Dodaj do ulubionych

chce kupic mieszkanie w lodzi...i

18.09.06, 14:55
znalazlam takie ogloszenie
lodz.gumtree.pl/lodz/47/5826547.html
myslicie ze to dobra cena ...ciagle slysze o jakichs oszustach...czy cena za
takie mieszkanie nie jest zbyt niska?pomozcie
Obserwuj wątek
    • aaa202 Cena zależy też od stanu całego budynku 18.09.06, 15:07
      musisz przyjechać, zobaczyć, nie ma rady. Cena sensowna jak na kamienicę na
      Próchnika. Właściwa.
      • magdax78 Re: Cena zależy też od stanu całego budynku 18.09.06, 15:10
        a jak tam jest nigdy w lodzi nie bylam ...myslisz ze bez |Co ---to jakas zla
        dzielnica?
        • tetetka5 Re: Cena zależy też od stanu całego budynku 18.09.06, 15:12
          to blisko do centrum i Manufaktury ale okolica nie jest zbyt ciekawa.Nie wiem
          jednak jak wygląda sama kamienica
        • aaa202 Zła w sensie? Niebezpieczna? Nie, nie bardziej niż 18.09.06, 15:17
          reszta Łodzi. Po prostu musisz przyjechać i ocenić, czy Ci taka lokalizacja
          kamieniczna odpowiada.

(Szczerze i poza kwestią: gdybym ja miała 200 patoli, to kupiłabym ziemi i
          zaczęła budować dom. No, ale ja mam po uszy szuflad i sąsiadów, z którymi muszę
          uzgadniać termin obchodzenia imienin i ilość decybeli.)
          • magdax78 Re: Zła w sensie? Niebezpieczna? Nie, nie bardzie 18.09.06, 15:19
            ja nawet nie mieszkam w lodzi tylko w krakowie i chcialam mieszkanie kupic jako
            inwestycje...czy to jest jakas zabytkowa okolica...?pochodze z krakowa i raczej
            tam gdzie sa kamienice w krakowie jest i zabytkowo a co za tym idzie drogo.moze
            w lodzi tez tak bedzie za kilka lat...nie chce tez kupic jakiegos strupa
            • aaa202 Widzisz, trafiłaś w sedno 18.09.06, 15:26
              U nas kamienice, czyli najładniejsze mieszkania, obszerne z bardzo dobrą
              lokalizajcą w centrum zamieszkują ludzie, którzy nie są w stanie partycypować w
              kosztach remontów. Miasto też niezbyt szczodre. Wiele kamienic rozłazi się od
              grzyba, wilgoci, parcieje. Kamienice często ostatnio remontowane były przed
              drugą wojną, a potem jedyne innowacje to podział mieszkania na 4 i zasiedlenie
              tam ludzi, którzy nie mogli dostać mieszkania w bloku. Jeżeli zdobędziesz
              wiarygodną informację, że ta kamienica będzie restaurowana, to się opłaca.
              Jeśli nie... Kup akcje Vistuli lepiej.
              • magdax78 Re: Widzisz, trafiłaś w sedno 18.09.06, 15:29
                dzieki za info...a jakie jest najbardziej trendy miejsce w lodzi do
                zamieszkania? takie pytanko na koniec :-)
                • aaa202 Lofty:) 18.09.06, 15:31
                  Nie chcę Cię odstraszać. Przyjedź, zobacz to mieszkanie, okolicę.
    • magdax78 Re: chce kupic mieszkanie w lodzi...i 18.09.06, 15:35
      piszesz o poddaszach? mnie raczej chodzi o dzielnice, nie wiem jakies byle
      fabryki przerobione na mieszkania?buduje sie w lodzi cos takiego?
      z tej kamienicy raczej zrezygnuje...chyba
      • brite Re: chce kupic mieszkanie w lodzi...i 18.09.06, 15:39
        Masz do wydania 200 tysięcy i kierujesz się opiniami z forów internetowych? Wow.
        Przyjedź, obejrz.
        • magdax78 Re: chce kupic mieszkanie w lodzi...i 18.09.06, 15:55
          robie male rozeznanie...najpierw na necie.
          z przyjazdem do kazdego znalezionego mieszkania jest dosc ciezko przynajmniej u
          mnie niestety
          a takie informacje jak np kt dzielnica jest dobra mozna na necie znalezc
      • aaa202 Lofty to właśnie mieszkania w budynkach pofabryczn 18.09.06, 15:56
        ych. Piekielnie drogie, wery trędy.
        • milenka861 Re: Lofty to właśnie mieszkania w budynkach pofab 19.09.06, 22:16
          Ja mieszkam w Łodzi i okolica Próchnika to jest centrum, raczej te ulice
          wszystkie w okół i sama Próchnika nie cieszą sie dobrą sławą, a nawet
          bardzo złą. Jesli już chce miec mieszkanie w kamienicy jakiejs fajnej w centrum
          to polecam samą Pietrynę. Ale za tą kasę to najlepiej kupic mieszkanie
          z dala od tych wszystkich ulic w Łodzi dobrze znanych, najlepiej gzies
          na tych nowych ładnych osiedlach na Olechowie czy Radogoszczu czy Widzewie
          Wschodzie.
          • trollomsmierc Re: Lofty to właśnie mieszkania w budynkach pofab 19.09.06, 23:16
            umowmy sie ze pojde tam jutro i zrobie zdjecie kamienicy i sie rozejrze co?
            Mieszkam niedaleko , eetam ulica sie zmienia, jeszcze pare lat temu to tu bylo
            strasznie, teraz sie cywilizuje.Cena faktycznie ani duza ,ani mala, ale ze
            zdjec widac ,ze sporo w remont bedzie trzeba wlozyc.Na tej ulicy wisza tablice
            typu Tu mieszkal Aleksander Tansman, W tym domu do aresztowania mieszkal
            Fieldorf-Nil. Przecznice dalej na Maja jest przepiekna Akademia Muzyczna ,znana
            z paru filmow , teledyskow.Tu na Prochnika raczej trzeba nr patrzec, ludzie jak
            wszedzie, duzo sie tworzy wspolnot mieszkaniowych i cos sie probuje robic..A
            na Pietryne 5 minut , do Manufaktury tez blisko..A-cha to nie jest centrum ,
            chociaz w Lodzi z tym jest smiesznie ,to srodmiescie.
    • nananata Re: chce kupic mieszkanie w lodzi...i 20.09.06, 10:01
      Moja siostra w zeszłym roku kupowała mieszkanie na Marysińskiej i zapłaciła 55
      000 za dwa pokoje w nowym bloku. czy nie uważasz że 200 000 to duzo jak na
      Próchnika??
      • trollomsmierc Re: chce kupic mieszkanie w lodzi...i 20.09.06, 20:55
        wyslem ci foty na priva, coz co 4 pokoje to nie dwa, ten wie kto w kamienicy
        pomieszkal i przyzwyczail sie do przestrzeni.Ja do bloku to za kare musialbym
        pojsc..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka