Dodaj do ulubionych

Będą zabierać chińskie biustonosze?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:14
Mam taką ciekawostkę. Przed meczem
derbowym pan Krzysztof Kwiatkowski z PO rozdawał szaliki widzewa. Nie jest
tajemnicą,że spotyka się regularnie z p. Gapińskim i Młynarczykiem np. w
czwartek przed derbami w ogródku na Piotrkowskiej..szkoda,że nie wiecie o
czym
rozmawiają..naprawdę interesujące..teraz wszystko układa się w całość tzn.
wypowiedzi Bońka dotyczące stadionu miejskiego itp. A to dopiero szczyt góry
lodowej...

Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 02:20
      A co na to uliczni handlarze z Łodzi? - Poszłabym do tego urzędnika, który to
      wymyślił i dałabym mu w pysk! To tak, jakbym to ja zabrała mu jego rzeczy i
      kazała pokazać pokwitowanie, że naprawdę do niego należą! To kolejny dowód na
      to, że chcą nas tępić jak szczury - mówi pani Halina, która handluje już tylko
      na rynku.

...zaczynam mieć coraz mniejsze skrupuły by lać staczy bejzbolem!
      zachowujecie się jak rynsztokowe szczury wiec tak bedziecie traktowani
      PRZYZWYCZAJAJCIE SIĘ
      • joannamc Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? 14.08.06, 06:47
        to porównanie się do szczurów jest idealne. A miasto należy oczyścić. Ale jakoś
        nie mam nic przeciwko kwiaciarkom na przykład. Tylko te wredne pudła wszędzie,
        nie sprzątają po sobie, bo po co, tu nie Kalkuta!
    • Gość: darek A co na to prawo. IP: *.toya.net.pl 14.08.06, 09:15
      Co innego zabezpieczyć towar ktory nie ma wlaściciela a co innego jego
      konfiskata.Prawo nie powinno podlegać wybiórczości urzędasów.
    • Gość: zibi Jak najszybciej spacyfikować tych obszczymurków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:45
      Dziwię się, że trwa to tak długo. Czas najwyższy zlikwidować tą patologię
      gospodarczą. Powinna się w to włączyć Policja celna i Skarbowa i skontrolować
      tych, którzy dostarczają im towar.
      I cały czas ten sam problem. Gdzie załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne
      obszczymurki ? Bo przecież nie mają przenośnych toalet. Śmierdzi dookoła miejsc,
      gdzie handlują.
    • Gość: na działce pisane stacze do znudzenia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.06, 10:50
      Chciałbym, aby coroczna letnia wysypka ulicznych handlarzy nie była dla prasy
      tylko kolejnym tematem ogórkowym. Ale jednak:

„Czułam się jak przestępca. Siłą zabierali nam odzież z pudeł. Chętnie byśmy
      połączyli siły z łódzkimi sprzedawcami, żeby zaprotestować przeciwko tak
      okrutnemu traktowaniu - mówi jedna ze stołecznych staczek.”

„Urzędnicy zastanawiają się, czy nie wprowadzić konfiskaty odzieży na masową
      skalę. - Myślimy o tym - powiedział "Gazecie" wiceprezydent Włodzimierz
      Tomaszewski.”

Chudzinka! Znowu myślą?
      Zdaje się, że już jakiś czas temu pewien prokurator, chyba niejaki Gąsiorowski
      wydał opinie, że konfiskaty są niemożliwe. Potem jakiś internauta dowodził, że
      prokurator do dupy, bo istnieje wiele powodów do zajęcia towarów handlowych
      przez odpowiednie służby skarbowe i celne „do wyjaśnienia”, skąd pochodzą i czy
      zapłacono należne podatki, cła i inne opłaty. Tak, jak to robią uczciwi kupcy.
      Bo handlujący z pudełek popełniają kilkanaście wykroczeń równocześnie i to z
      wielu paragrafów.

„Urzędnicy sprawdzą teraz, czy nie ma przeszkód prawnych. - Jeśli okaże się, że
      nie ma, wejdziemy w to bez wahania. Przecież jeśli jest wypadek, uprząta się
      samochód z drogi. Na podobnej zasadzie gmina mogłaby przywracać porządek na
      swoich chodnikach. Może to ich zdyscyplinuje? - zastanawia się Andrzej Marek, z-
      ca dyrektora Wydziału Gospodarowania Majątkiem UMŁ.”

Czyli znowu dookoła Wojtek.
      Ale dlaczego zajmuje się tym dyrektor odpowiedzialny za gospodarowanie mieniem
      Gminy Łódź???
      Bajzel kompetencyjny w UMŁ!

Nasz prezydent w jakiejś przerwie w swoich międzykontynentalnych podróżach,
      mógłby jednak odrobinkę zainteresować się bieżącym życiem miasta i popędzić
      kota któremuś ze swoich licznych zastępców, czy dziesiątek dyrektorów
      wydziałów. (Niewyjaśniona jest dla mnie zagadka istnienia takiej gromady
      wiceprezydentów w naszym mieście. Wiadomo, że gdzie kucharek sześć, tam nie ma
      co jeść).
      • camelot Re: stacze do znudzenia 14.08.06, 12:47
        Zabierać z cyckami czy bez?
    • Gość: Grek Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:02
      Ja widziałem Kwiatkowskiego w zeszłą środę na meczu Ełksy z Górnikiem jak
      rozmawiał z Goszczyńskim. Może on po prostu lubi piłę?
    • Gość: tooc Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:48
      Przed derbami można było zobaczyc każdego polityka. Natomiast Kwiatkowskiego
      zawsze widze na trybunach.
    • Gość: Raf I co z tego ? IP: *.49.rev.vline.pl 14.08.06, 18:54
      • Gość: Czytelnik uważny Re: I co z tego ? IP: *.toya.net.pl 14.08.06, 23:11
        A ja na ŁKSie widziałem Makowskiego wicewojewodę. I co z tego??
        • Gość: Prezes Re: I co z tego ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.08.06, 14:31
          Tak to już jest, że jak idą wybory, to każdy polityk chce się pokazac na meczu.
          Ale Kwiatkowskiego ja widuje od lat na stadionie Widzewa.
    • pretensje Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? 14.08.06, 21:15
      juz kiedyś na ten teat się wypowiadałem
      oto link

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=46486492&a=46488317
    • Gość: Czytelnik uważny W okolicach Anatola na Widzewie. ???!!! IP: *.toya.net.pl 14.08.06, 23:08
      Panie redaktorki albo są bardzo młode albo nie są z Łodzi "kapelusz Anatola"
      jest na Górnej. No chyba że chodzi o ulicę Anatola ale takiej to chyba w Łodzi
      nie ma
    • Gość: amrita Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? IP: 212.191.172.* 15.08.06, 18:11
      no a jak mają ich tępić jak nie jak szczury? przecież to gorsze parszywstwo niż
      szczury!!!
      • Gość: zorro towar który wchodzi do polski jest opłacony przez IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.08.06, 17:41
        chinczyków cło i podatek ,biustonosze i inne towary pochodzą z nadarzyna pod
        warszawą z centrum chinskiego ...zabierać towar to wy możecie swoim złodzieją
        politykom i różnej maści złodzieją i gangsterą /a strach wam na to do tej pory
        nie pozwala bo czyjaś główka mogła by znowu wpaść do kanału ściekowego/...ja za
        towar płace ma on zapłacone cło i podatek jedynym wykroczeniem jakie popełniam
        jest to że handluje w niedozwolonym miejscu,jak tak się chcecie czepiać to
        róbcie porządek z pijakami i innymi menelami z pod sklepów skwerów i waszej
        reprezentacyjnej piotrkowskiej zajszczanej zarzyganej i zasranej od pl wolności
        aż po pl niepodległości ...do roboty nieroby z urzędów straży i policji strach
        wam nie pozwala walczyć z menelami ...my charujemy od świtu do nocy aby
        utrzymać nasze rodziny towaru nie kradniemy nikogo nie mordujemy chcemy tylko
        też żyć a te pieniądze jakie płacimy w mandatach to nie jeden sklep takiego
        czynszu w łodzi nie płaci ,w ten sposób utrzymujemy wasze urzędnicze leniwe
        dupy...zadbajcie wpierw o bezpieczeństwo na ulicach stadionach itd a póżniej
        wymagajcie ...
        • Gość: jan Re: towar który wchodzi do polski jest opłacony p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:33
          głupi buraku!
          właśnie drecząc was likwidują brud i syf z ulic (gdzie lejesz, gdzie
          pozostawiasz pudła itd)
          gó.. mnie twoja rodzina obchodzi - nie płaci podatkow - niech ZDYCHA
          a skoro placicie mandaty (a tak naprawde to który z was zapłacił choć jeden)
          równowartosci czynszu sklepu to czemu do takiego się nie przeniesiecie

towar pochodzi z nadarzyna? a nie zastanawiałeś się że jedynym rozsądnym
          miejscem do chandlowania tym chłamem jest właśnie nadarzyn? chcesz chandlować
          gównem? spie..j z nim do nadarzyna!!
          • Gość: zorro drogi czytelniku nie chce ci przytaczać przykładów IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.08.06, 19:18
            jakim chłamem i badziewiem chandlują nasi wspaniali produceńci do chinskiego
            towaru to im jeszcze daleko a o cenach już nie wspomne gdyby nie bat chiński i
            turecki to nasze polskie garsonki staniki majtki po ppierwszym praniu się by
            rozwaliły...a co do mojej rodziny to ty się o nią nie martw dłużej pożyje od
            twojej w dostatku a tobie na koniec twojej tyrki urzędasy i politycy kopa w
            dupe dadzą a nie emeryture zostaniesz usunięty jako odpad poprodukcyjny a
            emerytury i tak nie dostaniesz prędzej dadzą ci łopatą po grzbiecie od
            skrzydleskiego...tyraj tyraj bo teraz lepperiada musi się dorobić na takich
            jeleniach podatkowych jak ty...
            • camelot Re: drogi czytelniku nie chce ci przytaczać przyk 17.08.06, 11:22
              Po pierwsze handlują.
              Wczoraj w telewizorni pokazali podobne przykłady z Kołobrzegu. Byłem przerażony
              gdyż ci handlarze powołują się na konstytucję i wolność do handlu. Zapomnieli
              jednak o przepisach o działalności handlowej, o rejestracji działaności
              gospodarczej o zezwoleniach na handel na pasach drogowych i wiele innych.
              Zroziło mnie też że prezydent Kołobrzegu wynajął agencję ochrony do usuwania
              tych handlarzy. Ochroniarze zabierają towar, szarpią się z handlarzami.
              Ochroniarze ci nie maja do tego prawa. Jak widać zarówno jedni jak i drudzy
              postepują wusoce nagannie.
              • camelot Re: drogi czytelniku nie chce ci przytaczać przyk 17.08.06, 11:24
                Zmroziło oczywiście. Sam poprawiam i robię błędy. Tylko, że poprawiony błąd był
                błędem ortograficznym a zrobiony przeze mnie zwykłą literówką.
                • Gość: zorro no chciałbym zobaczyć to biuro ochrony jak usuwa IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.08.06, 17:58
                  staczy z ulic łodzi dostali by taki łomot od chłopaków że na drugi dzień poszli
                  by pracować fizycznie do łopaty,a te sbeckie ryje co prowadzą te biura na
                  bezrobocie ...
    • pretensje Re: Będą zabierać chińskie biustonosze? 17.08.06, 19:23
      Gość Jan napisał : gó.. mnie twoja rodzina obchodzi - nie płaci podatkow -
      niech ZDYCHA

nie takich cwaniaczków znam co mieli kasy jak lodu, w zyciu się różnie
      układa "Raz na wozie, Raz pod wozem" pisząc takie słowa że zyczysz komus by
      zdychał, bo masz troche kasy (nie wie czy pracujesz czy zarabias zprowadząc
      działalność gospodarczą, czy masz bogatych starych) zastanów się może za rok
      może za dwa ty będziesz zamiatac ulice, napiszesz pewnie twoje niedoczekanie,
      ale pamiętaj "Raz na wozie, Raz pod wozem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka