Dodaj do ulubionych

Spóźnione paczki świąteczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:30
Przesyłka priorytetowa nadana we Wroclawiu 22.12.2006 w godzinach porannych do
dnia dzisiejszego tj 2.01.2007 nie dotarła do odbiorcy. Oto cała nasza solidna
poczta polska.
Obserwuj wątek
    • Gość: łodzianin Spóźnione paczki świąteczne IP: *.devs.futuro.pl 03.01.07, 00:35
      paczkę priorytetową nadaną w Poznaniu (data stempla pocztowego) otrzymałem po 8
      (ośmiu) dniach. Po prostu robią sobie z ludzi kpiny.
      • Gość: profes79 Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: 81.144.141.* 03.01.07, 02:24
        Paczka priorytetowa do Anglii wyslana dwa tygodnie przed swietami dotarla dzien
        przed sylwestrem. Coz - dobrze ze nie dzien przed wielkanoca...
        • Gość: kas od stycznia priorytet drozeje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 06:16
          i co wy na to? kaza sobie placic 10gr wiecej. ja juz nie wysylam listow przez
          poczte polska od pol roku kiedy to list wyslany priorytetem w NORMALNY dzien,
          przed 17:00 dotarl do innego polskiego miasta 3 dni pozniej (wyslany: pon,
          otrzymany: sroda). nie bylo zadnych swiat, nic.
    • artnow Spóźnione paczki świąteczne 03.01.07, 07:26
      Wczoraj czyli 02.01.2007 w skrzynce znalazłem list ze stemplem pocztowym z 7 grudnia ! ! !
      • Gość: listonosz Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: *.man.lodz.pl 03.01.07, 12:10
        Mają mały poślizg :-)
        Jak widzę tylko idioci wykupują priorytet...
        • Gość: raf Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:07
          To nie tak że tylko idioci kupują priorytet. Priorytet jednak czasem idzie szybciej. Nadając paczkę tzw ekonomiczną zyskujemy prawie pewność że będzie szła powyżej tygodnia. A priorytety czasem jednak dochodzą po 2-3 dniach :) Wysyłam po 200 paczek miesięcznie (allegro). Te opóźnione - powyzej 3 dni to jakieś 5%. Przed świętami to było ok 40%.
          Nie lubię poczty. Ale niestety nie ma rozsądnej cenowo alternatywy dla paczek małych, o wadze z przedziału 2-5 kg
      • Gość: makary Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:49
        "02.01.2007 w skrzynce znalazłem list ze stemplem pocztowym z 7 grudnia ! ! !"
        Eeee, to pobiłeś mój rekord: ja 02.01 znalazłem w swojej skrzynce list z 17
        grudnia. To okazuje się piorun był jakiś i błyskawica w portównaniu z Twoim...
        • Gość: Marzena Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 18:46
          Rodzice mojego męża wysłali paczkę priorytetem 4/12, chcieli aby dotarła do
          wnuczki na Mikołaja.... Niestety, zaglądałam codziennie do skrzynki i nic,
          wreszcie w dniu 14/12 jest... awizo z datą 07/12 "nie zastano adresata".
          Poszłam na pocztę z awanturą a pani na to, że powinnam się cieszyć że w ogóle
          otrzymałam to awizo. Listonoszowi nie zawsze chce się wrzucać do skrzynki nie
          mówiąc o wejściu na 3 piętro. Pani dodała, że to nie pierwsza interwencja w tej
          sprawie, nie była zdziwiona. Nie napiszę co sobie pomyślałam.
          A dzisiaj otrzymaliśmy kartkę z życzeniami wysłaną 17/12. Niech się ktoś
          wreszcie weźmie za tych złodziei i nierobów !!! W KAŻDYM NORMALNYM KRAJU BYLIBY
          JUŻ MARTWI.
    • Gość: Ania Re: Spóźnione paczki świąteczne IP: *.smrw.lodz.pl 03.01.07, 19:35
      My czekalismy na paczke priorytetowa, nadaną 14 grudnia. Z prezentem pod choinkę dla 6-latka. Przyszła... 28 grudnia.
    • acerola Spóźnione paczki świąteczne 03.01.07, 20:19
      do mnie wysłano paczkę 11.12(data ze stempla) z Torunia doszła 19.12 do Łodzi
      oczywiście był to priorytet!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka