Dodaj do ulubionych

[Częstochowa] Tramwaj na Błeszno

12.09.06, 18:27
W Częstochowie kampania samorządowa też się rozkręca:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3611551.html
oraz:
www.tramwajbleszno.prv.pl/
Ciekawe co obiecają łódzkie władze. Poza ŁTRem. Tzw. "tramwaj śródmiejski"?:>

Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz.bu Re: [Częstochowa] Tramwaj na Błeszno IP: *.joensuunelli.fi 12.09.06, 18:58
      U nas będzie analogiczna ankieta jak w Częstochowie. Zapytają się mieszkańców
      Radogoszcza, którędy ma jeździć 59:
      -Świtezianki
      -Nastrojową
      -Zgierską
      -w ogóle. Ja mam samochód, a jak się zlikwiduje autobusy, to sąsiad będzie mi
      bardziej zazdrościł
      :-P
    • Gość: STUDI Re: [Częstochowa] Tramwaj na Błeszno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:38
      Nic. W kwestii tramwajow kupuje sie autobusy. Proste czyz nie?
    • Gość: barnaba Re: [Częstochowa] Tramwaj na Błeszno IP: *.lodz.msk.pl 13.09.06, 17:27
      > Ciekawe co obiecają łódzkie władze. Poza ŁTRem. Tzw. "tramwaj śródmiejski"?:

Tramwaj śródmiejski - fajna nazwa na remont nielicznych niewyremontowanych
      odcinków "12".

Obiecać- wątpię, żeby coś obiecały jeśli chodzi o inwestycje tramwajowe. Co
      najwyżej pochwalą się remontem Al. Włókniarzy, zakupem autobusów i obiecają
      mieszkańcom Rudy tranzyt TIRów dwupasmową ul. Rudzką.
    • geograf Przetarg rozpisany 14.11.06, 15:57
      "Urzad Miasta rozpisal przetarg na opracowanie kompleksowej dokumentacji projektowo-kosztorysowej budowy nowej linii tramwajowej.

Prowadzic bedzie od PZU, przez ul. Jagiellonska, Orkana, Jesienna, Rakowska do stadionu Rakowa. Ma liczyc 4,5 km. Miasto chce na jej budowe i zakup siedmiu nowoczesnych, niskopodlogowych skladów tramwajowych starac sie o fundusze unijne. Drugi wniosek o europieniadze ma dotyczyc modernizacji istniejacej linii oraz zakupu kolejnych siedmiu skladów.

Tomasz Haładyj"

Za Gazetą Wyborczą Częstochowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka