Dodaj do ulubionych

Makabryczna nazwa grupy muzycznej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 03:26
Jestem wlascicielem klubu Fanaberia i Soda Zone i niedlugo Paradox i dla mnie
to totalnie niesmaczne, przekroczyli granice. Nigdy taki zespol nie
wystapilby w klubie Fanaberja 2 nawet gdyby sprzedal milion plyt. Zachowajmy
pewne granice, jak Ci Panowie tego nie rozumieja .. proponuje 1-wsza klasa
Obserwuj wątek
    • Gość: Blazej Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 03:32
      a jestem czlowiekiem bardzo,bardzo liberalnym ...
      • Gość: -=<(0_0)>=- Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.bulldogdsl.com 05.08.06, 10:00
        i tak nikt tam juz nie chodzi...
        • blazej1220 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 05.08.06, 10:17
          ale gdzie
          • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 07.08.06, 08:55
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • koszalek_opalek1 Re: Czy gang Bolka to też twórczość CBŚ 07.08.06, 09:38
              To się nazywa "praktycznie skandaliczny" pomysł. Gdyby nie ta nazwa nikt by o
              ich pseudozespole nie słyszał.
              • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 07.08.06, 10:02
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Toto Przestancie cenzurowac wszystko co sie wam nie pod IP: 195.68.64.* 07.08.06, 10:37
                  Przestancie cenzurowac wszystko co sie wam nie podoba. Czasy jedynie slusznej
                  racji mialy sie teoretycznie skonczyc w 1998r, ale zyje im sie nadal dobrze.
                  Zacznijcie sie w koncu cywilizowac
                  • Gość: Zenek Re: Przestancie cenzurowac wszystko co sie wam ni IP: *.ghnet.pl 07.08.06, 16:33
                    Toto, czy ty się oburzyłeś na wywalenie postów 'Pawła'? Jak tak to widocznie nie
                    wiesz co to za jeden. Wyjasniam: to zwykły spamiarz, który wkleja różne teksty
                    [zwykle o policji] bez związku z tematem. A spamu nie można tolerować. Jeśli
                    sugerujesz, że tu jest jakaś cenzura, to powiedz to np. tym, którzy w poczuciu
                    misji zamieszczają posty składające się wyłącznie z bluzgów na Michnika.
                    • 100lec ||||||||||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||| 07.08.06, 17:39
                      "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam w beczkach germanił"

Polecam państwu nienaganny moralnie, krakowski zespół Sraczka Dziwaczka.
                      Dość mamy wszyscy bezeceństw nachalnie serwowanych nam przez część mediów
                      pozostających w rękach obcego kapitału wiadomego pochodzenia...
                      Nie chcemy by polskie dzieci i wnuki narażane były na wylewające się zewsząd
                      zgorszenie, podsycane przez niesłusznie wielbione jednostki epatujące duchową
                      zgnilizną i upadkiem wartości.
                      Tu, w tych ciężkich dla duchowego dziedzictwa Ojczyzny czasach, prawdziwym
                      balsamem dla naszych serc, prawdziwym miodem w naszych uszach niechaj będzie
                      poezja śpiewana w wykonaniu Sraczki Dziwaczki.
                      Głebokie, skłaniające do zadumy teksty, piękne kompozycje, mistrzostwo
                      aranżacyjne, a przede wszystkim ów jakże nieuchwytny, niepowtarzalny klimat
                      przywodzący na myśl bogactwo uniesień obecnych w najdonioślejszych strofach
                      Mickiewicza, w zdumiewających landszaftach Matejki, w porywających przemowach
                      Dmowskiego...
                      Powrócmyż wreszcie na łono Prawdy, Piękna i Mądrości posuwając się w przódy za
                      przewodem Sraczki Dziwaczki.
                      Odrzućmyż wszystko co skarlałe, wszeteczne i złe - precz z wszelką odrażającą
                      pseudo-sztuką oraz Michnikiem!

Serdecznie pozdrawiam Prawdziwych Polaków.
                      • Gość: Tuptek z Eire Re: ||||||||||||||||||||||||||||||||| ||||||||||| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:10
                        Coś ty brał? ;-)))))
              • frant3 Sztuka 07.08.06, 10:41
                Zespoły metalowe, najcześciej gore grind'owe opowiadają o takich wydarzeniach w swoich utworach. Ponieważ prawdziwe historie często są za mało szokujące, to zespoły te wymyślają jeszcze bardziej makabryczne numerki.
                Ponieważ większość ludzi brzydzi się taką muzuką i takimi historiami, to zespoły te nie cieszą się popularnością. Działają w podziemiu, a na życie zarabiaja np. pracując w fabryce.
                Cieszy mnie to, że gazeta.pl pomaga młodym artystom wypromować zespół.

--
                Frant - humor, satyra, krytyka
                • Gość: Martin3z Re: Sztuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:32
                  Czlowieku drogi, zgadzam sie z Toba w 100%... Czasem sie zastanawiam, dlaczego te stare Ciu*e wypowiadaja sie na temat czegos, w ktorym nie maja zielonego pojecia... Choc gardze punkiem i nie cierpie, podoba mi sie ta rzecz, ze wspomnieli o tym w gazecie :) Poza tym co taki piernik moze wiedziec o podziemiu? Dla niego niemilosiernym i brutalnym ciezarem sa wczesne numery Perfekt'u, bo wiesz, byly inne... Zreszta, nie bede nawiazywal do wypowiedzi tych ludzi ze wzgledu na to, ze nie znize sie do ich toku myslenia.

• Gość: mleko i woda Re: Europejski skansen i "skandale"... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 07.08.06, 16:45
                W sumie, trzeba sobie zadac pytanie, czy w Polsce
                wystepuje cos takiego jak "wolnosc slowa i wypowiedzi",
                czy tez nie? Zawyczaj wolnosc slowa laczy sie tez
                z faktem przyzwalania na rozne niezbyt madre
                wypowiedzi!
                • Gość: Petroniusz Re: Europejski skansen i "skandale"... IP: *.bwm.com.pl / *.unused.zigzag.pl 07.08.06, 17:23
                  coś takiego jak wolność nie istnieje i nigdy istnieć nie będzie. Nie ma pełnej
                  wolności. Wolność każdego człowieka OGRANICZONA jest wolnością drugiego. Dlatego
                  nie możesz zabić, skrzywdzić itp itd.
                  Nazwa zespołu uderza w moje poczucie smaku, estetyki dlatego jest przykładem
                  wolności nieuprawnionej.

Poza tym wolność to nie tylko możliwość powiedzenia wszystkiego na co ma sie
                  ochotę ale także możliwość niewypowiedzenia tego.
        • Gość: Mariusz a co z kapelą o nazwie Wojtyła ? IP: *.fqspl.com.pl / *.fqspl.com.pl 07.08.06, 13:35
          www.myspace.com/wojtylagrind
          www.myspace.com/wojtylagrind ???
          • Gość: eurofanatik Re: a co z kapelą o nazwie Wojtyła ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.06, 17:22
            A co jest makabrycznego w nazwie "Wojtyla"?
      • Gość: KUbA Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:41
        znam pół składu Dzieci od dawna, nazwa jest bardzo dobra i trafia - bo taki jest
        pank "ma trafiać"... o morderstwach sie spiewa (I don`t like mondays), kręci
        filmy o tych najbardziej brutalnych (Dług) a mozna sie nazywac jak zbrodnia -
        nie widze w tym nic groźnego dla moralnosci- to jest jak przypomnienie o tym co
        sie działo,oby nigdy więcej.acha najbliższy koncert "dzieci" we wtorek 8
        sierpnia w Głownie zapraszamy;)
        • Gość: emijta Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.speednet.com.pl / 81.210.12.* 07.08.06, 14:40
          podejrzewam, że nie widzisz niczego niestosownego w takiej nazwie ani w filmach
          dlatego, że nikt z twoich bliskich ani ty sam nie ucierpiałeś i nie o zbrodni
          przeciw tobie one są, nie będą ci zatem przypominać bólu, upokorzenia,
          rozpaczy. więcej empatii! nie całe rodzeństwo zostało wówczas wymordowane - już
          choćby z tego powodu nazywanie w ten sposób zespołu jest niewłaściwe.
          • Gość: Prudent Tak tak - lepiej nie mówić nie słyszeć IP: 212.160.172.* 07.08.06, 18:10
            Wszeogarniająca hipokryzja "gorszy to moje poczucie estetyki", "zderza się to z
            dobrym smakiem"

Zaloże się, że najcześciej wypowiadają się tak osoby, które starają się nie
            słyszeć, nie widzieć, potomkowie bydowniczych miasta robotniczego i do bólu
            ateistycznego Łódź, które miało pokazać triumf wykuwającej sie nowej
            moralności...

... tylko z tą moralnością coś nie tak.
            • Gość: KeRaD Re: Tak tak - lepiej nie mówić nie słyszeć IP: *.chello.pl 07.08.06, 18:29
              True indeed. A swoja droga bardzo chwytliwa nazwa...i bardzo dobra, bo to co
              sie wydarzylo nalezy pamietac. skoro picasso mogl nazwac swoje
              dzilo 'Guerrnica' to co chcecie od dzieci z beczek?
        • Gość: asia Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: 80.50.255.* 07.08.06, 20:34
          Spoko nazwa. Moje pierwsze skojarzenie, to takie, że gdyby urodzili się w
          słynnej łódzkiej rodzinie, nie byłoby ich. Mieli szczęście...Myślę, że nazwa
          zespołu jest formą protestu przeciwko temu, co ich otacza. A może są nie tylko
          wrażliwymi młodymi ludźmi ale także utalentowanymi. Skoczę do Głowna i się sama
          przekonam.
      • Gość: lele Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.chello.pl 07.08.06, 09:27
        znacie adres ich strony??
        tak swoją drogą ten artyuł to dobra darmowa reklama dla nich :)
      • Gość: blazej z FUNUBERII Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:03
        FUNaBERIA to najbardziej zalosny łódzki klub ... 10x przeklada koncerty i olewa
        fanów kapel ktore zaprasza ... FUCK FUNABERIA !
        • Gość: liber Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 00:18
          To chyba koles nie byles w Fanaberji, bo ja bylem na kilku koncertach
      • Gość: allcapone Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: 80.50.252.* 07.08.06, 11:15
        Mówiąc o muzyce punk nie mówi się o etyce itp pierdołach, ponieważ to
        anarchistyczna kapela i ma na celu (w statucie) szydzenie z norm etycznych
        rządzących tym społeczeństwem a także światem. Sam jestem anarchistą i nie widzę
        nic złego w nazwie. Za komuny nikt nie miał pretensji o nazwę "Dzieci kapitana
        Klossa" a to niemal bohater narodowy :)
        Tylko że w tym kraju cenzura przekracza granice absurdu ze względu na k.kat.
        (celowo z małej litery).

Jak tak dalej pójdzie będziemy mieli społeczeństwo hipokrytów.
        Narazie mamy polityków i księży ale poczekajmy ...

ANF
        • Gość: szpaku Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:02
          akurat Dzieci Kapitana Klossa to nawet smieszna nazwa - Dzieci z Beczek to racze
          żałosne
          • Gość: cichy Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.aei.ca 07.08.06, 14:31
            zgadzam sie ze jest zalosne ale wytaczanie procesu sadowego o ta nazwe jest po
            stokroc bardziej zalosne
        • Gość: pani_z_pieskiem Co ty wiesz o anarchizmie? IP: 82.160.190.* 07.08.06, 14:07
          To anarchisci maja jakis statut?
          Poza tym anarchizm pomylil ci (celowo z malej litery) sie z nihilizmem.
          • Gość: cc Re: Co ty wiesz o anarchizmie? IP: *.aei.ca 07.08.06, 14:33
            a co to jest anarchizm?
            czy to jakies nowe okreslenie anarchii?
      • Gość: byly_punk punk to nie rurki z kremem... IP: *.kolonianet.pl 07.08.06, 12:46
        ... ani nie muzyka komercyjna, wiec biadolenie nad nazwa zespolu jest conajmniej
        nietrafne, jesli ktos sie wypowiada na ten temat bedac szefem klubu muzycznego,
        powinien chyba miec minimum wiedzy albo refleksu, zeby dostrzec ze sensem punk
        rocka sa wlasnie prowokacje tego typu. teksty o cenzurowaniu albo niewpuszczaniu
        do klubu sa humorystyczne, czy pan nie rozumie ze o to wlasnie chodzi w punku
        zeby tacy hipokryci i "wrazliwcy" jak pan nie wpuszczali tych zespolow i dawali
        sie im prowokowac?

brawa dla chlopakow z beczek, punk as fuck!!!
        • Gość: lobo999 dokładnie tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:45
          • kolar.gol To grupa skrajnie niekomercyjna! 15.08.06, 21:33
            Jak sie wlasciciel Fanaberii wypowiada w sprawie nazwy tego zespolu to smiech
            bierze. Wszak wiadomo, ze Fanaberia to jest najgorsza wiocha w Łodzi, grają tam
            na tamtejszych "dyskotekach" w kółko Coco Jumbo i przychodzą ochroniarze i
            dziwki w Białych kozaczkach. Wątpie szczerze, a i wiem to z pierwszej reki, że
            Dzieci z beczek takie miejsca olewają (zresztą, czy tylko oni, hehe??)

to tyle !
      • Gość: Martika Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.08.06, 14:08
        Ciekawe,czy gdyby to ich dzieci byly utopione w beczkach, tez nadaliby taka
        nazwe swojemu zespolowi...
        • Gość: jo Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.tvk.torun.pl 07.08.06, 16:48
          Właśnie to jest ciekawe, że to sami rodzice pomordowali swoje dzieci i pochowali
          w beczkach. Dla mnie makabryczne jest to, że mamy w kraju takich rodziców, takie
          rodziny, a nie że jacyś ............ (jakkolwiek by się nie nazwali) dają taką
          nazwę zespołowi. Golden life poświęcił kiedyś piosenkę ofiarom ich koncertu w
          Stoczni - ale muzycy, z tego co pamiętam, wyszli wyjściem awaryjnym niedostępnym
          dla publiczności, która tratowała się na barierkach przy innym wyjściu-
          oczywiście to nie komercja, ale hołd ofiarom...........
        • Gość: asia Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: 80.50.255.* 07.08.06, 20:41
          Ty to się udałaś mamusi. Toż rodzice tych dzieci utopili je osobiście. Nikt się
          za dziećmi nie ujął, prócz tych chłopaków z zespołu. Reszta społeczeństwa woli
          nie słyszeć, nie wiedzieć, zapomnieć, udawać, że jest pięknie.
      • Gość: kiwaczek11 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:31
        z cyklu: jestem zagorzałym pacyfistą, dopóki nikt mi nie ukradnie portfela?
    • Gość: Kuba Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 07:40
      Artysta aby zaistniec posuwa sie do zenujacych chwytow, i w ten sposob ujawnia
      swoje ubostwo umyslowe.Powinien on wystepowac w Tworkach a nie na scenie.Mamy
      kilka przykladow np.Nieznalska , Madonna.
    • Gość: MacKozer Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.4web.pl 05.08.06, 09:22
      Takie nazwy mają być szokujące dla przeciętnego zjadacza chleba, ale zespoły
      punkowe czy metalowe nie pchają się do Muzycznej Jedynki. Tak naprawdę to o to
      własnie chodzi by ktoś się ich nazwą bulwersował.

Zespołów o wstrząsających nazwach jest wiele i nikt specjalnie nie robi im
      problemu. Przykładem niech będzie bardzo znany fiński metalowy zespół - Children
      Of Bodom - Dzieci z jeziora Bodom - którego nazwa nawiązuje do morderstwa
      dokonanego na dzieciach biwakujących nad tym jeziorem. Nie słyszałem by ktos w
      Finlandii robił im problemy w związku z nazwą. Nie ma powodów do bulwersacji.
      Myślę że lepiej byście się Państwo zajęli prawdziwymi problemami a nie biciem
      piany tak jak w przypadku koncertu zespołu Gorgoroth.

Błazej, myślę że ich nie stać tak czy tak na wystapienie w Twoim klubie, zjadł
      by ich koszt ochrony (tak jak nas, bo zmienił się z dnia na dzień), a potem nie
      odbierałbyś telefonów, tak jak zrobiłeś to w przypadku SacriFestu, kiedy
      dzwoniliśmy do Ciebie z Remem. Więc proszę nie moralizuj nikogo skoro z Twoją
      moralnością jest też nie za dobrze...
      • Gość: Blazej Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 02:34
        Masz racje.Takie sa zespoly punkowe.
        Ale moze tez powoli przechodze do pokolenia dziadkow i powiem tak nie powinno
        byc. (choc Ci co mnie dobrze znaja, ze daleko mi do tego pokolenia) I to mi sie
        nie podoba poprostu nie moj klimat, nie ten poziom. Juz nie, teraz z tego chce
        mi sie smiac
        • Gość: Blazej Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 02:39
          kiedys bylem punkiem
      • hubba_hubba Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 07.08.06, 13:45
        Prawdę mówiąc, to te "Dzieci z beczek" trącą mi lekkim plagiatem z "Children of Bodom"... tylko czekać, aż przechrzczą się na "Children of Barrels" (ew. "Children from Barrels" i będzie już prawie całkiem tak samo.
    • blazej1220 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 05.08.06, 10:08
      hehe bylem Ciekawy jakie beda komentarze.
      Oj chlopaki nawet nie wziolem kasy za wynajem sali, to byl jedyny koszt jaki
      mieliscie poniesc.Niewyszlo wam wtedy. Poza tym chlopie przy tej ilosci
      koncertow i imprez, ktos zawsze nie bedzie mnie lubil.
      Ale nie bedziemy przeciez prali publicznie brudow:). Tak to jest jak najpierw
      pomagasz czlowiekowi a on potem...
      Poza tym juz we wrzesniu mamy festiwal Gothic graliscie u nas od tego czasu
      przeciez kilka razy. .....
      "Dzieci z Beczek" po co ciagle maja Lodz postrzegac jako miasto takich
      kotrowersyjnych wydarzen a nie maisto, ktore jest jednym z najszybciej
      rozwijajacych sie w Polsce. Mamy na prawde duzo fajnych ludzi, ktorzy maja cos
      do zaproponowania poza nazwa. Przez 1,5 roku lata mieszkalem z liderem zespolu
      pankowego.Spiewal budujemy bomby domowej roboty a w omu zakladal kapcie i
      wlaczal tv. Nie wierze ludziom z tego nurtu sa wsciekli, ze sa poza rynkiem,
      poza wszystkim.
      • constance27 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 05.08.06, 10:23
        O rany, naprawdę nie mamy poważniejszych problemów niż nazwa jakiejś grupy
        muzycznej?!
      • Gość: MacKozer Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.4web.pl 05.08.06, 12:29
        Błażej... z organizacją koncertów jest jak jest, raz pod wozem a raz na wozie,
        dlatego jakoś specjalnie nie płakaliśmy, że impreza nie wyszłą nam tak jak się
        spodziewaliśmy, dlatego też nie chodzi o brudy tylko o dotrzymywanie słowa i
        szczerość. Jakbyś był osobą o wysokim morale to telefony od nas (a zwłaszcza od
        Rema) byś zwyczajnie odebrał i wyraził swoją opinię. Wtedy pewnie nie byłoby w
        ogóle sprawy, a ja nie czepiał się twoich moralizatorskich komentarzy na forum.

Kwestia lubienia Cię czy nie jest naprawdę daleko poza spektrum moich rozważań.

Zgadzam się z Tobą co do samego punk rocka i traktuję go jako dziecięcy folklor
        mający się nijak do jakiejś tam niby górnolotnej ideologii, jednak nie wierzę w
        Twoje deklaracje, że zespół nigdy nie zagra w Funaberii 2 - gdyż wg mnie
        wszystko jest kwestią kasy i jesli "daj im Panie Boże" znaleźli by się kiedyś w
        tak zwanym mainstreamie i na ich promocję i koncerty szły by wielkie pieniądze,
        to wg mnie sprawa przedstawiała by sie zupełnie inaczej.

W Łodzi są ważniejsze sprawy niż młoda punkowa kapela o prowokacyjnej nazwie.
        Wiecej rozgłosu robi im Gazeta Wyborcza niż oni sami byliby w stanie.
        Co do samej Łodzi, to nie wiem w który miejscu mierzysz szybkość jej rozwoju,
        chyba że miasta takie jak Wrocław, Gdańsk, Poznań znajdują się poza granicami
        naszego kraju.

W świetle tego co napisałem powyżej śmieszy mnie Twoje (choć nie tylko)
        obruszanie się na nazwę jakiegoś w ogóle nic nie znaczącego młodego zespołu.
        Robicie problemy z rzeczy które same w sobie problemem nie są, a są jakby
        odpowiedzią na problemy naszego miasta, które zauwazyć jest już o wiele
        trudniej, a niemożliwym jest już w ogóle zrobienie z nimi czegokolwiek.

Zajmicie się lepiej przestępczością młodocianych bywalców dyskotek i techno
        klubów, którzy naładowani fetą lub koksem zaczepiają i biją ludzi na mieście, no
        ale to jest już cięższy problem, bo przecież ktoś z tych dyskotek i amfy ma
        kasę, co więcej ma swoich ludzi od bicia i tu nie tak prosto już wymachiwać
        szabelką i moralizować.
        • Gość: Blazej Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 02:28
          Prosze Cie
          to sa slogany..zajmijcie sie przestepczoscia.. to nie jest takie proste,
          najpierw sa rodzice, kosciol, szkola, polityce, telewizja, przemysl muzyczny a
          potem jestesmy my.
          Jesli chodzi o Fanaberje to nie jest kwestia kasy bo zrobilem - juz moge
          powiedziec 10-tki imprez gdzie nie bralem pieniedzy albo tylko dla ludzi,
          ktorzy pracowali na rzecz tej imprezy. Pieniadze nigdy mnie nie interesowaly,
          chce dac mozliwosc zagrania roznym ludziom i zespolom a bylo ich....
          Moze Cie smieszy moje obruszenie. moze 2 miesiace temu bym nie zwrocil na to
          uwagi ale wlasnie nie dawno urodzila mi sie corka.
          I nie moge poja, ze ktos morduje sowje dziecko. To wiedza normalni ludzie,
          ktorzy maja dzieci. I nie zaakceptuje innych chorych nazw np. Jak nie wiem np.
          gawlaciciele noworodkow...itp
          I nie jestem zwolennikiem PIS czy LPR dla mnie sa to faceci z marsa.Chyba, ze
          zzaczna budowac autostrady wtedy szacuneczek hehe
          ale poprostu jak ktos wylewa na siebie krew to nie uwazam, ze to sztuka takie
          moje prawo. Ktos inny powie, ze tak ja nie.
          Wiem, ze jest duzo wazniejszych spraw.. ale to mnie zniesmacza i tyle.
          Ja tez, zyje innymi problemami ale wydaje mi sie, ze powinnismy zachowac
          granice i tyle.

• Gość: r. Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.hell.pl 05.08.06, 10:26
      > Jestem wlascicielem klubu Fanaberia i Soda Zone i niedlugo Paradox i dla mnie
      > to totalnie niesmaczne, przekroczyli granice. Nigdy taki zespol nie
      > wystapilby w klubie Fanaberja 2 nawet gdyby sprzedal milion plyt.

Aj-waj, Rebe, toć Ty nie musisz ich grać. Toć nadal możesz plumkać swoje
      łubu-dubu, dorabiać do tego klubową ideologię, robić na tym geszeft i bez
      teatru, który zrobiłeś powyżej.
      • Gość: Blazej Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 02:40
        Ale ja nie robie zadnej ideologi- poprsotu chcez sie zabawic ...
    • brite Siła mediów 05.08.06, 10:36
      Proszę, oto nieznany nikomu niszowy zespół dociera na łamy jednego z
      najpopularniejszych dzienników. Zadziwiający jest pęd dziennikarzy do robienia
      wideł z igły. Warto pomyśleć, gdzie przyłożyć palec żeby za bardzo nie przesunąć
      środka ciężkości.
    • cobolt To bardzo fajny zespol bylem ostatnio na ich 05.08.06, 11:19
      koncercie i dalej bede na nie chodzic heh a teraz zrobiliscie im tylko reklame bo wiecej ludzi z checia pojdzie na ich koncert, kupi ich plyte. Niech no zgadne gdby nazywali sie "Kids from Barrel" nie byloby problemu tak? hehe no coz jakis wesolek bedzie teraz do prokuratury donosic no ale w koncu od jakiegos czasu zyjemy w Kaczogrodzie. A ty Gazeto wstydz sie bo to jest artykul na poziomie Expressu Ilustrowanego czy Fucktu
    • Gość: ERG Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.toya.net.pl 05.08.06, 11:25
      Po prostu trzeba TOTALNIE ZIGNOROWAĆ tych PRYMITYWÓW
      • Gość: P.S.J. Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.itpp.pl 07.08.06, 10:36
        > Po prostu trzeba TOTALNIE ZIGNOROWAĆ tych PRYMITYWÓW

Zgadzam się w 100%! Nie będą nam ci australopitecy dyktować, jakiej muzyki mamy
        słuchać! Zignorujmy ten pseudo-autorytety moralne, etyczne i Bóg wie jakie.
        Viva dzieci z beczek!
    • Gość: alex Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.p.pppool.de 05.08.06, 13:08
      ojoj, ale macie problemy. to zazdroszcze wam. glupota ludzka nie zna granic.
    • Gość: obi7 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.toya.net.pl 05.08.06, 15:54
      ta nazwa to memento dla pracownikow sluzb panstwowych i gminnych
      odpowiedzialnych za prace ze spoleczenstwem
    • Gość: autor Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.toya.net.pl 05.08.06, 17:32
      "znaleziono zwłoki czwórki dzieci - Adasia i Kamila oraz Maciusia i Karolinki."

a dlaczego nie Kamilka?
      • Gość: parvula Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 05.08.06, 21:38
        Ktoś wie tyle: jest grupa muzyczna która się tak nazwała. Na podstawie tej
        wiedzy sugeruje np że zrobili to ze względów komercyjnych. Żałosne. I
        opublikowała to wyborcza. Najpierw trzeba poznać motywy tego wyboru, dopiero
        wydawać opinię. Dlaczego nie mówić o tym wydarzeniu? Bo Boli?
      • Gość: bob Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 07.08.06, 20:27
        Gość portalu: autor napisał(a):

> "znaleziono zwłoki czwórki dzieci - Adasia i Kamila oraz Maciusia i Karolinki."
        >
        > a dlaczego nie Kamilka?

o! to jest maksymalnie wku..ajace!
    • Gość: Sid Kaczynsky Fanaberia na kościół!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 21:48
      Brawo, Dzieci z Beczek. Nie pękajcie!!!
    • mapi7 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 05.08.06, 22:19
      Nim pojawił się ten artykuł od kilku dni jeden z wątków forum łódzkiej "Gazety
      Wyborczej" jest wyrażeniem różnych opinii na temat nazwy tego zespołu.
      Myślę, że poziom wrażliwości, poczucia przyzwoitości w posługiwaniu się słowami
      i zwrotami o określonym znaczeniu,przyswojenia sobie podstawowych norm etycznych
      jest u tych "filuternych" i "luźnych" młodych ludzi na poziomie zerowym. Raczej
      rokuję, że oni i wielu innych im podobnych nie rozumieją istoty karygodności
      tego wyboru i nie zrozumieją. Niestety , w takim świecie żyjemy.
      Co do reklamy artykułami prasowymi, to myślę, że żadna.Kto ich słuchał do tej
      pory, będzie słuchał dalej, a kto nie , to nie zacznie.
      • gray Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 06.08.06, 14:35
        mapi7 napisała:

> Co do reklamy artykułami prasowymi, to myślę, że żadna.Kto ich słuchał do tej
        > pory, będzie słuchał dalej, a kto nie , to nie zacznie.

ja zacząłem.
        • mapi7 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 06.08.06, 21:42
          Ale ktoś może przestał słuchać.
          Na szczęście to jest jeszcze wolny kraj i w ramach obowiązującego w nim prawa
          możemy miewać różne zdania na dany temat i wyrażać je, najlepiej kulturalnie,
          ale wielu tego nie potrafi oraz słuchać tego czego chcemy i jest nam
          dostępne.Być może muzyka tego zespołu jest interesująca dla miłośników tego
          gatunku. Jeżeli jest mierna, a zespół liczy, że tylko dzięki kontrowersyjnej
          nazwie osiągną coś więcej niż chwilowe zainteresowanie, to się srogo zawiodą.
          • Gość: qq Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.toya.net.pl 06.08.06, 22:48
            poprawka, to BYŁ wolny kraj do ostatnich wyborów.
            • mapi7 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 07.08.06, 00:36
              Jednakże nadal możemy swobodnie wypowiadać się na wiele tematów, na przykład
              właśnie na ten, którego dotyczy ten wątek. Wyraziłam zdaniami podrzędnie
              złożonymi z uzasadnieniem swoje zdanie na temat nazwy tego zespołu i nie
              spodziewam się o świcie kołatania do drzwi służb bezpieczeństwa. Myślę, że ci,
              którzy mają odmienne zdanie w tej sprawie niż ja na tym forum, także mogą nie
              obawiać się represji.
          • Gość: Łodzianin Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:15
            Ja tez zacząłem i kilku moich kumpli też... i
      • Gość: Lucka Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:04
        Mapi, zejdź z mównicy, co? Nic nie mam do Twoich poglądów ale do sposobu ich
        wyrażania. Może lepiej porzucić wysublimowany styl a skupić się na sensowności
        wypowiedzi? Poza tym nie można "rokować, że.." Rokuje się coś komuś. Tobie
        raczej chodziło o 'sądzę', 'przypuszczam' itp.
        • mapi7 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 07.08.06, 22:13
          Przykro mi Lucko,ale wypowiadam się na forum ZAWSZE ,kiedy mam ochotę, tak jak
          wielu innych. Nie mogę więc spełnić Twojej prośby. Jednakże zawsze kiedy
          zobaczysz"Mapi", możesz nie czytać.Unikniesz wtedy kontaktu z wysublimowanym
          stylem. Dziękuję za pouczenie,jak należy używać słowa "rokować". Jednocześnie
          przyjmij moje spostrzeżenie dotyczące Twoich błędów:przed "a" i "ale" stawia się
          przecinki. Cieszę się, że nie masz nic do moich poglądów.Pozdrawiam.
          • Gość: KRK Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:05
            Nie zawsze stawia sie przecinki przed a. Poczytaj slownik, doucz sie a potem
            pouczaj innych. I nie badz taka nadeta ;)
          • Gość: Lucka Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:27
            Mapi, nie zrozumiałaś mnie. Nie chodziło mi o to, abyś w ogóle nie wypowiadała
            się na forach, bo mało mnie to obchodzi (tak samo jak i Twoje poglądy) tylko
            abyś przestała przemawiać do ludzi z wyżyn... no właśnie, czego? Chyba swojej
            wyższości moralnej. I nie trudź się z odpisywaniem, szkoda naszego czasu.
      • Gość: Smieje sie z Ciebe Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:18
        A skad Ty wiesz drogi "czlowieku" jaki normami etycznymi sie Ci ludzie kieruja?
        Co jeszcze bym chcial dodac? To, ze slowa brane przez Ciebie w cudzyslow sa Ci zupelnie obce... Dlatego ten swiat taki piekny, ale watpie zebys "rozluznil" sie do tego stopnia aby to pojac... Kontynuujac, chce dodac, ze zyjesz w prochrzescijanskim kraju i jestes jego tworem, a nawet zwykla kuklą... Zreszta, po kilkukrotnym przeczytaniu Twojej wypowiedzi zaczynam sie martwic... Widze poczciwego Romana Giertycha, ktory by najchetniej zakazal wszystkiego...

Pozdrawiam Cie bardzo chlodno...
        " Niestety , w takim świecie żyjemy."
    • Gość: zajefajn spoko nazwa w spoko miescie spoko ludzi IP: *.bulldogdsl.com 05.08.06, 23:42
      dewoty sziad ap !!
      • Gość: jinx nie ma sprawy IP: 24.205.214.* 06.08.06, 06:13
        ludzie etyki zajmijcie sie konkretnymi sprawami, a nie gadaniem. jedyne co
        robicie to sie przypie..cie po fakcie, a przed nie robicie nic tylko
        pierdzicie w swoj wysiedziany fotel na uniwerku.
        pozdrawiam
      • mapi7 Re: spoko nazwa w spoko miescie spoko ludzi 06.08.06, 22:06
        Słowo "dewoty" rozumiem, choć nie najtrafniej jest tu użyte, bo nie jest to
        dyskusja na tematy religijne. Natomiast bardzo mnie zintrygowały słowa "sziad
        ap". Czy to jest połączenie fragmentu komendy dla psów napisane z błędem
        "sziad-siad" i fonetycznie zapisanego słowa angielskieg "ap-up"? Jeżeli tak, to
        Twoje polecenie wydane na tym forum znaczy :" Dewoty siad w górę!!". Ponieważ
        niestety sądzę, że mnie masz między innymi na myśli, proszę o potwierdzenie czy
        dobrze rozumiem Twoje intencje?
    • Gość: Ktosik Ich sprawa IP: *.4web.pl 06.08.06, 09:20
      To się nazywa succes de scandale, nie?? I w dodatku świetnie im wyszło. Gratuluję :P
    • Gość: barnaba Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.lodz.msk.pl 06.08.06, 11:02
      W Londynie Kuba Rozpruwacz stał sie atrakcją turystyczną. Nikt z tego powodu nie
      wpadł w histerię.

W Łodzi mamy "łowców skór" i "dzieci z beczek". Czas się z tym oswoić. A może
      nawet zacząc wykorzystywać.
      • Gość: a Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:14
        > W Łodzi mamy "łowców skór" i "dzieci z beczek". Czas się z tym oswoić. A może
        > nawet zacząc wykorzystywać.

ze skrajnosci w skrajnosc
    • Gość: Ktoś normalny Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.2.pl / *.2.pl 06.08.06, 22:07
      Dla mnie to jest chore! To była tragedia z której NIE można się naśmiewać! Ci
      "debile" którzy założli ten zespół powinni pójść ku*wa do psychiatryka i
      porozmawiać o swoich problemach ze specjalisltą! NORMALNI ludzie nie założyliby
      grupy o tak CHOREJ nazwie!
      • Gość: jinx Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 06.08.06, 22:28
        "ktos normalny" az tak by sie tym nie zagotowal :-)
        • Gość: Ktoś normalny Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.2.pl / *.2.pl 06.08.06, 23:13
          Chciałbym żebyś zauważył różnicę między Normalnym a Nerwowym. Nie powiedziałem
          że nie jestem nerwowy. I nie uważam że trzeba ich zamknąć. Tym ludziom niestety
          potrzeba specjalisty. Bo tak jak już wcześniej powiedziałem, człowiek z minimum
          kultury i "smaku" nie nazwał by tak grupy. To jest śmieszne jak daleko potrafi
          posunąć się pseudo-"artysta" żeby zdobyć pogłos. SIC!
          • gray Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 07.08.06, 13:00

a jest taki szpital dla nerwowych, wiesz?
      • Gość: hapet Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: 212.160.172.* 07.08.06, 10:38
        Gość portalu: Ktoś normalny napisał(a):

> Dla mnie to jest chore! To była tragedia z której NIE można się naśmiewać! Ci
        > "debile" którzy założli ten zespół powinni pójść ku*wa do psychiatryka i
        > porozmawiać o swoich problemach ze specjalisltą! NORMALNI ludzie nie założyliby
        > grupy o tak CHOREJ nazwie!

Robicie larum, a nikt nie zastanowił się dlaczego taka nazwa? Przecież ona nie
        nie nawołuje do mordowania dzieci, nie pochwala tego typu zachowań. Chłopaki
        może chcieli przekazać, że ich także mógł spotkać taki los... Ale myślę, że
        najbardziej wszystkich zbulwersowanych boli to, że nazwa wogóle przypomina o tym
        fakcie. Najlepiej wyjść z założenia było-minęło, zamieść sprawę od dywan i
        udawć, że nigdy się nie wydarzyła, a tu ktoś ma czelność o tym przypominać!!!
        Myślę, że połowa "obrońców moralności" za taką nazwę byłaby gotowa tych
        chłopaków zamknąć w rzeczonych beczkab "by nabrali rozumu" :(
      • Gość: jas Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.bredband.skanova.com 07.08.06, 10:54
        Gość portalu: Ktoś normalny napisał(a):

> Dla mnie to jest chore! To była tragedia z której NIE można się naśmiewać! Ci
        > "debile" którzy założli ten zespół powinni pójść ku*wa do psychiatryka i
        > porozmawiać o swoich problemach ze specjalisltą! NORMALNI ludzie nie
        założyliby
        > grupy o tak CHOREJ nazwie!

Jestes pewien ,ze jestes normalny?
    • Gość: Marcin Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 22:13
      Etycznie to różnie można oceniać, OK.
      Ale z tą prokuraturą to już przesada. Za co tu karać ? Za ewentualne (bo to
      kwestia mocno ocenna) przekroczenie granic dobrego smaku ?
      Nazwa pewnie miała być prowokująca i... udało się. Zespół zauważyła "GW". Gdyby
      nazwali się "Dzieci z Łodzi", pewnie pies z kulawą nogą o nich by nie napisał.
      • Gość: KUbA Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 23:35
        dzieci z beczek głowno 8 sierpnia godz 19 pod muzeum (łowicka 74), zanim sie
        zaczniecie uzewnętrzniać należy posłuchać bo warto pozdro
    • Gość: Blazej Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 02:17
      Jasne mozna sie nazwyac "Kuba rozprowacz" ale facet szalal po Londynie dosc
      dawno nie wiem ile ale pewnie bylo to w 19 wieku.Wiec mamy pewien dystans do
      tego. A zbrodnia na dzieciach miala miejsce kilkanascie miesiecy temu. Chlopaki
      z Cool kids of death... nie sa dziecmi z beczek.Znam ich ale nie wiem czy by
      sie zdecydowali na taka nazwe.Wydaje mi sie, ze nie. Broni ich muza.Pracowali
      na to kilka lat. Tu, rzeczywiscie wejscie maja niezle - jesli chodzi o
      promocje. Zagraja dla punkowej publicznosci czyli x ludzi (kiedys sam bylem
      punkiem, pamietam koncert siekiery. Juz nie jestem wyroslem z z tego. To jest
      etap buntu dla wielu ludzi. Ale on sie konczy. Teraz po 20 latach patrze na to
      inaczej. Traktuje to jako jeden z etapow dojrzewania.Buntu przeciwko
      autorytetom, rodzicom itp. ale jakos mnie meczy ta nazwa. Nie moge jej
      akcpetowac. Czuje falsz. Moze to was zdziwi ale komercje. Faceci ida na skroty.
      Najpierw glosna nazwa a potem zobaczymy moze na koncercie zrobimy cos
      takiego.... ze znow napisza. Nie o muzyce ale o czyms tam...Moge sie mylic,
      moze chlopaki graja swietna muze. Jednak to jest tak jak z kobietami. Nie
      poczujesz chemii na poczatku dalej nie pojdzie.
      ..byc moze beda ich grali w innych klubach i scenach. Ale ja nie ...

PS jesli chodzi o scene muzyczna w tym roku troche sie zdziwicie. Koncertow
      bedzie co nie miara. Poza tym cenie krytyke.
      Jesli komus sie bedzie chcialo napisac co mysli o moich klubach zapraszam
      bkronic@gmail.com
      • Gość: pandada przeciez oni nazwali sie jak ofiary, a nie sprawcy IP: *.cable.casema.nl 07.08.06, 13:07
        GW, TVN, Fakt itd. robia biznes na zbrodniach. Jakoś nie budzi to sprzeciwów.

Ale ludziom przypomina to zbrodnie kompromitujaca Polske i Łódź. Stąd ich
        oburzenie.
    • rozbitek_65 a PO CO im robicie reklamę..??? 07.08.06, 03:00
      Dzienikarze dają się wodzić za nos różnym głupkom, Edgarom, Romanom, i Arkom.
      Piszą też o "wyczynach" wszelkich bandytów i chuliganów. A oni mają, co
      chcieli - sławę wśród gawiedzi.
      • Gość: er Re: a PO CO im robicie reklamę..??? IP: *.prod-infinitum.com.mx 07.08.06, 04:17
        ludzie punx to punx byla najlepsza grupa punkowa o nawie defekt mozgu! i ktos
        sie do.... ze ta nazwa moze ublizac osoba o problemach psychicznych
    • tadeusz_ja Taka jest polska rzeczywiśtosć! Nie ma co sie 07.08.06, 08:03
      oburzac!
      • jama314 Rzeczywistość nas przerasta... 07.08.06, 15:15
        No tak, tak, słusznie. Sugeruję nazwę do zagospodarowania np. "Unia Pedofilów i
        Pederastów". Brzmi dobrze i też nawiązuje do rzeczywistości, a jakie "otwarte" i
        "postępowe"!
        • Gość: mleko bez wody Re: Rzeczywistość nas przerasta? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 07.08.06, 16:55
          Czy masz moze "jamo" jakies problemy z wlasna seksualnoscia?

P.S. To jest dyskusja bardziej o muzyce i rynku muzycznym
          nizli o pewnych twoich, szanowny(a) "jamo", fobiach!
        • gray mów za siebie /bt 08.08.06, 10:30

• Gość: tony Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.06, 08:07
      i o to chodzi! juz się o nich pisze, kasa się kręci...
    • albania1 Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej 07.08.06, 08:08
      Są ludzie, którzy tak pragną sławy, że zrobią dla niej wszystko.
      Im bardziej jest to głupie i szokujące tym lepiej, więcej osób o nich mówi.
      Nie ma przepisu, że wszyscu muszą być mądrzy, kulturalni. Nie można kazać komuś
      myśleć, czy mieć jakieś ludzkie uczucia.
    • Gość: twoja_stara Re: Makabryczna nazwa grupy muzycznej IP: *.nyc.res.rr.com 07.08.06, 08:20
      Dzieci z beczek was zniesmaczaja ? A zakaz aborcji, brak dostepnosci
      antykoncepcji pod strzecha i przemoc w rodzinie to juz pewnie jest w porzadku ?
      Hipoktryci z was i tyle. Te dzieciaki z lodzi dobrze wiedza jak wywolac u was
      wstret i oburzenie. Bardzo dobrze. Czy ktos z was zrobil cos by z polskiego
      krajobrazu zniknely porzucone, utopione i kiszone z kapusta niemowleta ? Napewno
      nie. Fajnie ze punkowcy wam o tym przypomnieli. Mam nadzieje ze muza Dzieci z
      Beczek jest rownie irytujaca jak ich nazwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka