Dodaj do ulubionych

buty Raichle - gdzie mozna kupic?

17.12.06, 20:17
Witam, czy ktos orientuje sie, gdzie mozna w Lodzi dostac buty do chodzenia/górskie/trekkingowe firmy Raichle? Nie narciarskie!!!

Bede bardzo zobowiazany, zalezy mi na info bo to prezent na gwiazdke a czasu coraz mniej :/

pozdrawiam i z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • uerbe Re: buty Raichle - gdzie mozna kupic? 17.12.06, 22:06
      canx napisał:

> Witam, czy ktos orientuje sie, gdzie mozna w Lodzi dostac buty do chodzenia/
      > górskie/trekkingowe firmy Raichle? Nie narciarskie!!!

Widziałem swego czasu w HiMountain. Szkoda, że tak mało czasu masz, bo dałoby się ściągnąć bezpośrednio od importera z dość dużą (ok. 40-50%) zniżką.
      • sajmoni Re: buty Raichle - gdzie mozna kupic? 17.12.06, 22:21
        NA Zeromskiego-blisko Kopernika chyba jest sklep sportowy,kupilem tam 2 lata
        temu takie Raichle za okolo 500 pln.Ale w Zakopcu jest sklep na Krupowach i tam
        byl duzo wiekszy wybor,oczywiscie za mniejsza kase.
        • uerbe Re: buty Raichle - gdzie mozna kupic? 17.12.06, 22:27
          sajmoni napisał:

> ... w Zakopcu jest sklep na Krupowach i
          > tam byl duzo wiekszy wybor,oczywiscie za mniejsza kase.

Sklep na Krupówkach należy (albo należał, bo OIDP którychś sklepów w Zakopanem się poozbyli) do Greenland Group, czyli do importera m.in. obuwia Raichle.
        • hoolik Re: buty Raichle - gdzie mozna kupic? 17.12.06, 22:33
          sajmoni napisał:

> NA Zeromskiego-blisko Kopernika chyba jest sklep sportowy,kupilem tam 2 lata
          > temu takie Raichle za okolo 500 pln.Ale w Zakopcu jest sklep na Krupowach i tam
          >
          > byl duzo wiekszy wybor,oczywiscie za mniejsza kase.
          >

Żeromskiego 78(kiedyś była tam knajpa "Natasza")
          • canx part II :) 18.12.06, 00:13
            hej
            dzieki za te wszystkie info
            znalazlem w necie sklep z zeromskiego 78, na stronie w ogole nie ma kategorii
            takiej jak buty (poza narciarskimi) :/, ale przejade sie jeszcze moze mają coś
            na miejscu.

a zna ktos jakies sklepy w lodzi z takimi butami godne polecenia ??? bo do glowy
            przychodzi mi tylko trawers i sklep turysty przy placu dabrowskiego, jeszcze ten
            naprzeciwko trawersu na piotrkowskiej co wolfskiny i salomony sprzedaja i to w
            sumie tyle.
            teraz szukam butów Asolo :)))

dzieki serdeczne jeszcze raz za odpowiedzi :)
            pzdr
            • uerbe Re: part II :) 18.12.06, 01:10
              canx napisał:

> a zna ktos jakies sklepy w lodzi z takimi butami godne polecenia ??? [ciach]

A chodzi konkretnie o Raichle czy jakiekolwiek buty outdoorowe? Ile chcesz przeznaczyć na zakup?
              • canx Re: part II :) 18.12.06, 01:41
                w zasadzie na poczatku chodzilo o raichle, ale jak widze ich dostepnosc to mi
                rece opadaja:/
                niemniej jednak szukam czegos w podobnym stylu, np asolo 535, itp. niekoniecznie
                z goretexem, za to z jednego kawalka skory (jak to sie ladnie nazywa), do
                lazenia po gorach i raczej na zime niz lato.
                kasa - max 550 zeta.

pzdr :)
                • uerbe Re: part II :) 18.12.06, 07:32
                  canx napisał:

> w zasadzie na poczatku chodzilo o raichle, ale jak widze ich dostepnosc to mi
                  > rece opadaja:/ niemniej jednak szukam czegos w podobnym stylu, np asolo 535,
                  > itp. niekoniecznie z goretexem, za to z jednego kawalka skory (jak to sie
                  > ladnie nazywa), do lazenia po gorach i raczej na zime niz lato.
                  > kasa - max 550 zeta.

U mnie (GoSport, Piłsudskiego 92) są Chiruki za 700, sam bym je mógł mieć za 525, ale od tego płacę podatek, więc i tak wychodzi trochę więcej. Dwoina, ograniczona ilość szwów, gore-tex, podeszwa vibram z możliwością podpięcia automatów. Zajrzałbym na twoim miejscu do HiMountain (po sąsiedzku), powinni mieć Meindle i czasem mają sensowne obniżki.
                  • uerbe a zimowe 18.12.06, 07:34
                    ... to w gruncie rzeczy będą tylko jedne Columbie, tam jest ocieplina. Reszta to buty z samą membraną.

Tu, na dole strony masz te Chiruki.
                    • canx Re: a zimowe 18.12.06, 18:44
                      Czesc,
                      w koncu znalazlem dzisiaj Raichle w HiMountain na Wlokniarzy, zdecydowalem sie
                      na All Degree Lite. Kawal sztywnego, wysokiego, poteznego i prawdziwie gorskiego
                      buta (skora, gore, vibram, usztywniacze wokol kostki, mozliwosc przypiecia rakow
                      auto) za calkiem niezla cene. Czytalem sporo opinii i jeszcze nie trafilem na
                      zaden negatyw :)))

Mam nadzieje ze beda sie sprawowaly, pierwszy sprawdzian w okolicach sylwestra w
                      Beskidzie Zywieckim.

Uerbe, chcialem Ci podziekowac za rzeczowa i uprzejma pomoc, bardzo mi sie
                      przydala. Wielke THX :))))
                      pzdr
                      • uerbe ... 18.12.06, 22:32
                        canx napisał:

> All Degree Lite ... mozliwosc przypiecia rakow auto...

Gwoli ścisłości, jeżeli mówimy o tym bucie, to do niego automatów nie podepniesz. Na automaty musisz mieć wycięcia w podeszwie, trzymają sie na prętach takich jak te w twardych wiązaniach snowboardowych (strona producenta też mówi tylko o rakach z paskami) - patrz mocowania raków Petzla (automaty pierwsze od góry)

Gratuluję zakupu i pozdrawiam,
                        • canx Re: ... 18.12.06, 23:12
                          te do ktorych podales pierwszy link są albo starsze, albo nowsze (pewien nie jestem, tak dokladnie to są te, ktore podales w tym ostatnim linku [url=tropex.de/images/Produkte/mammut/All_degree_Lite_GTXm.jpg]linku[/url] .

masz racje co do rakow, przed chwila sprawdzilem:) zmylilo mnie to wyciecie z tylu podeszwy, ktore jakkolwiek wyrazne to jednak tylko z tylu:)

pzdrr
                          • canx Re: ... 18.12.06, 23:13
                            pokopalem link:
                            tropex.de/images/Produkte/mammut/All_degree_Lite_GTXm.jpg
                          • uerbe Re: ... 19.12.06, 00:01
                            canx napisał:

> te do ktorych podales pierwszy link są albo starsze, albo nowsze (pewien nie > jestem, tak dokladnie to są te, ktore podales w tym ostatnim linku

Trudno powiedzieć, bo co innego pokazuje producent a co innego polski dystrybutor.

> masz racje co do rakow, przed chwila sprawdzilem:) zmylilo mnie to wyciecie z > tylu podeszwy, ktore jakkolwiek wyrazne to jednak tylko z tylu:)

Jeżeli jest z tyłu to będzie działało z półautomatami (drugie od góry raki na stronie Petzla, do której link podałem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka