Dodaj do ulubionych

prośba o hostel!!!

IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.06, 20:57
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy naprawdę nikt nie zdaje sobie sprawy
jak dobrą rzeczą byłoby uruchomienie hostelu dla młodych turystów np. w
jednej z kamienic przy Piotrkowskiej. Ten pomysł świetnie się sprzedaje w
największych miastach Polski, żyjących z turystów. Mieszkałam w Krakowie w
hostelu przy Floriańskiej i było to fantastyczne rozwiązanie zwłaszcza dla
młodych ludzi, którzy przyjeżdżają do miasta nie po to, żeby zwiedzać
wszystkie kościoły, ale żeby zwiedzać wszelkie dostępne knajpki i kluby w
centrum Krakowa. Skoro Piotrkowska szczyci się ilością tego rodzaju miejsc to
czemu nie przyciągnąć ludzi tylko i wyłącznie na zabawę? Umiejscowienie
hostelu w samym centrum Łodzi na pewno przyciągnęłoby turystów skłonnych
zostawiać swe pieniądze na odcinku między Manufakturą a Galerią. Błagam,
niech ktoś się tym zainteresuje. Czy miasto naprawdę nie ma żadnej zbędnej
kamienicy na naszej reprezentacyjnej ulicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: hohohostel Re: prośba o hostel!!! IP: *.welstand.be 14.07.06, 22:39
      > uruchomienie hostelu dla młodych turystów

a schroniska na Zamenhofa i Legionów za daleko są od Piotrkowskiej czy co?
      • mariusz_uzdrowski Re: prośba o hostel!!! 14.07.06, 23:00
        no są! ale za to jak tam urokliwie i jaka "darmocha", zwałszcza dla młodych,
        którzy z paroma zeta jeżdżą po Polsce a w takich rejonach i te pare zeta łatwo
        stracić... ;)
        • Gość: agathonia Re: prośba o hostel!!! IP: *.kalisz.mm.pl 15.07.06, 19:41
          W tym rzecz, że nie chodzi mi o zwykłą noclegownię. Młodzi europejczycy (czyt.
          Anglicy i ogólnie Zachód) chcą spędzić noc w dobrych warunkach, mieć dostęp do
          internetu za darmo, a także zjeść śniadanie w ładnej kuchni. Nawet jeśli
          śniadanie oznacza jedynie kawę i herbatę, a do tego tosty z dżemem. Ważne, żeby
          było można za darmo cokolwiek zjeść po upojnej nocy spędzonej w pubach. Aha, co
          do bliskości z centrum - powtarzam, dlaczego miasto nie wykorzysta chociażby 1
          kamienicy. Z tego co zauważyłam kilka ich stoi pustych i niszczeje. Jasne,
          wiem, problemy z ustaleniem właścicieli itp. Chyba wreszcie można coś z tym
          zrobić jak się chce? I nie wystarczy powiedzieć, że przecież takie miejsca
          typu "noclegownie" to już są.
          • Gość: ludwik Re: prośba o hostel!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:48
            to proszę, weź wynajmij taką kamienicę i otwórz schronisko - z dobrymi
            warunkami, darmowym internetem i kuchnią z tostami z dżemem. To nie zadanie dla
            Urzędu Miasta tylko dla prywatnych przedsiębiorców. Czemu jeszcze tego nie
            zrobiłaś, skoro to taki dobry i dochodowy pomysł i się sprawdza w innych
            miastach? Lokali do wynajęcia dostatek!
          • Gość: hohohostel Re: prośba o hostel!!! IP: *.welstand.be 15.07.06, 21:53
            > Młodzi europejczycy (czyt. Anglicy i ogólnie Zachód)
            > chcą spędzić noc w dobrych warunkach

wysyłałem kilka razy swoich zagranicznych gości zarówno na Legionów jak i na
            Zamenhofa i nie tylko nie narzekali na warunki, ale wręcz przeciwnie
            • Gość: agathonia Re: prośba o hostel!!! IP: *.kalisz.mm.pl 16.07.06, 13:34
              Po pierwsze zauważyłam, że na forach ludzie odpowiadają często w bardzo
              agresywnym tonie zupełnie niepotrzebnie. Po drugie chciałam zwrócić uwagę na tę
              formę przyciągania ludzi do miasta. Jeśli uważacie, że istniejące schroniska
              doskonale pełnią swoją funkcję - to świetnie! Bardzo się z tego cieszę. Ale
              dlaczego nie jest to nagłośnione? Ja do niedawna nie miałam pojęcia, że przy
              Piotrkowskiej są 2 noclegownie, a mieszkam w Lodzi nie od dzisiaj.
              • Gość: hohohostel Re: prośba o hostel!!! IP: *.welstand.be 16.07.06, 14:44
                > zauważyłam, że na forach ludzie odpowiadają często w bardzo
                > agresywnym tonie zupełnie niepotrzebnie

bardzo przepraszam, jeśli odebrałaś mój ton jako agresywny
                jakakolwiek agresja nie była moją intencją

> dlaczego nie jest to nagłośnione?

może dlatego, że nikt nie nagłośnił? :-)))
                BTW: www.google.com/search?q=hostel+Lodz zwraca całkiem przyzwoite
                rezultaty IMHO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka