Dodaj do ulubionych

Brońmy Raczkowskiego!

24.08.06, 22:06
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3569099.html
Połączmy swoje wysiłki i doświadczenia, by utworzyć uświadamiający o kupkowym
problemie Front Antykupkowy!
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Re: Brońmy Raczkowskiego! 25.08.06, 00:11
      Tu nie ma co gadac tylko trzeba wsadzac flagi w psie odchody. Ja dzisiaj
      zatknalem juz dziesiec takich sztandarow. Mozecie mnie zamknac psychole:-PPP
      Dzierżżż!!!
      ps. gdzie jeszcze siegna granice absurdu? Mi sie juz do nosa nalewa, jeszcze
      troche i bede sie plawil.
    • cassani a ja jestem szczęśliwy 25.08.06, 08:15
      przebiegiem spraw. pół polskiej prokuratury szuka bezdomnego (podpowiem, że
      byłoby łatwiej go znaleźć, gdyby ruszył w końcu program budowy 3 mln mieszkań)
      a drugie pół bada psie kupy. W najdalej sięgających marzeniach nie wyobrażałem
      sobie że będę miał szczęście mieszkać w takim kraju.
    • aaa202 Ale co proponujesz? 25.08.06, 11:29
      Bo jeśli zbiorowe wtykanie flażek w psie kupy, to odpadam. Możemy stworzyć
      listę społeczną ludzi popierających wolność artystyczną i wysłać (ufnie i
      naiwnie) nasze personalia do prokuratury. Możemy zblatować artystę
      Bodzianowskiego, żeby z psim kałem na kapeluszu maszerował wzdłuż Pietryny.

A ja widziałam fajną scenkę - przed kościołem na Retkini, tym wielkim,
      wyrzutnią rakiet, stoi od Retkińskiej taki... betonowy postument, na którym
      widnieje orzeł a pod nim napis "Bóg, Honor, Ojczyzna". No i podchodzi do tego
      postumentu dalmatyńczyk, podnosi nogę i sika.

(z wiadomej kamienicy na Jaracza ukradziono w nocy całą instalację, wszystkie
      kable, światłowody i inne. Może i o nas prokuratura się zatroszczy?)
    • brite Jeżeli choć włos 25.08.06, 12:08
      spadnie Raczkowskiemu z głowy, dokonam demonstracyjnego samospalenia w jakimś
      wyeksponowanym miejscu. Albo kupię worek wykałaczek, dokleję odpowiednio
      pokolorowany papierek i okraszę Pietrynę lasem chorągiewek.
      • cassani a ja napiszę 25.08.06, 12:14
        "Kaczory w czasie spacerów po kurniku czasami wdpeną w gó.." i sam zgłoszę to
        do prokuratury. Będę męczennikiem!
        • aaa202 Ba! Po następnych wyborach będziesz kombatantem 25.08.06, 12:22
          bohaterem narodowym! Dostaniesz rentę!

"Ludwiku, gó wno nam się lepi do kamaszy"
          • cassani ale ja poważnie mówię 25.08.06, 12:26
            jak skażą tego bezdomnego za fluganie na prezydenta - też naflugam - żeby była
            pewność, zrobię to pisemnie - email skieruję prosto do prokuratury i kopie do
            GW i kancelarii prezydenta. Ponadto zrzeknę się obrony i będę bronił się sam.
            • aaa202 Ja wręcz śmiertelnie poważnie 25.08.06, 12:32
              ten bezdomny co konkretnie powiedział? Bo ja coś słyszałam, że powiedział do
              policjantów "Wy kmioty Kaczyńskiego". Masz jakąś wiedzę w temacie?
    • mamadoo a mi się... 25.08.06, 12:53
      www.przekroj.pl/images/stories/29_2006/raczkowski_1.jpg
      • roccc Re: a mi się... 25.08.06, 17:22
        mnie osobiście się jednak wydaje, że pan Raczkowski przesadził.

Prawo jest od tego, aby go przestrzegać. Inna sprawa, że powinno być stosowane
        do wszystkich, również niektórych osób zasiadających w rządzie.
      • brite Geniusz! 25.08.06, 17:40
        bezbłędny, jak zawsze.
        • big_news Re: Geniusz! 25.08.06, 17:58
          Czy gdyby ten natchniony rysownik powsadzał w psie gowna maluteńkie
          biało-niebieskie chorągiewczki z Gwiazdą Dawida, również znalazłby wiernych
          obrońców? Bardzo mnie to nurtuje, dlatego pytam wracając z emigracji wewnętrznej.
          PS
          Zmartwionych moim pojawieniem się informuję, że w moim poście "pożegnalnym", a
          kierowanym do wielce szanownego yavoriusa profilaktycznie zastrzegłem się, iż ma
          On chyba rację. Powtarzam: c_h_y_b_a.
          A poza tym, kiedy dzisiaj zajrzałem na FŁ dostrzegłem, iż dość bezkarnie panoszy
          się tu spora większość o jednej, jasno określonej orientacji. Dla równowagi
          psychicznej oraz dania możliwości wyżycia się niektórym osobnikom, jestem do
          ponownie;)
          • big_news Re: Geniusz! 25.08.06, 18:00
            Miało być: jestem tu, a nie do. Widać już wyszedłem z wprawy;)
          • huann :] 25.08.06, 18:04
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=46935418&a=46941726
            • big_news Re: :] 25.08.06, 18:10
              Kurde! Ale mnie rarytasy ominęły!:(
              ;)
              • huann Re: :] 25.08.06, 18:17
                ano, ponoć nieobecni nie maja racji.
                przynajmniej ostatnio ;)
                • big_news Re: :] 25.08.06, 18:19
                  Zgadzam się. Oczywiście sam wyznaję taką zasadę.
          • mamadoo Re: Geniusz! 25.08.06, 18:06
            > Czy gdyby ten natchniony rysownik powsadzał w psie gowna maluteńkie
            > biało-niebieskie chorągiewczki z Gwiazdą Dawida, również znalazłby wiernych
            > obrońców?

Tak ale w Telawiwie i to pod warunkiem, że w marcu albo w lutym kiedy się śnieg
            rozpuszcza i wyłaniają się liczne psie kupy w Warszawie albo w Łodzi.
            • big_news Re: Geniusz! 25.08.06, 18:12
              Czy można przez to rozumieć, że szanowny pan Raczkowski z całkowita pewnością
              uznał polskość oflagowanych kup? Czy zrobił to organoleptycznie, czy też jest
              inny już naukowy sposób rozróżniania narodowości psich ekstrementów?
              • iszkariota A dlaczego nikt 25.08.06, 18:30
                nie oburza sie, nie pisze doniesien do prokuratur i policji na wystepujace
                masowo psie gowna, a obraza sie na faceta, ktory mowi ze nawtykał w nie narodowe
                flagi?
                Psie gowna bardziej kojarza sie z tym krajem niz jego bandera. Raczkowski chcial
                jedynie przypomniec innym narodom ze Polska nie tylko psimkałem stoi.

Izraelczycy bardzo sobie cenia swoj wywalczony skrawek ziemi, wiec problem
                wtykania tam choragiewek nie wystepuje.
                • big_news Re: A dlaczego nikt 25.08.06, 18:46
                  Ok. Izraelczycy niech sobie będą wzorem czystości i dbałości o skwery.
                  W takim razie niech pan Raczkowski ruszy swoje czyste cztery litery, wsiądzie w
                  Eurocity i piźgnie się do Berlina. Tego Berlina, który jeszcze 10 lat temu mógł
                  uchodzić za przykład schludności, a który aktualnie wprost zawalony jest psimi
                  kupskami. Że już o innych śmieciach nie wspomnę. Jak mu się uda wrócić cało, jak
                  nie połamie sobie nóg na berlińskich ulicach, jak nie wyrżnie czarnego orła na
                  ichniejszy bruk, niech kolejnym razem, dla podkreślenia o wiele większego
                  zasrania unio-europejskiej stolicy od naszej Warszawy, wsadzi
                  czerwono-żółto-czarne flagi z podobnym do wrony ptaszyskiem, w nasze swojskie
                  balasy. A co! Niech się chłop wyżyje, a przy okazji wtykania wytknie nielubianym
                  sąsiadom ich gó..any upadek. A wtedy Ty i paru innych niech od razu leci
                  profilaktycznie pod niemiecką ambasadę i krzyczy uprzedzając frycowe głosy
                  oburzenia: "nie będzie Niemiec sra... tfu!, pluł nam w twarz!". Do roboty, panie
                  kloss!
                  • iszkariota Re: A dlaczego nikt 25.08.06, 18:57
                    Rozmawiamy o Polsce i Polakach, którzy nie potrafią uszanować swojego kraju, i
                    panu Raczkowskim, który w szyderczy i prześmiewczy sposób zwrócił na to uwagę.
                    Widac trafił celnie - zabolało, aż tak bardzo, że jest ścigany przez policje i
                    prokuraturę.

O Niemcach, Żydach i innych nacjach nie rozmawiajmy, oni maja swoje problemy i
                    nam nic do tego.
                    • big_news Re: A dlaczego nikt 25.08.06, 19:06
                      Widzisz kochanieńki, to jest tak. Jak się wspomni w sposób satyryczny o innych
                      niż nasza nacjach, to różni usłużni, a przy okazji użyteczni idioci krzyczą:
                      hańba! gewałt! rozbój w biały dzień! Nie rusz niczego co związane z Mahometem,
                      nie wspomnij o Jahwe, nie pomyśl o jakimkolwiek Mzimu. Nie ruszaj obcych
                      symboli, bo są święte i cię zaraz obcyndolą. Jak jakiś nieodpowiedzialny
                      człeczyna zrobi rzadki (od psiego gówna) "heppening", do którego użyje naszego
                      jednego z najważniejszych narodowych symboli, to chybciorem znajdzie
                      popleczników. Ciebie nie uderzyło to, że ktoś kala twoje narodowe barwy? Wobec
                      tego się z nimi nie utożsamiasz. Więcej nie potrzeba w takim razie na ten temat
                      gadać.
                      • iszkariota Dla mnie osobą kalajacą 25.08.06, 19:20
                        jest każda osoba, która nie sprzata gowien po swoim psie. Rownie dobrze moze
                        stawiac klocka razem ze swoim zwierzęciem, na skwerze, chodniku lub klatce
                        schodowej.
                        Sprawa psiego kału to przykład jak Polacy, mieniący się patriotami traktuja
                        swoja ojczyznę, za odzyskanie której gineli nasi poprzednicy.
                        Raczkowski w sposob inteligentny zwrocil na to uwage przez co stanał w jednym
                        szeregu z niejakim Hubertem H.

Na marginesie to po pierwsze nie jestem "kochanieńkim" dla ciebie bo za facetami
                        nie gustuje, a po drugie przestan wreszcie walic teksty "od sciany do sciany",
                        skup sie na temacie.
                        • big_news Re: Dla mnie osobą kalajacą 25.08.06, 19:37
                          Temat jest taki: facio wsadził w gówna polskie flagi. Dodatkowo chełpił się tym
                          na falach eteru. Według mnie to profanacja. Co najmniej. Ty z poświęceniem
                          godnym lepszej sprawy, ustawiłeś się po stronie bezcześciciela. Trudno, nie po
                          drodze mi z takimi.
                          • iszkariota Doskonale! 25.08.06, 19:52
                            Cieszę się że nie idziesz ze mną bo czułbym sie nieco skrępowany :-)
                      • gray matko bosko częstochosko 25.08.06, 20:46

ale cię ktoś przez łeb zdzielił...
          • brite Re: Geniusz! 25.08.06, 20:37
            Oj biggie, widać, że urlop nie przewietrzył Twego zacietrzewienia.
            Doskonale sobie zdajesz sprawę, że nie chodzi tu o maczanie Naszych Polskich
            Szmatek w gó..e, tylko o uświadomienie pewnego problemu. Ja zacznę chyba
            zrobione z wykałaczek flagi wciskać w pety leżące na przystankach. Może zamiast
            polskich flag użyję herbu Łodzi.

A tak poza tym to uważam, że przywiązywanie wagi do określonych kolorów czy
            odpowiednio zabarwionych gałganków to już zupełnie niepotrzebny atawizm
            wywołujący sztuczne podziały.
            • big_news Re: Geniusz! 25.08.06, 21:11
              Poszperaj może na jakimś domowym strychu. A nuż się okaże, że jesteś potomkiem
              jakiegoś heraldycznego arystokraty. Wtedy będziesz mógł dumnie wtykać (jak to
              piszesz) szmatkę ze swoim herbem w pety, gówna, ogryzki, chusteczki higieniczne,
              pampersy, podpaski, prezerwatywy i w co Ci tam jeszcze Twoja fantazja podpowie,
              a oko dostrzeże.
              A tak poza tym to uważam, że na całe szczęście jestem przywiązany do określonych
              barw. I dumnie mogę stać pod biało-czerwoną, a nie np. jakąś brunatną, żółtą czy
              inną zygzakowatą.
              • gray Re: Geniusz! 25.08.06, 21:17

dlaczego jak nie biało-czerwona to od razu jest "jakaś"? jesteś uprzedzony, lecz
                się.
              • huann Re: Geniusz! 25.08.06, 21:20
                big_news napisał:

> I dumnie mogę stać pod biało-czerwoną, a nie np. jakąś brunatną, żółtą czy
                > inną zygzakowatą.

pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_Bhutanu

czyżbyś nie lubił Bhutanu i jego mieszkańców? :(
                • huann Hymn Bhutanu 25.08.06, 21:26
                  Z Wikipedii podaję:

Druk tsendhen (འབྲུག་ཙན་དན་, Królestwo smoka grzmotu) to hymn państwowy Bhutanu.
                  Został on przyjęty w 1953 roku. Słowa napisał Gyaldun Dasho Thinley Dorji, a
                  muzykę skomponował U. Thabisimov.

Melodia hymnu bazuje na ludowej melodii Thri nyampa med pa pemai thri.

Oficjalne słowa bhutańskie

འབྲུག་ཙན་དན་བཀོད་པའི་རྒྱལ་ཁབ་ནང་།།
                  དཔལ་ལུགས་གཉིས་བསྟན་སྲིད་སྐྱོང་བའི་མགོན་།།
                  འབྲུག་རྒྱལ་པོ་མངའ་བདག་རིན་པོ་ཆེ་།།
                  སྐུ་འགྱུར་མེད་བརྟན་ཅིང་ཆབ་སྲིད་འཕེལ་།།
                  ཆོས་སངས་རྒྱས་བསྟན་པ་དར་ཞིང་རྒྱས་།།
                  འབངས་བདེ་སྐྱིད་ཉི་མ་ཤར་བར་ཤོག་།།

wreszcie hymn, gdzie więcej skomplikowanych pytań niż prostych odpowiedzi.
                  ale nic dziwnego - w końcu to kraj buddyjski :)
                • big_news Re: Geniusz! 25.08.06, 21:28
                  Nic nie mam do zacnych Bhutańczyków. Ale nie jestem buddystą;)
                  • gray Re: Geniusz! 25.08.06, 21:31

gdybyś nie powiedział to też bym się domyślił...
                    • dova Re: Geniusz! 25.08.06, 22:30
                      gray napisał:

>
                      > gdybyś nie powiedział to też bym się domyślił...

i wcześniej
                      > ale cię ktoś przez łeb zdzielił...
                      > dlaczego jak nie biało-czerwona to od razu jest "jakaś"? jesteś uprzedzony,
                      lecz się.

co za jadowity gad z ciebie, dobrze,że nie kąsasz przez monitor :/
                      PS. zeby nie było - nie zamierzam sie z Tobą bawić w opluwanie
                      • gray Re: Geniusz! 26.08.06, 12:32
                        dova napisała:

> co za jadowity gad z ciebie, dobrze,że nie kąsasz przez monitor :/
                        > PS. zeby nie było - nie zamierzam sie z Tobą bawić w opluwanie

oj, to dobrze, bo już myślałem, że się bawisz.
    • huann z frontu kupowego najnowsze doniesienia 31.08.06, 00:18
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3585727.html?skad=rss&wv=0000
    • brite Ahahahahahahahahahahahhahahaha 31.08.06, 11:46
      www.przekroj.pl/images/stories/35_2006/raczkowski_2.jpg
      • iszkariota Czuję się obrażony 31.08.06, 12:25
        i składam publicznie; foch !
        (hehehehe, dobre!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka