sloggi 18.03.03, 21:37 Jechałem 72 w takiej zabytkowej wersji typu Jelcz. Wrażenie trochę nieziemskie i chyba mogłaby ta linia jeździć przegubowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Jechałem 72 18.03.03, 22:03 Najczęściej na tej linii jeżdżą wozy krótkie (np. wspomniany Jelcz M11, bądź Citaro, czy Mercedes starsza wersja;-)), jednak trafiają się i przegubowe... Kiedyś widziałem przegubowego, niskopodłogowego Jelcza, dzisiaj, ok. 8.45 widziałem na Placu Niepodległości starego Ikarusa na tejże linii... a czemu uważasz, że przydałby się tam przegubowiec?? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jechałem 72 18.03.03, 22:11 geograf napisał: > > a czemu uważasz, że przydałby się tam przegubowiec?? > Ponieważ było tłoczno - nawet jak jechaliśmy przez tą totalną wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Jechałem 72 IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.03.03, 22:23 Niech zgadnę - jechałeś nim w okolicach południa? 13? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Jechałem 72 18.03.03, 22:38 Nie, to była sobota, około 14.... Sloggi nie wie co dzieje się tam w dzień powszedni;-) <a tak na serio- to nie było znowu tłoczno...to nie jest tłoczno w łódzkim wykonaniu;-) np. dzisiaj widziałem krótkie 69, o 18.30..ładna puszka z sardynkami.....> Ale fakt-przegubowce to dobry pomysł...ale tylko w porannych godzinach szczytu-tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jechałem 72 19.03.03, 21:31 Moim zdaniem to bardzo Sloggistyczna linia - już ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jypli-niezalog Re: Jechałem 72 IP: *.widzew.net / 10.26.29.* 19.03.03, 23:28 sloggi napisał: > Jechałem 72 w takiej zabytkowej wersji typu Jelcz. > Wrażenie trochę nieziemskie i chyba mogłaby ta linia jeździć przegubowa. I żyjesz? A ranny nie jesteś??? przejażdżka 72 po tej wsi całej obok olechowa grozi powikłaniami w przysżłości ewentualnei ciężkim kalectwem, nie odnotowano jeszcze na tej linii śmierci choć myśle że to tylko kwestia czasu.... 72 Owszem powinno jeździć może nie przegubowcami ale moze troche cześciej... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jechałem 72 20.03.03, 17:36 Myślę, że ta linia celowo jest oslabiona - przy wielkopojemnym taborze i wyższej częstotliwości mogłaby stać sie zbyt popularna. p.s. jak kiedyś jeździło 72? Odpowiedz Link Zgłoś