Dodaj do ulubionych

U Scheiblera

23.09.06, 00:31
Co myslicie o tej inwestycji i developerze? Rezerwacja 5000 zł , a nie mają
jeszcze pozwolenia na budowę..
Obserwuj wątek
    • jajo0 Re: U Scheiblera 29.09.06, 15:24
      Naród głupi wszystko kupi ...
    • Gość: Lidka A to trzeba miec pozwolenie na budowe ? IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 29.09.06, 17:41
      A to trzeba miec pozwolenie na budowe ?

P. S.
      Tak, czy siak.

Czy rzeczywiscie bedzie to "ozdoba" Lodzi ?

Szczerze w to watpie...

Pokazcie ten projekt architektom i ludziom kultury w Europie !

• Gość: magda Re: A to trzeba miec pozwolenie na budowe ? IP: 194.205.246.* 29.09.06, 18:24
        przeciez juz chyba prawie wszystko sprzedane
        • Gość: Tomasz.bu Re: A to trzeba miec pozwolenie na budowe ? IP: *.joensuunelli.fi 29.09.06, 18:43
          Pewnie Tatiana Okupnik zamiast 20 loftów zdecydowała się kupić tylko 10, a
          reszta wróciła do obrotu.
          Albo było tak dużo chętnych, że wszystkie apartamenty po 40 m kw podzielono na
          pół, żeby więcej ludzi mogło zamieszkać w gospodzie u Scheiblera.
          A może w końcu postanowiono, że budynek podwyższy się nie o jedną kondygnację,
          a o trzy i zrobiło się więcej miejsca.
    • podpisanym byłem tam parokrotnie, myslałem aby zainwestować 29.09.06, 21:13
      ale :
      1 przewidywany wysoki czynsz - na dzis ok 9 Pln od m2 ( + opłaty medialne)
      2 minimalizm w infrastrukturze zieleni
      3 mieszkania które mimo nieodparcie kojarzyły mi sie z celami wieziennymi
      4 "słabe" widoki z okien
      5 bardzo nieciekawa sąsiedzko okolica

skutecznie odwiodły mnie od tego pomysłu.

loft dla mnie to hala pofabryczna, przestrzeń 100-150m2 o wyskoosci 5-6 metrów.
      jedno pomieszczenie do własnej aranżacji.

tam do metrażu wlicza się pięterka powstałe po przedzielnie pomieszczenia w
      połowie wyskosci...

za kilkadziesat procent tej inwestycji wole zakupić mieszkanie w dobrej
      miedzywojennej kamienicy i potem je odnowić...
      • jarekk77 Re: byłem tam parokrotnie, myslałem aby zainwesto 29.09.06, 21:19
        Ha! Zgadzam się co do pkt. 1-4.
        Okolica nieciekawa będzie jeszcze przez kilka lat. Później będzie lepiej. Idę o
        zakład.
        Co do tej wysokości to raczej 3-4m. Obecność maszyn raczej rzadko wymaga więcej
        w starej hali fabrycznej.
        Cieszę się że deweloperowi się powodzi, chociaż oczywiście 40-m apartamentu :)
        nie kupię. Dobrze że Księży Młyn odżyje.
        Pozdrawiam.
      • skodabodzio Re: byłem tam parokrotnie, myslałem aby zainwesto 20.10.06, 13:47
        > 5 bardzo nieciekawa sąsiedzko okolica

jaka nieciekawa okolica?! Blisko centrum, sporo zieleni, z dala od glownych
        drog, po sasiedzku biura i inne inwestycje deweloperskie. Predzej czy pozniej z
        familianow zostana wyprowadzone miejscowe muminki. Nieciekawa okolica to
        zadupiarski olechow czy zielony romanow albo lodzkie blokowiska.
    • hubar U Scheiblera lofty i mostki [DŁ] 17.10.06, 23:34
      Około 170 mieszkań będzie na osiedlu "U Scheiblera 2", budowanym przy ul.
      Tymienieckiego 28. Luksusowe lokale powstaną w starych halach magazynowych, obok
      dawnej straży pożarnej na Księżym Młynie. Australijski inwestor Opal Property
      Development rozpoczął zapisy na nowe lokale.

- Oprócz mieszkań przy Tymienieckiego 28 powstanie zaplecze usługowe, czyli
      restauracje, kawiarnie, salon odnowy biologicznej, pływalnia. Marzy nam się
      również przedszkole - mówi Dorota Urawska z Opal Property Development.

Na osiedlu "U Scheiblera 2" część mieszkań to lofty, a część nieznane dotychczas
      w Łodzi tzw. mostki. To lokale mieszkalne budowane na łącznikach dwóch hal
      magazynowych. Inwestor zapewnia, że będą równie luksusowe i atrakcyjne jak lofty.

Osiedla "U Scheiblera" oraz "U Scheiblera 2", to niejedyne inwestycje
      Australijczyków na Księżym Młynie. Opal Property Development zagospodaruje
      również dawną tkalnię Unionteksu przy ul. Kilińskiego. Tam zaplanowano
      powierzchnie biurowe, usługowe i mieszkalne, a integralną częścią inwestycji
      będzie Ośrodek Pamięci Jana Pawła II.

Australijska firmy jest także zainteresowana rewitalizacją 25 dawnych domów
      fabrycznych na Księżym Młynie.
      (mp.) - Dziennik Łódzki lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/658557.html
    • tome.k Re: U Scheiblera 18.10.06, 18:43
      Osobiście nie chciałbym mieszkać w takim mieszkaniu.
      Ta inwestycja nie podoba mi się wyłącznie z powodów ideologicznych.
    • kasandra811 Re: U Scheiblera 20.10.06, 12:50
      Mają już pozwolenie. Ładne mieszkania i niestety ich cena stale będzie rosnąć.
      Lofy w Poznaniu przerabiane z koszar były prawie po 7000 m2.
      • Gość: Igor Re: U Scheiblera - rekord świata IP: *.rm2.albacom.net 16.11.06, 17:48
        Cena o której piszesz mając na myśli Poznań osiągnęła właśnie ten pułap -
        7000m2.
        Ci więc co kupowali w I etapie zyskali w 3 miesiące prawie 100%. To chyba
        rekord świata !;)
        Dowód:
        www.estatepartners.pl/u_scheiblera/oferta_lokali.html
    • Gość: ERw Re: U Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:23
      dziwne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka