Dodaj do ulubionych

Ad Wybory 2006

12.10.06, 16:52
Ludzie co wy piszecie... ja mam wrażenie, że na tym forum, a co gorsza w
całym Żychlinie są mało poważni ludzie.. Czego wy tak naprawdę chcecie od
naszego miasta, od nwego burmistrza.. Uważam, że aby czegokolwiek wymagać od
kogoś trzeba samemu coś zaofeować, coś dać z siebie a nie czekać jak samo
spadnie.. Miasto tworzą ludzie, nie będzie ludzi nie będzie miasta.. a ja
jak czytam wasze posty odnoszę wrażenie, że mieszkańcy Żychlina czekają na
jakis cud!!
To nie jest wszystko takie proste, najłatwiej to jest się obrzucać
wyzwiskami tj "komuch", "czerwony" i takie tam. Jednym słowem wstyd!! Dla
mnie burmistrz może być nawet różowy, ważne żeby swój zawód wykonywał w
trosce o dobro dla wszystkich mieszkańców, walczył o pieniądze dla gminy,
pozyskiwał inwestorów, szukał nowych rozwiązań, a nie dorwał się do stołka i
przykleił się do niego..
Prawda jest taka, że przeczytałam w gazecie nazwiska kandydatów i...
załamałam się.. Przecież kandydują ludzie, którzy mieli już swoje
przysłowiowe 10 minut i co zrobili.. nic i mozna by tu pisać bardzo dużo-ale
po co? Przecież to nie o to chodzi. Ja odwołuję się tylko do rozsądku
mieszkańców. Uważm, że trzeba dać szansę nowym kandydatom, w końcu kilku
jest:-). Prosiłabym jeszcze ,zanim ktokolwiek wyda sąd to niech poobserwuje
trochę co się dzieje w naszym mieście i myślę, że wówczas obraz nowego
burmistrza sam się wyłoni..
Pojawiło sie na tym forum wiele interesujących wypowiedzi.. ale to mimo
wszystko mało!!! Mało!!!
To prawda, Żychlin potrzebuje młodego burmistrza, ale ludzie!!! to nie data
urodzenia mówi o wieku!!! Pojawiło się też na plakatach hasło "siła w
młodości" a ja pytam GDZIE UMIEJĘTNOŚCI??????
Niech każdy zada sobie pytanie co sam zrobił aby było lepiej.. Nawet jeśli
pojawi się nowy burmistrz to bez pomocy rady miasta, mieszkańców nic nie
zrobi!!! Bo jeszcze się taki nie urodził, który by kogoś na siłę
uszczęśliwił!!
Czekam na ciekawą dyskusję.
Pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • mloda206 Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 13:37
      a tak naprawde to na kogo zagłosujesz na wyborach??? :)
      z tego co przeczytałam to nikt ci nie pasuje!!!!!!!!!!piszesz:"siła w> młodości"
      a ja pytam GDZIE UMIEJĘTNOŚCI?????? " pisząc tak obraziłas osobe,która
      kandyduje,bo skąd wiesz,że ona nie ma umiejętności i to żadnych???a nasza obecna
      władza je ma???
      dla "umiejętność" to może oznaczac wiele:szycie na maszynie,obsługa
      komputera,um.porozumiewania się itd.
      Umiejętność to przeciez sztuka,wiedza,wiadomości......
      może sie mylę...trudno:)
      pozdrawiam

• jabejot Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 14:00
        Ten kto nie kierował zespołami ludzkimi, nie ma w tym kierunku doświadczenia,
        wykształcenia, nie potrafi negocjować nie będzie odpowiednim kandydatem na
        burmistrza. W naszej Gminie nie ma czasu na naukę. W naszej Gminie potrzebny
        jaest taki burmistrz, jak kapitan statku, który zasiądzie przy sterze i od zaraz
        będzie kierował odpowiednim zespołem ludzi dążąc do wytyczonego celu jakim
        powinien być rozwój gminy w każdej dziedzinie życia.
        • kwazar1 Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 14:34
          3 x TAK !!!
          • oswiecona Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 16:10
            kwazar1 napisała:

> 3 x TAK !!!

Ja też ! Czyli A. Królikowski. Już Tomek R. I Robert S. zafundowali nam wykład i
            to mnie przkonuje.
            • kwazar1 Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 16:56
              Napisalem 3xTAK, ale ogólnie. Nie odnosi sie to do ww. tro.
              Pan AK. absolutnie nie.
              • zniesmaczona12 Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 21:04
                A ja sobie tak mysle - w tej kadencji mielismy 2 lekarzy i puielegniarke ,
                ktorzy mieli uzdrawiac sluzbe zdrowia w Zychlinie i co ? afera z rentgenem sady
                itp mielismy 2 handlowcow , ktorzy mieli pomoc tym co prowadza dzialalnosc i
                co ? a nic mozna tak wymieniac po kolei ale szkoda czasu. Teraz wysypala nam
                sie oswiata i co ? i zobaczymy. Wy sie tu zrecie na forum ktory z nich lepszy a
                oni beda mieli Was w glebokim powazaniu. Obietnice tylko do wyborow a po nich ?
                dziura ozonowa .
                • edmurphy Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 22:34
                  będziemy mieć "oświeconą" radę :-)
                  • oswiecona Re: Ad Wybory 2006 13.10.06, 23:12
                    edmurphy napisała:

> będziemy mieć "oświeconą" radę :-)

Właśnie taka jest potrzbna. Bo jak jej nie bedzie to znów zapanuje układ
                    ostaszowo-machtałowiczowy, który znów bedzie majstrował przy oświacie. komu dać,
                    komu zabrać, kogo awansować, kogo itd. ................
                    • edmurphy Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 01:05
                      a jak będzie sama "jasnie oświecona" to majstrować nie będą? Istnieje
                      niebezpieczeństwo, że te mniej oświecone sfery życia społecznego mogą nic nie
                      dostać, tylko te oświecone :-)
                      • sany7 Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 10:58
                        Edymurphy-niebezpieczeństwo oczywiście istnieje,bo mamy taką biologiczną
                        konstrukcję.Warto zatem pomyśleć nad stworzeniem odpowiednich w tym zakresie
                        zabezpieczeń. Wyrażam przekonanie,że jak piszesz:JAŚNIE OŚWIECENI" znając
                        uwarunkowania ludzkich zachowań powołają do życia społeczne platformy
                        obywatelskie,aby monitorować poczynania władzy. Mam nadzieję,że korzyść odniosą
                        wszyscy-Ci,których dzielisz na oświeconych i ...........
                      • jabejot Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 18:33
                        edmurphy napisała:

> a jak będzie sama "jasnie oświecona" to majstrować nie będą? Istnieje
                        > niebezpieczeństwo, że te mniej oświecone sfery życia społecznego mogą nic nie
                        > dostać, tylko te oświecone :-)

Bez obaw. Ale wybór nalezy do ciebie. Koniec. Amen.
                        • powiatowy1 Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 19:00
                          Jabejotdaj sobie spokój bo więcej szkodzisz tym swoim jak pomagasz
                      • naezo Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 21:28
                        Kim jesteście jeżeli "jaśnie oświeconymi" są dla Was ludzie(A.Królikowski,
                        R.Stasiak),którzy poza tablicą i uczniami nic więcej w swoim zawodowym życiu nie
                        doświadczyli.Podobnie kandydaci z Emitu,którzy poza zakładem świata nie widzą.
                        Może są dobrzy na swoim stanowisku ale nie na stanowisku burmistrza czy też
                        pełniąc funkcję radnego. Tu potrzeba znacznie szerszej wiedzy i
                        doświadczenia.Bardziej "oświeceni" są tegoroczni absolwenci wydziałów prawa czy
                        ekonomii porządnych państwowych uczelni.
                        Nieszczęściem dla Żychlina jest to, że wiele osób kandyduje wyłącznie dla diety
                        lub chorobliwej ambicji oraz to, że tradycją stało się, że na stanowisko
                        burmistrza kandydują emeryci i renciści(Ostasz,Machtałowicz,Wencel,Królikowski..)
                        Jak może wydajnie pracować(po kilkanaście godzin dziennie) osoba niezdolna do
                        pracy? To jest możliwe tylko w Żychlinie na stanowisku burmistrza. W tej
                        sytuacji nie dziwi to, że doradcą burmistrza może zostać wieczorowy technik.
                        • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 21:49
                          Naezo zgadzam się z tobą w 100%. Dlatego tak właśnie BYŁO, JEST i BĘDZIE w
                          Żychlinie.
                          • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 22:45
                            Na spotkaniu towarzyskim rozmawiając na temat wyborów usłyszałam odpowiedź:
                            "nie pójdziemy głosować, ponieważ jesteśmy tacy rozczarowani, zniechęceni, że
                            nie wierzymy aby coś w Żychlinie się zmieniło a z tych kandydujących nie
                            widzimy nikogo bezinteresownego, społecznika myślącego rzeczywiscie o mieście i
                            ich mieszkańcach."
                            Przekonałam się, ze takie jest zdanie wielu osób.
                            Kandydaci i co wy na to? Czy nie ma w was doktora Judyma???
                            • adcox Re: Ad Wybory 2006 14.10.06, 22:50
                              Obawiam się, że po Judymie jedynie sosna rozdarta została i nic ponadto.
                              • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 17:48
                                Do wszystkich żychliniaków i tych którzy kandydują w wyborach i do tych co ich
                                będą wybierać. Zastanówcie się nad słowami nieżyjącego już Marka Grechuty:
                                "WAŻNE SĄ TYLKO TE DNI, KTÓRYCH JESZCZE NIE ZNAMY"
                                "WOLNOŚĆ TO WŚRÓD MĄDRYCH LUDZI ŻYĆ, WIDZIEĆ DOBROĆ W OCZACH ICH I SZCZĘŚCIE".
      • she171 Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 08:48
        Witam..Bardzo chętnię ci odpowiem..ale po wyborach..kandydata mam.
        A odnośnie mojej wypowiedzi to wybacz ale nikogo nie obrazilam. Osobiście do
        tej osoby nic nie mam, uważam nawet, że to bardzo dobrze, że kandyduje na
        burmistrza. Przynajmniej będzie w czym wybierać i, ożywi troche listę
        wyborczą .. uważam jednak, że wiek to za mało ten kandydat musi pokazać coś
        więcej bo zginie zaduszony przez żychlińskie sępy.. i ot co!!
        A tak ogólnie to powiedz mi czy nie śmieszy Cię ta sytuacja w naszym mieście..
        Czy to nie jest zabawne, że Łódź właśnie ma 8 kandydatów a my 9, jeszcze dla
        porównania Łęczyca 2... przecież to ja jakieś jaja.. pozdrawiam!!
    • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 19:59
      Tak czytam te posty i zwróciłam uwagę, że oceniamy Materkę, Królikowskiego,
      Machtałowicza ocenilismy Ostasza a jakoś jest cisza o szarej eminencji urzędu
      Maciaku. Ani jednego słowa o nim. On też nabrał wody w usta.
      Panie Maciak czy nie ma pan nic do powiedzenia? Co może pan oferować Żychlinowi?
      • mlodyalerealista Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 21:23
        Witam. Już kiedyś wypowiedziałem sie na forum na temat Promocji gminy więc i
        pana
        maciaka:
        No tak przepraszam że zapomniałem:
        Numer kolejny to p. Maciak: szczerze jestem zaskoczony że tej postawy (nie
        fizycznej)człowiek może się ubiegać za tym stołkiem, Ja jeszcze nie widziałem
        pozytywnej rzeczy którą zrobił pan od promocji gminy. To nie jest dobry
        kandydat on tylko umie brać pieniądze i nic więcej. Najleprze jest to że przez
        4 lata nie zrobił miastu żednego zdjęcia a teraz mało sie nie zesra za
        kamerzystą heh
        zabawne
        i nadal potrzymuje to zdanie jednak nie wierze że owy koleś nie ujawnił się
        już pod jakims nickiem i z nami sie nie sprzeczał celowo nie porusza swojego
        tematu tylko najeżdża na innych. Krecik to zniego jest dobry ale czego sie
        można spodziewać po tej klasy gościu......................
        • mlodyalerealista Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 21:27
          zresztą co tu dużo mówić. Odjazd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! razem z tym kiepskim
          referatem ktoś już tu napisał że tam to sie tylko karteczki skanuje, trafna
          uwaga jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zero sukcesów zero...szkoda słów
          poprostu wstyd
        • bysket Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 21:42
          Ludzie a jak P. Maciak ma pracowac ? on nie ma chyba swojego pokoju nawet. Tak
          sie jakos dziwnie zlozylo ze w minionym roku musialem byc kilka razy w Urzedzie
          i glownie w referacie spraw obywatelskich ( wymiana dowodow i takie tam rozne
          duporele ) za kazdym razem P. Maciak albo juz siedzial w tym referacie albo
          mijalismy sie w drzwiach , bo wlasnie wchodzil do referatu. Nad tak powaznym
          tematem jak promocja Gminy trzeba sie skupic a jak on biedny mogl jestescie
          niewyrozumiali. nietolerancyjni i wogole wszystko na nie . Niech teraz
          poburmistrzuje troche co mu zalowac. madry inaczej ale za to kochliwy , a to
          tez walor .
          • mlodyalerealista Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 22:12
            stary zapomnij równie dobrze ja mógłbym kandydować a jakbym sie obnosił ze
            swoim wiekiem ze jestem młody i mam pomysły to uuuuuuuuuuuuuu. Stanowcze nie
            panu JM. To Ty jesteś dobry Żychliniak jak byś wpuścił byle nygusa żeby sobie
            poburmistrzował dobry, dobry jestes. To najlepiej wyjechać niech sobie koles
            burmistrzuje a po czterech latach zabiorą nam prawa mieskie he. Miłego
            poniedziałku
            • mlodyalerealista Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 22:12
              podkur.................. mnie tym postem bysket
              • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 15.10.06, 22:22
                Młodyrealisto zrozum ironię bysketa.
                • dinozaurka Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 09:49
                  aby zrozumieć tę ironię, trzeba znać "niektóre" fakty. Co prawda będące
                  tajemnicą Poliszynela, ale być może jednak nie wszyscy wiedzą co w tej trawie
                  piszczy. Jeśli Młody ich nie zna, to nie ma szans na zrozumienie tej
                  ironii.......
              • kwazar1 Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 14:06
                Mlodyrealisto, nie denerwuj sie tylko uważnie przeczytaj co napisal bysket.
                Wtedy zrozumiesz, że jest przeciw.
          • jabejot Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 15:05
            bysket napisała:

> Ludzie a jak P. Maciak ma pracowac ? on nie ma chyba swojego pokoju nawet. Tak
            > sie jakos dziwnie zlozylo ze w minionym roku musialem byc kilka razy w Urzedzie
            >
            > i glownie w referacie spraw obywatelskich ( wymiana dowodow i takie tam rozne
            > duporele ) za kazdym razem P. Maciak albo juz siedzial w tym referacie albo
            > mijalismy sie w drzwiach , bo wlasnie wchodzil do referatu. Nad tak powaznym
            > tematem jak promocja Gminy trzeba sie skupic a jak on biedny mogl jestescie
            > niewyrozumiali. nietolerancyjni i wogole wszystko na nie . Niech teraz
            > poburmistrzuje troche co mu zalowac. madry inaczej ale za to kochliwy , a to
            > tez walor .

I to jest fakt. Nierobów z gminy wyp............................
            • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 22:50
              A co powiecie na temat pani Adamskiej. Kobieta burmistrz?? A może czas na
              kobietę?? Jak myślicie?
              • jabejot Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 22:53
                jadwiska napisała:

> A co powiecie na temat pani Adamskiej. Kobieta burmistrz?? A może czas na
                > kobietę?? Jak myślicie?

Zapoznaj się z jej życiorysem to zmienisz zdanie. Tyle lat na garnuszku ..........
                • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 23:00
                  Fakt faktem znam ją tylko z dalekiego widzenia. A zyciorys to gdzie
                  dostepny?....
                • mlodyalerealista Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 23:02
                  oka oka ironie zrozumiałem od razu bo wiem co robi Pan J nygus Maciak, N I
                  C ..................... i jestem stanowczo na nie. Wypromował nasze miasto na
                  pierwsze miejsce.................. Czarnej listy.Uważam że stwierdzenie "czarna
                  dziura po kutnem - Żychlin" to tylko jego zasługa. nawet jezeli burmistrz był
                  kiepski to on co, marionetka nie ma inicjatywy, to poco mi taki burmistrz bez
                  własnego zdania..................... Ogólnie na nie, koniec tematu
                  strażackiego.........
                  • jadwiska Re: Ad Wybory 2006 18.10.06, 23:06
                    Masz rację on tylko dobry strażak > Dobra sikawka dużo wody leje.
                • kwazar1 Re: Ad Wybory 2006 19.10.06, 14:27
                  Kobieta burmistrzem? -czemu nie. Ale absolutnie ta pani.
                  • jabejot Re: Ad Wybory 2006 19.10.06, 16:50
                    kwazar1 napisała:

> Kobieta burmistrzem? -czemu nie. Ale absolutnie ta pani.

W jakim układzie ? Z Wołoszynem czy Ambroziakiem ?
                    • bysket Re: Ad Wybory 2006 19.10.06, 18:32
                      12.11 Wszyscy powinni przypomniec sobie slynny utwor disco-polo " Wszyscy
                      Polacy to jedna rodzina " Popatrzcie na listy , przeciez to sie
                      potworzyly "klany ". Najlepszy jest Anuszkiewicz - radny poprzedniej kadencji
                      (Machtalowicz - Ostasz) kandyduje do Rady Powiatu . Co o tym sadzicie ? Jakie
                      ma szanse ? a jego kuzyn Halamus do sejmiku ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka