Dodaj do ulubionych

Programy wyborcze kandydatów

29.10.06, 08:54
Stało się to co miało się stać, bo inaczej być nie mogło.
Są jak w poprzedniej kampanii ambitne ale niestety tylko słowa.
Ja osobiście znalazłem w nich tylko jeden wspólny cel.
DAJCIE NAM WŁADZĘ
Znowu ci co pójdą będą kreślić jak w totolotku na "chybił trafił"
Czyżby od 13.11. głowa w nocnik na następne 4 lata?
Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 12:23
      Realisto, nie jest, aż tak źle. Moim zdaniem programy kandydatów są coraz
      bardziej konkretne i zobowiązujące. Obok programu mamy jeszcze ludzi, których
      zanmy. Wiemy co kto potrafi, co w życiu robił. Sylwetka kandydata + program i
      trochę zastanowienia. Poza tym trwa ciągle dyskusja i myślę, że z niej też można
      wyciągnąć pewne wnioski ułatwiające decyzję każdego kto pójdzie na wybory.
      Bardziej niepokoi mnie fakt, że media ze wszech stron donoszą o przewidywanej
      niskiej frekwencji. To nie jest dobry znak. Boję się też, że te przedwyborcze
      sondaże dotyczące frekwencji mogą zniechęcić niezdecydowanych. I faktycznie
      frekwencja może być śmieszna. A przy niskiej frekwencji wygrywa ten kto ma
      większą rodzinę :-)
      • realista133 Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 12:53
        Jestem przecież realistą i dlatego od roku prawie na tym forum nie zmieniam
        zdania.
        Chociaż masz dużo racji o udziale konkretnej osoby w realizacji programów.
        Tylko jak wytłumaczyć nie tylko moją podejrzliwość do tych obiecanek.
        Rok 2002 - piękny program zwycięskiej lewicy na który nieopatrznie zagłosowałem
        Autorzy programu: p.p.Wencel - Królikowski - Materka
        Rok 2006 - dwa piękne ponoć uzdrawiające Żychlin programy:
        1/ Autorzy: p.p.Królikowski - Stasiak
        2/ Autorski program p.Materki
        Tamten przyniosł tylko spektakularne sukcesy osobiste autorom programu.
        A jak się ma Gmina po terapii tym uzdrawiającym programem?

• steafanek.f Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 13:13
          Komitet Wyborczy Wyborców Nowe Oblicze Gminy. Średna wieku blisko 40 lat. Hasło
          - " W młodości siła". Program podobny do innych, niczym lustrzane odbicie.
          Skalkowany. Proszę poczytajcie wszystkie programy a dowiecie się wiele ! A jak
          to się ma do takich radnych jak ciągle ta sama od wielu lat, radna Małgorzata
          Sobczak lat 64, odpowiedzialna pośrednio za stan w jakim znajduje się Gmina
          Żychlin. Popierała inicjatywy lewicy i prawicy a teraz kolej na młodych ! Młodzi
          uważajcie !
          • steafanek.f Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 15:40
            www.jakoscirozwoj.to.pl
            • realista133 Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 16:08
              Steafanek jestem cieciem tego komitetu czy robisz na ilość wpisów forum?
        • rs77 Re: Programy wyborcze kandydatów 29.10.06, 17:41
          realista133 napisał:

Rok 2006 - dwa piękne ponoć uzdrawiające Żychlin programy:
          > 1/ Autorzy: p.p.Królikowski - Stasiak

Trochę się mylisz - autorzy: 15 mieszkańców gminy, członków inicjatywy, z
          uwzględnieniem postulatów i wniosków kilkunastu innych, też niezbyt
          zadowolonych ze stanu obecnego.
          • krog7 Obiecanki - gminianki 30.10.06, 22:04
            Mam prośbe do użytkowników forum. Niech każdy lub przynajmniej część z Was założy sobie teczkę pt. "Obiecanki gminianki". I włoży tam ulotki naszych kochanych kondydatów. Wkładajmy tam zarówno papierkowe wersje ulotek kandydatów, jak też druki programów z ich stron (gwarantuje, ze po wygranych wyborach programy te znikną) oraz zdjęcia programów które ukazują się w lokalnej telewizji (podobno jest coś takiego i są tam programy 3 kandydatów).
            Przez 4 lata "świetna zabawa". Trzeba tylko regularnie zasypywać nowego burmistrza i radę gminy prośbami związanymi z ich programami wyborczymi. Tzw. efekt piskorza murowany. Zabawa " świetna" choć efekt dla miasta/gimny katastrofalny.

Znajomi mi podpowiedzieli, ze podobno program kandydatki samoochrony jest tajny. Tak tajny, ze nawet ona sama jeszcze go nie widziała. Jak to jest ? Wie ktoś
            • edmurphy Re: Obiecanki - gminianki 30.10.06, 23:58
              Bardzo mądra propozycja Krog. Zwykle ulotki wyrzucamy do kosza, czasem ledwie
              rzucając na nie okiem. Warto zbierać, mam parę sztuk z poprzednich wyborów
              (różnych). Juz mi sie przydały. A więc zakładamy teczki :-)
              • krog7 kurcze .. żeby szafa Lesiaka nam z tego nie wyszła 31.10.06, 00:39
                ;-)
            • maruder10 Re: Obiecanki - gminianki 31.10.06, 08:50
              krog7 napisał:

> Mam prośbe do użytkowników forum. Niech każdy lub przynajmniej część z Was zało
              > ży sobie teczkę pt. "Obiecanki gminianki". I włoży tam ulotki naszych kochanych
              > kondydatów. Wkładajmy tam zarówno papierkowe wersje ulotek kandydatów, jak też
              > druki programów z ich stron (gwarantuje, ze po wygranych wyborach programy te
              > znikną) oraz zdjęcia programów które ukazują się w lokalnej telewizji (podobno
              > jest coś takiego i są tam programy 3 kandydatów).
              > Przez 4 lata "świetna zabawa". Trzeba tylko regularnie zasypywać nowego burmist
              > rza i radę gminy prośbami związanymi z ich programami wyborczymi. Tzw. efekt pi
              > skorza murowany. Zabawa " świetna" choć efekt dla miasta/gimny katastrofalny.
              >
              > Znajomi mi podpowiedzieli, ze podobno program kandydatki samoochrony jest tajny
              > . Tak tajny, ze nawet ona sama jeszcze go nie widziała. Jak to jest ? Wie ktoś
              >
              • maruder10 Re: Obiecanki - gminianki 31.10.06, 08:52
                maruder10 napisał:

> krog7 napisał:

> > Znajomi mi podpowiedzieli, ze podobno program kandydatki samoochrony jest
                > tajny
                > > . Tak tajny, ze nawet ona sama jeszcze go nie widziała. Jak to jest ? Wie
                > ktoś
                > >
                • zychliniak Re: Obiecanki - gminianki 31.10.06, 09:14
                  Panowie i Panie za cztery lata każdy z nas niech założy komitet i znowu napisze
                  się plan przed wyborczy.
                  1. wciągnięcie do strefy ekonomicznej i nowi inwestorzy.
                  2. polepszenie rynku pracy
                  3. rozwinięcie sportu
                  4. polepszenie dróg i itp.
                  5. zmiejszenie migracji

Za 4lata znowu będzie to aktualne bo nic się nie zmieni.
                  Te punkty obiecuje sie już kilkanaście lat, a nic się nie zmienia w gminie tylko
                  ludzie.
                  Pozdrawiam
                  • rs77 Re: Obiecanki - gminianki 31.10.06, 09:49
                    Wszyscy wiemy, że punkty od 1 do 5 podkreślają słabe strony gminy - kto patrzy
                    i myśli to widzi i wnioskuje. Ważny jest pomysł na to - jak te punkty ( i kilka
                    innych - nie mniej ważnych) wcielić w życie, jak rozpocząć i trwać w ich
                    realizacji. Potrzeba ludzi kreatywnych, asertywnych, aktywnych i rzetelnych,
                    trzeba komuś zaufać, najlepiej komuś - kogo się zna, kto się sprawdził. Łatwo
                    jest deprecjonować wszystkich i wszystko, gadać - nie robić i żalić się,
                    narzekać - być istnym malkontentem. Do krytyki jest wielu chętnych, jeszcze
                    działania są w zarodku, jeszcze słowa programu nie spisane - a krytyka się
                    rodzi, krytyka dla samej krytyki, dla napisania byle czego, byle się pokazać,
                    byle zabłyszczeć, byle móc opowiadać innym - takie są realia.
                    Tak sobie myslę, że za stan obecny, to mu mieszkańcy ponosimy winę, i nie tylko
                    za wybory jedne czy drugie, również za to że nie jesteśmy aktywni, że nie
                    przedstawiamy inicjatyw - jak zwykle najlepiej niech to zrobią inni - a my
                    będziemy oceniać i krytykować - istny nadzór.
                    Niedawno na potrzeby wyborów pojawił sie KROG7 - nie wątpię mądry facet, trochę
                    dobrych przemyśleń, trochę odpowiednich wniosków, troche naciąganych, trochę
                    socjotechniki, trochę nie chcę ale dla wyboru mniejszego zła muszę i co
                    widzimy - zwrot w przekonaniach niektórych, zmiana stanowiska. Gratulacje.
                    Pozdrawiam. COGITO ERGO SUM.
                    • niegoscinny Re: Obiecanki - gminianki 31.10.06, 18:13
                      he he. ja zmądrzałem swego czasu i pwoiem wam że zgadzam się z krogiem.
                      wygra ten kto będzie bardziej milusi dla wyborców. zapędy młodych kandydatów
                      typu stasiak, rapsiewicz czy ambroziak to tyle dadzą co kot napłakał. dobrze
                      sie stało że są. bardzo dobrze. ale ich progamy zejdą na dalszy plan i utoną.
                      będą się liczyć rodzinne i koleżeńskie koneksje. nie oszukujcie się panowie.
                      nie oszukujcie.
                      • tr28 Re: Obiecanki - gminianki 04.11.06, 15:15
                        Oszukujesz to chyba sam siebie. Ubiegamy się o mandat radnego dlatego by właśnie
                        przerwać te układy i układziki i z pełną odpowiedzialnością podjąć wyzwanie
                        jakim jest naprawa stanu obecnego miasta i gminy. Nikt nie mówi, że będzie łatwo
                        ale trzeba wreszcie wyrwać to miasto pogrążone w marazmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka