Gość: nr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:47 Na stronie www.airport.lodz.pl wciąż jest nieaktualny rozkład lotów do Paryża i Rzymu. Czemu z władz Portu nikomu nie zależy na tym aby strona naszego lotniska była profesjonalna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikky Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:48 brak wielu rzeczy, nietylko rozkładu, dotego ten chaos reklamowy, strasznie to wyglada; oczywiscie profesjonalizmu za grosz !!! Możeby tak pobudzic władze wszelakie Lublinka by cos zrobiły ? Moze w końcu nastała ta pora !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl 18.01.07, 22:31 Ta, jasne, tylko jak? Wladze nie cierpią szturchania w łokieć, więc jakoś delikatniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:11 Może pałą w łeb zamiast tracać w łokieć? Tylko jak? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zden Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:13 czemu nikomu na niczym w tym porcie nie zalezy ??? moze trzebaby pomyslec o zmianach ?/ ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irytacja Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 13:21 pogonić informatyków na lotnisku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.193-78-194.adsl-fix.skynet.be 20.01.07, 13:36 Strona nie wygląda na zrobioną przez informatyka. A ściślej wygląda na taką którą zrobił profesjonalista niskiej jakości lub niskim kosztem, a teraz jest utrzymywana przez kogoś kto ma nikłe pojęcie o HTML. Dlatego moim zdaniem tak obrzydliwie wygląda i jest żadko aktualizowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 15:05 strona jest przygotowana profesjonalnie i aktualizowana na biezaco.Informacje dot. rozkladu lotow sa zamieszczane po uzyskaniu oficjalnej informacji od przewoznikow. A MK ma nikle pojecie o wielu rzeczach, chociazby o ortografii, moze dlatego ze zbyt "ŻADKO" aktualizuje swoja wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 15:15 Jak chcesz zobaczyć stronki profesjonalne to zerknij np Kraków czy Wrocek a to co jest u nas nie ma nic z profesjonalizmu. Jest nieczytelna. I faktycznie pora coś zrobić z tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.170.* 20.01.07, 17:01 > to zerknij np Kraków Szczególnie wykonanie menu we flashu na stronie krakowskiego lotniska jest profesjonalne. Dlaczego menu strony nie powinno się wykonywać we falshu zapytaj profesjonalistę! Podobnie jest ze stronę lotniska we Wrocławiu. Ile możma jeździć myszką w poszukiwaniu linka (odnośnik powinien być podreślony). A tutaj przykład 'trochę' przetłumaczonej STRONY W JĘZYKU ANGIELSKIM: www.airport.wroclaw.pl/en/reklama.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:40 nie dośc ze strona jest nieprofesjonalna to jeszcze brak jakichkolwiek aktualizacji w wiekszosci działów. np gdzie informacja o pasie 2,5 km, gdzie zdjecia T II, gdzie bieząca prasówka, gdzie rozkład letnich lotów do Paryza i Rzymu.... Takich przykładów jest cała plejada i w dodatku mnóstwo reklam, które czynia strone do reszty nieczytelna. Pora cos z tym zrobic pozdr .mp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 20.01.07, 19:02 No i brak rozkładu on-line. Wiem, że to nienajważniejsze, ale przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.193-78-194.adsl-fix.skynet.be 20.01.07, 19:10 Zgadzam sie - mam nikłe pojecie w wielu dziedzinach. Ale w tej trochę mam bo swego czasu miałem tą przyjemność uczyć naszych łodzkich studentów technologii internetowych. I jeśli chcesz się przekonać jak nie powinno się ucinać fragmentów css z html zerknij na "Rozkład lotów" lub "Dla pilotów" gdzie przez wycięcie css z nagłówka tabeli całość tekstu zmieniła swój styl. Przez to część strony jest napisana jedną czcionką a część drugą. Wygląda po prostu obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:06 wystosujmy w tej sprawie list otwarty do zarzadu portu ! co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:21 Przydała by się też informacja o przylotach i odlotach on-line. Przykład Wrocławia.(Strona Wrocławia wcale nie jest taka najgorsza). www.airport.wroclaw.pl/rozklad.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.toya.net.pl 21.01.07, 08:19 Sugerowałbym także, aby "profesjonalne" strony były sprawdzane pod kątem zgodności ze standardem. Narzędzie znajduje się tutaj: validator.w3.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl 21.01.07, 12:51 Gość portalu: Michał napisał(a): > Sugerowałbym także, aby "profesjonalne" strony były sprawdzane pod kątem > zgodności ze standardem. Narzędzie znajduje się tutaj: > validator.w3.org/ fajna strona.. po wpisaniu adresu lublinka wyskakuje zaledwie 479 błędów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nihil novi Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.toya.net.pl 21.01.07, 19:54 Ludzie dajcie spokój z tym wszystkim.Cały zarząd Lublinka łysy, marzec itp mają Was i to forum głęboko we własnych odbytnicach. Czy ktokolwiek przejmuje się lotniskowymi problemami jeśli na nastepną kadencję juz go nie wybiorą?Przez następne 4 lata mamy spokój z Lublinkiem bo w/w musza się nachapać. Oczywiście marzec będzie jak co roku- "do końca świata i jeden dzień dłużej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.pai.net.pl 21.01.07, 20:47 Gdy czytam takie prawdziwe posty to mnie po prostu szlag trafia! Jeśli Kropiwnicki miałby chociaż trochę honoru i klasy(a niestety nie ma) to by nie powoływał na wiceprezesa Lublinka Łaszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.toya.net.pl 21.01.07, 22:05 Prezydent Kropiwnicki ma wiecej klasy i honoru niz wszyscy jego oponenci z tego forum razem wzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl 21.01.07, 22:49 Być może i ma. Za to niektórzy jego byli współpracownicy to chamy jak sku..syn. mx Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata do nowego 21.01.07, 23:00 Ech, nowy: spróbowałyś kiedys odpowiedziec na pytania czy uwagi dotyczace bardziej merytorycznych kwesti... Czytając twoje wypowiedzi na forum stwierdzam, że oprócz niczym nie popartych ogólników nigdy nieczego nie napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: do nowego 28.01.07, 17:19 Odpowiada pewnie tak jak przedstawicielom linii lotniczych. Przedstawia same ogólniki i liczy że jakoś to będzie. Gdybym ja tak podchodził do klientów to chyba długo bym nie popracował. Jednak jak widac na "dworze prezydenckim" kolesiostwo kwitnie i można jeszcze za takie postępowanie awansować. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl 20.01.07, 23:28 Weź, no człowieku nie bredź i nie idż w zaparte. To nie jest profesjonalna strona - MK pokazał Ci tylko jeden z wielu błędów w kodzie źródłowym. Oprócz tego posiada IMHO żenujący design - te reklamy rozwalone bez ładu, składu, w zatrważającej ilości - zajmują więcej miejsca na stronie głównej niż informacje związane z lotniskiem i jego funkcjonowaniem. Wygląda, jakby projektował ją uczeń podstawówki - w gimnazjum dzieci potrafią miec lepsze pomysły. Jest beznadziejna i żenująca i tyle. Naprawdę tego nie widzisz - czy masz taki gust i uważasz, że jest fajna? A rozkład online byłby jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 21.01.07, 00:03 IMHO(:D)najlepsze strony mają lotniska w Krakowie i Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: wciąż brzydkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:23 IMHO Poznań ma najlepszą- ja lubię proste i czytelne, lubię jak mogę wszystko łatwo znaleźć. Od Wrocławia bardziej mi się podoba Kraków. Obejrzałam wszystkie chyba polskie - nasza jest najgorsza- nawet "mniejsze" lotniska zostawiają nas daleko w tyle Bydgoszcz www.plb.pl/ - bardzo ładna Zielona Góra www.lotnisko.zielonagora.pl/otwieraj_polska_wersja.html Rzeszów www.lotnisko-rzeszow.pl/ Jak oni sobie radzą bez miliona reklam? Z czego wobec tego zyją? Heh, ja wiem: nasze lotnisko zamiast ciagnąć kase z obsługi ruchu lotniczego- postanowiło zarabiac sprzedając powierzchnię reklamowa na swojej stronie. Dzieki temu wyglada ona jak denna ulotka reklamowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:38 Przecież nie mówię,że mi się podoba.Powiedziałem tylko że nie jest najgorsza. Zapomniałem dodać że z tych najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 21.01.07, 01:10 A ile kosztowałoby stworzenie nowej strony na wzór np. poznańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl 21.01.07, 11:29 kilka tys złotych podejrzewam, wliczając w to przygotowanie projektu. Ja stawiam pomiędzy 3000 a 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 21.01.07, 12:15 Niedużo, więc problem leży raczej we władzach lotniskch, a nie w braku pieniedzy. heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.11e.piotrkow.pilicka.pl 25.01.07, 02:12 www.airport-poznan.com.pl/pl/ looknijcie jak ta stronka wygląda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:17 Kochani ! Zamiast wciąż krzyczeć, obrażać siebie i innych, postarajmy się być bardziej konstruktywni i konkretni. Mam znajomych, którzy opublikują dla mnie list otwary do władz naszego lotniska ws. strony internetowej. Proponowałbym więc abyśmy skupili się na treści takiego memorandum. Możemy ułożyć je wspólnie na forum, wspólnie dla naszego lotnisko, wspólnie, a nie każdy sam. Pozdrawiam, mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 25.01.07, 22:54 www.lotnisko.lodz.pl/index.php Co się dzieje z tą stroną? Znikające newsy? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:11 ZRÓBMY COŚ CHOĆ RAZ WSPÓLNIE DLA NASZEGO LOTNISKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW dawny łodzianin Re: wciąż nieaktualne www.airport.lodz.pl IP: 212.191.172.* 28.01.07, 15:44 Jakiś list otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś