teo_ 04.02.03, 17:40 Bardzo dobra strona o tramwajach w innych miastach. www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/tramshots.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ł.S. Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.toya.net.pl 04.02.03, 17:46 teo_ napisał: > Bardzo dobra strona o tramwajach w innych miastach. Nie trzeba nawet przeglądać. Nazwisko autora wystarczy, żeby być pewnym dobrej jakości stronki. :) Pozdrawiam, łs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.p.lodz.pl 04.02.03, 17:51 Eeee-tam. Tandeta! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwaje w innych miastach 04.02.03, 18:32 Gość portalu: flip napisał(a): > Eeee-tam. Tandeta! Znawca się znalazł. Pewnie nawet nie wie kim jest autor tej strony. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.toya.net.pl 04.02.03, 18:51 Gość portalu: flip napisał(a): > Eeee-tam. Tandeta! I ta skromność... :) łs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.p.lodz.pl 04.02.03, 20:18 :-) Pozdrawiamy wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
omok Re: Tramwaje w innych miastach 04.02.03, 23:44 Ja akurat nie znam autora stronki, ale uwazam ze jest the best, kurde mialem gdzies zdjecia z Helsinek tam byly jakies tramwaje, ciekawostka jest to ze sa one ogrzewane zima (przynajmiej tak na to wygladalo na placu budowy). Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Tramwaje w innych miastach 07.02.03, 01:00 omok napisał: > Ja akurat nie znam autora stronki, ale uwazam ze jest the best, Ale ja znam - fajny facet :), ale się jeszcze tu chyba nie ujawnił ;) Podpisuje sie pod opinią... :) > ciekawostka jest to ze sa one ogrzewane zima Niebywałe. A u nas nie są ;) Pozdrawiam! PS-Flipy, a jak to jest na świecie - czyu tam tramy są ogrzewane? :) <Y>< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.p.lodz.pl 07.02.03, 14:38 Trudno powiedziec: na swiecie. W krajach zachodnich i w Czechach sa ogrzewane. W Budapeszcie - nie. Czyli o wyzszosci swiat Wielkiej Nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 09:26 Hm, Paryza nie widzialem, zalaczam zdjecia: www.toya.net.pl/~stach/paris/DSCN0056.jpg www.toya.net.pl/~stach/paris/DSCN0057.jpg www.toya.net.pl/~stach/paris/DSCN0059.jpg www.toya.net.pl/~stach/paris/DSCN0060.jpg www.toya.net.pl/~stach/paris/DSCN0065.jpg Tramway - linia 2 - La Defense - Issy Val de Seine pozdr. Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 09:28 Hm, oczywiscie nie mam pojecia jaki to model. Jam laik. ;] pozdr. Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Tramwaje w innych miastach 05.02.03, 09:56 Ale "Ogoniaste" zaraz pewnie rozjaśnią mroki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.toya.net.pl 05.02.03, 12:45 Gość portalu: Mlody napisał(a): > Hm, oczywiscie nie mam pojecia jaki to model. To identyczny typ jak alstomowski Grenoble. pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
teo_ Re: Szybki tramwaj w Krakowie 05.02.03, 20:44 www.muratorplus.pl/6C1B2098BF124A539D9D0F68C8D672A1_165A23D3F1E9463292A0B2F3E2B0F7D3.htm Teraz Kraków rusza tylko która firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.toya.net.pl 05.02.03, 23:14 Bardzo ciekawa rzecz,miło spędziłem sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: Tramwaje w innych miastach 08.02.03, 00:34 Na przykład w Rzymie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 16:56 Ale największy sentyment mam do tramwajów z San Francisco bez żadnych trakcji słupów elektrycznych i innych badziejstw, sam zgrabniutki zabytkowy pojazd.Te kilometry trakcji drutów słupów jakie obecnie towarzyszą współczesnej komunikacji nie jest za ciekawe. Co sądzicie o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.p.lodz.pl 08.02.03, 20:40 Tramwaje, aby uniknac drutow mogly byc: konne (wtedy nie unikaly no-wiecie- czego), parowe, benzynowe, linowe (to te w SF), na sprezone powietrze, akumulatorowe, oraz elektryczne zasilane z dolu. Mozna wiec przebierac jak w ulegalkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Tramwaje w innych miastach IP: *.p.lodz.pl 24.02.03, 22:09 Ci Zupelni Waryaci, co to prowadza, znowu cos dolozyli. Na przyklad takie dziwo: www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/images/trencianska2.jpg Ponadto powiekszyli Prage i Karlsruhe, no i oczywiscie nawciskali Warszawie, co to (jak mowia) miescie Lodzi wymyslila ostatnio podziemny "tramwaj regionalny". Odpowiedz Link Zgłoś