leslaw_m 19.10.06, 07:15 na kogo głosować nadal nie wiem,buzki nowych prezydentów jakoś mi nie podchodzą,nic o nich nie wiem. zna ktoś pana sokoła,gajdę,gołka czy któregokolwiek z kandydatów z dobrej lub złej strony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djo4 Re: kandydaci na prezydenta 19.10.06, 10:40 szczerze nikt mi nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
julia1976 Re: kandydaci na prezydenta 19.10.06, 22:21 Ja zagłosuję na tego,kto zdejmie te kretyńskie kwiatki z latarni ulicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
marika831 Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 21:39 Bylam dzisaj na debacie w staszicu i sie zalamalam poziomem intelektualnym kandydatow a w szczegolnosci panem karolkiem maslinskim.Nie wiem jakim cudem ten czlowiek wygral wybory 4 lata temu. Jest to zywe zaprzeczenie politycznego taktu i dyplomacji, ujrzalam prawdziwe oblicze naszego obecnego( mam nadzieje eksprezydenta). Jego impertynencja, obscenicznosc i kompletny brak podejscia do mlodziezy wystawia mu wizytowke sfrustrowanego oszoloma, ktoremu cieply dywanik wladzy usuwa sie spod nóg. Odradzam wszystkim tego maslaczka mozna sie zatruc. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 23:32 To skąd to 7 głosów się wzięło na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 19.10.06, 22:56 Pan Bogusławski ma dobry program. To człowiek, który organizuje większość imprez masowych w Zgierzu, wypromował Grupę Taneczną oraz jeża (lubią go lub nie - nagrode krajową dostał ;) ). Z tego co mi wiadomo człowiek odwraca się od polityki i układzików, a zwraca bardziej w stronę młodzieży (chodzą ploty po UM że chce przywrócić ogródki na Starym Rynku :P ). Popierają go dwa KWW: "Boruta" i "Zbudujmy Zgierz Dla Młodzieży". Reszta ludzi ma niestety tak nasrane w papierach, zrobili tyle "przykryntów" w życiu że szkoda gadać. P. S. Nie jest to w żadnym razie post promujący Pana Bogusławskiego, po prostu piszę co wiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kandydaci na prezydenta 20.10.06, 23:13 tance,jez i piwo na rynku wazna sprawa,ale jak dla mnie malutko. z co z tym sokołem? podobno wzbudza emocje? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 22.10.06, 22:09 Tańce tudzież piwo na SR to jedne z punktów programu KWW Zbudujmy Zgierz Dla Młodzieży popierającego kandydature Bogusławskiego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 29.10.06, 21:11 Sokół może u Ciebie wzbudza emocje. Większość zgierzan jednak ma normalne preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kandydaci na prezydenta 03.11.06, 00:49 były pomówienia co do jego preferencji(wiekowych powiedzmy),tak uściślając:) Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 08.11.06, 11:32 Odnośnie wieku. Statystyka Państwowej Komisji Wyborczej. Średnia wieku kandydatów na radnych do Rady Miasta Zgierza Komitetów Wyborczych. 1.KWW ZBUDUJMY ZGIERZ DLA MŁODZIEŻY-24 lata- kandydat na Prezydenta Arkadiusz Bogusławski. 2.Samoobrona- 38 lat. 3.Prawo i Sprawiedliwość- 38 lat- kandydat Radosław Gajda. 4.KWW BORUTA ZGIERZ-40 lat- kandydat Arkadiusz Bogusławski. 5.KWW ZGIERZ 2010- 40 lat- kandydat Cezariusz Grabowicz. 6.KW Stowarzyszenie „Wspólnie dla Ziemi Zgierskiej”- 40 lat- kandydat Iwona Wieczorek. 7.Liga Polskich Rodzin- 40 lat. 8.KWW ZGIERZ Od Nowa- 41 lat- kandydat Grzegorz Leśniewicz. 9.Platforma Obywatelska- 41 lat- kandydat Świętosław Gołek. 10.KWW WSPÓLNY SAMORZĄD- 42 lata- kandydat Andrzej Mięsok. 11.KWW RODZINA UWŁASZCZENIE- 42 lata- kandydat Karol Maśliński. 12.KKW SLD, SDPL, PD, UP Lewica i Demokraci.-44 lata- kandydat Józef Dziemdziela. 13.KWW SPOŁECZNY BLOK SAMORZĄDOWY- 46lat- kandydat Paweł Wawrzyńczak 14.KWW FORUM OBYWATELSKIE-48 lat kandydat Jerzy Sokół. 15.KWW „Gazety bez cenzury”-49 lat- kandydat Mirosław Kolenda. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 00:24 > 14.KWW FORUM OBYWATELSKIE-48 lat kandydat Jerzy Sokół. i masz najlepszą odpowiedź,skojarz tylko co najbardziej lubią stare dziadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mazeltow Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 09:07 Sokół Jerzy związany z ludźmi władzy I i II kadencji-Łodwigowie, Wierzbowscy. Został radnym w latach 1998-2002 po rezygmacji J.M. Czajkowskiego. Do Rady III kadencji wszedł z listy Wspólnoty Samorządowej. Skuszony posadą przewodniczącego Rady Miasta poszedł w układy z K.Kwiatkowskim i K.Maślińskim. Po rezygnacji M. Matuszewskiego rzeczywiście został przewodniczącym RMZ. Prawdopodobnie, gdy wygra prezydenturę, może dać pracę K.Kwiatkowskiemu, a napewno S. Łodwigowi - wiceprezydentowi Zgierza /1991-1998/odpowiedzialnemu za budowę oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 17:07 Ile razy jeszcze wyślesz ten swój durny post? Masz schizofrenię czy brak pamięci krótkotrwałej, he, he? Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 28.10.06, 22:36 sh4rky napisał: > Pan Bogusławski ma dobry program. To człowiek, który organizuje większość impre > z masowych w Zgierzu, wypromował Grupę Taneczną oraz jeża (lubią go lub nie - n > agrode krajową dostał ;) ). Z tego co mi wiadomo człowiek odwraca się od polity > ki i układzików, a zwraca bardziej w stronę młodzieży (chodzą ploty po UM że ch > ce przywrócić ogródki na Starym Rynku :P ). Popierają go dwa KWW: "Boruta" i "Z > budujmy Zgierz Dla Młodzieży". > > Reszta ludzi ma niestety tak nasrane w papierach, zrobili tyle "przykryntów" w > życiu że szkoda gadać. > > P. S. Nie jest to w żadnym razie post promujący Pana Bogusławskiego, po prostu > piszę co wiem. :) Człowieku! Ile w łapę wziąłeś za te post? Takich bzdur jeszcze w życiu nie słyszałem. Po pierwsze to człowiek PIS-u, po drugie tyle złego dla Zgierza zrobił że mało kto mu w tym dorówna. Paru inwestorów na Borutę nie weszło właśnie przez tego pana. Gzie jest obiecana droga przez borutę? Wszystkie fajniejsze zgierskie imprezy organizował Kwiatkowski nie on. Jeż to pomysł Maślińskiego a nie jego. Grupa taneczna była na długo przed jego wejściem do umz. "Ploty po UM chodzą" - masz coś wspólnego z UM że wiesz jakie ploty tam chodzą? W mojej ocenie to paranoik i utopista, nie sprawdził się jako urzędnik - niech Bóg broni żeby został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 01.11.06, 13:06 > Człowieku! Ile w łapę wziąłeś za te post? Takich bzdur jeszcze w życiu nie > słyszałem. > Po pierwsze to człowiek PIS-u, po drugie tyle złego dla Zgierza zrobił że mało > kto mu w tym dorówna. Paru inwestorów na Borutę nie weszło właśnie przez tego > pana. Gzie jest obiecana droga przez borutę? Wszystkie fajniejsze zgierskie > imprezy organizował Kwiatkowski nie on. Jeż to pomysł Maślińskiego a nie jego. > Grupa taneczna była na długo przed jego wejściem do umz. "Ploty po UM chodzą" - > masz coś wspólnego z UM że wiesz jakie ploty tam chodzą? > W mojej ocenie to paranoik i utopista, nie sprawdził się jako urzędnik - niech > Bóg broni żeby został prezydentem. Hahah oj Maciusiu... nic nie dostałem. Nawet taniego wina ;] A Twoje informacje są daleko dalekie ( ;) ) od prawdy. Kwiatkowski organizatorem imprez...nooooo proooooszę Cię :) i inne bzdury, które wypisałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 01.11.06, 13:56 sh4rky napisał: > > Człowieku! Ile w łapę wziąłeś za te post? Takich bzdur jeszcze w życiu ni > e > > słyszałem. > > Po pierwsze to człowiek PIS-u, po drugie tyle złego dla Zgierza zrobił że > mało > > kto mu w tym dorówna. Paru inwestorów na Borutę nie weszło właśnie przez > tego > > pana. Gzie jest obiecana droga przez borutę? Wszystkie fajniejsze zgiersk > ie > > imprezy organizował Kwiatkowski nie on. Jeż to pomysł Maślińskiego a nie > jego. > > Grupa taneczna była na długo przed jego wejściem do umz. "Ploty po UM cho > dzą" - > > masz coś wspólnego z UM że wiesz jakie ploty tam chodzą? > > W mojej ocenie to paranoik i utopista, nie sprawdził się jako urzędnik - > niech > > Bóg broni żeby został prezydentem. > > > Hahah oj Maciusiu... nic nie dostałem. Nawet taniego wina ;] To Ty z przekonania takie głupoty wypisujesz na tym forum? Ależ mi Cię żal... > A Twoje informacje są daleko dalekie ( ;) ) od prawdy. Kwiatkowski organizatore > m imprez...nooooo proooooszę Cię :) i inne bzdury, które wypisałeś :) No to kto załatwił Strngmena, koncert Kasi Kowalskiej, koncert Kayach, Turniej Miast i Browary Tyskie? Kto załatwił wyścig kolarski w Zgierzu? Bogusławski czy Kwiatkowski? Twój pupil nawet dupy nie ruszył przy tych imprezach. Drogę do Brentaga wybudował... Brentag bo już sił nie mieli jeździć po dziurawej Borucie. Tak naprawdę jedyne co mu wyszło to te witacze na rogatkach miasta. Imponujące jak na cztery lata pracy jako naczelnik Wydziału Rozwoju Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
marika831 Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 21:47 Ale jestes wyszczekany a przy tym naiwny i zle poinformowany, chyba, ze jestes kontrkandydatem a to wszystko wyjasnia. Zweryfikuj swoje informacje, a jesli jestes z urzedu - spojrz trzeźwo na fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci na prezydenta 23.11.06, 20:21 Kto tego super faceta powołał na naczelnika? Miał on zajmować się promocją miasta, a nie własnej osoby. Jego dwa komitety powstały na bazie wypracowanych przez UMZ pomysłów. Gdy poznasz takiego człowieka to zmykaj, każdego zdradzi, nawet własne ideały. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 23.11.06, 23:05 O kim Ty teraz prawisz karmas? Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci na prezydenta 26.11.06, 14:01 Polemika dotyczy osoby naczelnika Arkadiusza, który powołał dwa KWW. Jeśli jest Ci bliski, współczuję. Z drugiej strony, każdy z nas rozwija się poprzez poznawanie spraw i ludzi. Kontakt z "szują" może w przyszłości być wspaniałym lekarstwem, a dpowiednie dawkowanie szujostwa wzmacnia organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
niaguska Re: kandydaci na prezydenta 20.10.06, 09:00 A mnie zdziwilo ze kandyduje Jerzy Sokol nauczyciel z ekonomika Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: kandydaci na prezydenta 20.10.06, 21:24 i nauczyciel a Boruty :) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: kandydaci na prezydenta 22.10.06, 19:46 tak na wstępie zupełnie nie wiem kto jest kandydatem ale im wszystkim życzę: polotu i świeżości:) determinacji w pełnieniu swojej misji i jasno określonego celu (publicznego oczywiście) - bo to jest bardzo ważne. Miasto Zgierz ma tak strategiczne położenie geograficzne, że szkoda by wreszcie tego nie wykorzystać! Dajcie ludziom pracę! to lokale same się otworzą, sklepy będą prężniej działać itd - koninktura sama się rozkręci. Niech przyszły prezydent kiedyś powie, że dobre decyzję podjął, że jego urząd to grupa świetnie pracujących ludzi mających poczucie po co są!!! że ściągnął kapitał, dał pracę, spowodował, że miasto jest ładniejsze i chce się o niego wracać! i odpuścmy sobie ludzi którzy mieli kiedyś szansę i niestety nic szczególnego nie osiągnęli. Życzę Wam Zgierzanie dobrych wyborów - bo decydujecie częściowo o swojej przyszłości - ja już nie! Swoją drogą pamiętam czasy agawy oraz innych przyjemnych knajpek, gdzie ludzie mogli się nieźle zabawić, a teraz co? jeden fajny lokal korona, który latem zamyka się o 22? KPINA. To miasto umiera :( :( Gdzie szereg tych ludzi? co mieszkali w ZG? odp: wyjechali bo było "tak dobrze" i już nie wrócą.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: praca 23.10.06, 11:44 "dawanie ludziom pracy"? To takie slodkie jak czekoladopodobne wyroby na kartki. Kto, komu, jak...Jak wyjeziesz do sasiadow, na wyspy, za ocean to juz na lotnisku albo na dworcu, albo przy promach stoja i daja...chyba, ze kopa...Fajni jestescie. Halo panie prezydencie niech pan zacznie rozdawac prace i pomysly na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: kandydaci na prezydenta 23.10.06, 12:02 pisalem juz kiedys o Łęczycy. znjduje sie tam podstrefa SSE, i sa tam inwestorzy. a w Zgierzu miala byc cos tworzone i chyba zostalo ale skutki tego mizerne. Zgierzacy dojerzdzaja do Łodzi co oczywiste ( do pracy) ale wkrotce moze trzeba jezdzic do Strykowa lub wlasnie Łęczycy. a u nas nic! Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 29.10.06, 21:05 wIEM, ŻE WYDA CI SIĘ TO MAŁO PRAWDOPODOBNE, ALE W ZGIERZU PRACUJE WIĘCEJ ŁODZIAN NIŻ ZGIERZAN W ŁODZI. I TO W NAJWIĘKSZYCH FIRMACH. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaha Re: kandydaci na prezydenta 02.11.06, 17:51 Ja dołączam się do życzeń i od siebie życzę by nowy Prezydent był otwarty na inicjatywy kulturalne zgierzan nie jak poprzednicy. Mam przykład kiedy zaproszony z Norwegii zespół muzyczny władza miasta potraktowała "olewczo". Nawet kwiatka nie było na koniec koncertu, nie mówiąc o tym, że promocja tego wydarzenia była taka, że wstyd mówic. Zgierzanie raczej byli nieświadomi tego wydarzenia. A myślę, że takowe koncerty na dni Zgierza cieszyłyby sie większą popularnoscia niz zespoły z Kupiszek ( nie obrażając owych oczywiście . Poza tym może kiedyś za muzykami przyjechaliby inwestorzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mazeltow Re: kandydaci na prezydenta 24.10.06, 09:53 Sokół Jerzy związany z ludźmi władzy I i II kadencji-Łodwigowie, Wierzbowscy. Został radnym w latach 1998-2002 po rezygmacji J.M. Czajkowskiego. Do Rady III kadencji wszedł z listy Wspólnoty Samorządowej. Skuszony posadą przewodniczącego Rady Miasta poszedł w układy z K.Kwiatkowskim i K.Maślińskim. Po rezygnacji M. Matuszewskiego rzeczywiście został przewodniczącym RMZ. Prawdopodobnie, gdy wygra prezydenturę, może dać pracę K.Kwiatkowskiemu, a napewno S. Łodwigowi - wiceprezydentowi Zgierza /1991-1998/odpowiedzialnemu za budowę oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 25.10.06, 10:34 Ktoś gdzieś krzyknął że kandydatów w internecie nie ma. Są! www.zgierzmlodziez.org miesok.wizytowka.pl/ www.dziemdziela.pl/ lesniewicz.pl/ I to wszystko niestety. Widać że niektórzy umieją tylko plakaciki rozklejać przy pomocy zestawu: żulik + flacha gratis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazeltow Re: kandydaci na prezydenta 25.10.06, 11:21 Są jeszcze; www.naszprezydent.org www.miesok.go.pl www.adamski.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 31.10.06, 10:24 Trochę to uporządkuję, mamy już: www.naszprezydent.org (J.Sokłó) www.miesok.go.pl www.adamski.org.pl www.zgierzmlodziez.org (A.Bogusławski) www.miesok.wizytowka.pl www.dziemdziela.pl www.lesniewicz.pl Ale jeszcze gdzieś w sieci widziałem stronę P.Wawrzyńczaka. Niestety umknął mi adres, może ktoś ma link? Może jeszcze jakieś inne znacie, to podawajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska Re: kandydaci na prezydenta 02.11.06, 17:14 ja mam jeszcze to: www.grabowicz.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
grzala Re: kandydaci na prezydenta 25.10.06, 18:54 czy to jest atut że Jerzy Sokół był u władzy i na maszcie flagowym? Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 28.10.06, 22:59 mazeltow napisał: > Sokół Jerzy związany z ludźmi władzy I i II kadencji-Łodwigowie, Wierzbowscy. > Został radnym w latach 1998-2002 po rezygmacji J.M. Czajkowskiego. Do Rady III > kadencji wszedł z listy Wspólnoty Samorządowej. Skuszony posadą przewodnicząceg > o > Rady Miasta poszedł w układy z K.Kwiatkowskim i K.Maślińskim. Po rezygnacji M. > Matuszewskiego rzeczywiście został przewodniczącym RMZ. Prawdopodobnie, gdy > wygra prezydenturę, może dać pracę K.Kwiatkowskiemu, a napewno S. Łodwigowi - > wiceprezydentowi Zgierza /1991-1998/odpowiedzialnemu za budowę oczyszczalni. Ehhhh... - przecież Łodwig to już emeryt, nie potrzebuje pracować. Kwiatkowski - jak czas pokazał był skuteczny i sporo załatwił, ale marne szanse żeby w Zgierzu pozostał. W latach 1998-2002 rządziło SLD i jakoś nie narzekali na Sokoła, w przeciwieństwie do Łodwiga (wiadomo, sprawa oczyszczalni). Moim zdaniem nie potrzebnie łączysz Sokoła z tamtą starą ekipą. Założę się że gdyby wygrał otoczył by się młodymi ludźmi, z czego jest przecież powszechnie znany. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: kandydaci na prezydenta 29.10.06, 13:59 I pewnie były by to Zgierskie piękne -nastki. Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 19:36 wredna.suka napisała: > I pewnie były by to Zgierskie piękne -nastki. > A niech by nawet, a co tam! W tym naszym UM jest parę paniuś, mało że krnąbrne i nic nie robią to na dodatek takie pasztety. Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 29.10.06, 21:08 No tak. Założył młodzieżową Radę Miasta Zgierza. Uchwaliła ona wybór Przewodniczącego i wiceprzewodniczących i ... nic. Po to by J.Sokół się pochwalił, że się otoczył. Sory, nie rób sobie jaj z obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 19:08 Eeee...tam, nie założył tylko reaktywował działalność. A że ta Rada nic nie robiła to chyba nie jego czy innych radnych wina. Przecież to samodzielny organ - można mieć pretensje tylko do tej rady, no i uczniów którzy wybrali sobie takich przedstawicieli. Ja sobie nie wyobrażam żeby Sokół czy ktokolwiek inny miał jeszcze pracować za tę radę. O sensie i potrzebie istnienia takiej rady już nie wspomnę bo dla mnie to jakieś totalne nieporozumienie ta cala M.R.M. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzala Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 19:28 eeeeeeeeeeee tam zaraz wg Maciusia 77 się okaże że wcale nie reaktywował a tylko patrzył. Przeciez to śmieszne. Jeśli nie wiedzi sie w swoim działaniu sensu to nie warto tego odbudowywać. Ale jeśli sens był to należy pomóc i starac sie wspierać działalnosc młodzieży w mieście. Najlepiej zrzucic wszystko na złą młodzież i ich niefortunnych przedstawicieli. Formuła MRMZ jest dalece niedoskonała ale prawde pisząc Dorośli Radni mają to juz głęboko w ciemni... najważniejsze ze w papierach jest o czym napisać. Efektem działania poprzednich ekip zgierskiego magistratu jest totalne zniechęcenie do czegokolwiek młodziezy zgierskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 19:40 grzala napisał: > Efektem działania poprzednich ekip zgierski > ego magistratu jest totalne zniechęcenie do czegokolwiek młodziezy zgierskiej.. > . No właśnie, może wreszcie czas to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 21:11 Maciuś. www.zgierzmlodziez.org Działamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxl14 Re: kandydaci na prezydenta 30.10.06, 21:15 Bez Sokołów. Przejrzyj jego listy kandydatów na radnych: stare pierdziele po kilkanaście lat siedzący w mopsach, powiatach, w tzw. kulturze i tzw. sporcie. Nie żartujmy z ludzi, którzy chcą miasto bujnąć. A tak się to Zgierzowi należy. Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 31.10.06, 11:41 xxl14 napisał: > Bez Sokołów. Przejrzyj jego listy kandydatów na radnych: stare pierdziele po > kilkanaście lat siedzący w mopsach, powiatach, w tzw. kulturze i tzw. sporcie. > Nie żartujmy z ludzi, którzy chcą miasto bujnąć. A tak się to Zgierzowi należy. A kto Ci karze na starych pierdzieli głosować? Każdy głosuje na kogo chce. A ja widzę że prawie u każdego kandydata na listach są i pierdziele i młodzież. Nawet u Bogusławskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 31.10.06, 11:37 xxl14 napisał: > Maciuś. www.zgierzmlodziez.org Działamy!!! Przecież podałem ten link na liście. No chyba że tu jakąś reklamę specjalna sobie robisz, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q Re: kandydaci na prezydenta 08.11.06, 11:41 macius - ja znam Pana Jurka. Niestety nie nadaje sie na prezydenta. przykro mi ale nie. I to wszystko. Bez oczerniania i jakis insynuacji. Po prostu - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q Re: kandydaci na prezydenta 08.11.06, 12:29 kazdy ma swoje prywatne zdanie - to zaleta albo wada demokracji... ja mam swój typ i na pewno na niego zagłosuje - bo znam jak i wiekszosc innych - osobiscie Kto sie nadaje? wyobraz sobie prezydenta. To jest czlowiek ktory nadaje tempo pracy, pewny siebie i pewnie podejmuje decyzje - biorac za nie odpowiedzialnosc, stanowczy i patrzacy na ludzi i ich potrzeby rowniez zwyczajne ludzkie, ma sztab ludzi którzy doradzają mu i są (nielubie tego słowa ale cóż) - merytoryczni z dużą wiedzą (i nie tylko wiedzą samorządowca) np jest ogsc od marketingu, prawnik itp. itd. i ma tzw haryzmę a to mają nieliczni... POdsumowując - teraz trzeba wybrać człowieka takiego który dobrze się zorganizuje, bo nie jest wszechwiedzący - ma od tego ludzi którym ufa i z nimi się konsultuje, ma tzw. potencjał. To będą ciekawe wybory, nie ma co, ale i tak wygra jeden :D P.S po spotach wyborczych już by można było wybrac ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazeltow Re: kandydaci na prezydenta 08.11.06, 12:29 Ludzie nie głosujcie na nauczycieli!!! Myślę, że J.Sokół wzbudza odruchy wymiotne, ze względu na ilość Jego podobizn na metr kwadratowy Zgierza. No i jest nauczycielem. Kto zna normalnego nauczyciela??? Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q Re: kandydaci na prezydenta 08.11.06, 13:46 mazeltow Ludzie zaglosuja zgodnie ze swoimi przekonaniami i odczuciami. P.S nauczyciele maja podejscie hm.... bardzo roszczeniowe Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 10:51 nie jestem nauczycielem ale mam z nimi trochę wspólnego - w czym to roszszeniowe podejście się okazuje i co oni d.ch chcą w/g ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 10:57 Masz trochę wspólnego i nie wiesz, jakie mają roszczenia? No przecie chcą, aby dzieci się uczyły i były grzeczne. Marzyciele, co nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q Re: kandydaci na prezydenta 09.11.06, 13:02 z tymi z którymi miałem "przyjemność" współpracować - uważali że wszystko im się należy - dlatego że tak ma być - pierwsza wymiana słów zaraz po dzień dobry itd - od razu poidniesiony głos graniczący z krzykiem! a ja jak gołota - chciałem się najpierw przywitać a tu knock out od razu... PO paru minutach -już lepiej było ale nie była to przyjemna rozmowa - która miała na celu rozpoczęcie rozmów o współpracę w przygotowaniu pewnej imprezy.. POtem - już sie przyzwyczaiłem, że tak jest, w paru innych spotkaniach Może oni przez to że przebywają z ludćmi młodymi mają już to "we krwi" a że ja młody jestem - wiec tak z rozmachu ;) stad moja opinia :D Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kandydaci na prezydenta 10.11.06, 00:46 rzeczywiście mają coś z garem ale jakbyś oprawiał kasę 40-tu pojebusów zakapturzonych to może to wywrócić czachę. następnym razem wskocz w garniak od komunii to może więcej się uda załatwić. i nie wymachuj komórą - ostatnio taki jeden w SP10 machał, trzaskał fotki i ma p....e - strasznie pamiętliwe typy to są. Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q Re: kandydaci na prezydenta 10.11.06, 12:52 zgierzak - ja codziennie w garniturze chodze :D faktem jest ze cieprliwosc miec trzeba do jołków w wieku dorastającym :D Odpowiedz Link Zgłoś
songo_q kandydaci 09.11.06, 17:15 leslaw - a moze zrob droga eliminacji wybor (Pana S. za cos tam odrzucasz :) - wiekowe jakies problemy ;) a co z innymi ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: kandydaci 10.11.06, 23:30 drogą eliminacji doszedłem do tego,ze na 95% zagłosuję na tego poyebusa ,który jest obecnie. pan swiętosław wygląda jak dupa biskupa,a jesli ktoś tak wygląda to mam 95% pewności,ze taki jest naprawdę. za panem sokołem wolę nie przekonać się kto stoi,skoro wywala cięzarówki forsy na kampanię? jak będzie musiał to potem oddać,to dla miasta nic nie zostanie. na gajdę z racji przekonań nie wypada mi głosować. reszta bez obrazy ale się nie liczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci 26.11.06, 14:08 Dzięki za poparcie. Twoje słowa są ostre, ale budujące. Jesteś człowiekiem otwartym, myślę że dzisiaj świat uśmiecha się do Ciebie. Troszkę figlarnie oceniłeś Świętosław, oj... Odpowiedz Link Zgłoś
macius77 Re: kandydaci na prezydenta 11.11.06, 15:45 Byłem na spacerze z psami na ul. Chełmskiej w Zgierzu (przy Łódzkiej) i to co zobaczyłem przyprawiło mnie dosłownie o dreszcze. W dzisiejszy świąteczny dzień, pan leśnik demontował płyty pilśniowe z plakatami pani Anastazji Marii S. i jej tatusia pan S. które były poprzybijane do leśnych drzew sporawymi gwoździorami! Te drzewa zostały wyraźnie okaleczone przez jakiegoś kompletnego bezmózgowca. Aż żałowałem że nie byłem w tym miejscu jak to było przybijane. Pierwsze co bym zrobił to zdjął moim pieskom kagańce. Aha, wczoraj tych tablic jeszcze tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
grzala Re: kandydaci na prezydenta 11.11.06, 16:27 przeciez jak ktoś jest młotkiem to oczywistym jest że używa gwożdźi, a gwoździe służa do łączenia w drewnie. Przecież to oczywiste. To jest własnie przykład kochamzgierz.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kandydaci na prezydenta 11.11.06, 17:03 pewnie eskalacja zaklejanek nastąpi dzisiaj w nocy, w polo widziałem sporo pałętających się tu i tam ulotek - wczoraj ich nie było. z tymi gwoździami to przegięcie - tyle jest różnych patentów na zamocowanie dykty z paszczą a misieli akurat walić gwoździory... Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci na prezydenta 26.11.06, 14:14 Co uczyniłeś Mistrzu. Gwoździe w zgierskim drzewie i mocznik Twojego przyjaciela to mieszanka torpedująca sprawy zgierskie. Polecam akcję nowych nasadzeń drzewostanu i zobowiazuję się współpracować z Tobą w tym względzie. Doktora Sobczaka i jego Anastazję poprosimy o poparcie, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 26.11.06, 20:48 Tak tak ważne że Ty dużo zrobiłeś. Cóż, gorycz porażki wylewasz na forum ukrywając się pod nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci na prezydenta 27.11.06, 23:26 /sh4rky/ - Teraz czas dla mnie, mogę swobodniej pisać (inne 5 minut). Nie ukrywam się pod nickiem (był wolny i jest chyba czytelny), swobodnie wypowiadam się na wcześniej poruszane tematy. Chyba nie jesteś z TV Centrum, nie cenzurujesz moich wypowiedzi i co ważne, możemy wymieniać zdania. Forum jest dla Ciebie, dla mnie i dla Nas Wszystkich. Nie wstawiam "kitu", ot troszkę relaksu. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kandydaci na prezydenta 22.02.07, 01:53 taaaaaa. - ale trochę się zepsuło - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
karmas2 Re: kandydaci na prezydenta 22.02.07, 15:13 Saep ignoscendo das iniuriae locum. Odróżniaj Zgierzaku pracowników od koalicjantów, pracę zawodową od polityki oraz fałsz od prawdy. Zdobądź się i Ty na właściwą ocenę toku pracy danej osoby, odróżnij ją od oceny wystawionej za podejmowaną równolegle działalność polityczną. Spróbuj nie miksować tych zagadnień, chyba że sam wykorzystujesz stanowisko służbowe do uprawiania polityki. Polecam, oprócz kilkudniowej analizy wszystkich postów poczytaj „Moralność Pani Dulskiej”. Często wybaczając, dajesz sposobność do krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kandydaci na prezydenta 22.02.07, 16:26 - niestety proszę o uzasadnienie - w mojej pracy zawodowej brak jest niestety polityki - toteż mi trudno zrozumieć głupoty które kolego wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
16ka Re: kandydaci na prezydenta 23.02.07, 12:38 Chyba jednak trochę (całkiem dużo raczej) się naprawiło… ja to zauważyłam, a ty nie? Dlaczego odgrzebujesz takie stare tematy? Co chcesz ukryć, przykryć, zamaskować? Czy jesteś brzydki? Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: kandydaci na prezydenta 22.02.07, 11:29 Nie rozumiem, czemu do mnie ten post, ja przecież chyba nie chciałem cenzurować nikogo? A do wybiórczości tematów rodem z STVK mi daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
16ka Re: kandydaci na prezydenta 23.02.07, 12:33 A kto tu się nie ukrywa pod nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś