Dodaj do ulubionych

Polak ....

12.07.06, 03:08
www.demokraci.pl/index.php?do=zregionow&id=51
taka sprawa pojawiła sie kiedyś w jakimś poście
mam pytanie. czy wy pochwalilibyście takie postępowanie/protest czy raczej
potępilibyscie?

ja uważam, że to że jestem polakiem to wartosć znacznie wyższa niż etos rządu
czy prezydenta. ciekawi mnie co sądzicie o panu z artykułu?
Obserwuj wątek
    • elibeth smutne 12.07.06, 17:38
      To fragment z tego artykułu "Prezydent RP rozpatrzy wniosek łodzianina w ciągu
      30 dni ... Zobaczymy, co odpowie prezydent - mówi. - Jeśli rozpatrzy wniosek
      pozytywnie, w moje ślady pójdą inni". Skąd taka pewność Panie Dereń?
      Przykro mi Panie Dereń, ale pozbywanie się obywatelstwa z tak błachego powodu
      jak niespełnione plany polityczne (był kandydatem do senatu) lub reklamowanie
      się (bo ta akcja przy prasie jest niczym innym) jest żenującym i smutnym
      widowiskiem i to dopiero powód utraty obywatelstwa, bo nie jest Pan godny bycia
      Polakiem, na dobre i złe.
      Ani postawa Pana Adrzeja Leppera ani tym bardziej dąsy Pana Romana Giertycha nie
      byłyby w stanie prócz złości wywołać we mnie poczucia, że wstydzę się być Polką.
      Są ludzie, którzy protestując przeciw poczynaniom władzy dokonują samospalenia
      lub stają z kwiatami przed jadącym czołgiem i giną. To są ludzie kierujący się
      tagicznymi, autentycznymi pobudkami. Pan Dereń jest zwykłym pozerem łaknącym
      sławy, bo polityk się żywi się sławą i rozgłosem. Powtórzę się. Żenujące i
      smutne widowisko.
      W życiu się z tym nie spotkałam, a naprawdę nie zawsze było różowo. Co robił
      kiedyś PRL-owski aparat władzy? Jaka była wtedy polityka i politycy. Czy byli
      lepsi od Pana L i Pana G? Emigranci zachowywali obywatelstwo, żeby zachowac
      Polskość i godność. Pan Dereń tej godności się po prostu pozbył.
      No cóż. To dodam do poczytania bo warto. To o nas.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=44970913&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=44830070&v=2&s=0
      Niegoscinny podjął ciekawy wątek.
      Pozdrowienia dla Podróżnika od niesfornych dzieci z forum.

• niegoscinny smutne ale prawdziwe 12.07.06, 20:56
        no właśnie. pal licho rząd. że jest dupy to ja mam przestać czuć się Polakiem?
        uzasadnienie tego **** do mnie nie trafia. ma rację elibeth że robi **** sobie
        reklamę.
        no jestem ciekaw co sądzicie?
        • edmurphy Re: smutne ale prawdziwe 12.07.06, 22:59
          Obawiam się, że jednak reklama. Moje wątpliwości wynikają tylko z faktu, że
          cholernie dużo zamieszania może to wywołać w jego życiu, gdyby prezydent wydał
          zgodę. Ale ponieważ wniosek nie spełnia wymogow formalnych (niezbędnych) to
          chyba pan demokrata wie. A więc szumek medialny wokół własnej osoby.
          • realista133 Re: smutne ale prawdziwe 12.07.06, 23:10
            Ciekawe co zrobiłby pan Dereń po utracie obywatelstwa i takiej sytuacji.
            Przedterminowe wybory parlamentarne w 2007 roku
            Wygrywa SLD i jego Demokraci i tworzą rząd.
            Poprosi tego samego prezydenta Kaczyńskiego o nadanie mu polskiego
            obywatelstwa, bo chce być ministrem w tym rządzie a jako bezpaństwowiec nie może
            • niegoscinny Re: smutne ale prawdziwe 19.07.06, 21:14
              a inni? nie macie zdania? czy was też to boli czy spływa po was? ciekawy jestem?
              ktos zrzeka sie obywatelstwa wzorem pana D?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka