Dodaj do ulubionych

robale pomocy!!!

15.08.06, 12:08
Błagam pomocy dzis w nocy coś mnie uzarlo,zaczełam szukac i znalazłam małego
robaczka,musiał się nazrec bo jak go zabiłam to zostały plamki krwi.Ptem
jeszcze dwa lazly po ścianie,mam obawy że mogą to być pluskwy,podobno
śmierdzą jak się je rozgniecie ,ale te co zabiłam aż takiego fetoru nie
zostawily ,byl to po prostu dziwny zapach.Skąd one się wzieły i co mam robic,
bardzo prosze o jakieś wskazówki bo inaczej chyba sfiziuję.Całą noc nie
mogłam spokojnie spac miałam wrażenie że coś po mnie łazi.Bardzo brzydzę się
wszelkiego robactwa i brudu.Myślałam że takie żeczy mogą spotkać ludzi którzy
nie dbają o czystość.
Obserwuj wątek
    • juka23 Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:28
      Czy nikt nic nie wie na ten temat,ja naprawde jestem przerażona !!!!
      • fleurette Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:36
        spokojnie. najpierw opisz robale, bo narazie nic nie wiemy. a w ogóle jak tak
        strasznie boisz sie o swoje zddrowie to leć do lekarza.
    • rozmowy_kontrolowane Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:35
      Sfotografuj zwłoki robala, tylko na podstawie zdjęcia będziemy mogli Ci pomóc.
      I jedź na pogotowie- łódzkie- zrobią Ci zastrzyk przeciwtężcowy.
      A jeśli okaże się, że to był rodzaj jadowitego robala z Ameryki Południowej, to
      łodzkie pogotowie poda Ci inny specyfik.
    • fleurette Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:40
      pluskwa domowa wygląda tak:
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Cimex_lectularius.jpg/800px-Cimex_lectularius.jpg
      googlnij sobie pod pluskwa lub Cimex lectularius i bedziesz wiedziała co i jak:)
      • rozmowy_kontrolowane Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:40
        fleurette napisała:

> pluskwa domowa wygląda tak

Urocza:))
        • juka23 Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 12:49
          To zdjęcie jest w powiększeniu a one były mniejsze,cieszko opisać jak wyglądały
          poniewaz likwidowałam je bez lustracji.Nastepnym razem złapiędo słoja i
          sfotografuję ,wolicie akt czy toples?
          • fleurette Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 13:03
            akt, akt zdecydowanie!! :D
            • aaa202 Akt w staniku poprosimy!:) 15.08.06, 13:04
    • aaa202 A gdyby go tak do tequilli dać 15.08.06, 13:04
      robaka tego?
      • juka23 Re: A gdyby go tak do tequilli dać 15.08.06, 13:23
        Można zalać robaka .Ale janaprawdę się martwię i nie tym że go zaleje tylko że
        łazi i gryzie. Chyba tu niczego konkretnego się nie dowiem,ale chociasz po
        koszmarnej nocy ,troche usmiechu nie zaszkodzi.Muszęjeszcze trochę poczekać,
        może rozmnożą się w całym mieście, wtedy wszyscy bedą mieli problem.O iledo
        tego czasu mnie nie zeżrą
      • uerbe Re: A gdyby go tak do tequilli dać 16.08.06, 07:16
        aaa202 napisała:

> robaka tego?

W tequili nie ma robaka - robak jest w mescalu.
    • bryzolin Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 13:35
      Ale gdzie mieszkasz? To chyba pluskwy i wtedy nie jet to łatwe do wytępienia.
      Przeprowadź się najlepiej jeśli możesz a jeśli nie to zastosuj szybko jakieś
      środki chemiczne na to (czasem lepiej się wynieść na jakiś czas po zastosowaniu
      tego środka, choć na 24 godziny). Dobrze też zrobić taką dezynsekcję w całym
      domu, bo jak w swoim mieszkaniu to zlikwidujesz to będzie przełazić od sąsiadów.
      • juka23 Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 13:49
        Mieszkamw bloku,myslisz że inni sasiedzi teżmogą to śwństwo mieć.Dotej pory
        spalam w innym pokoju,wczoraj położylam się u córki ,jak ją pytalam dziś przez
        tel powiedziała że nic ją nie gryzło,ale ona wyjechla ,być może problem jest od
        niedawna.
      • juka23 Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 13:56
        Jeszcze jedno pytanie..Jak to możliwe że w tych czasach ,ludzie muszą wojować z
        takim świństwem.Znam ten problem z opowiadań babci,to były powjenne czasy ale
        teraz.Już załamałam się zupełnie
    • juka23 Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 14:04
      Gdzie mamich szukać ? przeglądałam łóżko oderwałam ten materiał z tyłu ale nic
      nie mogę znależć
      • rozmowy_kontrolowane Re: robale pomocy!!! 15.08.06, 15:36
        Juka, Ty zamiast łazic na forum i klepac od rzeczy, to słownik ortograficzny
        poczytaj, znajomośc zasad ortografii bardziej Ci się przyda niż nazwa robaka.
      • bryzolin Re: robale pomocy!!! 16.08.06, 09:54
        Takie robale kryją się we wszelkich szczelinach, wytępienie ich jest bardzo
        trudne i bez ogólnej akcji w całym domu raczej niemożliwe. Dlatego musisz
        najpierw stwierdzić co to jest - znaleźć to a potem dopiero podjąć działania.
        Może to jakiś przypadek - może uczulenie, wysypka, komary i nie ma problemu.
        • gosia.wrona1 Re: robale pomocy!!! 18.05.18, 11:46
          To prawda, że trzeba rozpoznać wroga. Najgorzej gdy nie chcą się zgodzić wszyscy mieszkańcy. U nas wspólnota niszczyła robactwo w piwnicach a w mieszkaniach nie wszyscy chcieli się zgodzić, bo bali się, że się potrują. Dali się przekonać dopiero gdy okazało się, że można przeprowadzić dezynsekcję przez zamrażanie. U nas robili to ludzie z usuwanie-pluskiew-lodz.pl/ Pełen sukces.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka