Dodaj do ulubionych

Pacjent nie do przyjęcia

IP: 194.150.250.* 11.01.07, 09:34
Bardzo rozsądna wypowiedź Władza jaka by nie była woli swoje błędy przerzucać na
innych (lekarzy, nauczycieli). Najwyższy czas stworzyć system opieki lub
finansowania leczenia ludzi bez ubezpieczenia. Ciekawe , że nad chorymi
emerytami, którzy ciężko pracowali na emeryturę i ubezpieczenie zdrowotne
nikt sie tak nie użala jak nad pijaczkami i innymi łobuzami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gościówka Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.01.07, 11:48
      w pełni się zgadzam zawsze pijak alkoholik ma lepszą opiekę niż porządny
      obywatel mają robione "od ręki" wszystkie badania na które my zwyczajni płacący
      regularnie składki czekamy miesiącami skoro kierowcy maja płacić droższe oc to
      może czas pomyśleć o dodatkowym płaceniu przy zakupie alkoholu tego szczególnie
      taniego którym się tak namiętnie się poją bo ten nieubezpieczony nie dość że ma
      zrobione wszystkie badania wdrożone drogie leki w leczeniu to jeszcze nie
      zostanie pociągnięty do odpowiedzialności zapłaty za to leczenie co w przypadku
      zwykłych nieubezpieczonych zaraz kierowane są wnioski o zapłąte i ściągane od
      nich nalezności a ten po wyjściu i tak będzie pił smutna szara polska
      rzeczywistość
      • Gość: lucassssoo Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: 212.160.172.* 11.01.07, 13:16
        ja tego nie rozumiem...gośc ktory pije i nic go nie obchodzi to czemu ja mam na
        niego pracowac....kiedys podszedl taki do mnie i mowi daj mi 2 zlote...ja mowie
        jak wytrzezwiejesz i podejmiesz prace ...a on na to"ty jestes mlody ty
        pracuj...ja nie bede" jesli ci ludzie chca tak zyc to niech sami siebie lecza...
        • Gość: lucassso Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: 212.160.172.* 11.01.07, 13:22
          w dodatku zeby miec dobra opieke musze placic prywatnej przychodni ....a kasa
          ktora mi odbieraja co miesiac idzie na wlasnie takie marnotrawienie....ile
          czasu ile kasy stracili wożąc go z jednego miejsca na drugie...mogli wlac mu
          denaturat w zyly - pewnie by mu sie polepszylo
          • Gość: gm Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: 194.150.250.* 11.01.07, 13:57
            Niestety eutanazja jest karalna.Jezeli jest taki wypalony przez wódkę to pewnie
            jeszcze długo będzie lezał pod aparatami. Szkoda , że profesor nie powiedział ,
            ile łóżek jest zajętych z przyczyn socjalnych. Widocznie jestesmy tak bogaci ,
            że stać nas na to , tak samo jak na utrzymywanie przychodni na kołach .
            • Gość: mix Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: 193.24.14.* 11.01.07, 14:45
              kiedy wrócą silne mrozy ????

normalny człowiek na tomograf czeka miesiące a taki śmieć ma od razu - i
              jeszcze leczenie antybiotykiem za 900 zł - skandal.
    • tenjaras Pacjent nie do przyjęcia 11.01.07, 15:27
      nikt nie zostaje alkoholikiem bo życzy sobie takiego losu, to ciężka choroba i
      każdy ma mieć szansę na normalne traktowanie, człowiek to człowiek, a
      alkoholizm nie może tłumaczyć gorszego traktowania człowieka
      • Gość: ag Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:41
        Człowiek tym różni się od zwierzęcia, że ma możliwość i umiejętność kierowania
        swoim postępowaniem. Jeśli z tego nie korzysta z jakiegokolwiek powodu, to jego
        wybór. Idąc tropem myślenia miłosiernych tym bardziej chorobą jest pedofilia a
        nawet skłonności mordercze. Wyciągnijmy pomocną dłoń zbrodniarzom!
        A w ogóle to niech obrońcy tego alkoholika wczują się w sytuację ciężko chorej
        (na prawdziwą chorobę) osoby, której on zajął miejsce w szpitalu, w kolejce do
        tomografu albo po antybiotyk. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, aby jakiś
        altruista zabrał alkoholika, gdy go podleczą, do własnego domu. Bo ja za moje
        składki nie życzę sobie, żeby mu dać cokolwiek więcej niż pryczę na korytarzu,
        gdzieś rogu żeby nie psuł nastroju chorym.
        • tenjaras Re: Pacjent nie do przyjęcia 12.01.07, 00:50
          trzeba po prostu rozumieć na czym polega alkoholizm by wiedzieć dlaczego ludzie
          doprowadzają się do takich stanów

jeżeli ktoś mówi, że ten facet, czy jemu podobni, miał życzenie tak sobie
          zrobić, to uważam, że nie do końca przemyślał swoje słowa
    • madlen.t Pacjent nie do przyjęcia 11.01.07, 15:57
      przerażają Wasze komentarze, wiem,że to beznadziejna sytuacja i wiele takich
      jest ale przecież to nie wina tego pijaka,że tak wygląda system leczenia w
      Polsce!! A już aluzja do mrozów jest na poziomie debila!! Ludzie opamiętajcie
      się, każdego może to spotkać, bo to jest choroba. Lepiej obrzucajcie błotem
      odpowiedzialnych za to,że leczenie jest tak drogie i ludzie miesiącami czekają
      na bardzo ważne badania, albo są skazywani na śmierć, bo już nie opłaca się
      wydawać pieniędzy na ich leczenie!!!
      • Gość: sandra Fundacja z czerwoną kartką im. Balsamu Pomorskiego IP: *.4web.pl 11.01.07, 16:39
        No właśnie, może koncerny powinny tworzyć własny fundusz zdrowotny dla osób
        uzależnionych. Choć nie wiem czy to troche nie bez sensu. No bo wtedy Durex
        powinien miec centrum wyplaty alimentow, nie?? :D
      • Gość: drow82 Alkoholizm to choroba z wyboru IP: 217.97.239.* 11.01.07, 21:10
        I niech mi tu nikt nie pier.... że jest inaczej.

BTW. Jak ktoś potrzebuje CT głowy na szybko to idzie pod szpital i się przewraca
        na chodnik, wcześniej musi sobie obetrzeć naskórek na głowie w okolicach
        czoła/skroni i potem na pytanie lekarza czy była utrata świadomości,
        odpowiedzieć twierdząco.
      • Gość: eeee Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: *.imp.lodz.pl 12.01.07, 13:27
        to jest choroba tych, co piją. Nikt nie lata za człowiekiem z wódką i nie wlewa
        mu jej do gardła. Wiem, że idąc tym tropem można powiedzieć, że palacz nie
        powinien mieć leczenia raka płauca, ale ... rak płuca bywa u nie-palacza
        również. A poalkoholowe uszkodzenie mózgu jest TYLKO u pijaka. Nie mam litości.
        Mój ojciec pił, wiem, co to znaczy. to nie choroba, to zezwierzęcenie. Właściwie
        obrażam zwierzęta.
    • Gość: g@mdan Pacjent nie do przyjęcia IP: 212.191.170.* 12.01.07, 02:20
      >>Przecież szpital zajmuje się leczeniem ludzi i nie musi na tym zarabiać.

Noo!! Nieźle, nieźle.
      Widzę, że pan redaktor Czerwiński od czasu do czasu musi walnąć "jak gajowy o
      sosnę".
      Szpital nie musi na tym zarabiać?
      A kto musi zarabiać na tym co robi? Nikt.
      Dziennikarz też nie musi.
      • Gość: lucassssoo Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: 212.160.172.* 12.01.07, 15:31
        ludzie ktorzy piją i się staczają mieszkajac pod mostem sami sobie taka droge
        wybieraja...ile jest instytucji ktore pomagaja- a zglaszaja sie nie liczni bo
        nie chce im sie robic....
        choroba??tak choroba ale niech nie lecza ich za moja kase-maja forse zeby
        pic..niech oplacaja skladki
        • Gość: Roman Re: Pacjent nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:23
          To jest też człowiek i należy mu się jakakolwiek ochrona, rzygać mi się chce na
          wasze opinie. Każdy kiedyś może być lub znależć się w takiej sytuacji bądz
          stanie. Odpie... od redaktora Czerwińskiego bo młody chłopak a już dużo wie i
          uczy się w przeciwieństwie klakierki gnacikowskiej. tfu.
          • Gość: hemen-ez Re: Roman! Przestań! (notxt) IP: 83.16.165.* 13.01.07, 16:22
            • Gość: lol "szpital nie musi na tym zarabiać" IP: *.orange.pl 13.01.07, 18:19
              "Przecież szpital zajmuje się leczeniem ludzi i nie musi na tym zarabiać."

Oczywiśie, że nie miusi bo i lekarze mogą pracować społecznie.
              Oczywiśie, że nie miusi bo i dostawcy leków chętnie dostarczą leki za free.
              Oczywiśie, że nie miusi bo i salowa z przyjemnością posprząta rzygi za "dziękuję".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka