Gość: mj IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.06, 09:53 witam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bakoma Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 12.10.06, 09:57 welcome :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.06, 11:42 w zyciu piekne sa tylko ..............niestety chwile.......gdy odchodza ....dopiero wowczas potrafimy dostrzec ich ukryte barwy....potrafimym zatrzymac czas...........w szsufladach podswiadomosci.........zapisujemy najdrobniejsze szczegoly by moc pozniej odtwarzac je na swych odtwarzaczach zmyslow.........pewne sceny zapadaj na stale w nasze albumy zycia ........by moc zawsze do nich powrocic.....i byc moze odwiedzic je znow......oby :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbitek Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.06, 12:34 Witam Odsluchalem wczoraj wszystkie utwory......odtworzylem w myslach znane obrazy... I wiesz co stwierdzilem ? Ze najgorsza w zyciu czlowieka jest .....niemoc...ze jestesmy jak rzucone patyki w nurt potoku ....ktorego sila i masa i ciezar ....przytlaczaja....Bylismy okretem ktory na wezbranych rzekach,wsrod szalejacych sztormow ,rozpryskujacych fal plynal...a teraz jak rozbitkowie zdani na szczatki dryfujacego przeznaczenia ...nie mamy wplywu na to ...kiedy...jak ...gdzie i czy wogole dobijemy do brzegu......no i niestety czas przeminal.......a ja tak nie chcialem..... pozdro....trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.06, 12:53 dzis czesto puszczaja WILKI "Ksiega przemian" jakby zdarzyl sie cud to....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacoma Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 13.10.06, 16:39 Porozumienie między ludzmi jest bardzo ważne. Jeszcze piękniej , gdy mamy możliwość odczucia, że faktycznie jesteśmy rozumiani. Najpiękniej, gdy możemy być podczas rozmów zwyczajnie sobą, gdy mamy ten komfort a trzeba przyznać, że nieczęsto on występuje. Czasem budujemy mury, które chronią nasze ja przed osobnikami nieodpowiednimi. Nasz dialog...chociaż czasem niespokojny jest bardzo ok, bo czuć w nim blaski i cienie naszej wewnętrznej natury. Polecana piosenka na dziś to "A moment in a million years " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesmiertelnosc Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.06, 19:00 wydaje mi sie ze znacznie wiecej jest w nim blaskow ,kierujac sie zasada ilosc a jakosc rozum istoty myslacej zawsze wybierze jakosc ,tylko ona daje pelnie zadowolenia na ilosc decyduja sie ciagli malkontenci szukajacy ciagle czegos nowego czegos czego faktycznie nie ma, bo ich umysl skonstruowany jest na ciagle .....nie... u nas przewaga jest ... na tak ...dlatego ja zawsze pozostane przy stanowisku jakosc ,z ciagla nadzieja i ciagle wierzacy ze jednak jakosc znow zawita na piedestaly mego wyszukanego gust i ze znow bede mogl kosztowac, jej pelna game kunsztu umyslu, chocby to mialo trwac nie wiem ile, bo ta chwila jest tego warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacoma Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 13.10.06, 19:22 Fakt... w życiu piękne są tylko chwile... i dla nich przecież warto żyć...i starać się ... i modlić... aby takich chwil było możliwie jak najwięcej... ....a to, że nie tylko z takich chwil składa się nasze życie, to z pewnością ma swój i to nie tylko ukryty sens. Gdybyśmy żyli tylko pięknymi chwilami, zbyt bardzo byśmy do nich przywykli... i chyba nie cieszyłyby tak bardzo. Jednak zycie szczodrze obdarowuje nas różnymi chwilami...Te smutniejsze nas uodparniają...zresztą jak już kiedyś ktoś mądry powiedział....nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko ma swój sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insomnia Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.06, 12:17 przyczyna jest czesto brakiem doglebnego poznania problemu lub jego zlym zdiagnozwaniem kontrasty miedzy nimi moga spajac ale tez i dzielic wowczas pozostaje konstruktywny kompromis....ktorego owocem pozostaje wyciagniecie odpowiednich wnioskow muza ekstra na dzis polecam ksu "Martwa cisza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamotany Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.06, 14:28 sorki ...zle podalem tytul .....wiesz co mam cos lepszego teraz wsiadz do pociagu BLE jakiego.......daj znac czy znalazlas wolny przedzial....tam z szuflady poplynie inna muza ...w tej chwili slucham SCORPIONS-A MOMENT IN A MILLION jeszcze raz pozdro i milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacoma Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 15.10.06, 23:25 Ok w poniedzialek wsiadam w wagon z muzyką i sprawdzę co puszczają... na dziś polecam kawalek Janusza Radka " Wielka woda " ... dlaczego my?...dlaczego tutaj?.....czemu tak ? ... a odpowiedzi brak....bo to jest wielka tajemnica rzeki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurcik Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.06, 07:53 mam jeden zwariowany pomysl lecz on wymaga akceptacji.........a na to potrzeba choc chwili czasu pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 16.10.06, 09:16 Wla?nie wsiadam do wagonu byle jakiego..... Ciekawe jaka zabrzmi dzi? muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 16.10.06, 10:29 Nie orientujesz się o której nadają ten program ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zla interpretacja Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.06, 07:47 mialas wsiasc do pociagu ktory odjezdza z budowy , dzis o 8 podstawiaja nowe wagony, zle sie zrozumielismy ale mysle ze tym razem bedzie to dobra interpretacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamotani Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.06, 08:04 nie chodzilo o to abys byla wczoraj mialas isc na budowe , jesli masz czas badz dzis czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontuzja Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.06, 11:02 wciaz czekam,ale w miedzy czasie opisze pewna historie ktora dane mi bylo poznac opowiem Ci historie pewnej druzyny. Wstepowal w jej progi jako nieopierzony mlokos,niepewny swej wartosci,stremowany , niedoswiadczony.Nie wiedzial czy pukajac do sali treningowej nie zostanie odrzucony.O slusznosci swej decyzji przekonal sie od razu.Filozofia klubu zachwycila go, ale jeszcze bardziej stremowala,stworzyla ryse na wartosci....byla przytlaczjaca ..... Debiut-kazdy go pamieta , byl pewnie niezly....fakt ze znalazl uznanie , dzialal nań budujaco. Pozniej bywalo roznie, wyjsciowy sklad,lawka rezerwowych, nawet trybuny.Taka byla jednak filozofia klubu .Dla druzyny grali najlepsi, moze bardziej doswiadczeni, lepiej znani.....ale on czekal.....byl wierny....Nie ingerowal , nie pchal sie...zawsze byl do dyspozycji,gra dla tych barw byla zaszczytem.....bo ciagle , coraz barzdiej utwierdzal sie w slusznosci wyboru. Wielu przychodzilo ,odchodzilo....on pozostawal wierny.Powoli poznal smak slawy,choc tu ciagle nie gral pierwszych skrzypiec wiedzial ze znalazby uznanie w innych druzynach ....lecz on byl wierny. Wszystko inne bylo szaroscia, przedsionkiem salonow w ktorych goscil.Zmienil rozklad zajec nie trenowal juz wieczorami, byl zawsze na rannych zajeciach. Gral zawsze jak potrafil najlepiej, czy dobrze ....czy zle .....nie mu oceniac. Dawal to co mial najlepszego....zawsze z ogromna wola by druzyna byla zadowolona.Czy byl ikona......czy zwyklym wyrobnikiem ? Pewnie po czesci i tym ...i tym....nie zawsze przeciez swieci slonce. Pewnego razu jego slonce zgaslo,przytrafil sie pech....paskudna kontuzja cos trudnego do zaakceptowania, cos niemozliwego ,cos z czym nie mogl sie pogodzic. Wiedzial ze mimo pewnych zaslug straci miejsce,ze zastapia go inni....nie lepsi....nie gorsi ale inni....taka jest kolej rzeczy....ale on pozostanie wierny.Z biegeim czasu jego wartosc zmaleje, bedzie wrecz iluzoryczna,coraz mniej dostrzegany....mniej eksponowany..........ale bedzie wierny. Trudna do zdiagnozowania decyzja terminu powrotu nie zalamie.....wie ze jeszcze zagra z ta druzyna.Wroci zagra tak ...jak nigdy dotad....jeszcze lepiej niz przed kontuzja.Bedzie walczy by wejsc do panteonu gwiazd tej druzyny.Wie ze wygra......bo tak jest skonstruowany.Wygra jesli tylko druzyna zechce by dla niej gral.Niewazne kiedy....on zawsze bedzie wierny. Nie zagra dla nikogo innego.......bo druzyna.....ktorej byl .....jest? czescia ...jest dream teamem w ktorym grac marzy sie kazdemu. DRUZYNA nigdy nie pojdzie sama.......zawsze bedzie jej kibicem. to taka mala historyjka z mijajacego czasu ,a teraz troche konkretow jak juz mowilem mam pewien pomysl ale musi on zostac zaakceptowany ,a do tego potrzeba obecnosci kierowniczki prosze rzucic jakis termin mnie najbardziej odpowiada piatek rowniez przyszly tydzien oprocz poniedzialku wchodzi w rachube. Co do poniedzialkowego nieporozumienia chodzilo mi o odwiedzenie poprzedniej budowy w szufladzie zostaly pewne szkice przeznaczone dla kierowniczki. Dzieki za propozycje muzyczne.....sa wspaniale.....ciagle ich slucham tekst scorpionow przetlumaczylem :)jest wspanialy ale jakzesz niemozliwy do zaakceptowania i pogodzenia sie z nim :( ...ja ciagle wierze....chocby za milion lat pozdrawiam i proponuje posluchac dzis SDM-"Kim wlasciwie JEST ta piekna pani" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowalny problem Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.06, 09:43 witam Niekiedy tak bywa ze, to co widac golym okiem trudniej zauwazyc niz, to co wydaje sie zakamuflowane.W takich momentach a bedzie ich zapewne wiecej konieczne jest zdanie na swa intuicje i filozofie by dostrzec i wyluskac wlasciwa interpretacje przekazu.Niejednokrotnie bedzie to przekaz otwarty, ale rowniez wiele razy bedzie tylko drogowskazem.Przytocze tu sentencje z krolewskiej gry gdzie twoj ruch jest zalazkiem mojego. Bedzie to zadanie niezmiernie trudne wszak inwigilacja w czyjes zmysly jest, niebywala sztuka....jesli nie podejdzie sie do tego z nalezytym skupieniem zatraci sie watek i nie odnajdzie sedna sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibi et igni Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.06, 10:06 bylem przed momentem na budowie.......chcialem w ten sposob przeprowadzic kiedys odprawe.........moze w sugerowny piatek......czy juz nie ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złota jesien Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 18.10.06, 12:56 oczywiście też lubię piątki weekendu początki :):):) piosenka na dziś STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO "W nicość śniąca się droga " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 18.10.06, 13:03 Opowiadanie o młodzieńcu realizującym swoje marzenia...niebywale wzruszające. Marzenia są potrzebne , by kolorowo zyć...by móc do czegoś dążyć...są przedsionkiem do wspomnień, z których nikt nie może nas wypędzić ani nam odebrać. Przyjemność obcowania z ludzmi, którzy mają marzenia i pasje jest nieporównywalnie większa niż obcowanie z ludzmi zgorzkniałymi, narzekającymi i niezauwazającymi małych przyjemności codziennej euforii życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czzytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 18.10.06, 13:07 Zajrzyj do swego wnętrza, zrób coś dla swojej duszy, dla wewnętrznego " urządzenia " twego serca, są tam uczucia, wielka siła, któa albo Cię zaniepokoi, albo przypnie Ci skrzydła Phil Bosmans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rehabilitant Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.06, 09:51 witam :):):):):) wiesz zapomnailem dodac do pewnej historyjki malego szczegolu :):):):)...... zawsze gdy gral najlepiej jak potrafil,niekiedy zdarzalo sie trafic do siatki przeciwnika wowczas z trybun ale rowniez z jego srodka wydobywal sie entuzjastyczny okrzyk radosci-jeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssttttttttttttttt trybuny eksplodowaly..... magia zapalanych rac.....szal ......apogeum szczescia.....druzyna wracala na swoje miejsce na piedestal .... na szczyt tabeli......tylko innym druzyna w tym jego porywie szcescia bylo smutno......ale to juz ich problem :):):):)....znow zagraja razem tak jak ongis bywalo......niezkrywana radosc,entuzjazm , zapal i znow zaswieci slonce maracana zapelni sie znow mnogoscia szczescia dzis proponuje cos z Queen "We are the champions" :):):):) a na dokladke cos za czym nie przepadam.....ale czasem druzyna to nuci :):) Michal Bajor "Na strunach szyn " pierwsza piosenka na ktora trafilem nawet dobrze jej nie sluchalem :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapominalski Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.06, 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapominalski 2 Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.06, 10:06 :):):):) zapomnialem dodac ze jutrzejsza odprawa odbedzie sie juz o 8 :):):):) pozdrawiam i zycze milego dnia :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brothers & sisters Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.06, 12:46 jakzesz pozytywnie przekazana wibracje potrafia wplynac na pozytywne :):):):) konsumowanie reszty nadchodzacego weekendu :):):) ......nie moge doczekac sie jutrzejszej wycieczki....gdzies tam.....tam gdzie bedzie emanowalo szczescie i radosc...dorzuce cegielke jesli mozna :):):)...mam nadzije ze bedzie ona pelna .....a reszta ....reszta niech pozostanie milczeniem.....jesli tak chce pozdrawiam dzis wpadl mi do ucha przeboj KSU "Moje Bieszczady 2"......skad ja to znam ?...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 20.10.06, 17:08 Nie ma jak to pozytywna energia. Jej moc, jej umiejętność zarażania :) ja polecam przebuj KSU " Za mgłą " :):):)....................:):):)......................:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.06, 09:12 hahahahahahahhaha tak z niczego tak jak ongis bywalo :):):):):):) na pelnym spontanie :):):):) uzewnetrzniem spelnionych marzen jest.....spiew ,taniec ,i smiech :):):):) a dzis one spelnia sie gdzies tam... wiec...... :):):)..... ....spiewaj spiewaj i tancz...spiewaj spiewaj i tancz.....spiewaj spiewaj i tancz.......spiewaj spiewaj i tancz......dudu reagge.......du reagge du :):):) ale falszuje :):):):) pozdrawiam ...........i..... hahahhahaahah tak z niczego ....a to on samego mistrza doloz swa polowe :):):):) Gedeon Jerubbaal--"Spiewaj i tancz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.06, 13:14 blisko.....blisko ......coraz blizej :):):):):):):) hahahaahaahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.06, 14:53 juz.....juz.....juz......juz.....juz................. jjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssssstttttttttttttttttttttttttttt milej zabawy :):):):):):):):) hahahhahahhahahahahhahahhahahahahahahahah dudu reagge....du reagge du....... hahahhahahahahahhahaahh pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.06, 12:17 jutrzejszy pociag wyjezdza z glownego o godz 8.00 pozdrawiam :):):) hit na dzis Coldpley "Brothers & Sisters :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISTER Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 23.10.06, 23:04 Piosenka śpiewaj i tańcz...niesamowita...znana mi od dawna i zawsze budząca miłe doznania. Audycja wykonawcy jutro około 9. Polecam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 11:50 coz moze byc piekniejszego od tak wspanialego koncertu......ktorego dane bylo mi odsluchac.......linia melodyczna.....glebia snow....no i ta uwertura, na samo zakonczenie :):)......to byly cudowne dzwieki, ktore ciagle brzmia w tabernakulum zmyslow.....magia trwa.....choc slota za oknem :):):) pozdrawiam :):) proponuje posluchac Llionela Ritchie "Say you, say me" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolor melodii Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 25.10.06, 13:47 Irlandzkie zyczenie dla przyjaciela mówi: Niech zawsze bedzie praca dla twoich rak, Niech w twoim portfelu zawsze bedzie moneta albo dwie, Niech zawsze swieci slonce w twoim oknie, Niech przyjaciel zawsze bedzie przy Tobie, Niech po kazdym deszczu pojawia sie tecza, Niech Bog napelni twe serce radoscia... DLATEGO: Rob co uwazasz, lecz uwazaj co robisz...kara lub nagroda przyjda z czasem. piosenka na dzis Natural Dread Killaz " Dar " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.06, 10:32 bardzo ciekawe spostrzezenie i jakze realistyczna ocena bedaca drogowskazem ? znakiem nakzau badz zakazu ? bedaca ostrzezeniem czy wyrocznia ? Mysle ze warto czasem cofnac sie na zapomniane budowy by poszukac cos o czym ostatnio mowi sie w budowniczym swiatku :):):):) Piatkowa audycja jak mniemam dojdzie do skutku i pozwoli wejsc w nadchodzacy weekend z wielkim entuzjazmem i usmiechem poczatek o 8.00 Dzieki za wspaniala muze :):):)..... ja ze swej strony proponuje DAAB " Nie wolno nie ufac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 26.10.06, 23:38 Nie będę mogła odsluchać audycji. Mam nadzieję, że zdasz mi kiedyś relacje. Szczególnie temat tresury jest dla mnie istotny. Przemiłęgo weekendu w rodzinnym gronie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.06, 09:05 audycja zostanie powtorzona we wtorek o godz 8.00 wiec zapewne nic straconego :) pozdrawiam i zycze owocnej tresury :):):):) w rodzinnych pieleszach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NUTKA ZADUMY Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 29.10.06, 23:03 tresura zajmuje tyleeeeeeeeee czasu, że w następnym tygodniu nie ma szamns na żadne inne audycje. Zyczę przeudanego tygodnia, cieplego, z nutką zadumy nad tymi co " odeszli " Polecana piosenka TSA-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retrospekcja Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.06, 11:38 pejzaze przeszlosci....jarmarki terazniejszosci....semafory przyszlosci ...czymzesz sa ?....zapaljac ogien ... ogien pamieci ktora wryla sie w nas, ktorej sie uczylismy jak alfabetu ...jak tabliczki mnozenia ...ktora kultywujemy.... wielu z nas zada sobie pytanie....jakzesz mala iskierka jest czlowiek ?...ogien zgasnie ,pamiec zostanie.... zostanie rowniez swiadomosc prawdy....prawdy absolutnej od ktorej nie ma odwrotu ... ... na jutrzejszy dzien proponuje DZEM " Zapal swieczke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.06, 11:51 pozdrawiam :):):) i zycze owocnej tresury z nadzieja ze delikwent ;):):):)okaze sie na tyle pojetny ze pzryszlotygodniowa audycje da sie odsluchac :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 01.11.06, 14:09 Delikwent jest tak nieznośny, że bodajże w piątek będę potrzebowała pomocnej audycji. Uczy się bardzo szybko...także mam nadzieje, że edukacyjna lekcja zawsze się przyda i wiele pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyłka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 01.11.06, 17:19 Pomyliłam się. Debaty będę mogła odsłuchać w czwartek w następnym tygodniu. Do tej pory muszę sama szkolić. No cóż Zycie. life is like this Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.06, 14:42 bardzo zaluje ze piatkowa audycja nie zostanie odsluchana :( proponuje odsluchac cos na czasie Strachy na Lachy "Zimne dziady listopady " pozdrawiam i owocnej tresury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.06, 12:26 witam :) mysle ze czas poswiecony tresurze zostal spozytkowany owocnie a zebrane doswiadczenia pozwola na wyluskanie nowych spostrzezen z ktorymi dane mi bedzie sie zapoznac wszak na nauke nigdy nie jest za pozno.......tym bardziej jesli jest ona poparta ogromna wiedza i doswiadczeniem wykladowcy :):):):) mam jednak mala dygresje odnosnie audycji czy przypadkiem nie mozna jej przelozyc na wtorek termin bardziej optymalny pozdrawiam :):):):) akurat :):):)dzis czesto slychac.... AKURAT " Lubie mowic z Toba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.06, 12:42 mimo jesiennej sloty czas sprzyja na maly rekonesans na ten weekend zaplanowano male turystyczne eldorado za chwile jakzesz mily wyjazd do :):):):) krawiaciarni:):):) trzymaj kciukasy :):):) a po powrocie eskapada na bieszczady by posluchac strumienia skrytego w mroku jak i peknietego dzwonu :):):):) pozdro :) sosluchaj Grabaza i Pidzamy "czas...czas....czas..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum sprawy Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.06, 10:04 czy wtorkowa audycja zaplanowana na godz 8 jest aktualna bo nigdzie nie moge znalezc informacji na tak jak i na nie :):):):) pozdrawiam i zycze skutecznej edukacji ;):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostalgia Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 06.11.06, 22:51 Z tego co wiem....jest w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponadczasowy Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.06, 08:53 oczywiscie ze czwartek....myslalem jednak ze pierwsza czesc jest dzisiaj ;):):) ale jak miemam godzina pozostaje identyczna tj 8.00 pozdrawiam i milego dzionka :):)):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treserka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 08.11.06, 13:59 Pogoda dziś piękna- jakby wróciła wiosna. Sycę się ciepłą pozytywną energią....a potrzeba mi jej teraz w zwiększonej dawce. Pozdrawiam całą Twoją sympatyczną rodzinkę. :):):) piosenka na dziś - Akurat "lubię mówić z Tobą " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.06, 11:45 czasem cos co wydaje sie ze nigdy nie bedzie proste ....juz jest proste.... a niekiedy potrzeba odrobiny cierpliwosci i wiary proponuje na dzis COMA-"Tolerancja" pozdrawiam i trzymaj sie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozofka ;) Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 10.11.06, 18:57 Nie wszystko co łatwe i podane na tacy jest wartosciowe i piękne. Coś co zdobywało się z trudem przynosi więcej satysfakcji. Owa radość jest trwalsza i bardziej się ją ceni. :):):) :):):) :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soma Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 15:06 :):):) geneza powstawania jest niekiedy bardziej wartosciowa od sedna....komfortunizm sam w sobie bywa czesto slepcem w podwalinach ludzkich charakterow ....a miernikiem jest sztuka znalezienia sie w kazdej sytuacji nie tylko gdy swieci slonce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapominalski Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 15:08 pozdrawiam :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 14.11.06, 10:19 Co za piękne słowa :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot i co :) Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.06, 15:10 coz za przesada..... :):) wrecz egzaltacja :):):) pragne zwrocic uwage ze znam o wiele znamienitsze erudytki zarowno slowa pisanego jak i swiatlosci umyslu :):):) pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapominalski Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.06, 15:16 mialo byc erudytke ......chodzi oczywiscie o potege ..... o czym zapomnialem wspomniec .....ach ta skleroza :):):) jeszcze raz pozdrawiam i milego dnia :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar hell Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 15:19 witam :) mam nadzieje ze edukacja przebiega we wlasciwym kierunku a problemy z tym zwiazane to juz zamierzchla przeszlosc :):):) czy wiadomo juz cos na temat wtorkowego wystepu o osmej :):):) zycze milutkiego weekendu w gronie calej rodzinki :):):) trzymaj sie i proponuje posluchac Kombii" Nigdy nie poddawaj sie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 20.11.06, 10:45 Oczywiście, że wiadomo. Wszystko się zgadza, bez żadnych zastrzeżeń. Nie mogę znaleźć wskazanej piosenki, więc słucham sobie Boba Marleya " No woman no cry " ;) hahaahhahh...czasem pomaga a innymi czasy nie ma takiej mocy...jednak słucham...słucham wszystkiego do końca, czego nie przerwę w połowie ;) Bez dzwięków muzyki o ileż nudniejszy byłby ten świat. Muzyka poi zmysły, lagodzi obyczaje, niweluje smutek, daje radość albo wzmaga jego potęgę,odpręża..potrafi być weną....a także zachętą do wędrowania po ścieżkach wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk ;):) Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 17:07 witam :) jakzesz cudowna interpretacja....cos wspanialego tak potrafia malowac slowa tylko najczystsze ikony osobowosci....chcialbym jakos ustosunkowac sie do tych slow.....ale jak ?.....moze w ten sposob ....muzyka.... gdzie jest jej poczatek....pewnie wieki temu pewna nieznany czlowiek zainspirowana spiewem ptakow ....uciekajaca przed szumem fal.....goniaca szelest lisci....zatrwozona grzmotem burzy,postanowila to odtworzyc.... pewnie z cedrowego drzewa wystrugala piszczalke i wirtuozeria swego talentu probowala to spiac w klamry melodii.....nastepnie siegnela po skryte promyki swych marzen...pragnien ....doznan....stworzyla pejzarz slow.....tak powstala piosenka ...z biegiem czasu podobni wynajdywali inne instrmumenty....harfy...bebny....i wiele innych....zaczely tworzyc sie trupy muzykantow umilajac muzyka biesiady moznowladcow owczesnego swiata.....zaczely powstawac orkiestry....zespoly.....jest z nami od zawsze bo tak naprawde to kazdy z nas gra ja w codziennosci zycia a sluchaczami sa nasi najblizsi... pozdrawiam a na dokladke moze cos z klasyki :):):) Beethoven-"Dla Elizy" :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złoty środek Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 21.11.06, 12:32 Co za ciekawe ustosunkowanie się :):):) Niesamowita interpretacja poczęta wyszukaną grą słów. " Dla Elizy " mam i często slucham :) Piękna :) Dla każdego z nas gra jakaś melodia. Fakt muzyka towarzyszy nam od zawsze. Budzą nas jej dzwięki. Czasem a nawet częściej sami ją tworzymy....niezmiernie istotne jest jaki mamy wpływ na melodię dnia i nocy....wiele zalezy od nas i naszych najblizszych. JEdnak najwięcej od nas samych. Nie można oczekiwać...ale trzeba dawać. Cóż życie jest tak skonstruowane, że trzeba też umieć brać....czyli słynny już złoty środek :) Fajnie go umieć wszędzie znależć...choć nie zawsze się da....ale od czego są próby :) :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmiana Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 22.11.06, 09:53 Lekcja w tym tygodniu się nie odbedzie. zOSTAJE PRZEŁOŻONA NA PRZYSZŁY. ( środa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 22.11.06, 09:56 oto słowa jednego z moich ulubionych twórców " Bo widzisz tu są tacy którzy się kochają i muszą się spotykać aby się ominąć bliscy i oddaleni jakby stali w lustrze piszą do siebie listy gorące i zimne rozchodzą się jak w śmiechu porzucone kwiaty by nie wiedzieć do końca czemu tak się stało są inni co się nawet po ciemku odnajdą lecz przejdą obok siebie bo nie śmią się spotkać tak czyści i spokojni jakby śnieg się zaczął byliby doskonali lecz wad im zabrakło bliscy boją się być blisko żeby nie być dalej niektórzy umierają - to znaczy już wiedzą miłości się nie szuka jest albo jej nie ma nikt z nas nie jest samotny tylko przez przypadek są i tacy co się na zawsze kochają i dopiero dlatego nie mogą być razem jak bażanty co nigdy nie chodzą parami można nawet zabłądzić lecz po drugiej stronie nasze drogi pocięte schodzą się z powrotem ksiądz Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metereolog Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 10:35 witam jakzesz nieciekawa pogoda za oknem, wedlug metereologow dniem slonecznym mial byc piatek, teraz znow podaja ze slonce pokona cien....pogoda jesienia ma jednak to do siebie ze czesto sie zmienia , no i nie ma idealnych prognoz ja wierze ze w piatek choc na moment zaswieci awizowane we wczesniejszych prognozach ...sloneczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor od przyrody Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 13:05 .........Pedzac autostradami mijamy szereg drzew wiele z nich nie dostrzegamy...wiele mijamy bo nie absorduja naszej osobowosci....lecz czasem zdarza sie ze wyluskujemy takie ktore mimo ze widzimy je poraz pierwszy od razu przykowa nasza uwage wowczas przystajemy....zatrzymujemy sie w swym pedzie....podchodzimy blizej by poczuc jego zapach....by spojrzec na tecze barw skrytych pod jego kora....czujemy jego szept gdy wiatr dmie w jego liscie....czujemy przyjemny chlod stajac w cieniu jego rozlozystych ramion gdy wookol nieprzyjemny skwar.....czujemy jego przystepnosc.....czujemy chec obcowania z nim.....widzimy jego usmiech emanujacy z jego owocow.....pragniemy je zerwac lecz jednoczesnie nie wiemy czy czyniac to nie wplyniemy na negatywny obraz swego wizerunku......czy drzewo to zaakceptuje........ oto fragment nieopublikowanych fragmentow znanego Tobie autora pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 22.11.06, 22:56 świetne :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak ? :) Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 17:10 dlaczego dzien zmienia dzien .... przeciez nie zawsze schematy sa wartosciwym drogowskazem bywaja tylko meczaca proznia deszczu parasola gory niedomowien....chyba ze sa tylko igraszka pozdrawiam :):):) Budka Suflera " Cien wielkiej gory" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczekalnia Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 08:50 no coz sloneczko nie zaswiecilo dzis ......pozostaje ponura slota dnia pozdrawiam i trzymaj sie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooo Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 24.11.06, 15:38 ooooooo zapisało się. Wczoraj próbowałam dwa razy bezskutecznie. Fakt bez słońca dni sa ponure. Moje akumulatory nie naładowane i brak też żywej radosci przeplatanej spontanicznością. Miejmy nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaświeci słońce. Piosenka na dziś... " Stalker " Zbigniewa Holdysa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsilność Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 24.11.06, 15:33 Moje notki się nie zapisują...nie wiem dlaczego.......... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensu tresc Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 16:55 nie martw sie niczym szkoda wielka szkoda ze nie bylo dzis slonca ....bardzo tego zaluje....ale przeciez bedzie...no nie.... i to jest najwazniejsze...trzymaj sie i pamietaj gdzie mialas sie udac pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopot Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 16:58 z postami mialem podobnie dzis rano, pewnie to tylkom przejsciowy klopot teraz udalo sie bez problemu.....:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longing Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 24.11.06, 22:54 :):):) :):):) :):):) good nihgt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brother Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.06, 12:10 milego weekendu :):):) pozdrawiam i trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczorowa pora Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 26.11.06, 20:32 :):):) piosenka polecana dzis to........" Senny szept " Czerwone Gitarki ( GITARY ZNACZY SIĘ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.06, 08:32 dzieki za fajna muze :):):)no i zbliza sie koniec szarych dni a co za tym idzie od jutra ma swiecic slonce ktorego pelny wschod nastapi juz o 7.45 :):):) pogoda w sam raz na wycieczke po gorach i dolinach :):):) proponuje dzis posluchac Enigma"Beyond the invisible" :):):) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama radość Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 28.11.06, 09:58 Polacy wygrali z Rosją...... Od jutra słonecznie.......... Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii sama radość :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 28.11.06, 10:09 Niesamowity tekst :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaktywator Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.06, 10:30 coz za szybka reakcja :):):)....moze przeswitujace juz dzis promyki daloby sie jakos spozytkowac :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy barw Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.06, 11:19 sa takie chwile gdy wskazowki zegara zatrzymuja sie......ptak w swym spiewie zastyga w teczy swego glosu.....krople deszczu zastygaja w proznosci miedzy niebem i ziemia....wowczas na horyzontach pojawia sie .....eureka slonca.....nie mozna jej zatrzymac.....ale mozna zapisac jej brzmienie na tasmach nieprzemijaych wspomien....... na dzis polecam cos co ma w sobie lato Maanam "Cyklady na cykladach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielogiczność Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 29.11.06, 12:32 wiersz " Chwila " Zbyt magiczna , byś chcial by się skończyła Zbyt krótka , by jednak była Zbyt piekna , by mogła trwać Zbyt uczciwa, by mogła kraść Zbyt odległa, jednak czekająca Zbyt cicha a jednak mówiąca Zbyt nierealna, by rzeczywista Oczywista a zarazem mglista.............. piosenka na dziś....Within Temptation " wish you were here " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdy brak slow Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.06, 09:35 wczytuje sie wlasnie w strofy cudownego wiersza ,sluchajc jednoczesnie proponowanej piosenki :) lustro jest odbiciem.....wrota percepcji sa otwartym drogowskazem......choc mgla zalega na basztach zamkow wzrok nadaje wyraziste barwy.....choc to basn ma wiele okrutnych prawd w ktorych trwamy.....warto oddac sie magii chwili ...by poczuc prawdziwy smak....tworzonej legendy moze jednak jutro uda sie rozchmurzyc slote jesiennych dni,wsluchujac sie w dzwieki porannej audycji pozdrawaiam ;):):) i proponuje posluchac Goya "Trudne pytania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 07:37 witaj :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodowy retusz Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 09:41 niekiedy slowa moga budzic rozne kontrasty....mimo proby zmiany kierunku....one wciaz trabily......wydaje mi sie ze ....niekiedy warto ugryzc sie w jezyk (mowie o spikerze )....cisza niekiedy glosniej mowi niz wszystkie orkiestry swiata pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 10:03 w odpowiedzi na Within Tempation proponuje posluchac cos z Bon Jovi.....hm :) moze....."Bed of roses"...... milego dnia .....i owocnej pracy z delikwentka ;):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 01.12.06, 10:22 Wydaje mi się, że mamy na myśli podobną ciszę. Cisza, którą aż słychać...potrafi niejednokrotnie powiedzieć więcej niż najgłośniejszy przekaz. Zgadzam się z przedmówcą, że warto się czasami ugryźć w język. Udanego weekendu w najmilszym ze wszystkich gronie, bo rodzinnym . :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: very good ? Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 10:36 Mam nadzieje ze konsekwencje wobec spikera nie beda zbyt surowe :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melomanka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 01.12.06, 13:49 The scorpions " You ens I " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: same jedynki :) Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.06, 09:52 witam :) jak mniemam jakos tam zasluzyl ;)sobie na lagodny wymiar kary ;):):):)no i pewnie zda do nastepenj klasy :):):) cos na dzis :)KSU "Wojownik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny gosc Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.06, 09:56 zycze wesolego weekendu w rodzinnym gronie i wielu sportowych wrazen w niedzielne przedpoludnie wszak w finale MS Polska gra z Brazylia obstawiam 3-2 DLA NASZYCH :):):) HICIOR NA JUTRO Pet Shop Boys " go west" :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siatkarz Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.06, 10:12 milego dnia :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściara Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 03.12.06, 23:18 Miałam super weekend z rodzinką...było przefantastycznie...czuje sie takaaaaaaaaaa szczzęsliwa. Dzielę się tym szczęściem z Wami, życząc udanego tygodnia. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melomanka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 04.12.06, 14:42 Piosenka-propozycja na dziś to Blu Cafe- " my road " ( można obejrzeć teledysk na stronie teledyski.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.06, 17:44 pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigment Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.06, 16:10 pigmenty duszy bledna gdy brak na nich odcieni slonca......szarosc jest golgota pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.06, 15:22 witam :):):) otwarcie awizowanego wczesniej marketu nastapi we wtorek o 7.45.Mam nadzieje ze bedzie on sie cieszyl duza popularnoscia odwiedzajacych ;);) zycze milego dnia i pozdrawiam :):):) dzis zapraszam do swiata basnii Limahl "neverending story" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśli się myślą Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 06.12.06, 15:49 Znalazłam super kawałek z jeszcze piękniejszymi słowami. Zapraszam na stronę teledyski.onet.pl Celine Dion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.06, 20:27 slowa sa piekne ale jak z wizja otwarcia marketu :):):) pozdro :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 07.12.06, 16:21 u nas otwierają w poniedziałek. na dziś polecam na znanej stronie teledysk Wilków " Na zawsze i na wieczność " Niech żyją wilki hahahahahahahhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajac mysli Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.06, 17:37 poniedzialek odpada czekanie to wieki cierpliwosci ich spelnieie to mrugniecie czasu dla ktorego warto czekac :):):) pozdrawiam :) wykombinuj inny termin....moze jednak wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.06, 15:39 witam serdecznie :):):) pragne zauwazyc ze ow market NIGDY nie byl otwierany w poniedzialki ze wzgledu na dzien wolny personelu o czyms juz kiedys wspominalem :) najbardziej trafnym dniem dla dyrekcji;);) jest wtorek prosze rozwazyc te koncepcje. pozdrawiam i proponuje posluchac Beverley Craven "Promise me" :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacoma Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 08.12.06, 15:40 Otwieraja w poniedzialek. To machina...której trzeba sie podporzadkować. UDANEGO TYGODNIA W TAKIM RAZIE ...i wielu atrakcyjnych propocji... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.06, 20:54 bardzo smieszne :( moze wiec choc nachwile uda sie odiwedzic market przed jego otwarciem w sobotnie popoludnie o godz 14.40 nie przewiduje zadnych innych atrakcji :( ale widac to jeszcze nie dotarlo :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atrakcyjny Kaziu Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.06, 16:09 witam :):):) celem marketu jest skupianie atrakcyjnych perelek ktorych caly asortyment dane mi bylo juz poznac,nie chodzi tu o nazwe , nie chodzi o opakowanie....dla mnie atrakcja tego marketu jest tylko jedna....i prosze nie ingerowac w me gusta :):):) to bylo nie fair...mysle ze ze wzgledu na opoznienia w pracach wykonczeniowych owego marketu otwarcie nastapi w innym terminie...i tylko wowczas bedzie atrakcyjnie i fajnie tak jak..... chyba bywalo :)na temat przesuniecia z poniedzialku poinformuje jeszcze raz na owej inauguracji tymczasem pozdrawiam i zycze przemilego weekendu w gronie rodzinnym i z nowa czlonkinia :) proponuje posluchac The Calog "Miliony gwiazd" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 101 i 102 Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.06, 16:12 coz za zbieg okolicznosci prosze zwrocic uwage na godziny wyslania postow nr 101 i 102 :):):) hahahahaahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaahaha Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 10.12.06, 00:03 hahhaahahahah Faktycznie ...co za zgodność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.06, 11:47 pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 11.12.06, 18:03 :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy atrakcji Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.06, 21:16 cudownych snow i pieknej kolysanki :):):) Chris de Burgh 'lady in red" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla turyski Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.06, 10:45 witaj :):):)....mysle ze niekiedy warto udac sie na stara budowe by odnalezc cos czego bylo sie czastko.....zachecam do milej podrozy :):):)dzis proponuje posluchac cos starego Bryan Ferry " slave to love" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 12.12.06, 12:53 Świetne teksty piosenek i muzyka. Natomiast polski rokowy zespół....super odkrycie...słyszę po raz pierwszy i bardzo mi się podoba. Będę słuchała częściej. Dziękuję za nowe " ścieżki " jakie dzięki Tobie przemierzam w muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedrowiec Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 12.12.06, 12:54 Co za pogoda. Jednak uzależnienie od słońca bierze górę. Ponoć znów ma zaświecić w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.06, 21:20 to najwspanilsza nowina ostatnich dni :):):) przeboj na wieczor Yazoo-"happy people" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada z bajki Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.06, 10:03 witaj :):):) dzis moze pogadamy o tym co zdarzylo sie 25 lat temu....jejku jak ten czas leci :)....pamietasz ten dzien 13 grudnia 1981 ? .....bylo mrozno....bialy puch rozpanoszyl sie na calych polaciach ziemii.....niedziela ...niby dzien jak codzien ale inny....piszacy karty historii....historii ktorej bylismy swiadkami ktora stala tuz obok....pewnie nie zdawalismy sobie jeszcze sprawy o co chodzi......bylismy dziecmi.....pamitam ogolna panike i zimny glos ktory nadawano zamiast teleranka :).......do naszych glow nie docierala powaga sytuacji.......lecz gdzies tam w srodku w swych jeszcze nierozwinietych calkowicie rozumach tlilo sie ze stalo sie cos wyjatkowego.....spogladajac na twarze bliskich wiedzielismy ze nie bylo to dobro......nagle wszystko stalo sie inne.....nie bylo telewizji .....wszedzie pelno wojska.......zomo......milicji...opancerzone wozy na rogatkach miast....a wsklepach coraz wieksze pustki......kolejki do normalnosci z kartkami w reku....czekolada to byl rarytas serwowany tylko w wyjatkowych okazjach :)...Jako narod zostalismy ....sami.....nikt nie ujal sie za Polska....mowili o tym w swiecie......wspolczuli....przysylali jakias zywnosc ....odziez.....to bylo wszystko na co stac bylo moznowladcow owczesnego swiata.Narod ktory przelal tyle krwi w walce o suwerennosc innych pozostal....sam.Ale wowczas znow dalo znac o sobie to co mamy w sobie najcenniejszego Polska zjednoczyla sie ,roznie z tym bywalo i bywa w normalnych zwyklych dniach ...sa ogromne animozje...ogromne podzialy....jest wiele wasni... ale w trudnych sytuacjach niknie to ,stajemy sie jedna wielka masa trudna do zatrzymania,to jest w nas piekne...w nas Polakach.Rzucony na kolana narod podjal walke.....w dobie uwczesnego totalitaryzmu....walczono piosenka...murami na ktorych wypisywano przerozne hasla z owiana juz legenda S zakonczona kotwica....walczono krzyzkiem na ktorym widnial orzel w koronie....walczono nielegalnie rozprowadzana prasa,ulotkami.Narod wygral ....choc trwalo to jeszcze kilka lat.....niewazne co bylo pozniej.Teraz ucza tego na historii a dzieciaki dziwia sie jak moglo brakowac....czekolady i dlaczego nie wlaczylismy innego kanalu z inna bajka. nie moge dzis polecic innej piosenki jak "Mury" Jacka Kaczmarskiego pierwszego barda owych czasow,rownie fantastycznie brzmia one w wykonaniu J.M. Jarre'a ale ja wole tradycje....bo czymze jest narod bez swej tradycji,kultury , historii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynek :) Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.06, 10:15 nie moge doczekac sie juz piatku ta pogoda jest szarym obciaznikiem niecierpliwosci...a tak a propo bylas na starej budowie :) pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 11:47 mam nadzieje ze prognozy metereologow nie ulegly zmianie i sloneczko zaswieci jutro juz o 7.45 :):):) dzis troche łaciny polaczonej z angielskim :) Era "Miseri mani" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowy gosc Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 17:04 hej czy stalo sie cos ?:I......bo ta pogoda wyglada mi raczej na slote jesienna:):) mam nadzieje ze sie myle prosze o szybka odpowiedz :):):)jeszcze dzis jesli to mozliwe :):):) odp, prosze odnosnie jutrzejszej prognozie :) pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem ze nie wiem Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 18:02 hej :) wydaje mi sie zepewne interpretacje wymagaja wyjasnienia :):)czy o to chodzi :):) ? pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 14.12.06, 23:11 nuuuuuu joo tyzz nii kumommmm, ale pogodoooo mo być i kunieccc i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plecionka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 14.12.06, 23:09 Łacina z angielskim..hmmmmmmm... niezła plecionka hahahahahhah :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: palac malowany czasem IP: 80.51.180.* 14.12.06, 23:07 Prawdziwie piękna lekcja historii. Wszystko wróciło we wspomnieniach tamtych czasów ze szczegółami. Mówi się, że o przykrych rzeczach nie chce się pamietać,jednakże owe pozostają w podświadomości dłużej o ironio niż te o których miło sie wspomina. Jakby bardziej smutek coś w nas pozostawia...jakby jego skutki były bardziej ponadczasowe niż chwile radości, które kończą się zawsze zbyt szybko . Najważniejsze, że to minęło, że jedyna pozostałością tego w odczuciu naszych dzieci są lekcje historii. Najważniejsze, aby naszym dzieciom żyło się lepiej. O tym marzy każdy rodzic...i to jest w człowieku takie piękne. Uczyć dzieci dobra, ale pozwalać im samym wybierać i decydować, bo tylko wtedy nauczą się odpowiedzialności. My możemy czuwać jak dobre anioły rozpościerając swoje skrzydła, któee są symbolem ochrony i czułości..... Z potrzebą czułości rodzi się każdy z nas...i już nigdy z niej nie wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonce indianina Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.06, 12:16 jakzesz piekna kwintesencja ,poezja duszy polaczona z horyzontami przeszlosci ktorej czastka zawarta jest w myslach dzieci tamtych dni.....cos wspanialego,cos czego sluchac mozna i miliony lat i ciszy wiecznoscia .....wspaniale poetko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: palac malowany czasem IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 10:46 wszystko wraca......czyz poworty nie bywaja namiestnikiem wspomnien.... hej usmiechnij sie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś