - to jest straszne ale niestety uzasadnione.To wojna a pociski nie wybierają cywil czy Talib.Skoro żródło całego konfliktu Osama bin Laden patrzy ze spokojem jak ginie jego niewinny naród - zamiast jeśli jest bez winy przestać się ukrywać i wyjść z podniesioną głową to my również nie będziemy niestety żałować tego narodu.A swoją drogą to ja osobiscie do Arabów nic nie mam.Miałam przyjemność zwiedzić kilka arabskich krajów i twierdzę, że ich mieszkańcy to przemili ludzie.Ale z pewnością nie wszyscy jak okoliczności wskazują.ABDUL pomyśl nad tym trochę, bo przecież Koran w żadnym miejscu nie nakazuje nienawiści i pogardy dla drugiego człowieka.Pozdrawiam mimo wszystko.AniaK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: CZY WIDZICIE JAK .... do AniK IP: 194.203.162.* 16.11.01, 15:54 Gos´c´ portalu: AniaK napisa?(a): > Jesli w Afganistanie gina dzieci i cywile - to jest > straszne ale niestety uzasadnione. Droga Aniu, Wiec czym to jest wedlug Ciebie uzasadnione? Tym, ze bin Laden i porywacze samolotow z 11 wrzesnia sa z Arabii Saudyjskiej? Czy moze tym, ze USA zazadalo od Talibanu wydania bin Ladena, a tamci sie na to nie zgodzili bez dowodow? Fakt - amerykanie przedstawili dowody, ale sami przyznaja, ze na ich podstawie zaden sad by bin Ladena nie skazal. Tak wiec czy naprawde Taliban nie mial prawa odmowy? Czy moze jest to wojna przeciwko Talibanowi. Moze chodzi o wyzwolenie biednego narodu z jarzma Talibanu? Skad w takim razie nagle zainteresowanie losami Afganczykow? Gdzie byly USA, Wielka Brytania i reszta koalicji w latach 90 kiedy Taliban dochodzil do wladzy? Dlaczego nikt nie bronil narodu afganskiego podczas krwawych walk o wladze po wycofaniu wojsk radzieckich w 1992? Ok, przyjmijmy nawet iz wojna jest sluszna. Do czego ona prowadzi? Do schwytania bin Ladena? Nie sadze - zaden sad go nie skaze. Nie moze byc sadzony w USA z wiadomych powodow - sad bedzie stronniczy. Sad miedzynarodowy? Nie sadze - nie ma dowodow. W takim razie czy wojna jest toczona po to zeby wladowac mu kulke w leb? Prawdopodobnie. Tylko wtedy bin Laden urosnie do rangi menczennika i bedzie wzorem dla wszystkich fundamentalistow. Czy moze to jednak chodzi o Taliban? Moze koalicja chce wprowadzidz demokratyczne rzady w Afganistanie? Bzdura - Afganistan od stuleci rzadzil sie prawem sily. Juz widac ze nikt nie slucha krajow zachodnich. Opozycyjne sily nie mialy wchodzic do Kabulu. I co sie stalo...? Ok pominmy to co napisalem do tej pory. Przyjmijmy ze wojna jest sluszna i mamy jasno okreslone cele. Przeczytalem wczoraj ciekawy artykul, ktory porownywal wkroczenie Northern Alliance do Kabulu bez ogladania sie na kraje koalicyjne do wkroczenia marszalka Zukowa do Berlina 1945 r. Porownanie jest tym trafniejsze, ze prawdopodobnie tym samym sie zakonczy - wladza w Afganistanie przejdzie w rece plemiennych watazkow, ktorzy tak jak Taliban beda rzadzic terrorem. Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: CZY WIDZICIE JAK .... do AniK 16.11.01, 16:04 Gość portalu: ochman napisał(a): >wladza w Afgan > istanie przejdzie w > rece plemiennych watazkow, ktorzy tak jak Taliban beda rzadzic terrorem. Zanim Taliban przejeli wladze, to rzadzili wlasnie ci ludzie. Mieli podzielony kraj w tereny "interesow". W ktorych kobiety nie mialy wiekszych praw niz teraz (no, pracowaly i nie nosily workow, ale byly bite i gwalcone). Ludzie mieszkajacy w tych terenach byli "wlasnoscia" tych wojownikow. To tak daleko poszlo, ze gdy Talibanie whodzili na te tereny w 96-tym byli witani z radoscia. Bo ludzie myslieli, ze teraz bedzie pokoj. Ze strachem patrzylam sie na wiadomosciach, gdy teraz z ta sama radoscia witali swoich poprzednich meczennikow. Zreszta my juz przeciez mielismy ta dyskusje na poczatku tej wojny. Mam swietne rozwiazanie problemu. Bylo podane jako kawal, ale chyba byloby to najlepsze. Nalezy po cichu (nie wiem jak to zrobic i prosze nie pytac sie mnie, bo to nie moj pomysl) zlapac Bin Ladena. Nie nalezy go zabic, bo wtedy bedzie martyrem. Trzeba go zabrac do jakiegos kraju na zachodzie i zrobic mu operacje zmiany plci(!!!!!!!). A potem go z powrotem wyslac do Afganistanu. Niech sam zobaczy jak to jest ;o) pozdrowienia //NINNA Odpowiedz Link Zgłoś