canbera 12.10.06, 22:47 Witam, mieszkam w Łodzi od niedawna i zamierzam zrobić tu prawo jazdy. Niestety, kompletnie nie wiem, którą auto-szkołe wybrać. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Którą 13.10.06, 02:08 Z czystym sumieniem moge polecić pedagtour.prawojazdy.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Którą 13.10.06, 09:36 hubar napisał: > Z czystym sumieniem moge polecić pedagtour.prawojazdy.com.pl mowisz to powaznie, czy smiejesz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Bajon 13.10.06, 09:40 Bajon na Wojska Polskiego tudzież na Nastrojowej (mają dwie placówki). Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus poczytaj sobie 13.10.06, 09:49 polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=38491266&a=38491266 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=41560673&a=41560673 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=37489420&a=39322867 Odpowiedz Link Zgłoś
red.storm Re: Którą Auto-szkołę polecacie w Łodzi??? 13.10.06, 11:15 Zdecydowanie AB Auto-Szkoła! Piotrkowska 134 www.abautoszkola.com Jakoś nauczania nieporównywalnie wyższa od wykonania strony www. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Tak, również polecam 13.10.06, 17:42 Odbyłam tam kurs, teorię w chyba dwie godziny zegarowe, może trzy. Jazdy... każda z innym młodym policjantem, z których każdy komplementował to jak "się trzymam". Nie kierownicy się trzymam, nie drogi, tylko zakonserwowana jestem, jak śliwka w dymie, że mimo starego peselu mogę nadal bezkarnie strugać maturzystkę. Towarzysko BARDZO się zrealizowałam:) Bardzo mili chłopcy to byli, prostolinijni. Zapach taniej wody kolońskiej, odciśnięty policyjną czapką pasek na czole... Naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Tak, również polecam 13.10.06, 21:18 aaa202 napisała: >Towarzysko BARDZO się zrealizowałam:) Bardzo mili chłopcy to byli, > > prostolinijni. towarzysko moze fajnie... ale... prosze spojrzec na ich auta na miescie:) ... policjanci, a jezdza ze spalonymi zarowkami - i to nie jeden dzien. pozatym auta na oko nie wygladaja na nowki... poza tym, ucza starszymi COrsami B, a zdaje sie na C, ktroa zdziebko sie rozni. jesli moge dac rowniez rade przyszlym osoba ktore wybieraja sie na kurs, w roznych auto szkolach. Sprawdzcie dokladnie jaki silnik ma auto w ktorym bedziecie sie uczyc. Jesli nie jest to benzynowy, to raczej poszukajcie innej szkoly, by nie miec pozniej problemow kiedy przesiadziecie sie na auto egzaminacyjne, ktore jest bezynowe! Wiele szkol - na pewno ma LOK - kupuje do nauki "ropniaki" ktore sa duzo tansze w eksploatacji (korzysc dla szkoly), za to silniejsze niz bezynowe (widzi sie nawet o pojemnosci 1.7 litra i mocy pow. 100 KM i ogromnym momentem obrotowym) i pozniej kursant ma problem np. przy ruszaniu, na gorce, na rekawie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Industria autoszkołowa jest mi doskonale obojętna 15.10.06, 10:40 a Tobie, Pontusie?:) Fakt, najeździłam się gratami, każdy samochód miał jakiś feler. Skutek? Nie ma truposza, który by mnie przestraszył "bo u mnie w auteczku mam inaczej". W kursie nie chodzi o to, by zdać egzamin na benzynowej corsie, pięciodrzwiowej, czerwonej, tylko, żeby nauczyć się jeździć, czyż nie? W swoim poście chciałam jednak zwrócić uwagę na inną sprawę: miałam styczność z ponad 10 instruktorami jazdy, żaden z nich nie wiedział, co umiem, co zawalam, żaden nie brał odpowiedzialności za proces dydaktyczny prowadzony nade mną. I to jest PODSTAWOWY problem. Ale to można samemu koordynować. Pozytywy? Skonczyłam kurs bardzo szybko, na tym mi zależało. (Nie wydzierżyłabym zwłaszcza iluś tam godzin teorii.) Szybko i skutecznie zdałam też egzamin. Nie lecę na Księżyc, chcę tylko mieć poręczne narzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piusss Re: Którą auto-szkołę polecacie w Łodzi??? 21.10.06, 17:40 Polecam "Sztabę" na Snycerskiej 5. Odpowiedz Link Zgłoś
maybelline Re: Którą Auto-Szkołę polecacie w Łodzi??? 22.10.06, 13:50 Nie polecam "GOCAR" instruktor okropny.Łapie za kierownicę, raz zrobił coś co w moich oczach nie uchodzi instruktorowi.Zaczął manewrować drążkiem zmiany biegów bez wciśniętego sprzęgła.Niby miał mi pokazać jak nie obsługiwać skrzyni biegów ale nie w taki sposób!!!Poza tym cały czas załatwiał jakieś sprawy przez telefon!Rozumiem raz odebrać sms-a, ale nie przez czały czas z komórką w ręku (2 godz.)!!!Tyle trwała lekcja nauki jazdy tego dnia.Dlatego wiem, że nie przygotuje mnie dobrze na egzamin.Rozglądam się teraz za inną szkoła nauki jazdy aby wykupić dodatkowe lekcje.Pozdrawiam. P.S Na imię ma Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
koralek11 Re: Którą AUTO-SZKOŁĘ polecacie w Łodzi??? 28.06.17, 15:11 Jak chodzi o wybór Ośrodka Szkolenia Kierowców nie sugerowałbym się opiniami z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
joljoljola Re: Którą AUTO-SZKOŁĘ polecacie w Łodzi??? 13.11.20, 15:55 Podbije trochę temat bo może się komuś przydać. Jeżeli chodzi o szkoła jazdy to spokojnie mogę polecić Lidera. Według mnie są jednymi z lepszych w Łodzi. Mają dobrych instruktorów i dobrze uczą. Nie zależy im tylko na tym by kursant zdał egzamin ale żeby rzeczywiście potrafił jeździć samochodem. Robiłam u nich kurs i jestem mega zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
milusiamilk Re: Którą AUTO-SZKOŁĘ polecacie w Łodzi??? 12.02.21, 11:48 Ja też mogę polecić Auto Szkołę Lider. Sama u nich robiłam kurs. Potrafili mnie nauczyć jeździć od podstaw. Super podejście instruktorów. Nabrałam pewności za kierownicą, opanowałam świetnie manewry. Dobrze tez omawiają sytuację na mieście także spokojnie przystępowałam do egzaminu który zdałam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariiifa Re: Którą AUTO-SZKOŁĘ polecacie w Łodzi??? 16.06.21, 15:03 Polecam Autoszkołę Jolka. Super uczą jeździć. Nauczyłam się u nich jeździć od podstaw. Pani Jola - super instruktorka miła i z poczuciem humoru a przy tym wymagająca i potrafiąca szkolić. Egzamin zdany prawko w kieszeni:). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasak10 Re: Którą AUTO-SZKOŁĘ polecacie w Łodzi??? 30.05.22, 11:08 W Liderze dobrze uczą jeździć. Zapisałam się tam na kurs i jeździłam z panem Marianem Mega cierpliwy instruktor z odpowiednim podejściem do kursanta. Sumiennie ćwiczyliśmy na placu każdy manewr. Po mieście trasy tak ułożone by objechać każde ważniejsze skrzyżowanie. Pan Marian nauczył mnie jeździć tak że egzamin zdałam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś