Gość: arden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:55 Brawo dla CykloManiakow! Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Filia Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.devs.futuro.pl 02.02.07, 20:13 Tak jest, staramy się jak możemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.toya.net.pl 02.02.07, 20:20 rozwijajcie sie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lazy_Boy Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.lodz.mm.pl 03.02.07, 01:13 Redaktorze Jagiełło, słuchaj uchem a nie brzuchem. Kontaktuj się z autorami portalu i dowiaduj wszystkiego bo kit ludziom wciskasz. JAM to nie jest w tej chwili wiarygodne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Cykliści promują Łódź w internecie IP: 62.233.224.* 03.02.07, 04:29 doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lazy_Boy Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.lodz.mm.pl 03.02.07, 09:18 Możliwe, że autor artykułu chciał dobrze. Ale szkoda, że otrzymał informacje z niezbyt wiarygodnego źródła a resztę dopowiedział sobie sam. Otóż po pierwsze strona CykloManiak.pl nie została założona w oparciu o żaden "komunikat o imprezie". Portal powstał dla komunikowania imprez oraz istnienia rowerowej społeczności - nawet jeśli jej twórca nie ma na tyle wyobraźni żeby uświadomić sobie że jest to strona WSPÓLNA, strona wcześniej wspomnianej rowerowej społeczności. Po drugie, "alleycat" nie jest organizowany przez CykloManiaka. Cyklomaniak.pl nie jest w stanie organizować czegokolwiek. Także zawody "alleycat" formalnie nie istnieją. Tzw. organizacją tychże zajmują się osoby do tej pory nijak niezwiązane ze stroną CykloManiak.pl, pasjonaci i kurierzy, których wysiłek powinien zostać OSOBNO DOCENIONY. Ponadto portal CykloManiak.pl nie jest na dzień dzisiejszy w żaden sposób związany z organizacją Mazovia MTB Marathon. Po trzecie, tekst który pojawił się w Gazecie Wyborczej nie dostał autoryzacji portalu CykloManiak.pl i nie jest rzetelnym odzwierciedleniem rzeczywistości. Liczymy na to, iż wkrótce pojawi się sprostowanie. Po czwarte... autor artykułu nie postarał się nawet poprawnie zanotować mojego nazwiska. Kolejne wydanie GW do kosza. Przepraszam organizatorów alleya w imieniu CykloManiaka, mam nadzieję, że podobne pokazy niekompetencji nie przytrafią się w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.jagiello Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: 10.9.36.* 05.02.07, 10:24 O „reklamę” portalu poprosił mnie p. Jarosław Michalak. Teraz: 1/ o komunikacie jako początku mówił mi p. Marcin. 2/z tekstu chyba wyraźnie wynika, że organizatorami alleycatu byli „zapaleni cykliści”, a nie twórcy portalu, na stronie można tylko przeczytać o imprezie - i że są to zawody kurierów 3/o maratonie: p. Marcin mówi tylko, że w kwietniu łódzcy rowerzyści spotykają się na maratonie. Nie napisałem, że są organizatorami. 2/ Za pomyłkę w nazwisku przepraszam - najwidoczniej niewyraźnie zanotowałem, choć w rozmowie telefonicznej z p. Marcinem literowaliśmy je dwukrotnie. W kwestię wiarygodności źródła informacji nie wnikam. W mojej ocenie było wiarygodne. Poznałem zresztą p. Marcina i jego ojca już dawno. Spełniłem prośbę o nagłośnienie portalu. Jeśli doprowadziło to do nieporozumień, to z następnymi tekstami wstrzymam się do czasu, aż wyjaśnicie Państwo między sobą kwestie wiarygodności i wzajemne relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencista Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:37 Dwaj histerycy na rowerach pokłócili się kto ważniejszy. Kolejne chamusie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
katja111 Re: Cykliści promują Łódź w internecie 05.02.07, 14:00 Na Wasz portal natrafiłam już dość dawno temu, mimo że nie jestem „aż” cyklomaniaczką, to treści okołorowerowe zdecydowanie budzą moje zainteresowanie :-) Już wtedy zauważyłam brak czegoś typu ‘o nas’ – oczywiście jest w menu pięknie nazwane „my spod ‘Kasztanów’”, jednak być może przez skromność zabrakło podstawowych info zarówno o twórcach jak i idei istnienia tego portalu. Portal, który skupia zainteresowaną społeczność w celu rozwijania swych pasji, a nie kreowania zysku, czytelnej misji posiadać nie musi, ale była by ona pewnie cennym drogowskazem dla tych, którzy zamierzają podążać ową ‘cyklomaniakową’ drogą. Bardziej zastanawiające jest, iż kontakt na stronie prowadzi do Marcina, którego Ty jednak za autora portalu nie uważasz (?)- post z 03.02.07, 01:13. Czyżby aż tyle zmieniło się we wzajemnych relacjach między twórcami portalu od czasu niezłego filmiku ‘MMM i Lazy Boy’ na którym ramię w ramię,,,, ? A skoro to Wasz portal, to w końcu czyj? – na stronie się tego nie dowiadujemy. Podważasz Marcina wiarygodność , wiarygodność JaM’a, nie wspominając o autorze M. Jagiełło, do którego zwracasz się w rubaszny sposób (hihiiii) i nadto zarzucasz mu, że sobie dopowiedział , a przecież wykazał się umiejętnością, której Tobie zabrakło - prawidłowo ‘doczytał’ i przekazał to w artykule: że „strona ŁPR zawiera dużo "branżowych" informacji o ,,,,,” itd.- patrz: artykuł. Krótko pisząc: dowalasz im po kolei, jakbyś po prostu miał żal, że Lazy Boy został ‘pominięty’ i artykuł przeczytał dopiero w GW. A może jeszcze do tego dochodzą zimowe frustracje i brak światła słonecznego? ;-) Na to wskazywałaby Twoja egzaltacja widoczna w wielu Twoich sformułowaniach, zarzutach jak i nieuzasadnionych przeprosinach organizatorów alleycatów. Najważniejsze Lazy,,,, natomiast to to, że przede wszystkim dałeś niezły ‘pokaz niekompetencji’ hihihihi – czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną, co jednak może głęboko zastanowić, gdyż po prostu filologowi-angliście nie przystoi. 1 portal powstał dla komunikowania imprez oraz istnienia rowerowej społeczności – o dokładnie takich przesłankach istnienia portalu przecież można właśnie przeczytać w artykule 2 "alleycat" nie jest organizowany przez CykloManiaka - wcale to nie zostało orzeczone przez autora 3 CykloManiak.pl nie jest związany z organizacją Mazovia MTB Marathon - wypowiedzi Marcina czy też Jarosława M. w żaden sposób tego nawet nie sugerują, że CykloManiak jest związany – oni zachęcają tylko do wzięcia udziału w tej imprezie, która notabene ma na 90% odbyć się w Łodzi 22.04 - co można wyczytać na Waszej stronce Tobie i wszystkim pasjonatom rowerów słońca i pozytywnych emocji cyklomaniakowych :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencista Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:14 Lazy_Boy, popłakaliśmy się wszyscy z żalu. Przecież wszyscy wiedzą, że tylko Ty jesteś jedynym wiarygodnym źródłem informacji. A tu kto inny jej udzielił. Taka strata dziejowa! Redaktor powinien się zastrzelić, a cała gazeta powinna podać się do likwidacji.Sprostowanie, autoryzacja, Twoja oczywiście. W pobliżu chyba jest jakaś poradnia psychiatryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:58 ...przeczytałem od dechy do dechy (a nie miałem zamiaru-cykliści mi dyndają, a raczej dyndali), ta promocja Łodzi mnie zaciekawiła. Na stronkę wszedłem jeszcze w trakcie lektury i SzokingSzok, co ? kto? czemu o tym nikt nie wie? Brawo GW, trza promować co Nasze i DOBRE do tego Tylko o co chodzi temu kolesiowi L. ? Jakieś nasze łodzkie bagienko? łeeee, bo przeczytałem raz jeszcze i nadal NIC nie rozumię i chyba nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
umzum Re: Cykliści promują Łódź w internecie 03.02.07, 18:26 Gość portalu: PPP napisał(a): > Tylko o co chodzi temu kolesiowi L. ? Jakieś nasze łodzkie bagienko? łeeee, > bo przeczytałem raz jeszcze i nadal NIC nie rozumię i chyba nie chcę.< Koleś L. pomylił klawiaturę komutera ze ścianą w szalecie. Są tacy co piszą bez zastanowienia, nie myśląc, że komuś i czemuś można wyrządzić niezasłużoną krzywdę. Czasami w sieci potrzebna jest cenzura-tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:47 Jak najbardziej Lazy mam rację. Alleycat zawsze był organizowany przez kurierów(bo to kurierski "wyścig"), a Cyklomaniak niewiele ma z nim wspólnego- jedynie nota na stronie, że coś takiego się dzieje w naszym mieście. Warto wspomnieć, że nie tylko Cyklomaniacy spotykaja się zimą. Rówież ZTC o godz 10(zimą, o 9 latem) na pl.Jana PawłaII z Zgierzu ma swoje zbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
yostahoo Re: Cykliści promują Łódź w internecie 04.02.07, 15:51 Gość portalu: luśka napisał(a): > Rówież ZTC o godz. 10:00 zimą, a latem o 09:00 ) na pl.Jana PawłaII z Zgierzu ma swoje zbiórki.< W uzupełnieniu tej informacji: ZTC to Zgierskie Towarzystwo Cyklistów. Należą do niego nie tylko zgierzanie, ale też i łodzianie. Zobacz : ztc.republika.pl/ tu znajdziecie informacje i kontakt z nami. mapa.szukacz.pl/?&n=51,85532&e=19,40595&z=0&m=Zgierz&u=Stary%2c%20Rynek Zapraszamy każdego chętnego do udziału we wspólnym spędzaniu wolnego czasu na rowerze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Cykliści promują Łódź w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:16 Przypadek z gatunku - dwoch Polaków - trzy partie. Odpowiedz Link Zgłoś