red_45 20.11.06, 12:24 Kogos chyba pogrzalo. W ofercie cyfrowej wycofali oba Viasaty i Europa Europa, w zamian dajac bezplatnie dostepne z satelity programy - chinski i arabski... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red_45 Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 12:31 Dodatkowo zostal tylko jeden podstawowy kanal Polsatu i TVNu [bez tvn24, style, 7, turbo]. Czy to mozliwe? Czy cos jeszcze na ich stronie jest zamotane? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 12:51 > chinski i arabski... Oczywiście anglojęzycznych nie będzie? No, ale te powyżej wymienione warto mieć i z językiem się osłuchać. Kiedyś się przyda. مرحبا, ni hao! Odpowiedz Link Zgłoś
red_45 Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 12:57 I tak, i nie. Bedzie Al-Jazeera [chyba w wersji angieleskiej] oraz CCTV9 program panstwowej telewizji Chinskiej, po angielsku, a jakze. Bedziemy sie mogli zapoznac ze sluszna linia Chinskiej Partii Komunistycznej, czy jak jej tam... Natomiast BBC Prime jak zwykle okazalo sie malo potrzebne. Aha, Eurosport tez wylatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacdro Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 13:39 Sądzę że to jest na ich stronie trochę mętnie przdstawione. Wg mnie to będzie wygladać tak: żeby wykupić pakiet cyfr. za 9.90 trzeba mieć pakiet podst. lub mini. Czyli będziesz miał do dyspozycji cały pakiet analogowy (jak dotychczas)+ programy w przekazie cyfrowym. Zresztą ich tuner ma właśnie dwa wyjścia: kanały cyfrowe z scarta do wej av, a kanały analogowe do wej. antenowego telewizora. Inna sprawą jest brak ang. kanałów informacyjnych takich jak CNN, CNBC, BBC. Myślałem że w pakiecie cyfr. będą na 100%. Ciekawa co Toya na to. Tylko niech nie mówią że to sprawa ceny, bo te programy są w ofercie większości kablówe w kraju, a nie odbiegają cenowo. Chyba że Toya uważa że 95% osób zainteresowanych tymi kanałami i tak wyjechało na wyspy:):) Czyli w dalszym ciągu Cyfra i "n" mogą spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 14:12 A wyjasnicie mi coś, bo dostałem reklamówki od Toy-i ale jak zwykle mętnie napisane. Czy Toy-ę cyfrową i tuner dostanie każdy czy mozna pozostać przy starej wersji?? W dodatku jak rozumiem na 1 mieszkanie przypada 1 tuner a reszte na inne telewizory trzeba dokupić?? Oj coś przeczuwam, że wkońcu zawita u mnie Cyfra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacdro Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 14:48 al_ napisał: > Oj coś przeczuwam, że wkońcu zawita u mnie Cyfra ;) Oj chyba nie tylko u Ciebie;). Ja z tą decyzją czekałem na ofertę cyfrową. No i się doczekałem;). Teraz muszę wybrać czy Cyfra czy "n". Na pewno będzie można zostać przy starej wersji. Inaczej toby dopiero stracili klientów;). Natomiast co do tunera to jeden pozwala na oglądanie cyfrówki na jednym telewizorze + sygn. analog. poprzez rozgałęźnik na dwóch. Dokładnie mówiąc na drugim będzie można oglądać cyfrówkę ale na kanale 36 czyli dokładnie to samo co na pierwszym tv. Jak będzie jak będziesz chciał ogl. na dwóch telewizorach niezależnie?. Nie wiem ale prawdopodobnie dwa odbiorniki cyfr. i ....dwie opłaty. Jak wygląda tuner i sposoby podłączenia: moya.toya.net.pl/images/promocje/pdf/instrukcjaSTB300CX-web.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 20:38 Luz. To samo przerabiałem z Toy-ą podczas zakładania HBO. Mam 4 telewizory i tylko na jednym HBO. Dlaczego?? Dlatego, że kable wychodzą z szchty z klatki schodowej i Toya zapowiedziała, że nie zezwala na założenie dekodera na klatce poza domem... Zrobiłem samowolkę, więc przy pierwszej lepszej okazji chłopcy przyszli i oddali mi dekoder do domu... Nie mam siły do tej firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 15:26 1) Mozna zostac przy starej ofercie 2) pozostale programy nie wymienione w pakiecie cyfrowym, ale obecne w wersji klasycznej pakietu podstawowego sa nadal dostepne (jak wykupisz toye cyfrowa), tylko ze nie beda nadawane w tym standardzie - tvn np. opiera sie mozliwości puszczania ich programow w wersji cyfrowej w kablowkach bo ma swoja platforme "n" 3) obecna oferta programowa jest nie ostateczna - zwroc uwage ze na razie cena obu pakietow cyfrowych jest identyczna 4) podpisujesz weksel na dekoder Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Toya Cyfrowa 20.11.06, 15:32 szakal_el,czy łódzka mgła jest lepsza od innych? Odpowiedz Link Zgłoś
heyah788 Re: Toya Cyfrowa 21.11.06, 12:41 czyli mam rozumieć, że są tylko kanały wyszczególnione w nowej liście cyfrowej, tak? czy wymienione są tylko przykładowe z dostępnych? Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Toya Cyfrowa 21.11.06, 13:11 Dostępne są chyba wszystkie. Te które sa w ofercie cyfrowej to cyfrowo a pozostale anologowo, jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.er Re: Toya Cyfrowa 21.11.06, 19:49 Czekam na wprowadzenie cyfrowych pakietów w Przemyślu. Mam nadzieję, że z czasem dołączą do kanałów Eurosport2, Cartoon Net/TCM szczególnie zależy mi na TCM i BBC Prime. Odpowiedz Link Zgłoś