Gość: Patrick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:04 Super sie dzieje. Gdyby jeszcze nam kartofle z Pis - u nie przeszkadzaly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barnaba Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.lodz.msk.pl 17.01.07, 22:06 Powodzenia. Ale uprzedzamy, że będziemy patrzeć na ręce! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Tak trzymać ! IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 19.01.07, 17:12 > Powodzenia. > Ale uprzedzamy, że będziemy patrzeć na ręce! :) Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobolt No to juz wiem kto jest odpowiedzialny za IP: *.pai.net.pl 17.01.07, 22:32 zamkniecie LUKI milusio:( Odpowiedz Link Zgłoś
avatary Luka..byłem tam 2 razy. na 2 koncertach 17.01.07, 22:40 które się nie odbyły. dobrze sie stało że w końcu sobie darowali. wiele sie jeszcze musza nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary ludności w łodzi systematyczniem ubywa... 17.01.07, 22:38 jestem ciekaw nie tego...kto to kupi, tylko tego, kto tam zamieszka...może Wietnamczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: ludności w łodzi systematyczniem ubywa... IP: *.starnettelecom.pl 17.01.07, 22:45 A może pomyśl zanim cos napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
avatary że tabu. tak ? 17.01.07, 22:50 poczytaj ...zanim coś bezkrytycznie uznasz za własne... forum.lodznafali.org/showthread.php?t=1216 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: że tabu. tak ? IP: *.starnettelecom.pl 18.01.07, 00:47 znam ten tekst ale nic w nim odkrywczego nie widzę. tym bardziej nie uważam go za wystarczające źródło do ferowania jednozdaniowych wyroków typu "kto tambędzie mieszkał?" Skoro miekszkania sprzedają się niemalże na pniu tzn, że ktoś jednak będzie. I proszę o powstrzymanie się od argumentu, że wszystkie wykupują spekulanci bo jest niezgodny z prawdą. Jesli nie Masz wśród znajmoych lub bliskich ludzi których stać na mieskzanie za 250 tys lub na taki kredyt i chcących zrobic ten krok, to przykro mi ale jesteś w mniejszości. Pozdr. PS - żadne tabu :) Odpowiedz Link Zgłoś
avatary w złą zstone domysły Twe pobiegły 18.01.07, 09:56 zastanawiam się kto tam zamieszka, nad tym, a nie czy ktos ma pieniądze, zeby to kupić. skoro w miesci ludzi systematycznie ubywa, a w centrum w "wieloizbowych" mieszkaniach ostali się emeryci. do tego dodam rozrastanie sie osiedli na zewnątrz i tendencje do przenoszenia sie ludzi na wieś. z pustego nie nalejesz. a nie widze na horyzoncie czynników, które nagle sprawią, ze miasto nasze staje sie atrakcją dla setki tysięcy ludzi spoza jego granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: w złą zstone domysły Twe pobiegły IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 10:16 > a nie widze na horyzoncie czynników, które nagle sprawią, ze miasto nasze staje > sie atrakcją dla setki tysięcy ludzi spoza jego granic. Lofty i ogólnie budowa w centrum, czyli zmiana jego zapyziałego nieco widoku jest jednym z tych czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon też mi ynteligent... IP: *.lodz.mm.pl 18.01.07, 13:37 a co Ciebie to w ogóle człowieku intersuje?Twoje to?!Ty masz na tym zarobić?! Niech sie inwestor martwi by zarobić...a GWARANTUJĘ CI...że mieszkania w Łodzi sprzedają się na pniu! i te nowe i z rynku wtórnego!!a ceny ciągle rosną i nikogo nie odstraszają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: też mi ynteligent... IP: *.lodz.mm.pl 18.01.07, 13:40 dodam tylko, że sam znam ludzi z Warszawy, którzy "zapisali się" na Lofty po to aby tutaj w Łodzi spędzać weekend bo jest tu spokojniej i ciekawiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 08:10 jest super Junk job – to legalnie podjęta praca „śmieć”, a working poor – pracujący ubodzy – to osoby, które wykonując ją przez dłuższy czas, utrzymują się w kategorii ubóstwa materialnego,za godzinę jest to 5 zł. czyli około 860 zł brutto miesięcznie, a więc równowartość płacy minimalnej w gospodarce. Do rzadkości należy umowa o pracę, a najczęściej jest to umowa zlecenie albo umowa o dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Mieszkania w fabryce zamiast papierosów 18.01.07, 09:19 Hmmmm coraz lepiej :-) Zawsze to jedna uratowana fabryka więcej ( zapowiada się bardziej kompleksowo nie tylko jeden budynek !) Mam nadzieję że ci frajerzy którzy kupili i pogrzebali Norbelanę w gruzach ,bedą pluli sobie w brodę i gorzko tego porzałują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 10:14 Norbelana została zinwentaryzowana, istnieją deweloperzy, którzy są w stanie część tych budynków nawet odbudować. Jasne, że to nie orginał; ale są tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.lodz.msk.pl 18.01.07, 13:36 > Norbelana została zinwentaryzowana, istnieją deweloperzy, którzy są w stanie > część tych budynków nawet odbudować. Jasne, że to nie orginał; ale są tacy. Obił mi się o uszy taki pomysł kilka tygodni temu (znowu gadałem ze znajomą wiewiórką), ale uznałem go za pobożne życzenie. Może jednak mój pesymizm był nieuzasadniony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.01.07, 19:07 pewnie Opal??? oni się na wszystkim znają. Nikt już nic tam nie będzie odbudowywał bo po co budowć makiety? A gościę z Plaza Centres bo to jest włąścicil zrobią na tym gruncie wiekszy biznes niż na tych syficznych galeriach co to je statiali w Polsce. Gorzej jak Lidl to kupi? a fabryki baaardzo szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
m_dubel O k... ale zrobiliśmy interes !!! 18.01.07, 13:19 Miasto, czyli Łódź sprzedało jeden metr kwadratowy mieszkania za około 415,0 złotych, przy średniej cenie sprzedaży 4000,złotych za metr, dziwna firma zarobi i tu UWAGA 116 ooo ooo, słownie sto szesnaście milionów złotych !!!! PANIE KROPIWNICKI STRZEŻ SIĘ PAN. BO ZA TAKIE INTERESY TO NALEŻY SIĘ PANU TYTLKO WPIE..!!!!. DLACZEGO MIASTO NIE TWORZY FIRM REMONTOWO BUDOWLANYCH I SAMEMU NIE CZERPIE KORZYŚCI Z PRAC BUDOWLANYCH I SPRZEDAŻY WYREMONTOWANYCH MIESZKAŃ, JEDNOCZEŚNIE DAJĄC PRACE MIESZKAŃCOM ŁODZI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon też mi matematyk! IP: *.lodz.mm.pl 18.01.07, 13:48 bo... takie firmy to przeżytek starego systemu...teraz ŁPRI już nie ma i całe szczęście! raz że takie firmy nie są rentowne i padają...są nie udolne o kiepskiej jakości wykonania!jak byś choć trochę pracował w budownictwie i to nie zaściankowym ale w np. Warszawie to byś sie śmiał z głupoty swojego posta! dwa, że całe szczęście, że to szybko sprzedane...bo z tego będą wtedy pieniądze przez dłuższy czas, w postaci podatków, opłat, czynszów etc...miasto na tym i tak zarobi!i to zdecydowanie więcej niż gdyby samemu miało coś budować(choćby z racji braku doświadczenia jest to pomysł poroniony) i gdyby to nadal miało stać i się rozpadać...za pare lat byśmy sprzedali plac z kupką pyłu ceglanego!! trzy to fakt, że z tych 4tyś/m2 (co jest jakąś chyba zaniżoną ceną) wiekszość idzie nie w zysk ale na opłacenie wykonawców. podwykonawców, architektów, pozwoleń o materiałach nie wspomne...wiec Twój rachunek i z gruntu nieprawidłowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksh Re: O k... ale zrobiliśmy interes !!! IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 18:17 taa pieniądze wydaja na drogi i mosty a i tak ludzie samochodów nie mają, na chleb i wódke by lepiej ludziom rozdali, złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek_sk Re: O k... ale zrobiliśmy interes !!! 19.01.07, 17:44 Gość portalu: ksh napisał(a): > taa pieniądze wydaja na drogi i mosty a i tak ludzie samochodów nie mają, na > chleb i wódke by lepiej ludziom rozdali, złodzieje. to żeś zabłysnął inteligencją, zwłaszcza z tą wódką Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Mieszkania w fabryce zamiast papierosów 18.01.07, 21:50 Jak się cieszę, że te budynki niektóre strawione przez pożar, wreszcie doczekały się ratunku. Choć dziwię się, że z racji świetnej lokalizacji, na adaptację budynków nie zdecydowała się wcześniej żadna inna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: Mieszkania w fabryce zamiast papierosów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.07, 23:25 I właśnie w takich budynkach powinny powstawać lofty - tj. ciekawa architektura, ale nie wybitna, taka przy której pewne przekształcenia tak budynku jak i otoczenia są do przyjęcia. Szkoda, że trzeba było pogrzebać Księży Młym, aby doczekać się inwestycji właśnie w tej rangi fabryki. Z podobnych wciąż czeka piękna przędzalnia na rogu Przybyszewskiego/Kilińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś