Dodaj do ulubionych

Kandydaci z kłopotami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 20:56
Stepien odpowiada za brak wody w klubie i startuje od warchola? Kim jest zona Goszczynskiego? Jak
Chojnacki chce trenowac druzyne bedac radnym? Gdzie sie pcha ten Lks?
Obserwuj wątek
    • Gość: Przekonana Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.10.06, 23:58
      oraz B. Lenkowski! Polecam ww. nazwiska. WARTO glosowac !!!
      • Gość: JFK Re: Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 00:11
        A co z kandydatami PO, SLD itp?
        • Gość: Przekonana Re: Na klopoty W. Rosset, P. Babij i R. Wrobel IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.10.06, 01:54
          i B. Lenkowski! ww Panowie sa najlepsi! Polecam oddanie glosu na nich wlasnie!!
        • Gość: exe PiS, ŁPO, Kropiwnicki IP: 193.238.18.* 17.10.06, 09:25
          Kropiwnicki i PiS mają frazesy na ustach, a brud za paznokciami. Jak mogli
          wystawic na listach tak skompromitowane osoby.
          • Gość: Łodziak Re: PiS, ŁPO, Kropiwnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:55
            mogli bo kropa uznaje zasadę: na kłopoty splunąć i wypolerować - wtedy władza
            będzie przeżroczysta i nawet będzie się świecić jak psu jaja...
    • Gość: dren Chądzyński i Tomaszewski - iście autorytety IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 03:02
      moralne i intelektualne [ze szczególnym wskazaniem na... obydwu].
      ech... brakuje tu jeszcze do świty Kropy ex-wiceprezydenta
      Anty-Darwina-Orzechowskiego...
      • Gość: Bubaa Re: Chądzyński i Tomaszewski - iście autorytety IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 08:27
        Musi Ci wystarczyć Skrzydlewski
        • Gość: uczciwość To pomówienia i atak na uczciwych prezydentów. IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 13:19
          uczciwie wpłacili na wybory , a teraz próbuje się z nich zrobić bagno. To
          najbardziej ochydna sprawa i pokazuje jak w postokomunistycznym kraju można
          gnoić uczciwe na wskroś osoby. Szafa lesiaka to przy tym mały pikuś, to jest
          dopiero atak i dyspozycyjność.
          • Gość: :) wzięli łapówke na wybory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:17
            i dzieki temu mieli ciepłe posadki
    • Gość: Kłopot Kandydaci z kłopotami IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 09:04
      Dobrze, że dziennikarze Gazety podają nam(wyborcom)takie informacje, a to;o
      familiadzie((a gdzie Bierkowscy i Rudniccy?),a to o przekrętach i procesach
      łódzkich kandydatów etc....Ale to są raczej "sensacyjki".Tak naprawdę to nic o
      wiekszości tych ludzi nie wiemy.To jest napewno problem techniczny i chyba
      niewykonalny w gazecie.Myślę o podaniu danych dot np.wykształenia,zajmowanego
      stanowiska, doświadczenia zawodowego,itd....Jeżeli mam głosować na nieznane mi
      nazwiska - to po co w ogóle głosować ?Sztuka dla sztuki?
      • Gość: kolo Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.pl 17.10.06, 09:35
        najwięcej nieczystych w ŁPO powinni zmienić nazwe na MPO
        • Gość: tereska Prezes MPO też z zarzutami. IP: 157.25.164.* 18.10.06, 22:19
          Może by tak sprawdzić w Łasku.Panowie żurnaliści- do dzieła!
      • Gość: madzik79 Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.170.rev.vline.pl 21.10.06, 13:20
        Głosuj na okręg 7 miejsce 1 Porozumienie Robotniczo- Ludowe.To na pewno
        wykształcony mężczyzna, w dodatku "nowa twarz", trzeba dać szansę młodym.
    • Gość: 123 bezpartyjne forum samorz.. IP: 192.193.245.* 17.10.06, 11:26
      głosujcie na bfs! pis juz pokazał, po też.. kropiwnickiemu dziękujemy, czas na
      nowe twarze. glosujcie na młodych!stara kadra już się pokazała...
    • Gość: @@@@ Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:45
      Chojnacki i ŁkS to druga liga: 0:4 z Lechem!!!! gratulation!!!!
    • Gość: łodziak na kłopoty splunąć i wypolerować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:50
      wtedy władza będzie przeżroczysta i nawet będzie się świecić jak psu...
      • Gość: gen Re: na kłopoty splunąć i wypolerować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:06
        Tazbir na liscie do Rady miasta- co na to ABW?
    • Gość: :) Ekipa kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:12
      a sam taki czysty? Głosujcie na niego - wprowadzi znów takich samych przekrętów
    • Gość: lewy A Makoski z nikiem na karku, za prywatyzacje? IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 17:09
      Przcież SLD to jest dopiero partia przyjaciół bizenesowych. I tu mówimy o
      milionach.
      • Gość: wt Nasi wiceprezydenci w opałach IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 07:11
        Nie widać końca sprawy wiceprezydentów Łodzi
        dziś

Śledztwo w sprawie wiceprezydentów Łodzi Karola Chądzyńskiego i Włodzimierza
        Tomaszewskiego, wbrew zapowiedziom Dariusza Barskiego, szefa Prokuratury
        Apelacyjnej w Łodzi, nie zakończy się w październiku. Co więcej, jest niemal
        pewne, że nie zakończy się przed wyborami samorządowymi, tymczasem obaj
        wiceprezydenci chcą startować na radnych.

Śledztwo przedłuży się, ponieważ prowadząca je prokurator Agata Lubińska do 5
        listopada będzie na zwolnieniu lekarskim.

Przypomnijmy, że łódzka prokuratura zarzuciła obu wiceprezydentom
        przywłaszczenie 10 tys. zł, przekazanych rzekomo w 2002 r. przez Andrzeja i
        Zbigniewa Gałkiewiczów, przedsiębiorców z podłódzkiego Rzgowa, na kampanię
        wyborczą prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Zarzuty w tej sprawie postawiono
        także byłemu posłowi SLD Andrzejowi Pęczakowi, Mieczysławowi Wachowskiemu,
        byłemu ministrowi w kancelarii Wałęsy, byłemu wiceprezydentowi Łodzi z SLD
        Markowi K. oraz radnemu Sojuszu - Tomaszowi R.

- Ręce mi opadają - powiedział nam Karol Chądzyński. - Oczywiście, że ta
        sytuacja zmniejsza moje szanse w wyborach. Jestem przekonany, że nasze
        postępowanie będzie się toczyć, dopóki nie skończy się sprawa Andrzeja Pęczaka.
        Jeśli bowiem prokurator wykaże, że bracia Gałkiewiczowie kłamali w sprawie mojej
        i wiceprezydenta Tomaszewskiego, to przestaną być wiarygodni w sprawie Pęczaka.
        Jego adwokat natychmiast wykorzystałby tę sytuację.

Wojciech Górski, rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi, nie potrafił
        określić, do kiedy przedłuży się postępowanie. Jak stwierdził, nie można tak
        dużego postępowania przekazać na tym etapie innemu prokuratorowi.

Na początku września wiceprezydenci skierowali skargę do ministra Zbigniewa
        Ziobry na opieszałość i nierzetelność łódzkiej Prokuratury Apelacyjnej, ale nie
        otrzymali odpowiedzi. Jak twierdzi Dariusz Barski, postępowanie trwa długo, gdyż
        sprawa jest wielowątkowa.
        (lesz.) - Dziennik Łódzki
    • Gość: Zazuzi Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:12
      Na stronie www.pkw.gov.pl można odnaleźć listę wszystkich kandydatow do sejmiku
      samorządowego. Kandydaci z Łodzi są co najmniej.... zaskakujący. Oto z listy PO
      startuje Elzbieta Hibner (wiceprezydent w czasach G.Palki, dawniej ŁPO),
      Andrzej Terlecki (dawniej KPN). Podobnie zaskakujące są listy kandydatow do
      Rady Miejskiej: choćby byli LPR-owcy Wróbel, Tosiek i Libera (teraz na liście
      Bohdanowicza), czy Z.Bojarczuk, który "przeleciał" już wszystkie partie a
      podczas jakiegoś spotkania politycznego na WSHE nazwał liberałów z PO i Donalda
      Tuska za zbrodniarzy gorszych od Hitlera. Jak widać za miejsce na listach płaci
      się zmianą poglądów.Tylko na kogo mają głosować wyborcy?
      • Gość: Robert Wrobel Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.net-partner.pl 18.10.06, 22:13
        Wyborcy powinni isc glosowac i swoim glosem podziekowac takim ludziom jak w
        Twoim poscie i ZAGLOSOWAC na mlodych i z nieskompromitowanymi nazwiskami.

BTW. Nazywam sie Wrobel ale nie ten z listy Bohdanowicza tylko z listy Lewicy i
        Demokratow. Mozna mnie znalezc na liscie Widzewskiej.

Pozdrawiam.
        • jasam Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 18.10.06, 23:55
          Gość portalu: Robert Wrobel napisał(a):

> Wyborcy powinni isc glosowac i swoim glosem podziekowac takim ludziom jak w
          > Twoim poscie i ZAGLOSOWAC na mlodych i z nieskompromitowanymi nazwiskami.

Zapomniałeś dodać - nieznanymi nikomu nazwiskami. Czyli totolotek.

> BTW. Nazywam sie Wrobel ale nie ten z listy Bohdanowicza tylko z listy Lewicy
          > Demokratow. Mozna mnie znalezc na liscie Widzewskiej.

I myślisz że skoro nazywasz się Wróbel i nie jesteś z listy Bohdanowicza - to
          jest to wystarczający argument abyć został radnym ?
          Sami w partii nie potraficie dokonac zmian pokoleniowych a propagujesz taka
          zmianę w Radzie Miejskiej, gdzie masz reprezentować mieszkańców.
          Najpierw pokażcie własne działanie przejmując władzę w partii - to uwierzę że
          nie będzie jedynie ćwierkać wg dyktanda starych, skompromitowanych - ale nadal
          rządzących.

pozdr.
          • Gość: Robert Wrobel Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.net-partner.pl 20.10.06, 18:58
            jasam:
            dla jasnosci podpowiem, ze nie jestem z sld tylko z demokraci.pl
            my juz dawno dokonalismy zmiany pokoleniowej w naszych strukturach natomiast za
            osoby z naszego porozumienia /innych partii nie moge odpowiadac/.
            czytam duzo postow na tym forum i odnosze wrazenie, ze oczekiwania
            potencjalnych wyborcow od nowych osob w polityce sa takie jak ogloszenia o
            prace. czyli ma byc mlody i osiagniecia jak polityk z 15 letnim doswiadczeniem
            i do tego bron boze nie skorumpowany.

a ja smiem twierdzic, ze tak samo jak w pracy to tak samo w polityce kiedys
            trzeba zaczac i od czegos budowac nazwisko w ramach dzialan dla dobra
            spolecznosci, ktora glosuje.

pozdrawiam,
            r.w.
            • Gość: Zazuzi Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:35
              Fajne te zmiany pokoleniowe.... Jedno realizował czekalski, potem zmiany
              pokoleniowe były za SLD. Tyle, że to nic nie zmianiało....
              Lekarstwem nie jest zmiana pokoleniowa, tylko nowe spojrzenie na idee
              samorządności. Póki co i "starzy" i "mlodzi", szczególnie z PO i PD (w znacznej
              części wywodzący się z Unii Wolności) mają jeden pomysł - dorwać się do władzy.
              Oto do polityki wkroczyć chce nowe pokolenie polityków-technokratow: młodych,
              ambitnych i bezwzględnych, potrafiących wykonywac zaskakujące wolty polityczne.
              Stąd w uzdrowieńczą misję "młodych" średnio wierzę. Raczej w konsekwentne
              pogrążanie się w bagnie rozgrywek politycznych.
              • citoyen Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 16:02
                Zazuzi,
                podzielam w pełni Twoje wywody. Zmiany pokoleniowe widoczne na polskiej scenie,
                a może nawet estradzie, przypominają chocholi taniec. Kiedyś zaskakujące wolty
                robił Józef Piłsudski. Pozostał w w pamięci jako genialny wizjoner i praktyk.
                • Gość: Zazuzi Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:31
                  Drogi citoyenie. Po prostu wkurza mnie ględzenie typu "głosujcie na
                  młodych", "nie głosujcie na nr 1", głosujcie na jakieś tam Robotniczo-Chłopskie
                  itd., itp. Może lepiej zaapelować: głosujcie na tych, których znacie. Z
                  własnego osiedla, środowiska. Głosujcie na tych, ktorzy udowodnili, że chcą i
                  potrafią zrobić coś dla własnego osiedla, ulicy, domu w ktorym mieszkają. Na
                  tym miała polegać idea samorządu. Zawłaszczyli tą ideę politycy: i ci z prawa,
                  i ci z lewa, i ci ze środka. Bo samorząd już od drugiej kadencji dawał radnym
                  przywileje i korzyści: wysokie diety, możliwośc "załatwienia" coś dla siebie i
                  rodziny. A cała kampania wyborcza kierowana jest do naiwnych: obiecywanie
                  likwidacji bezrobocia (Kwiatkowski), zwiekszenie pomocy społecznej
                  (Frankowski), odnowa moralna (Makowski), zachwyt nad PiSuarem (Kropiwnicki)
                  itd. itp. mają tylko przykryć całkowity brak pomysłu na Łódź kondydatatów na
                  prezydenta (z Matusiakiem włacznie - miał swoje 5 minut w trzeciej kadencji, a
                  stał się tylko manekinem w rękach panow Skwarki, Makowskiego, Teodorczyka czy
                  Matuszaka). Wszystko to co prezentują kandydaci tak ma się do samorządności,
                  jak wół pasuje do karety. Niestety, tak jak powiedział pan Kurski: motłoch to
                  kupi. Dlatego przy niskiej swiadomości wyborcow i zniechęceniu do całych
                  wyborów nie wierzę w jakiekolwiek zmiany strukturalne: ktokolwiek wygra będzie
                  tylko starał się powiększyć własny stan posiadania. A obietnice pozostaną tylko
                  dla naiwniaków
                  • citoyen Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 18:01
                    Nic dodać, nic ująć!
                    Prawidłowa diagnoza. Mnie też śmieszą zaklęcia i bajania o tym co zmienić, jak
                    przyciągnąć wielką kasę zza oceanu luz zza Odry i Łaby. Zapominamy ciągle o tym,
                    że funkcje muszą być służebne, a radny bądź urzędnik musi być czysty jak łza.
                    Może niektóre moje wypowiedzi rażą Cie nieporadnością bądź naiwnością, ale wiedz
                    o tym, że moje role nigdy nie wynikały z mianowania, tzn, nikomu nigdy nic nie
                    zawdzięczałem, a jeśli robiłem coś dobrze to na swoiste "for my please". Dlatego
                    też dla pomysłów jakie lansuję, chciałbym pozyskać ludzi zewsząd; miałem kiedyś
                    w latach 80-tych taki sejmik (ponad 300 osób) złożony z tzw. "czerwonych" ale i
                    z KSS KOR, NZS, KPN i działaczy podziemia. I wiesz, że moja władza wynikała z
                    przyzwolenia, demokratycznego i publicznego wyboru, a trwała nieprzerwanie ponad
                    16 lat.
                    Raz po raz wytykasz mi niechęć do mianowanego członka kolegium prezydenckiego;
                    owszem, jego zachowanie przypomina mi styl partyjnego politruka, człowieka
                    bezideowego, zajętego grą i cynicznym poczuciu zwycięstwa. Opowiem Ci kiedyś jak
                    potraktował przemiłego Karola Chądzyńskiego w pewnym sporze o przysłowiową
                    pietruszkę.
                    Swojego startu w wyborach nie traktuję jako "być albo nie być". Po prostu wiem,
                    że aktualna strategia zarządzania miastem utrwala jego obraz, wbrew lansowanym
                    opiniom, jako miasto pogranicza, z dużym tempem depopulacji i kurczenia się. Mam
                    okazję lansować publicznie, mową i drukiem konieczność stworzenia nowej
                    przestrzeni pod budownictwo mieszkaniowe i komercyjne z przeznaczeniem na nowe
                    formy zatrudnienia (praca na odległość), wykorzystania mieszkań jako miejsc
                    pracy. W krajach rozwiniętych ponad 80% PKB wytwarza sektor przedsiębiorców
                    cieszących się wolnością gospodarczą.
                    Na kolejne hasła i bajania patrzę z dużą dozą pobłażliwości.
                    Pozdrawiam Cię serdecznie
            • jasam Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? 21.10.06, 20:24
              Gość portalu: Robert Wrobel napisał(a):

> jasam:
              > dla jasnosci podpowiem, ze .....

Szanowny Kandydacie.
              1. Młody z doświadczeniem. Alez tak. Mówisz, że kiedys trzeba zacząć aby to
              doświadczenie zdobyć - ale dlaczego od stanowiska radnego ??????????
              Czy absolwent powinien zaczynac pracę od stanowiska dyrektora ?
              A może zacząc od wolontariusza, działacza społecznego - później pokazać się w
              Radzie Osiedla i wtedy proszę : mam 25-30 lat i pomogłem zrobic ........
              Ok. Może będziesz miał moje poparcie.
              A Ty proponujesz:
              "Te stare grzyby źle rządzą - pozwólcie dorwać się młodzym do władzy to was
              urządzimy" Nie podając żadnych wskazówek na czym to będzie polegać.
              Boję się tego. Czy nie będziesz na wzór Kropy niszczył wszystko co nie jest wg
              twoich poglądów - a miasto to nie tylko młodzież i wymaga tolerancji dla
              _wszystkich_ grup mieszkańców.

2. Powtórzę - młodzi harcownicy - niech pokażą że w partii się liczą, a nie
              tylko zostali wystawieni przez partyjnych wyjadaczy aby zyskać młodzieżowy
              elektorat. A później oczywiście na głosowaniach "a co ty młody wiesz -
              obowiązuje dyscyplina partyjna"

Widzisz - ciągle opowiadasz o różnych zależnościach a nie podałes swojego
              dorobku, który wskazywałby : tak Wróbel to właściwy kandydat.
              Coś cienko Panie Kandydacie.

pozdr.
          • Gość: magda Re: Jestem z Widzewa - na kogo głosować ? IP: *.astral.lodz.pl 23.10.06, 23:05
            do moze wreszcie zrobimy cos dobrego i zagłosujemy na Unie Polityki Realnej!!!
      • Gość: madzik79 Re: Kandydaci z kłopotami IP: *.170.rev.vline.pl 21.10.06, 13:24
        Głosujcie na młodych, nową kadrę, wykształconą np: okręg 7 miejsce1 Porozumienie
        Robotniczo-Ludowe
        • Gość: Zazuzi Niech żyje Inspekcja Robotniczo-Chłopska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 14:21
          I niech zyje IRCHA: Inspekcja Robotniczo-Chłopska
          (hahaha)
    • zulicy Re: Kandydaci z kłopotami 18.10.06, 23:14
      :) Ekipa Kropy :)
      • Gość: podłódzkie Wesoła Ferajna! IP: *.toya.net.pl 19.10.06, 00:07
        Cyrkowcy i akrobaci
    • Gość: marta A pan Skrzydlewski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:14
      też z widzewa jak Drab niby Platforma to najczystsza ze wszystkich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka