Gość: F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 20:56 Stepien odpowiada za brak wody w klubie i startuje od warchola? Kim jest zona Goszczynskiego? Jak Chojnacki chce trenowac druzyne bedac radnym? Gdzie sie pcha ten Lks? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przekonana Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.10.06, 23:58 oraz B. Lenkowski! Polecam ww. nazwiska. WARTO glosowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Re: Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 00:11 A co z kandydatami PO, SLD itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekonana Re: Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.10.06, 01:54 i B. Lenkowski! ww Panowie sa najlepsi! Polecam oddanie glosu na nich wlasnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exe PiS, ŁPO, Kropiwnicki IP: 193.238.18.* 17.10.06, 09:25 Kropiwnicki i PiS mają frazesy na ustach, a brud za paznokciami. Jak mogli wystawic na listach tak skompromitowane osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: PiS, ŁPO, Kropiwnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:55 mogli bo kropa uznaje zasadę: na kłopoty splunąć i wypolerować - wtedy władza będzie przeżroczysta i nawet będzie się świecić jak psu jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dren Chądzyński i Tomaszewski - iście autorytety IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 03:02 moralne i intelektualne [ze szczególnym wskazaniem na... obydwu]. ech... brakuje tu jeszcze do świty Kropy ex-wiceprezydenta Anty-Darwina-Orzechowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubaa Re: Chądzyński i Tomaszewski - iście autorytety IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 08:27 Musi Ci wystarczyć Skrzydlewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwość To pomówienia i atak na uczciwych prezydentów. IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 13:19 uczciwie wpłacili na wybory , a teraz próbuje się z nich zrobić bagno. To najbardziej ochydna sprawa i pokazuje jak w postokomunistycznym kraju można gnoić uczciwe na wskroś osoby. Szafa lesiaka to przy tym mały pikuś, to jest dopiero atak i dyspozycyjność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) wzięli łapówke na wybory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:17 i dzieki temu mieli ciepłe posadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłopot Kandydaci z kłopotami IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 09:04 Dobrze, że dziennikarze Gazety podają nam(wyborcom)takie informacje, a to;o familiadzie((a gdzie Bierkowscy i Rudniccy?),a to o przekrętach i procesach łódzkich kandydatów etc....Ale to są raczej "sensacyjki".Tak naprawdę to nic o wiekszości tych ludzi nie wiemy.To jest napewno problem techniczny i chyba niewykonalny w gazecie.Myślę o podaniu danych dot np.wykształenia,zajmowanego stanowiska, doświadczenia zawodowego,itd....Jeżeli mam głosować na nieznane mi nazwiska - to po co w ogóle głosować ?Sztuka dla sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.pl 17.10.06, 09:35 najwięcej nieczystych w ŁPO powinni zmienić nazwe na MPO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Prezes MPO też z zarzutami. IP: 157.25.164.* 18.10.06, 22:19 Może by tak sprawdzić w Łasku.Panowie żurnaliści- do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik79 Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.170.rev.vline.pl 21.10.06, 13:20 Głosuj na okręg 7 miejsce 1 Porozumienie Robotniczo- Ludowe.To na pewno wykształcony mężczyzna, w dodatku "nowa twarz", trzeba dać szansę młodym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 bezpartyjne forum samorz.. IP: 192.193.245.* 17.10.06, 11:26 głosujcie na bfs! pis juz pokazał, po też.. kropiwnickiemu dziękujemy, czas na nowe twarze. glosujcie na młodych!stara kadra już się pokazała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@ Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:45 Chojnacki i ŁkS to druga liga: 0:4 z Lechem!!!! gratulation!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak na kłopoty splunąć i wypolerować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:50 wtedy władza będzie przeżroczysta i nawet będzie się świecić jak psu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen Re: na kłopoty splunąć i wypolerować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:06 Tazbir na liscie do Rady miasta- co na to ABW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Ekipa kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:12 a sam taki czysty? Głosujcie na niego - wprowadzi znów takich samych przekrętów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy A Makoski z nikiem na karku, za prywatyzacje? IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 17:09 Przcież SLD to jest dopiero partia przyjaciół bizenesowych. I tu mówimy o milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Nasi wiceprezydenci w opałach IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 07:11 Nie widać końca sprawy wiceprezydentów Łodzi dziś Śledztwo w sprawie wiceprezydentów Łodzi Karola Chądzyńskiego i Włodzimierza Tomaszewskiego, wbrew zapowiedziom Dariusza Barskiego, szefa Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi, nie zakończy się w październiku. Co więcej, jest niemal pewne, że nie zakończy się przed wyborami samorządowymi, tymczasem obaj wiceprezydenci chcą startować na radnych. Śledztwo przedłuży się, ponieważ prowadząca je prokurator Agata Lubińska do 5 listopada będzie na zwolnieniu lekarskim. Przypomnijmy, że łódzka prokuratura zarzuciła obu wiceprezydentom przywłaszczenie 10 tys. zł, przekazanych rzekomo w 2002 r. przez Andrzeja i Zbigniewa Gałkiewiczów, przedsiębiorców z podłódzkiego Rzgowa, na kampanię wyborczą prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Zarzuty w tej sprawie postawiono także byłemu posłowi SLD Andrzejowi Pęczakowi, Mieczysławowi Wachowskiemu, byłemu ministrowi w kancelarii Wałęsy, byłemu wiceprezydentowi Łodzi z SLD Markowi K. oraz radnemu Sojuszu - Tomaszowi R. - Ręce mi opadają - powiedział nam Karol Chądzyński. - Oczywiście, że ta sytuacja zmniejsza moje szanse w wyborach. Jestem przekonany, że nasze postępowanie będzie się toczyć, dopóki nie skończy się sprawa Andrzeja Pęczaka. Jeśli bowiem prokurator wykaże, że bracia Gałkiewiczowie kłamali w sprawie mojej i wiceprezydenta Tomaszewskiego, to przestaną być wiarygodni w sprawie Pęczaka. Jego adwokat natychmiast wykorzystałby tę sytuację. Wojciech Górski, rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi, nie potrafił określić, do kiedy przedłuży się postępowanie. Jak stwierdził, nie można tak dużego postępowania przekazać na tym etapie innemu prokuratorowi. Na początku września wiceprezydenci skierowali skargę do ministra Zbigniewa Ziobry na opieszałość i nierzetelność łódzkiej Prokuratury Apelacyjnej, ale nie otrzymali odpowiedzi. Jak twierdzi Dariusz Barski, postępowanie trwa długo, gdyż sprawa jest wielowątkowa. (lesz.) - Dziennik Łódzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:12 Na stronie www.pkw.gov.pl można odnaleźć listę wszystkich kandydatow do sejmiku samorządowego. Kandydaci z Łodzi są co najmniej.... zaskakujący. Oto z listy PO startuje Elzbieta Hibner (wiceprezydent w czasach G.Palki, dawniej ŁPO), Andrzej Terlecki (dawniej KPN). Podobnie zaskakujące są listy kandydatow do Rady Miejskiej: choćby byli LPR-owcy Wróbel, Tosiek i Libera (teraz na liście Bohdanowicza), czy Z.Bojarczuk, który "przeleciał" już wszystkie partie a podczas jakiegoś spotkania politycznego na WSHE nazwał liberałów z PO i Donalda Tuska za zbrodniarzy gorszych od Hitlera. Jak widać za miejsce na listach płaci się zmianą poglądów.Tylko na kogo mają głosować wyborcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wrobel Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.net-partner.pl 18.10.06, 22:13 Wyborcy powinni isc glosowac i swoim glosem podziekowac takim ludziom jak w Twoim poscie i ZAGLOSOWAC na mlodych i z nieskompromitowanymi nazwiskami. BTW. Nazywam sie Wrobel ale nie ten z listy Bohdanowicza tylko z listy Lewicy i Demokratow. Mozna mnie znalezc na liscie Widzewskiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 18.10.06, 23:55 Gość portalu: Robert Wrobel napisał(a): > Wyborcy powinni isc glosowac i swoim glosem podziekowac takim ludziom jak w > Twoim poscie i ZAGLOSOWAC na mlodych i z nieskompromitowanymi nazwiskami. Zapomniałeś dodać - nieznanymi nikomu nazwiskami. Czyli totolotek. > BTW. Nazywam sie Wrobel ale nie ten z listy Bohdanowicza tylko z listy Lewicy > Demokratow. Mozna mnie znalezc na liscie Widzewskiej. I myślisz że skoro nazywasz się Wróbel i nie jesteś z listy Bohdanowicza - to jest to wystarczający argument abyć został radnym ? Sami w partii nie potraficie dokonac zmian pokoleniowych a propagujesz taka zmianę w Radzie Miejskiej, gdzie masz reprezentować mieszkańców. Najpierw pokażcie własne działanie przejmując władzę w partii - to uwierzę że nie będzie jedynie ćwierkać wg dyktanda starych, skompromitowanych - ale nadal rządzących. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wrobel Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.net-partner.pl 20.10.06, 18:58 jasam: dla jasnosci podpowiem, ze nie jestem z sld tylko z demokraci.pl my juz dawno dokonalismy zmiany pokoleniowej w naszych strukturach natomiast za osoby z naszego porozumienia /innych partii nie moge odpowiadac/. czytam duzo postow na tym forum i odnosze wrazenie, ze oczekiwania potencjalnych wyborcow od nowych osob w polityce sa takie jak ogloszenia o prace. czyli ma byc mlody i osiagniecia jak polityk z 15 letnim doswiadczeniem i do tego bron boze nie skorumpowany. a ja smiem twierdzic, ze tak samo jak w pracy to tak samo w polityce kiedys trzeba zaczac i od czegos budowac nazwisko w ramach dzialan dla dobra spolecznosci, ktora glosuje. pozdrawiam, r.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:35 Fajne te zmiany pokoleniowe.... Jedno realizował czekalski, potem zmiany pokoleniowe były za SLD. Tyle, że to nic nie zmianiało.... Lekarstwem nie jest zmiana pokoleniowa, tylko nowe spojrzenie na idee samorządności. Póki co i "starzy" i "mlodzi", szczególnie z PO i PD (w znacznej części wywodzący się z Unii Wolności) mają jeden pomysł - dorwać się do władzy. Oto do polityki wkroczyć chce nowe pokolenie polityków-technokratow: młodych, ambitnych i bezwzględnych, potrafiących wykonywac zaskakujące wolty polityczne. Stąd w uzdrowieńczą misję "młodych" średnio wierzę. Raczej w konsekwentne pogrążanie się w bagnie rozgrywek politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 16:02 Zazuzi, podzielam w pełni Twoje wywody. Zmiany pokoleniowe widoczne na polskiej scenie, a może nawet estradzie, przypominają chocholi taniec. Kiedyś zaskakujące wolty robił Józef Piłsudski. Pozostał w w pamięci jako genialny wizjoner i praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:31 Drogi citoyenie. Po prostu wkurza mnie ględzenie typu "głosujcie na młodych", "nie głosujcie na nr 1", głosujcie na jakieś tam Robotniczo-Chłopskie itd., itp. Może lepiej zaapelować: głosujcie na tych, których znacie. Z własnego osiedla, środowiska. Głosujcie na tych, ktorzy udowodnili, że chcą i potrafią zrobić coś dla własnego osiedla, ulicy, domu w ktorym mieszkają. Na tym miała polegać idea samorządu. Zawłaszczyli tą ideę politycy: i ci z prawa, i ci z lewa, i ci ze środka. Bo samorząd już od drugiej kadencji dawał radnym przywileje i korzyści: wysokie diety, możliwośc "załatwienia" coś dla siebie i rodziny. A cała kampania wyborcza kierowana jest do naiwnych: obiecywanie likwidacji bezrobocia (Kwiatkowski), zwiekszenie pomocy społecznej (Frankowski), odnowa moralna (Makowski), zachwyt nad PiSuarem (Kropiwnicki) itd. itp. mają tylko przykryć całkowity brak pomysłu na Łódź kondydatatów na prezydenta (z Matusiakiem włacznie - miał swoje 5 minut w trzeciej kadencji, a stał się tylko manekinem w rękach panow Skwarki, Makowskiego, Teodorczyka czy Matuszaka). Wszystko to co prezentują kandydaci tak ma się do samorządności, jak wół pasuje do karety. Niestety, tak jak powiedział pan Kurski: motłoch to kupi. Dlatego przy niskiej swiadomości wyborcow i zniechęceniu do całych wyborów nie wierzę w jakiekolwiek zmiany strukturalne: ktokolwiek wygra będzie tylko starał się powiększyć własny stan posiadania. A obietnice pozostaną tylko dla naiwniaków Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 18:01 Nic dodać, nic ująć! Prawidłowa diagnoza. Mnie też śmieszą zaklęcia i bajania o tym co zmienić, jak przyciągnąć wielką kasę zza oceanu luz zza Odry i Łaby. Zapominamy ciągle o tym, że funkcje muszą być służebne, a radny bądź urzędnik musi być czysty jak łza. Może niektóre moje wypowiedzi rażą Cie nieporadnością bądź naiwnością, ale wiedz o tym, że moje role nigdy nie wynikały z mianowania, tzn, nikomu nigdy nic nie zawdzięczałem, a jeśli robiłem coś dobrze to na swoiste "for my please". Dlatego też dla pomysłów jakie lansuję, chciałbym pozyskać ludzi zewsząd; miałem kiedyś w latach 80-tych taki sejmik (ponad 300 osób) złożony z tzw. "czerwonych" ale i z KSS KOR, NZS, KPN i działaczy podziemia. I wiesz, że moja władza wynikała z przyzwolenia, demokratycznego i publicznego wyboru, a trwała nieprzerwanie ponad 16 lat. Raz po raz wytykasz mi niechęć do mianowanego członka kolegium prezydenckiego; owszem, jego zachowanie przypomina mi styl partyjnego politruka, człowieka bezideowego, zajętego grą i cynicznym poczuciu zwycięstwa. Opowiem Ci kiedyś jak potraktował przemiłego Karola Chądzyńskiego w pewnym sporze o przysłowiową pietruszkę. Swojego startu w wyborach nie traktuję jako "być albo nie być". Po prostu wiem, że aktualna strategia zarządzania miastem utrwala jego obraz, wbrew lansowanym opiniom, jako miasto pogranicza, z dużym tempem depopulacji i kurczenia się. Mam okazję lansować publicznie, mową i drukiem konieczność stworzenia nowej przestrzeni pod budownictwo mieszkaniowe i komercyjne z przeznaczeniem na nowe formy zatrudnienia (praca na odległość), wykorzystania mieszkań jako miejsc pracy. W krajach rozwiniętych ponad 80% PKB wytwarza sektor przedsiębiorców cieszących się wolnością gospodarczą. Na kolejne hasła i bajania patrzę z dużą dozą pobłażliwości. Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 20:24 Gość portalu: Robert Wrobel napisał(a): > jasam: > dla jasnosci podpowiem, ze ..... Szanowny Kandydacie. 1. Młody z doświadczeniem. Alez tak. Mówisz, że kiedys trzeba zacząć aby to doświadczenie zdobyć - ale dlaczego od stanowiska radnego ?????????? Czy absolwent powinien zaczynac pracę od stanowiska dyrektora ? A może zacząc od wolontariusza, działacza społecznego - później pokazać się w Radzie Osiedla i wtedy proszę : mam 25-30 lat i pomogłem zrobic ........ Ok. Może będziesz miał moje poparcie. A Ty proponujesz: "Te stare grzyby źle rządzą - pozwólcie dorwać się młodzym do władzy to was urządzimy" Nie podając żadnych wskazówek na czym to będzie polegać. Boję się tego. Czy nie będziesz na wzór Kropy niszczył wszystko co nie jest wg twoich poglądów - a miasto to nie tylko młodzież i wymaga tolerancji dla _wszystkich_ grup mieszkańców. 2. Powtórzę - młodzi harcownicy - niech pokażą że w partii się liczą, a nie tylko zostali wystawieni przez partyjnych wyjadaczy aby zyskać młodzieżowy elektorat. A później oczywiście na głosowaniach "a co ty młody wiesz - obowiązuje dyscyplina partyjna" Widzisz - ciągle opowiadasz o różnych zależnościach a nie podałes swojego dorobku, który wskazywałby : tak Wróbel to właściwy kandydat. Coś cienko Panie Kandydacie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.astral.lodz.pl 23.10.06, 23:05 do moze wreszcie zrobimy cos dobrego i zagłosujemy na Unie Polityki Realnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik79 Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.170.rev.vline.pl 21.10.06, 13:24 Głosujcie na młodych, nową kadrę, wykształconą np: okręg 7 miejsce1 Porozumienie Robotniczo-Ludowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Niech żyje Inspekcja Robotniczo-Chłopska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 14:21 I niech zyje IRCHA: Inspekcja Robotniczo-Chłopska (hahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podłódzkie Wesoła Ferajna! IP: *.toya.net.pl 19.10.06, 00:07 Cyrkowcy i akrobaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta A pan Skrzydlewski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:14 też z widzewa jak Drab niby Platforma to najczystsza ze wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś