Dodaj do ulubionych

Jęz.angielski-którą szkołę polecacie?

03.01.07, 09:57
Witam, ponieważ od niedawna mieszkam w Łodzi nie mam jeszcze rozeznania:(
Interesuje mnie kurs jęz. angielskiego-przygotowanie do egzaminu CAE w niedalekiej perspektywie. Którą szkołę językową możecie polecić?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? 03.01.07, 10:26
      Kiedyś dobry był Wawrzonek, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje i czy jest
      dobry...
      • izasza Tylko nie empik sjo 04.01.07, 20:50
        Byle nie Empik SJO Przynajmniej ja trafiłam na leniwego lektora,po składaniu
        skarg na niego dyrekcja wyznaczyła wizytację i dopiero podczas obecności
        wizytatorki odbyła się normalna lekcja, a gdy pani sobie wyszła pan wrócił do
        ziewania i nic nierobienia. A gdy rozwiązywaliśmy zadania pan nie znał
        odpowiedzi prawidłowej i kazał sprawdzać w odpowiedziach jaka jest poprawna.

Ci ludzie co zdecydowali się na płatności ratalne przestali chodzić na zajęcia
        jak skończył się termin wpłaty 2 raty.

Dyrekcja szkoły początkowo była przychylnie nastawiona do uczniów, jednakże gdy
        zaczęły sypać się kolejne skargi próbowała wmówić, że n-l ma duże doświadczenie
        i na pewno dobrze uczy. A problem nie tkwi w nim tylko w nas, my sobie coś
        uroiliśmy!!
        • ixtlilto Re: Tylko nie empik sjo 04.01.07, 22:19
          Ja za to z Empikiem mam dobre wspomnienia.

Na kursie przygotowującym do FCE byłam u pani Asi, która dosłownie rozwiązała
          całej grupie języki nie zapominając o bogatym słownictwie i gramatyce. Obecnie
          jestem u pani Basi na przygotowaniu do CAE własnie. Gadamy, słuchamy, piszemy,
          robimy dużo ćwiczeń językowych, poznajemy różne struktury gramatyczne,
          nietypowe konstrucje, sporo słownictwa i zwrotów idzie w grupach np:
          becouse of/ due to/ owing to/ on account of czy keep your MIND/ make up your
          MIND/ speak your MIND/ bearing in MIND/ to my MIND...
          • Gość: szpilkaaa@gazeta.p Re: Tylko nie empik sjo IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.01.07, 18:50
            I.,
            czy u Ciebie są może jeszcze wolne miejsca w grupie?
            Chodzę również na kurs do CAE , ale mam fatalną grupę.(chodzę narazie do Oxfordu
            , ale grupę mam tak popieprzoną ,że prawdopodobnie zrezygnuje).
            Szukam jakieś innej szkoły.Tylko nie wiem czy na drugi semestr jakakolwiek
            szkoła mnie przyjmie.

Ile płacisz na kurs?
            Ile godzin ?2x2?czy 3x2?
            • ixtlilto Re: Tylko nie empik sjo 14.01.07, 17:04
              W grupie jest nas już full.
              2x2h, cena ok 700zł za sem (+ zniżki)

Szkoły przyjmują od drugiedo sem.
    • Gość: gość Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 18:44
      W Empiku straciłam czas, pieniądze i nerwy. absolutnie NIE POLECAM! i nie jest
      to tylko moja opinia. Nie dość, że CAE się po tym nie zda, to nawet się
      postępów w języku nie zrobi.
      Za to polecam Wawrzonka i Almę
      • Gość: Pagaille Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:54
        Ja tam bardzo polecam PRIMĘ. Znajduje się przy placu Dąbrowskiego, więc dojazd
        jest świetny. Lektorzy są wymagający, świetnie prowadzą zajęcia, jak się ma
        zaległości w czymś to można przyjść do nich kiedy się chce i pomagają z
        nadrobieniem. Są nawet native speakerzy. Na lekcjach dużo speakingu, testy co
        2-3 lekcje, wysoki poziom grup. Bezproblemowo się zdaje, nawet uczęszczając co
        drugą lekcję ;] W mojej grupie jeszcze się nie zdarzyło, by ktoś kto podchodził
        do FCE lub CAE nie zdał - większość zdaje na B, pojedyncze osoby na A.
        • Gość: j. Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.07, 00:03
          wiesz,
          native speakerzy są prawie wszędzie.przynajmniej są w szkołach z jakimś tam
          poziomem..
    • Gość: anty-szkolna szkoly - czy moze nie? IP: *.pai.net.pl 18.01.07, 08:05
      Ja bym sobie darowala szkole jezykowa i zdecydowala sie na prywatne lekcje. na
      dwukropku na przyklad oglaszaja sie nauczyciele, ktorzy przygotowuja do
      egzaminow. Z mojego doswiadczenia wynika ze lepsze sa zajecia 1 na 1 gdzie
      lektor skupia sie tylko na tobie a nie uzera sie ze wszystkimi. no i jak ci sie
      nie podoba to zawsze mozesz zrezygnowac. Jak dla mnie wybor latwy
      • Gość: j. Re: szkoly - czy moze nie? IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.07, 00:06
        zastanawiam się właśnie czy jest sens chodzić do szkoły językowej dlatego ,że:
        -jak nie przyjdę na zajęcia to już mi przepadają.nie mogę ich odrobić.
        -czasem 1/3 zajęć zajmuje sprawdzanie pracy domowej i uciszanie
        grupy(przynajmniej jest tak na tym kursie na który ja uczęszczam)
        -lekcje prywatne dają kopa gdyż po prostu głupio spotkać się z korepetytorem i
        nie być przygotowanym wcale..

ale póki co mam w zasięgu ręki bibliotekę przy placu Wolności.praktycznie za
        darmo.i chyba z kursu zrezygnuje.
    • Gość: Kuba Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:48
      Polecam Almę. Odradzam Greenwich, ul.Narutowicza
      • brodacz11 Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? 19.01.07, 22:36
        Lloydwoodley na Narutowicza. Prowadzi pradziwy Anglik.
        • kol.3 Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? 21.01.07, 19:26
          Trzeba wybrać szkołę w której obowiązuje ostry reżim, tzn. wszyscy muszą być
          przygotowani, zaliczać partie materiału, uczęszczać na zajęcia. Muszą być
          postawione jasne cele tzn. np. po 2 latach nauki egzamin. Jeśli tego nie ma,
          można sobie uczęszczać na zajęcia ad mortem defecatam i efektu nie będzie.
          Taki był kiedyś Szuster. Uczyłam się tam 4 lata w ostrym zamordyzmie i
          wspominam to dobrze.
          • a.hem Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? 25.01.07, 19:40
            Taka szkołą jest Wawrzonek, nie ma możliwości zaliczyć bez wcześniejszej
            ciezkiej pracy. A jest rzadkością, B dostaje sie częsciej. Lektorzy maja zajecia
            dodatkowe (konsultacje).
            Każdy semestr kończy się egzaminem. Rosyjska szkoła jest najlepsza. JAk sie nie
            nauczysz to nie zdasz
    • Gość: Aga Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:42
      odradzam LLoyd Woodley- nauczyciele nie motywuja a ten anglik zagaduje
      bezsensownie całe zajęcia i jest beznadziejny. co z tego, że słyszeysz
      prawdziwy angielski akcent jak nie wynosisz nic z lekcji.

teraz chodzę do PROGERU. jest świetnie!! polecam kazdemu kto chce się czegos
      nauczyć. prace domowe sa zawsze sprawdzane szybko, zwinnie, dużo dodatkowych
      rzeczy, listeningi, czytanie, gadanie. ja mam zajęcia z Zosią na CAE i jest
      rewelacja!! jej akcent jest oszałamiający...!!! polecam!! załuję, że nie
      poszłam tam wcześnieja, ale ceny mnie odstraszały (za CAE 760zł - 40 zł z kartą
      Euro26), ale naprawdę warto!
      • sky81 Re: Jęz.angielski-którą szkołę polecacie? 11.02.07, 11:40
        polecam Szustera, ja chodziłam do pani Kazimierczak z tego co pamiętam i bardzo
        polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka