hubar 14.03.03, 22:49 W jaki sposób można wejść w posiadanie tych plakietek? Redakcjo, czy są przewidziane jakies dla Forumowiczów? Jaką ulicę malujemu Forumowicze? Jakieś propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Kolorowa Tolerancja 14.03.03, 22:54 Widzę, że w tym roku redakcja szaleje z przygotowaniamia na długo przed akcją! Chwali się :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kolorowa Tolerancja 15.03.03, 15:15 W zeszłym roku plakietki rozdawano tuż przed wyruszeniem na miasto. Ixtlilto Ps. czy tylko mnie tegoroczne znaczki przypominają naklejki "uważaj na moje słoneczko", które kiedyś gazeta dołączyła do papierowego wydania w ramach akcji poprawiania bezpieczeństwa dzieci w samochodach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolorowa Tolerancja 15.03.03, 15:38 ixtlilto napisała: > Ps. czy tylko mnie tegoroczne znaczki przypominają > naklejki "uważaj na moje słoneczko", które kiedyś gazeta > dołączyła do papierowego wydania w ramach akcji poprawiania > bezpieczeństwa dzieci w samochodach? ;) -- A gdzie je widziałaś? Ja nadal nie wiem co to ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kolorowa Tolerancja 15.03.03, 15:43 hubar napisał: > A gdzie je widziałaś? Ja nadal nie wiem co to ma być. Hehe, wyjątkowo w soboty mam gazetki w domu od rana ;) Gazeta Wyborcza, strona 5. (są wszystkie 4 projekty znaczków) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolorowa Tolerancja 15.03.03, 16:05 ixtlilto napisała: > Hehe, wyjątkowo w soboty mam gazetki w domu od rana ;) Gazeta Wyborcza, strona 5. (są wszystkie 4 projekty znaczków) -- tiaaa Trzeba jeszcze mieć dzisiejszą analogową Gazetę w ręku... No nic, jeszcze będę miał dziś okazję zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Kolorowa Tolerancja 18.03.03, 18:32 hubar napisał: > Jaką ulicę malujemu Forumowicze? Jakieś propozycje?? Jechałam dziś 15 i mam propozycję: pomalować al. Politechniki na odcinku od Mickiewicza do Radwańskiej. Na marginesie: kto miał w łapkach najnowszy Wprost (nr12)? Proponuję zapoznać się przed piątkiem z tekstem "Wizytówki motłochu" [ www.wprost.pl/ar/?O=41987 ] ps. do zobaczenia w piątek na malowaniu! ps2. Redakcjo zbiórka u Was? O której? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Kolorowa Tolerancja - ZNACZEK 18.03.03, 18:45 Znalazłem :-) www.lodz.naszemiasto.pl/zdjecie/256025_40_0.html No i cały artykuł przy okazji www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/256025.html Redakcjo o której pod Redakcją? (hehehee fajnie to zabrzmiało) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Tu i tam 19.03.03, 13:35 No więc tak: Kto chce zamalowywać z nami - zapraszamy w piątek o godz. 10.30 w jedno z dwóch miejsc, które ma w tym roku pod opieką Gazeta - kościół św. Wojciecha (ul Rzgowska 242, przed Carrefourem) lub budynek stacji Łódź Widzew. Tam będą czekały na Was wiadra z farbą, pędzle oraz te całe plakietki uprawniające do jazdy bez biletu, wejścia na koncert i czegoś tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Tu i tam 19.03.03, 13:59 Tzn że w tym roku nie ma co przychodzić do Redakcji po farby i pędzle, aby malować? Hmmmm szkoda, no trudno :-( Będzie trzeba wybrać jedno z dwóch miejsc :-( tyle, że strasznie odległe są te miejsca, od potencjalnycj miejsc gdzie mielismy malować -centrum :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto PROGRAM 19.03.03, 17:36 g. 10 - prezydent Łodzi będzie uczestniczył w Kolorowej Tolerancji (al. Piłsudskiego 75) g. 10-12 zamalowywanie graffiti szpecących mury Łodzi g. 10-13 - spotkania w kościołach, synagogach i cerkwi g. 10, 11 i 12 - przewodnicy PTTK oprowadzają: po Cmentarzu Starym przy ul. Ogrodowej (spotkanie o pełnych godzinach przy bramie wejściowej na część katolicką); po cmentarzu żydowskim (spotkanie przy wejściu od ul. Zmiennej); godz. 11.45-16.30 - filmy o tolerancji - kino Charlie (ul. Piotrkowska 203/205), m.in "Austeria", "Anioł przy moim stole", "Czarny kot, biały kot", "Nietolerancja" godz. 12 - koncert Kolorowa Tolerancja (wystąpią kapele łódzkie: COMA, Toster, Sonictrip), happening plastyczny "Kolorancja" (WSHE) - przed Expo Bis, halą targów "Na styku kultur" (ul. Stefanowskiego 17) W hali Expo Bis g. 13 - Warsztaty - "Tożsamość narodowa Polaków a Europa" - prowadzi dr Kazimierz Sobotka, dyrektor Instytutu Europejskiego w Łodzi g. 14.30 - "Za i przeciw tolerancji" - rozmawiają: ksiądz Grzegorz Ignatowski, Andrzej Rostocki, socjolog UŁ, pastor Semko Koroza, Grzegorz Matuszak, senator RP Wystawy fotograficzne Stowarzyszenia Instytut Tolerancji: "Ściany" (Paweł Herzog) "Ślady obecności" (Piotr Piluk). Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Kolorowa Tolerancja 19.03.03, 19:39 Zapraszam wszystkich KaFeLków i nie tylko na stację Łódź - Widzewto jest blisko mojego miejsca zamieszkania więc na pewno będę. Do której będzie ta akcja na tej stacji? P.S. MAm dobrą wiadomość teraz będęczęsciej na forum bo wykupiłem sobie pakiet nocny w tpsa. Odpowiedz Link Zgłoś