Dodaj do ulubionych

Pat w radzie

IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 13.11.06, 22:20
Rafał Reszpondek - 22 lata i Karolina Kępka - 20 lat.
mlodosc jest ok, ale w tym wieku to ma sie male pojecie o sobie, a co dopiero
o "budowie zycia" dla miliona ludzi. PO lekko przegiela wprowadzajac takich
bzykow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Pat w radzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:32
      Karolina Kępka startowała z 4 miejsca i zdobyła więcej głosów od dwóch panów,
      którzy byli przed nią. Tak zadecydowali wyborcy. Nic tylko pogratulować młodej
      radnej :)
    • Gość: obywatelka Pat w radzie IP: *.toya.net.pl 13.11.06, 23:27
      Najbardziej mi szkoda Bożenki Krasnodębskiej. Popieram ją mimo to. Bez jej
      wiedzy i skromności Rada nie będzie ta sama.
    • Gość: Gość Pat w radzie IP: *.4web.pl 13.11.06, 23:30
      Bzdura ! Samo przekroczenie 5% w tych okręgach nie daje mandatów ŁPO. Musi być
      zachowany warunek ŁPO > SLD/2.

ps SLD lub blok
    • Gość: darek Sami swoi na lewicy IP: *.toya.net.pl 13.11.06, 23:54
      Ciągle te same gęby a wybor uzależniony od miejsca na liście.A dobre miejsce ma
      wyga aparatczyk i jego wybór świadczy o przeaśnym umyśle wyborcy.Bez
      gratulacji.
      • Gość: the end Re: Sami swoi na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:00
        o dareczek napisał o żydokomunie (rosset, rakowskie, skwarki, )
    • Gość: Andreas Pat w radzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 00:49
      Gratulacje dla młodych z PO - dla Bartka i Patrycji - teraz możecie pokazać na
      co Was stać !!! Uważam, że 22 lata Rafała i 20 Karoliny / też PO /- to trochę
      za mało żeby poważnie pełnić rolę radnego. Ciagle mnie dręczy skąd Kropa
      wyłożył tyle kasy na swoje filmiki wyborcze - to naprawdę kosztowało bardzo
      kużo kasy, tym bardziej, że było bardzo duzo emisji. Czy ktoś kiedyś odważy się
      postawić mu takie pytanie wprost ??? WĄTPIĘ !! W drugiej turze oczywiście
      stawiam na Kwiatka i juz teraz mu życzę wygranej. Mam dosyć prezydenta, który
      ponad 200 dni w roku spędza po za granicami kraju i do tego bawi się za między
      innymi moje ciężko zapracowane pieniążki. Wystarczy popatrzeć na innych dobrych
      prezydentów / Wrocław, Gdynia /, by uwierzyć , że można inaczej sprawaować ten
      urząd. Skoro Kropa do tej pory niczego się nie nauczył - pora na emeryturę, a
      nie przebierać się w czapeczki i robić z siebie błazna !! A jego koneksje z
      Łodzkim Zakładem Usług Komunalnych doprowadziły do "syfu" na osiedlach,
      wyrugował z rynku dobre małe i średnie firmy sprzątające, które świetnie
      obsługiwały tereny komunalne, a teraz wiecznie pijane ekipy z ŁZUK pozorują ,
      że cokolwiek robią. Wstyd żeby tak wyglądało miasto / czytaj osiedla / -
      oczywiście akcyjnie sprząta się ul. Piotrkowską i nic po za tym !!! Wstydu Pan
      oszczędź Panie Kropiwnicki !!! Idź pan bawic wnuki, albo jedź Pan do tego
      Izralea na dłuzej i daj Pan szansę wypromować nasze kochane miasto - młodym,
      zdolnym, dobrze wykształconym i pełnym jeszcze energii i ideałów ludziom.
      • Gość: profes79 Re: Pat w radzie IP: 81.144.141.* 14.11.06, 04:21
        Czekaj - 20 i 22 lata to za malo do funkcji radnego, a ile lat maja obecni
        misttrowie - np sprawiedliwosci? 28? Tez troche nie za malo? Zobaczymy jak sie
        sprawdza. A ich wynik to dowod na jedno - ludzie maja dosyc pierdzistolkow -
        wola ludzi mlodych, ktorzy maja lepsze pojecie o otaczajacych ich realiach i
        posiedzen rady nie beda zaczynac od polowania na
        komunistow/zydow/masonow/cyklistow.
      • Gość: Marcin Bugajski Re: Pat w radzie IP: 81.219.176.* 14.11.06, 10:00
        Moim zdaniem młodzi radni są nam w Łodzi bardzo potrzebni. Po prostu dlatego,
        że oni doskonale znają aktualne realia życia studentów i dobrze pamiętają jak
        to było w liceum, dzięki czemu będą w stanie pomóc w zapewnieniu, iż Rada
        Miejska będzie dbać o interesy uczniów i studentów. Ja na przykład, mimo
        młodego wieku (28 lat), jestem człowiekiem skoncentrowanym na sprawach typu
        planowanie rozwoju miasta czy inwestycje infrastrukturalne i w związku z tym,
        że było tak "od zawsze" (tak, zawsze byłem "zakręcony" ;) ), trudno byłoby mi
        być dobrym reprezentantem tych grup mieszkańców naszego miasta. Wiem zaś, że
        dbanie o ich interesy i zapewnienie, że będą czuli się współgospodarzami Łodzi,
        jest podstawowym warunkiem do powstrzymania ich od ucieczki z naszego miasta
        (poza inwestycjami i miejscami pracy oczywiście). W swojej pracy jako radny na
        pewno będę mocno polegał w tym zakresie na zdaniu młodych radnych takich jak
        Patrycja, Karolina, Rafał czy Bartek.

Serdecznie gratuluję Patrycji, Karolinie, Rafałowi i Bartkowi, zasłużyli sobie
        na mandaty pracą i zaangażowaniem. Bardzo się cieszę, że Wyborcy to docenili.

Chciałbym również podziękować wszystkim tym, którzy wsparli moją kandydaturę.
        Wasze poparcie to dla mnie ogromne zobowiązanie. Zrobię wszystko aby nie
        zawieść.

Teraz czas na wybory prezydenckie. Zróbmy wszystko aby wygrał je Krzysztof
        Kwiatkowski. Łódź musi rozpocząć sprint w pogoni za Wrocławiem czy Poznaniem.
        Nie poprowadzi jej skutecznie w tym wyścigu ktoś o mentalności i osiągach
        chodziarza.
    • Gość: Feliks Pat w radzie IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 06:51
      Jaki pat?????Lewica i PO "załatwią" wiekszość.A kto to jest W.Rosset - dawna
      UW.No i Rakowski!Dogadają sie.Natomiast Makowski rozprawił się ze starymi SLD-
      owcami wprowadzjąc swoją "paczkę" z Adamską i Jońskim na czele.Dowodem Jego
      mądrości jest pozostawienie 2 matuzalemów SLD;Matuszaka i Skwarki oraz
      pierwszej damy lewicy iwony Bartosik.Zresztą na Pania Bartosik powinno stawiać
      SLD w wyborach prezydenckich, ale zbyt wielkie są ambicje Makowskiego.Ma
      natomiast sznse u Kwiatkowskiego(gdy wygra)na stołek v-ce marszałka sejmiku
      (Makowski)
    • Gość: ar Pat w radzie IP: *.lodz.msk.pl 14.11.06, 08:05
      20 lat to malo, ale nie za malo, by zaczynac. Ciekawa prawidlowosc: rada z 1998
      r. - mloda, rada z 2002 r. - stara, rada z 2006 r. - znow mloda. darku, nie
      wiem, skad u Ciebie takie niezadowolenie - moze to ta jesien -
      bo "aparatczykow" w nowej radzie to akuret jest bardzo niewiele...
    • Gość: łodzianin lewary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:26
      Podziwiam szczególnie radnych PO. Panowie Kacprzak i Reszpondek szczególnie
      świetnie wykazywali się na studiach. Pan Kacprzak studiował 9 lat, p.
      Reszpondek idzie dzielnie w jego ślady.
      Mam taki postulat, żeby nie wybierać lewarów na radnych. Jednak radny powinien
      być inteligentniejszy od warzywa :))) Czemu PO nie wystawiła na listach ludzi,
      którzy mają jakieś osiągnięcia, tylko panów, których jedynym osiągnięciem jest
      bycie partyjnym aparatczykiem?
      Właśnie dlatego nie oddam głosu na Kwiatkowskiego - on otacza się równymi sobie
      miernotami.
      26 listopada zostanę więc w domu.
      • Gość: chrzan Re: lewary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:44
        > Panowie Kacprzak i Reszpondek szczególnie
        > świetnie wykazywali się na studiach. Pan Kacprzak studiował 9 lat, p.
        > Reszpondek idzie dzielnie w jego ślady.

Otoz to. Raz, ze wygrali, bo znalezli sie na liscie "w nagrode" za wierna
        sluzbe w aparacie partyjno-mlodziezowkowym. A dwa: mlodzi ludzie maja te wade,
        ze przede wszystkim chca zadbac o siebie, zeby im bylo dobrze, bo sa na
        dorobku. Watpie by stajac przed wyborem dobro miasta a dobro wlasne wybierali
        to pierwsze.
      • Gość: amigoxxx Re: lewary IP: *.ukonline.co.uk 14.11.06, 20:45
        Widze ze zazdrosc Was pozera
      • Gość: milka To wyborcy wybrali te "lewary" IP: *.pl 15.11.06, 09:20
        > Mam taki postulat, żeby nie wybierać lewarów na radnych. Jednak radny
        powinien być inteligentniejszy od warzywa :))) Czemu PO nie wystawiła na
        listach ludzi, którzy mają jakieś osiągnięcia, tylko panów, których jedynym
        osiągnięciem jest bycie partyjnym aparatczykiem?

Problem w tym że "rozsądni ludzie" byli na listach na dalszych miejscach
        i nie dotyczy to tylko PO, ale również innych ugrupowań (SLD, PiS itd).
        Małą inteligencją wykazali sie natomiast wyborcy, którzy w przeważającej
        większości głosowali na "jedynki". Zwróćcie uwagę kto wszedł do rady.
        Pierwszy mandat przeważnie brała "jedynka" (z małymi wyjątkami)
        a dopiero drugi trafiał do osoby z dalszego miejsca.
        Świadczy to o jednym - wyborcy kierowali się nie osobą kandydata lecz listą
        z której on startuje. Można byłoby wystawić na "jedynce" psa Pluto czy świnkę
        Pigi i zapewne te fikcyjne postacie zasiadłyby w Radzie Miejskiej w Łodzi.
        Mam poważne zastrzeżenia i obawy co do składu obecnej rady.
        Mam nadzieję że jestem w błedzie...
    • halicz5 Dobry wybór. 14.11.06, 10:51
      Mam wrażenie, że wybraliśmy bardzo rozsądnie (uwzględniając nawet! wyborców PiS). ;)
      • Gość: kamis Re: Dobry wybór. IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 10:54
        To wybierzmy jeszcze rozsadnie prezydenta i glosujmy na Kwiatkowskiego a nie na
        Krope:>
        • Gość: tim Re: Dobry wybór. IP: *.gdynia.mm.pl 14.11.06, 12:21
          to chyba jest kropa....
    • Gość: czytelnik Pat w radzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:18
      Skad ten zachwyt nad Rakowskimi.Przeciez przed wyboramiprasa pisala o nich jako
      najbardziej leniwych radnych
    • Gość: Marcin Pat w radzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:20
      Dlaczego nie wspominacie w artykule o radnej Malgorzacie
      Niewiadomskjej-Cudak.Przeciez to tez sprawdzona i dobra radna poprzedniej kadencji
      • Gość: Sylwek Re: Pat w radzie IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 16:24
        I jest doprawdy złotousta
      • Gość: ERG Re: Pat w radzie IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 21:10
        SUPER Radna i super człowiek
    • Gość: amigoxxx Re: Pat w radzie IP: *.ukonline.co.uk 14.11.06, 20:45
      Gratulacje dla wszystkich mlodych z PO. Zycze samych sukcesow!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka