Dodaj do ulubionych

To Giertych musi odejść, nie Zewald

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 00:51
W pełni popieram stanowisko przedstawione w liście otwartym. Od kilku miesięcy
z niepokojem obserwuję, jak demokracja, o którą naród przez wiele lat walczył,
stała się swoją własną karykaturą. "Polska znalazła się w rękach ludzi
strasznych" - napisał kilka miesięcy temu Stefan Niesiołowski i dziś trudno
się z nim nie zgodzić. Ojczyzną rządzi (choć powinno się raczej powiedzieć:
"Ojczyznę psuje") grupka ludzi o społecznym poparciu na poziomie
nieprzekraczającym 5 procent, posługująca się w dodatku nowomową znaną z
pewnej minionej epoki (jedyną wyraźną różnicą jest tu uzupełnienie języka
agresji o słownictwo i sformułowania urągające elementarnym zasadom kultury i
dobrego wychowania; przykre, że media tak skwapliwie te wypowiedzi wychwytują,
cytują i nadają im rangę bon-motów).
Jestem Polakiem, ale czuję się tak, jakby to nie był już mój kraj.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola w Łodzi nie ma Kuratora IP: *.toya.net.pl 09.12.06, 07:38
      To jeszcze jeden powód do złej oceny urzędników Ministerstwa
      Edukacji Nrodowej.
      Dlatego niedbający o oświatę w Łodzi
      i w Polsce niech odejdą.
      Jola
    • ogromek To Niesiołowski musi odejść 09.12.06, 07:44
      przeczytaj sobie artykuł "Niesiołowski sypie >Ruch<" w "Naszej Polsce" z
      bieżącego tygodnia. Tam juz od pierwszej strony można wiele ciekawych rzaczy
      przeczytać o nowo narodzonym autorytecie Platformy Obywatelskiej, Stefanie
      Niesiołowskim. Przestaniesz się na niego powoływać, chyba że powyzszy tekst
      pisał sam Stefciu... :))
      • Gość: Kajo Re: To Niesiołowski musi odejść IP: *.ghnet.pl 09.12.06, 09:29
        W swojej ocenie rzeczywistości kolega jedynie wsparł się cytatem. Do oceny
        rzeczywistości nie jest mu potrzebny Niesiołowski..
    • clio_1 Re: To Giertych musi odejść, nie Zewald 09.12.06, 10:05
      Popieram Pana Dyrektora w 100% :-)))
      Kaczor jako dyrektor III LO był dla nas autorytetem, miał rewelacyjne podejście
      do uczniów i był przez wszystkich szanowany. To mądry człowiek.
    • Gość: absolwent To Giertych musi odejść, nie Zewald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 10:21
      Typowa walka o utrzymanie stołka. Wzajemne popieranie się środowiska. "Nie
      godząc się na degrengoladę polskiej oświaty..."itd. A jaki obraz polskiej
      oświaty jest obecnie? Ten, który był tworzony przez ostatnie lata i na który
      wpływ mieli Ci co dzisiaj boją sie zmian?
      Tak, szkoda niszczyć "wspaniałej" atmosfery w szkołach służącej właściwemu
      wychowaniu młodzieży i zdobywaniu "wysokiej" wiedzy szczególnie w naukach
      ścisłych np. matematyce. Działania obecnej ekipy, której jestem przeciwnikiem,
      nie są już w stanie pogorszyć tego co było. Dziwna to jest "troska"
      doświadczonych pedagogów.
    • Gość: byly Gıertychy wyladuja na smıetnıku IP: 82.151.142.* 09.12.06, 11:29
      czego ım z serca zycze
    • Gość: de_ent woswiacie jak widac stagnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:17
      chcialem zauwazyc ze zadna istota ludzka nic nie musi procz funkcji
      biologicznych ofkorz a to jakby od kilkudziesieciu lat podstawa pedagogiki i
      pedagogowie powinni juz o tym wiedziec a zewald powinna odejsc co ona sie tego
      stoleczka tak trzyma tak zdolna i zasluzona i co nie poradzi sobie gdzie
      indziej? jak widac kolegow ma wielu
    • Gość: de_ent no to juz farsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:19
      powolywac sie na niesiolowskiego to naprawde kompromitacja zal serce sciska i
      nie tylko
    • Gość: giedymin5 Wasze niedoczekanie ha, ha :) IP: 81.219.194.* 09.12.06, 14:52
      Giertych was wszystkich pogoni - nieudolni liberałowie i komuchy mają trzęsa
      portkami !
    • Gość: skrecony na lewo może do prawicy? IP: *.toya.net.pl 09.12.06, 18:59
      Brawo tak nalezy robić, moje ugrupowanioe jak i większość w tym porąbanym kraju
      to "kondle z podwinietymi kitami". Nie wiem, o co raban? Że ktoś ma odwagę
      przeciąć węzeł godyjski układów i układzików? Cały ten jazgot i ujadanie o p.
      Zewald to nic innego jak płacz jej przydupasów, włazidupców i ludzi związanych
      z pewnym układem. O co ten krzyk? Żałuję że SLD po wyborach w 2001r nie
      potrafiło zdrobić porządku we wszystkich instytucjach rządowych, a w zamian
      mizdrzyło się do fałszywców spod znaku p. Zewald i jej podobnych zmieniających
      barwy wedle zapotrzebowania. Niewiele jest już normalnych zachowań w tym kraju.
      Jednak takimi konsekwentnymi i odważnymi decyzjami jak pozbawienie stanowiska
      wcale nie takiej świetnej p. Zewald obecna władza zyskuje w moich oczach. Jak
      tak dalej pójdzie w następnych wyborach zagłosuję na LPR, który konsekwentnie
      realizuje swoje zadania i nie zmienia frontu.
      • Gość: Józia Popieram IP: *.marton.net.pl 09.12.06, 21:35
        Popieram Wasze wypowiedzi. Nieśmiertelna Zewald powinna odpocząć...
      • Gość: Uć moje sioło Re: może do prawicy? IP: *.toya.net.pl 10.12.06, 21:56
        Dobra, zwisa mi cała ta pani i jej przyjaciele partyjni. Tylko wiesz, byłem świadkiem jak to się w oświacie odbywa. Przez pomyłkę posłałem dziecko do szkoły artystycznej. Już nic mnie nie zaskoczy, dzieciak i tak będzie tańczył.
        Tyle, że nie będzie doskonałym matematykiem.
    • Gość: przyszły emeryt To Giertych musi odejść, nie Zewald IP: *.toya.net.pl 09.12.06, 19:11
      Chcę przedstawić moje prywatne zdanie, którego nie będę uzasadniał i być może
      niektórzy się ze mną chyba zgodzą, że słuchając wypowiedzi panów gietrycha i
      orzechowskiego dochodzę do wniosku, że nareszcie mamy dwa brakujące ogniwa w
      teorii Darwina
    • Gość: drozd Zewald musi odejść, nie Giertych IP: *.toya.net.pl 09.12.06, 23:22
      gratulacje dla tych, co wyprawiają panią Zewald w nieznane. Przetrwała komuchów
      bo podlizywała się w sposób obrzydliwy. Cała szajka koleżanek i kolegów
      Dzierzgowskiej musi zostac wyrzucona na śmietnik. To oni zniszcze\yli polską
      szkołę. Jak czytam kretyńskie wypociny nie znających rzeczywistości oświatowej
      forumowiczów, to widzę że to Platforma pisze w obronie Zewaldowej. Nie trudźcie
      się kochani, era łże-autorytetów juz się skończyła. Nikt, tak jak Giertych, nie
      wprowadzał tak konsekwentnie zmian leczących polską szkołę. Jak słyszę, że pan
      Roman ma obok siebie łodzianina - to jest mi jeszcze bardziej miło. Trzymajcie
      się panowie i oczyśćcie szkołę z nieudacznikow, którzy przez kilkanaście lat
      budowali oświatowy "układ".
      • Gość: ghaykiku Re: Zewald musi odejść, nie Giertych IP: *.orange.pl 10.12.06, 11:00
        do szanownego kolegi drozda:
        jesli pasuje ci to co pokazuje twoje guru to napewno najlepiej bys sie czul na
        kubie.
    • Gość: Jacek-USA zbierac podpisy IP: *.proxy.aol.com 10.12.06, 03:26
      Przeciez jedna z gazet moze zaczac zbierac podpisy pod tymi postulatami.Tylko
      kto sie odwazy, jesli Wam tam w kraju nalozono kagance i Wy sie na to godzicie?
    • Gość: marerk oswiaty kaganiec IP: *.proxy.aol.com 10.12.06, 03:28
      Giertych szerzy jak to napisal poeta " oswiaty kaganiec"...
    • Gość: Maksi To Giertych musi odejść, nie Zewald IP: *.pro-internet.pl 10.12.06, 09:40
      POPIERAM!!!! Tylko czy kaczor znajdzie na to odwagę!
    • milkaa91 To Giertych musi odejść, nie Zewald 11.12.06, 13:40
      Taaak, kolejny światły obrońca polskiej edukacji. Obie panie są złe, bo
      związane z LPR-em, pani Zewald dobra, bo związana z Paltformą. Dopóki będziemy
      operować takimi schematami w polskiej oświacie nie zmieni się nic. A jak jest,
      każdy widzi. Szkoda, że pan Kaczorowski nie przyłączy się tworzenia zmian w
      polskiej edukacji, a zajmuje się "żądaniem" dymisji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka