Dodaj do ulubionych

piaskownice

IP: *.devs.futuro.pl 21.07.06, 22:10
Czyż wielkim problemem jest ogrodzenie piaskownic niskimi płotkami tak aby psy i koty nieodpowiedzialnych ludzi nie załatwiały do nich swoich potrzeb fizjologicznych?Przecież to zagraża zdrowiu naszych dzieci!
Obserwuj wątek
    • szpilkaaa Re: piaskownice 21.07.06, 23:18
      najlepsza piaskownice s,a koło ulicy Wawelskiej.
      tam dzieci bawią się w piasku razem z odchodami piesków,szczyn pijaków i
      wymiocin innych ludzi..

przyjemna zabawa:-/
      • krzyskup Re: piaskownice 21.07.06, 23:20
        No cóż... pamiętam, że sam kilka razy wracałem umyć ręce, bo w coś wpadłem w
        piaskownicy... Ale to było minimum z 10 lat temu.

pzdr,
        krzyskup
        • bart_step Re: piaskownice 22.07.06, 14:44
          Że ja pamiętam takie czasy, że na dwa bloki były dwa psy...
    • maallinka Re: piaskownice 22.07.06, 13:56
      tez mnie to strasznie drazni. A najgorsze jest to ze ludzie rzadko reaguja na
      takie obrazki, widze kiedys idzie pani z pieskiem, w piaskownicy bawia sie
      dzieci a ona podchodzi do piaskownicy, piesek noge podnosi, obsikuje i idzie
      dalej. I wymienia jeszcze "dzien dobry" z jedna z babc opiekujacych sie
      wnuczkiem wlasnie w piaskownicy.
      Ogrodzenie przydaloby sie jeszcze z innych wzgledow. Niektorzy
      nieodpowiedzialni wlasciciele psow wyprowadzaja je bez smyczy i kaganca i nawet
      psy typu amstaf czy pitbull kreca sie samopas wsrod dzieci, ciarki przechodza!
    • evonka Re: piaskownice 24.07.06, 10:37
      nie jest wielkim problemem. ale trzeba o to poniekąd walczyć w administracji
      osiedla, w ktorym mieszkasz. i już. mentalności ludzi szybciej nie zmienisz..
    • belcia1972 Re: piaskownice 25.07.06, 10:09
      heyka myślę,że jest to ogromny problem..Mam takie same myśli jak ty i zaczyna
      mnie to już denerwować,że niemam gdzie iść z moim 3latkiem na plac zabaw i do
      piaskownicy żeby w pobliżu nie było biegających swobodnie piesków i ich kupek!
      coś z tym trzeba zrobić tylko jak?może ktoś zna odpowiedż?
      • graz.ka Re: piaskownice 25.07.06, 10:11
        Wpłyńcie na administarotra budynku, aby na noc piaskownicę przykrywać.
        • maallinka Re: piaskownice 25.07.06, 10:43
          niestety to nie jest tylko nocny problem. Najwiecej psow sika tam wlasnie w
          dzien kiedy ich wlasciciele wychodza z nimi na spacery i na to im pozwalaja.
          Juz nie raz bylam swiadkiem tak lekkomyslnej postawy milosnika zwierzat. Szkoda
          tylko ze zwierzeta staja sie dla nich wazniejsze niz dzieci...
    • al_ Re: piaskownice 25.07.06, 10:45
      Się uparliście. Co więc zrobić aby pijacy i bezdomni, tudzież pijana młodzież,
      w nocy nie załatwiała swoich potrzeb do piaskownic i fontann, z których od rana
      korzystają dzieciaki. A tych przypadków w nocy z udziałem "ludzi" jest równie
      dużo jak tych w dzień z udziałem zwierząt.
      • evonka Re: piaskownice 25.07.06, 10:48
        jedno i drugie jest godne potępienia..
        • graz.ka Re: piaskownice 25.07.06, 10:52
          Podobny wątek jest na forum kocim i tak mi się skojarzyło z nocą - bo to jest
          często koronny argument przeciwko dzikim kotom.
          • evonka Re: piaskownice 25.07.06, 10:53
            tyle, że dzikie koty nie maja swoich właścicieli, którzy mogliby je zaprowadzić
            w inne miejsce na siusiu...
            :-)
        • al_ Re: piaskownice 25.07.06, 11:24
          Owszem. Godne potępienia. Tylko przeciwnicy psów zapominają o tym, że ludzie, a
          raczej degeneraci, również załatwiają się do piaskownic, tłuką tam butelki itp.
          I o ile psa można zrozumieć, bo dla niego jest to dość nturalne miejsce, to o
          tyle ludzi jako właścicieli psów oraz debili którzy sami zanieczyszają,
          zrozumieć się nie da.

Ale sami jesteśmy sobie winni. Mało kto u nas reaguje i zwraca uwagę. Taki to
          już naród...
    • brite Re: piaskownice 25.07.06, 10:57
      > koty nieodpowiedzialnych ludzi

Koty nie należą do ludzi, to ludzie czasem należą do kotów.
      • graz.ka Re: piaskownice 25.07.06, 11:02
        Lub łaskawie tolerują ludzkie towarzystwo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka