kotka70 12.08.06, 11:55 Planujemy spędzić jadan dzień w Łodzi - jakie knajpki z dobrym jedzeniem moglibyście polecić ( proszę o w miarę dokładny adres ), co warto zobaczyć? Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fazy_lcj Re: dobre jedzenie w Łodzi 12.08.06, 13:27 Witam, wszystko zależy od tego kiedy bedziecie w Łodzi. jeżeli chodzi o jedzenie to na 100% znajdziecie coś w różnego rodzaju knajpkach na Piotrkowskiej i w jej okolicach!!! kuchnie z każdej części świata i oczywiście regionalna ( Najlepiej w "Soplicowie") do zwiedzania napewno Piotrkowska, Pałac Poznańskiego (i przy okazji Manufaktura) Muzeum Włókiennictwa, Stary rynek, Cmentarz na Ogrodowej, muzeum kinomatografii, jeżeli naprawde chcecie poznać Łódź to obawiam sie że jeden dzień to za mało, jeżeli macie ochote to możecie przejechać sie art-busem odjeżdża z Placu Wolności i objeżdza wszystkie ciekawe miejsca godne zobaczenia i zwiedzenia w Łodzi (dla ułatwienia podaje link z rozkładem www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp ) jeżeli bedziecie na weekend polecam zakum jednego z wydań weekendowych Dziennika Łodzkiego z dodatkiem Bywalec gdzie znajdziecie zestawienie wszystkich ciekawych knajpek i imprez w nadchodzącym weekendzie. Mam nadzieje że pomogłem i zapraszam do Łodzi Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany_login Re: dobre jedzenie w Łodzi 12.08.06, 14:35 Co do jedzenia to polecam "The Mexican", jedzenie smaczne a ceny do przyjęcia www.mexican.pl/index.php?dzial=glowna_lodz.swf&zmienna&miasto=lodz z tym że dobrze jest tam sobie wcześniej zarezerwować stolik. Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: dobre jedzenie w Łodzi 17.08.06, 13:34 taa, tam to jest zajebiste jedzenie, do wszystkiego daja tone pulpy z czerwonej fasoli i trzy kawałki mięsa, smacznego, już wole sajgonki Odpowiedz Link Zgłoś
pminko Re: dobre jedzenie w Łodzi 18.08.06, 21:10 Meksykańkie zawsze bardziej mi smakowało na Retkini (Wyszyńskiego), w pawilonie prawie na końcu blokowisk. I ceny jak w Sphinksie, czyli średnie mniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka70 Re: dobre jedzenie w Łodzi 12.08.06, 15:24 Dzięki za informacje, a szczerze mówiąc to planujemy spędzić tam jutrzejszą niedzielę.... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: dobre jedzenie w Łodzi 16.08.06, 09:26 kubańska: Havana, Piotrkowska 55 włoska: (niewiemjaksienazywa), Jaracza 45. Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: dobre jedzenie w Łodzi 17.08.06, 11:13 Havanę odradzam, dostałam tam zamrożoną w środku kaczkę... Fajnie jest w Akropolu, Figaro, La Mia Denise, Fresh&chili, wystarczy sie przejść Piotrkowską i na pewno znajdziecie kuchnię na którą będziecie mieli ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: dobre jedzenie w Łodzi 17.08.06, 11:35 zobaczyc Księży Młyn zjeść - ....dużo w obrebie Piotrkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
olakwiatkowska88 Re: dobre jedzenie w Łodzi 11.07.16, 11:11 Prawdziwa kuchnia indyjska w dobrym wydaniu jest w Ganesh na Piotrkowskiej. Ja bym ich polecała ? czy to na romantyczne wyjście tylko we dwoje, czy na spotkanie ze znajomymi. Jedzenie świeże, robione na bieżąco na miejscu, więc czasem trzeba swoje wyczekać ale twierdzę, że warto! Odpowiedz Link Zgłoś