Gość: Fan IP: *.aster.pl 21.09.06, 21:09 Mega super!!! Brawo Ryan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobrze wiedzacy Ryanair żegna PLL LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:57 Podobno Ryanair ma byc sponsorem Widzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:36 ciekawa kampania... ale na wybór przewoźnika składają się przedewszystkim dostępność i cena więc zycze sobie łodzi i ryanairowi by otwierał więcej swoich połączeń z łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair żegna PLL LOT 22.09.06, 02:14 ale o co chodzi? Lot ma przestac latac z Lodzi do Warszawy? Czy ze niby lot ma duzo polaczen z Łodzi i zostanie wykurzony przez konkurencje? Czy Łodzianie do Londynu lataja w ogole Lotem? Bo zanim wszedl do nas Ryan to latali raczej z innych portow: Wizzem, Easy, czy nawet Centralem. Glupi wybor lotniska na poczatek tej kampanii, ktos sie chyba w Ryanair miota i za bardzo uwierzyl w genialnosc swoich pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Ryanair żegna PLL LOT 22.09.06, 09:07 Zapewne chodziło o to, że Lublinek nie należy do PPL. A PPL sympatyzują z LOTem. Zatem jedynym wyborem na taką akcję pozostawała Łódź, która sama jest marginelizowana przez LOT. Osobiście mam mieszane uczucia co do tej kampanii. Po prostu po dłuższej chwili ma się po czubek nosa tego taniego i prostego PRu Ryanair'a. Pozdrawiam, maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Ryanair żegna PLL LOT 22.09.06, 02:39 Hihi, a ja tymże przyleciałem dziś do Łodzi :) I zupełnie nie rozumiałem dlaczego przed płyta lotniska tyle kamer i fotoreporterów... dopóki nie wysiadłem i nie zobaczyłem napisu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Ryanair żegna PLL LOT IP: *.mnc.pl 22.09.06, 08:31 Świetny pomysł, może przedstawiciele PLL LOT będą skłoni do przemyśleń, może brak im pomysłów. Przykłady uczą. Życzę Ryanair wielu pasażerów i połączeń z Lublinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: 80.50.74.* 22.09.06, 09:44 dla mnie dno zresztą jak cały PR ryana współczuję Kułakowskiemu, że musi być wykonawcą tychze debilnych działań trafiających na podatny grunt chyba tylko u ludzi bez wykształcenia i bez rozumu. Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty_idioto_FL Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: 212.160.172.* 22.09.06, 09:52 pomysl super...moj przedmowca chyba jest od Kropy....super pomysl na reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: 80.50.74.* 22.09.06, 10:57 nie wiem co dokładnie Masz na mysli mówiąc "od Kropy" Co do samej kampani samolotowej to nic nowego bo Ryan robi tak od dawna chocby z Alitalią, Lufa bądź BA. Pomysł może i dobry ale w żadnym razie nie rewolucyjny bo jak mówię stosowany przez ta linię od dłuższego czasu. Mówiąc do debiliźmie miałem raczej na myśli layouty prasowe a propos Gunthera, Rydzyka i Leppera. Raczej trudno się oprzeć wrażeniu, że treścią (i formą też) moga spokojnie konkurować z najlepszymi okładkami Faktu i Superaka. Resztę dopowiedzcie sobie sami :) Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.toya.net.pl 22.09.06, 18:52 > dla mnie dno zresztą jak cały PR ryana > współczuję Kułakowskiemu, że musi być wykonawcą tychze debilnych działań > trafiających na podatny grunt chyba tylko u ludzi bez wykształcenia i bez > rozumu. A kto lata Ryanem?Absolwenci Oxfordu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:04 jestem od Kropy -hasło beznadzieja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.4web.pl 22.09.06, 10:25 Mądruśka, wymyśl lepsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc UK Ryanair żegna PLL LOT IP: 81.26.110.* 22.09.06, 11:28 Hmm jesli linia jest bardziej konkurencyjna cenowo- to wspaniale,bo my Polacy jako jeden z biedniejszych narodow mamy takze sznase polatac ... Mam nadzieje,ze nowe polaczenie bedzie uruchomione rowniez z lotniska w Lodzi, ktore jak widac przyciaga turystow...oby tak dalej- trzymam kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.4web.pl 22.09.06, 13:05 Już dawno mówiłem, że Ryan to dno. To on własnie hamuje rozwój Lublinka. Inne linie obawiają się otwierania połączeń z LCJ, bo tak jak w przypadku Centralwings, na drugi dzień mieliby Ryana na tej samej trasie. Z resztą wspomnicie moje słowa jeśli Central wróci do Łodzi. Żadna normalnie zachowująca się, przyzwoita linia lotnicza, nie miałaby czelności tak się wyrażać. To już drugi raz w przeciągu ostatniego tygodnia. Pierwszy raz tutaj: www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1892 Im nie chodzi o otwieranie nowych połączeń z własnej inicjatywy, tylko o wykurzenie innych linii lotniczych z lotniska, lub wejście na trasy już obsługiwane przez innych przewoźników, niejako na gotowe. Jeśli chcemy rozbudować siatkę połączeń z EPLL to pierwsze co powinien zrobić zarząd lotniska to wywalić ich z LCJ, a przejęcie obecnych istniejących połączeń zaproponować Wizzairowi, Centralowi, Skyeurope etc... Powinni sami dostać po dupie ich włąsną polityką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.p.lodz.pl 22.09.06, 13:25 Gość portalu: Lesio napisał(a): > bo tak jak w przypadku Centralwings, na drugi dzień mieliby > Ryana na tej samej trasie. Ale pamiętasz, jak to było naprawdę z C0? Kto się przed kogo wpychał itp.? Swoją drogą to było bardzo pasjonujące - linie lotnicze bijące się o połączenie z Łodzi ;-) Od tamtej pory czegoś takiego nie uświadczyliśmy... > Jeśli chcemy rozbudować siatkę połączeń z EPLL to pierwsze co powinien zrobić > zarząd lotniska to wywalić ich z LCJ, Słuchaj, myślę, że świetnie byś wspomógł działania naszych władz okołolotniskowych, może jest jakiś wakat na kolejnego pełnomocnika? - Twoje pomysły wydają się nie być w zbytniej sprzeczności z tym, co oni teraz... hmmm... z braku innego słowa... robią w sprawie nowych połaczeń :) Po co nam loty? Wystarczy lotnisko! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:27 "Jeśli chcemy rozbudować siatkę połączeń z EPLL to pierwsze co powinien zrobić > zarząd lotniska to wywalić ich z LCJ, a przejęcie obecnych istniejących > połączeń zaproponować Wizzairowi, Centralowi, Skyeurope etc..." Zanim wróci się do pomysłów rodem z gospodarki centralnie sterowanej, warto dodać, że to Ryanair udowodnił jako pierwszy, że Łódź ma potencjał. Śmiem sądzić, że żadna z wymienionych przez Ciebie linii nie podjęłaby się tak odważnego kroku, a nawet jakby się podjęła, to mogłoby się to skończyć wielkim niewypałem. Ryanair działa bezwględnie jak czołg, i to było wtedy nam potrzebne. Nadal uważam, że jego rozwój siatki połączeń nie stoi w sprzeczności z pozyskiwaniem nowych przewoźników, tylko trzeba chcieć i umieć to robić. Są linie które wzajemnie się tolerują bez większych konfliktów na tych samych trasach np. Ryanair i Wizzair. Jest też wiele portów, o których wiadomo że są w konflikcie z Ryanairem, a do których lata z innych miast Polski Centralwings. Jak się boi otwartego starcia z FR, sam mogę kilka pewniaków podpowiedzieć. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Ryanair żegna PLL LOT 26.09.06, 11:52 Gość portalu: Albert napisał(a): > Zanim wróci się do pomysłów rodem z gospodarki centralnie sterowanej, chyba dopóki um decyduje, kto ma latać i gdzie mamy centralne sterowanie. nie jest to dobre, lepiej byłoby mieć na usługach miasta w porcie wynajętą prywatną spółkę zarządzającą z dużą swobodą rozliczaną kwartalnie z wyników, z wcześniej wyznaczonym budżetem + ewentualnymi poręczeniami finansowymi um. niestety - to jest utopia, um mógłby stracić wpływ na obsadzanie stanowisk, szkoda. co do Centrala, to wszyscy się cieszyli na uruchomienie połączenia, niestety plany piękne - wykonanie "po naszemu". nie wiem czy kułakowski się obraził na łódź dlatego, że do samego końca um kombinował jak powiedzieć ryanowi "nie" na dublin - ze względu na CW. może trochę tak, ale i tak marzenia o bazie ryana to tylko marzenia, jego celem jest w nasazym regionie wawa i może może jakby linia kolejowa do wawy byłaby podciągnięta pod lotnisko i czas podróży był w okolicach godziny na centralny i gdyby um by twardo postawił na ryana może może baza ryana w łodzi byłaby realna. jak na razie o modlin nie ma się co przejmować, dopóki ppl buduje terminal 2 na okęciu dopóty nie myśli o innnych inwestycjach. innym zagrożeniem może być np. sochaczew - zdecydowane działania samorządowe w połączeniu z poparciem społecznym mogą zdziałać cuda. jeszcze odnośnie CW - ten niby tani przewoźnik obecnie przeżywający poważne problemy finansowe jest bliski upadku, nie ma się co łudzić nie będzie nowych połączeń tego przewoźnika z łodzi, z reszta nie wiem czy jest sens starać się by takowe w ogóle były. ilość niezadowolonych klientów wylatujących (albo raczej właśńie nie wylatujących) z łodzi mogłaby źle wpłynąć na nasz pr. warto > dodać, że to Ryanair udowodnił jako pierwszy, że Łódź ma potencjał. Śmiem > sądzić, że żadna z wymienionych przez Ciebie linii nie podjęłaby się tak > odważnego kroku, a nawet jakby się podjęła, to mogłoby się to skończyć wielkim > niewypałem. Ryanair działa bezwględnie jak czołg, i to było wtedy nam > potrzebne. Nadal uważam, że jego rozwój siatki połączeń nie stoi w sprzeczności > > z pozyskiwaniem nowych przewoźników, tylko trzeba chcieć i umieć to robić. Są > linie które wzajemnie się tolerują bez większych konfliktów na tych samych > trasach np. Ryanair i Wizzair. Jest też wiele portów, o których wiadomo że są w > > konflikcie z Ryanairem, a do których lata z innych miast Polski Centralwings. > Jak się boi otwartego starcia z FR, sam mogę kilka pewniaków podpowiedzieć. > Pozdrawiam, > Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:55 czesc ludzi którzy niewylecieli Co z Łodzi ma już swoją opinie ... nam potrzeba lufthansy SaSa BA ,Span Aira czy Klma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: 212.191.170.* 26.09.06, 00:26 > Inne linie obawiają się otwierania > połączeń z LCJ, bo tak jak w przypadku > Centralwings, na drugi dzień mieliby > Ryana na tej samej trasie. 99,9% połączeń Ryanaira odbywa się wg schematu: - lotnisko-nie-będące-hubem <> hub, - hub <> hub. Ryanair ma 17 hubów (baz) w Europie. W Łodzi nie ma huba (bazy). Zatem lata stąd do hubów (do 3). Pozostaje zatem 14 możliwych kierunków do hubów, na których Ryanair może zgodnie z zasadą uruchomić połączenia z Łodzi. Oczywiście tak długo jako nie ma w Łodzi bazy (raczej nie będzie miał z powodu oczekiwania przez niego na Modlin). Nawet jeśli Łódź byłaby hubem to Ryanair nie poleci na lotniska, na których go nie ma wogóle, np. Kolonia, Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technowator Re: Ryanair żegna PLL LOT IP: *.toya.net.pl 28.09.06, 21:17 > - lotnisko-nie-będące-hubem <> hub, > - hub <> hub. Hub a baza to 2 różne rzeczy nasz miły kolego. Odpowiedz Link Zgłoś