Gość: dart IP: *.toya.net.pl 26.11.06, 22:31 Widzewiacy - czekamy na zwycięstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dino BARTEK ZOSTAN !!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.11.06, 22:45 Mysle ze Bartek Grzelak zrobi wielka glupote jesli teraz odejdzie.dla niego byloby lepiej gdyby dobrze przepracowal zime i na wiosne w normalnej formie naprawde ma szanse "blysnac".przeciez w porownaniu z tym co gral przed kontuzja to tej jesieni gral slabo(to zrozumiale !!) a mimo to ma wiele propozycji!! wiec latwo sobie wyobrazic co bedzie jak zagra na wiosne to co potrafi i co juz pokazal na Widzewie !! Jesli Bartek zostanie napewno bedzie to dobre dla Widzewa i jestem przekonany ze sam tez tego nie bedzie zalowal.no chyba ze woli byc gwiazda w Lubinie niz na Widzewie.przyklad Jarka Lato ktory zrobil interes " jak Zablocki na mydle" pomijajac te pare zlotych ktore dostal wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawka Re: bartek zostan !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:16 postaw sie w jego sytuacji(Lato)on wiedział ze w waszym klubie juz nic nie osiagnie liczyl pewnie oprócz tego, ze kaski wiecej wpadnie, ze groclin bedzie gral w pucharach, poza tym to byl klub pierwszoligowy a wy i my gralismy w 2 lidze, co do grzelaka to wydaje mi sie, ze bedzie chcial odejsc za wszelka cene, poniewaz na razie to jestesceie wymieniani w pierwszej linii do spadku taka prawda i na jakies ogromne wzmocnienia nie macie co liczyc bez napinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: bartek zostan !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:29 Co chcecie od Lato,w Widzewie przy Probierzu by nic nie osiągnoł a tak zarabia kasę i gra i to nawet dobrze mu wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzelu : BARTEK ZOSTAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:32 A niech idzie ,co to za napastnik co na koncie ma 4 gole.Od Michniewicza to cos się nauczy i może z niego jeszcze będą ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanFan Może dla Ciebie to jest parę złotych IP: *.zdnet.com.pl 27.11.06, 08:32 > pomijajac te pare zlotych ktore dostal wiecej.. Bramki strzelać chyba umie. W II lidze to pokazał. Na I za wysokie progi, albo niezbędna zmiana klubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Może dla Ciebie to jest parę złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:08 Myślę, że Grzelak gra poniżej oczekiwań z dwóch powodów. Po pierwsze nie dojrzał jeszcze psychicznie do roli dobrego strzelca, a po drugie to nie ma z kim grać. Zmiana klubu wyjdzie na dobre i jemu i Widzewowi, bo on ma szansę rozwinąć się tylko tam, gdzie na początku nie będzie gwiazdeczką najlepszą w drużynie tylko Bartkiem od noszenia piłek. A Widzew za to, co uhandluje na Grzelaku może kupić kilku zawodników, którzy w sumie wniosą do drużyny dużo więcej, a to nie aż taka sztuka skoro już ustaliliśmy, że Grzelak gra poniżej swoich możliwości (jednoczesnie będąc i tak najlepszym graczem Widzewa, ale to świadczy bardziej o nieudolności całej reszty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: BARTEK GEJEM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:59 Tak tak, namawiaj go żeby został. już jednego kiedyś namówiliście i też miał nie żałować i grać jeszcze lepiej itd. a teraz przeklina widzew każdego dnia. Mam namyśli oczywiście Citkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PEAK GEJEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:49 Chłopczyku, akurat Citko sam nie chciał odejść...Blackburn nam dawało za niego 4.5 mln funtów i A&A bardzo chcieli go wytransferować, ale go nie przekonali. Citko miał pretensje o późniejsze wydarzenia, ale to już temat na inną rozmowę. Jak nie wiesz, to się nie odzywaj i martw się o Hajtę, żeby do Kataru nie wyjechał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: CITKO GEJEM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:24 4,5mln funtów :-))) Dobre! Ten news chyba pod zegarem się narodził jak inne podobne brednie. i w dodatku chcesz mi wmówić, że kibice widzewa krzyczeli :idź do Anglii marek! Tam cię czeka kariera! Idź!" TAK? A jak chłopaka zmarnowaliście to nie wasza wina bo sam nie chciał iść... widzew jak zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PEDAŁ GEJEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:35 Ano 4.5 mln funtów...nie chcę ci nic wmawiać, bo szczerze mówiąc lata mi twoja opinia. A kibice jak to kibice, nigdy nie chcą by taki zawodnik (a był to wtedy kaaawał świetnego grajka) ich opuszczał...wy chcieliście żeby np. Niżnik odchodził do Łęczej? Albo Sagan do Legii? Na pewno krzyczeliście im z galery "taak Rafałku/Mareczku odejdź od nas, bo złamiesz tu sobie karierę, a tak to chociaż zarobimy". Jaaasne. A Citki nie zmarnowaliśmy my, tylko kontuzja...więc ponawiam prośbę, zanim coś napiszesz, to pomyśl czy czasem nie zrobisz z siebie błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: PEDAŁ GEJEM!!! IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 18:50 Taa, a nogę to sobie złamał na wakacjach, tak? Piłkarz (każdy) tak dobrze grający technicznie i preferujący właśnie techniczną piłkę powinien czym prędzej pryskać z Polski, bo lada mecz może mu wjechać w kolana jakiś drwal, czyli co drugi obrońca w naszej I lidze (szczególnie wówczas). W Anglii gra się ostro, ale z dwóch powodów. 1. Tam obrońca potrafi wejść gwałtownie w piłkę, która jest jego celem. 2. Jeśli jedzie gościa umyślnie w nogi powodując kontuzję, to wisi przez pół sezonu, więc nikt tego nie robi. U nas jest czerwień i dwa mecze pauzy, maks. 3, więc dla wiraszków jak Citko co robią niekiedy idiotów z obrońców tak właśnie się kończy kariera. Chłopak został bo go "kochający kibice" (kochający-chyba inaczej) poprosili i ma nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 18:53 Nie zabieraj głosu na tematy o których nie masz zielonego pojęcia Zapewne jak Citko grał w Widzewie to ty na wrotkach pod szafę wiezdzałes a o całej sprawie wiesz od alkoholików pijących wino w parku przy al. Unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 28.11.06, 01:14 Zapewne, to jesteś zbiegiem z zakładu dla jebniętej części kibiców podłódzkiego widzefka. I nie komentuj wydarzeń sprzed zainstalowania sieci elektrycznej w twoim Zelowie, bo nie mogłeś tego widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PEDAŁ GEJEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:17 ...ale nie rozumiem o co ci chodzi. Wymagasz od kibiców, żeby chcieli by klub sprzedał swojego najlepszego zawodnika? Poważnie to mówisz, czy tylko po to aby mieć ostatnie słowo? Przecież to jasne, że jeśli w klubie jest gwiazda, to kibice chcą aby w tym klubie grała jak najdłużej i jak najlepiej. Marka lubiłem i lubię nadal mimo pewnych...hmmm...niejasności, ale to moja prywatna opinia. Z perspektywy czasu widać, że lepiej dla niego i dla nas byłoby gdyby odszedł za niesamowite wtedy pieniądze. Ale kto mógł się spodziewać, że tak się wszystko potoczy? Kontuzja to wypadek losowy. To co, twoim zdaniem Bełchatów powinien natychmiast sprzedać Matusiaka, bo taki np. Hajto czy Rzeźniczak (wymieniłem go też, żeby nie było, że czepiam się waszych grajków) może mu połamać nogi? Absurd jakiś. Piłkarz wychodząc na murawę liczy się chyba z kontuzją. Jasne, że żal kiedy ją łapie, ale winy za ew. kontuzję nie ponoszą chyba kibice, tylko piłkarz, który ją spowodował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: PEDAŁ GEJEM!!! IP: *.toya.net.pl 28.11.06, 01:35 Matusiak nie jest tu najlepszym przykłądem, bo gra inaczej niż kiedyś Citko, który narażał się obrońcom swoją nonszalancją. Inaczej mówiąc, wieśniakom było głupio, że chłopak jeździ ich wszystkich aż się trybuny śmieją. A na takich jest w naszej lidze jeden sposób żeby następnym razem (jeśli będzie) oddał wcześniej piłkę koledze z drużyny. Matusiak ma dużo słabszą technikę, więc grozi mu to w dużo mniejszym stopniu niż Citce, choć na pewno grozi. Wiem, że to nie wina kibiców, że dostał kontuzji. Nie dziwię się też że chcieliście by grał u was dalej. To normalne i to samo jest w każdym klubie. Ale nie pisz mi takich rzeczy, że Citko został bo sam chciał i nikt go nie namawiał, bo pielgrzymki kibiców i kłamstwa działaczy zrobiły swoje. GRZELAK do Citki ma jeszcze lata świetlne nauki, ale już i tak wyróżnia się zdecydowanie na tle słabiutkiej drużyny. Widzi, że nie ma z kim grać, więc zaczyna się wozić na boisku i poza nim. Przy tej drużynie, z Grzelaka dużo więcej nie wyciśniecie a tylko zahamujecie jego rozwój. Od początku chodzi mi po prostu o to, żebyście odpuścili szczeniackie gdki typu "Bartusiu nie odchodź" tylko podziękowali chłopakowi i życzyli mu powodzenia bo na jego odejściu zyska i wasz klub i on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PEDAŁ GEJEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 02:04 Fakt, na trzeźwo patrząc finansowo zyskają obie strony... Natomiast nie każ nam kibicom zachowywać się całkiem racjonalnie...szczególnie tym młodszym. Kibic to nie menedżer dla którego liczy się tylko kaska. Grzelak jest ulubieńcem i dla młodszych kibiców jakimś tam idolem, których to ostatnio jak na lekarstwo było. Wielu widziało w nim zadatki na "prawdziwego Widzewiaka" (słusznie lub nie, moim zdaniem raczej na wyrost) i bazę na której można zbudować drużynę jak z lat '90, toteż ciężko im pogodzić się z jego odejściem. Ot zwyczajnie i po ludzku żal. Co Bartek zrobi to zrobi, z jednej strony fajnie jakby został, z drugiej może jego czas nadszedł... Tak czy siak, ja mu dziękuję za te wszystkie mecze i życzę powodzenia, czy to dalej z Widzewkiem, czy już gdzie indziej. Co do Citki, jasne że chcieliśmy by został, ale sam powiedz, czy gdyby NAPRAWDĘ chciał odejść to cokolwiek mogłoby go zatrzymać? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Aaaaa Citko... IP: *.tpnet.pl 27.11.06, 21:04 czy to ten sam, co opowiadał w 1998, że jak się udał do Watykanu i zobaczył Ojca Świętego to z wrazenia nic nie odrzekł gdy Papież rzekł: - Widzew? W Łodzi to ja słyszałem tylko o ŁKS-ie. O żadnym Widzewie nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Aaaaa Citko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:21 Papież w wielu dziedzinach był autorytetem, ale piłka nożna i sprawy kibicowskie raczej do nich nie należą, więc nie wiem czym się podniecasz. Równie dobrze możesz sobie zrobić flagę "Nawet moja babcia wie, w Łodzi tylko ŁKS":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Autora Ostatni mecz Widzewa w Łodzi IP: *.crowley.pl 27.11.06, 08:59 Jak mozna miec: "sztucznie podgrzewaną płytę"???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:11 Normalnie. Można mieć jeszcze naturalnie podgrzewaną dzięki energii powstałej w wyniku intensywnego ocierania się o siebie kibiców widzewa, jak to miało miejsce do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ostatni mecz Widzewa w Łodzi IP: *.tpnet.pl 27.11.06, 21:06 pod miastem nie takie cuda się zdarzają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:14 Zawiodłem się. Po tytule pomyślałem, że osiedle widzew znowu oddzielają od miasta Łodzi, albo klub przenosi się do Zelowa, gdzie ma najwiekszą rzeszę fanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:04 Chłopczyku, największą rzeszę fanów Widzew ma w całej Łodzi (i w Polsce też niemało). Jeśli jesteś z Łodzi (w co wątpię, chyba że w pierwszym pokoleniu) to powinieneś wiedzieć, że Widzew to dzielnica, a nie osiedle...Powinieneś też wiedzieć, że taka np. Retkinia została włączona w granice Łodzi znacznie później niż Widzew...Jeśli skończyłeś szkołę podstawową, to powinieneś też wiedzieć, że nazwy dzielnic pisze się z wielkiej litery (ukłony dla 1908, heh), że o nazwach klubów nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleeeeeeee Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.48.115.131.ltv.pl 27.11.06, 16:06 Czego wymagasz od dziecka albo niepełnosprawnego umysłowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 18:40 Haha. Za to gość podpisujący się "Bleeeeeeee" z pewnością jest sprawny umysłowo :-))). Śmiechu warte! Cały widzef :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 18:44 Kibice ŁKSu mają monopol na głupotę. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Pewnie to wynika z rodowitości. Już dawno stwierdzono że rodowodowe psy są znacznie głupsze niz mieszańce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: zWisdzew rządzi w twoich gaciach! IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:10 z przyjemnoscia od dzisiaj bede pisal do ciebie per kundlu. mam nadzieje, ze sie ucieszysz i nie musisz dziekowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 18:36 Pierwszy akapit zlekceważę, bo takich bzdur nie komentuję. "Osiedle widzew" to była ironia. Poszukaj tego słowa w Internecie to będziesz wiedział co oznacza. Nie interesuje mnie kiedy Retkinia została włączona do Łodzi, bo to z kolei jest właśnie osiedle, a nie dzielnica. Poza tym, ŁKS nie leży na Retkini (bo myślę, że w tym kontekście o tym wspomniałeś), wbrew temu, co sądzi wiekszość z was, co zwie się "łodzianami". A zasady pisowni znam, ale nie stosuję wielkich liter w przypadkach, kiedy nie darzę szacunkiem klubu czy dzielnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:02 Ale proszę powiedz mi co to oznacza, bo za głupi jestem i nie wiem, a w necie też znaleźć nie mogę...booże... Użyłem przykładu Retkini, nie dlatego, że sądzę że tam leży wasz stadion...ale dlatego, że to właśnie osiedle jest waszym bastionem, bastionem tzw. rodowitości;) W ogóle licytywoanie się "rodowitością" uważam za bzdurę, ale skoro tak chętnie to poruszacie, to proszę konsekwentnie... Nie wiedziałem też, że można nie darzyć szacunkiem dzielnicy:) No ale widocznie można...człowiek się uczy przez całe życie. No i patrz, ja jakoś potrafię napisać Retkinia czy ŁKS z wielkich liter... spróbuj, to nie boli...powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.tpnet.pl 27.11.06, 21:15 jeśli przyjmiemy, że "cała Łódź" to Miasto Łódź, Widzew, Pabianice, Zelów, czy Gutów Mały - to jestem gotów się zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Ostatni mecz widzewa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:14 to miło że się zgadzasz:) tak, "cała Łódź" to miasto Łódź ale akurat Gutów Mały to Ptak, czyli raczej ŁKS:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojakolej Michał P. jest niedoświadczonym trenerzynkiem... IP: 10.9.36.* 27.11.06, 15:19 Będzie dobrze w zespole dopiero wtedy, gdy zmieni się trener!!! Trzeba powiedzieć ADIOS Michasiu. Musisz się jeszcze wiele nauczyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ostatni mecz Widzewa w Łodzi IP: *.tpnet.pl 27.11.06, 21:09 chciałeś zwycięstwa - masz zwycięstwo. Ale zwycięstwo tragicznie beznadziejnej Łęcznej. Czyżby to, że Korona mecz odpuściła piłkarzyki oblewały o kilka godzin za długo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Ostatni mecz Widzewa w Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.11.06, 21:28 jaki to byl mecz!widzew prawie wygral ;) do tego dzikie tlumy na stadionie- prawie 1000 osob liczac pozadkowych,sprzataczki, dzieci podajace pilki i kierowce autokaru z Lecznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Ostatni mecz Widzewa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:17 a skąd wiesz ile osób było? byłeś na meczu jako porządkowy, sprzątaczka, dziecko podające piłki czy może jako kierowca autokaru z Łęcznej? Odpowiedz Link Zgłoś