Dodaj do ulubionych

Rada Seniorów w samorządzie

IP: 212.51.205.* 07.02.07, 08:19
Pan Klajnert nie rozumie , że byli samorządowcy mogą być " naznaczeni pewnym
syndromem". To właśnie ludzie > 65 lat , którzy nie uczestniczyli nigdy w
pracach Samorządu mogą mieć lepsze i b. życiowe spojrzenie na problemy tych
ludzi. To tak jak było z ludźmi pracującymi w socjaliźmie . Oni również byli
skażeni niedobrymi naleciałościami. I mimo ,że mogli to być dobrzy, pracowici
ludzie , w naszych czasach potrzebni byli nowi z nowymi poglądami. Mnie się
wydaje , że najlepiej widzą trudne sprawy ludzie , którzy na co dzień
borykują się z trudnościami a nie ci co przesiadują godzinami na zebraniach.
Obserwuj wątek
    • Gość: DP Ile to bedzie kosztowało i czy PO za to zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 08:45
      • Gość: Rocky Re: Ile to bedzie kosztowało i czy PO za to zapła IP: 212.191.130.* 07.02.07, 09:29
        Jakie kolejne rady zamierzają powołać radni PO???
        Możliwości są nieograniczone :)
        Może po prostu radni PO nie mają żadnego pomysłu na pracę w Radzie Miasta i
        potrzebują setek, tysięcy doradców?
        W takim razie...po co u licha kandydowali do Rady Miasta?
      • Gość: Rocky Re: Ile to bedzie kosztowało i czy PO za to zapła IP: 212.191.130.* 07.02.07, 09:38
        Zapomniałem o jednym i najważniejszym aspekcie całego przedsięwzięcia pod
        nazwą "tworzymy rady"...chodzi oczywiście o pozyskanie elektoratu! Najpierw
        młodzież a teraz emeryci. A w jaki sposób PO zamierza pozyskać elektorat w
        wieku pomiędzy 25 a 65 rokiem życia? Czyżby powołaniem kolejnej "rady"?
        Oczekuję zupełnie innych działań po ugrupowaniu liberalno-konserwatywnym, w
        szeregach którego są ponoć sami fachowcy różnych dziedzin życia...Życzę
        łódzkiej PO sukcesów, w prawdziwym działaniu...
      • Gość: Mateusz Walasek Re: Ile to bedzie kosztowało i czy PO za to zapła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:35
        Nie będzie żadnych ekstra kosztów. Członkowie rady seniorów nie bedą brali
        diet. Zaś budynek , w którym sie bedą zbierać i tak stoi na Piotrkowskiej 104,
        wiec mogą się tam spotykać.

Pozdrawiam

Mateusz Walasek
        • Gość: outerego Re: Ile to bedzie kosztowało i czy PO za to zapła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:14
          Zabiegając intensywnie w wyborach o reprezentowanie naszych-mieszkańców
          interesów radni zobowiązali się do respektowania prawa.
          Rozumiem, że radni czytają forum internetowe ! Znają więc sygnały o naruszaniu
          prawa przez urzędników UMŁ.

Oczekujmy reakcji !
    • Gość: gambit Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.toya.net.pl 07.02.07, 10:26
      Pięknie , po prostu pięknie.Ciekawe ile jeszcze takich rad Platforma wymyśli ?
      Proponuję się skupić na merytorycznej pracy we własnym gronie a nie na
      powoływaniu kolejnych "organów doradczych" , które absolutnie niczego nie
      wniosą do prac samorządu."Świeże spojrzenie" ??? a niby dlaczego mają je mieć
      emeryci a nie np. licealiści ? Radnym z PO za takie pomysły dziękujemy...
    • Gość: pic Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.toya.net.pl 07.02.07, 12:16
      Kolejny genialny pomysł, pewnie naczelnego ideologa Mateusza W. To jego genialny
      umysł wykreował dwóch kandydatów na prezydentów. Obaj przegrali. Teraz kolejny
      pomysł bez sensu. Trzeba było na listach umieścić również ludzi z doświadczeniem
      zamiast młokosów. Jak widać te młokosy też się nie nadają, bo potrzebna jest
      Młodzieżowa Rada. Panowie z PO zdecydujcie się na coś. Raz przeciwko
      Kropiwnickiemu, a jak potrzebne stołki to jest cacy.
      Chcecie się zasłonić kolejnymi pseudo ciałami doradczymi, a robić swoje?
      • Gość: zgred Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:39
        każdy pełnoletni mieszkaniec miasta i również ci po 65 mogli ubiegać się o
        mandat radnego. Pan Klajnert tak zrobił ale miał marne poparcie mimo 120
        tyszięcznego elektoratu po 65. Teraz uzurpuje sobie pierszeństwo do rady
        seniorów bo mało napierdział w stołek przez 16 lat bycia w Radzie Miejskiej.
        Zadnych osiągnięc tylko układy, ignorancja problemów mieszkańców. Pomysł
        kiepski choć wg Kiepskich " w kupie siła"
      • Gość: Mateusz Walasek Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:32
        Szanowna Pani lub Panie,
        Stanowczo mnie Pani lub Pan przecenia.
        Po pierwsze PO nie ma kogoś takiego jak naczelny ideolog.Tego typu funkcje są
        raczej charakterystyczne dla partii totalitarnych - komunistycznych,
        faszystowskich. Platforma Obywatelska opiera się na wiedzy i pracy wielu
        członków. A może chce się Pani lub Pan przekonać? Zapraszam na nasze zebranie.
        Po drugie naprawdę nie wykreowałem żadnego z kandydatów PO na prezydenta. Jeśli
        chodzi o pierwszego, to sam nie jestem pewien kto, go wykreował. Jesli chodzi o
        drugiego to akurat nie byłem to ja. Ale szczerze mówiac tego akurat żałuję, bo
        był to jedyny kandydat w dużym miescie w Polsce, który poważnie zagroził
        urzędującemu prezydentowi. Dlatego w sumie żałuję, ze to nie był mój pomysł.
        Zaś jeśli chodzi o Radę Seniorów, to pomysł wynika nie z tego, ze nasi radni są
        niekompetentnni, ale z tego, że chcą wsłuchać się w głosy innych osób.
        I wreszcie jeszcze jedna sprawa. Akurat z tymi "stołkami" trafił/a Pani /Pan
        kulą w płot. Proszę wskazać jakie to stołki PO uzyskało. Bo prawdę mówiąc poza
        prezydent Zdanowską nie dostrzegam jakoś wielu członków PO zatrudnionych
        ostatnio w urzędzie miasta. Ale może jako wicprzewodniczacy PO w Łodzi o czymś
        nie wiem. Chętnie dowiem się jakie to stołki PO dostało. Może Pani/Pan podzieli
        się swoją wiedzą?

Pozdrawiam

Mateusz Walasek
        • Gość: 1910* Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.toya.net.pl 07.02.07, 22:03
          Dziekuje za sensowne wyjasnienie tematu.
          PS Czy zastanawial sie pan nad przeszczepem wlosow ? Wyglada Pan raczej
          niereprezentacyjnie, a to poprawiloby wizerunek pana i ugrupowania ktore Pan
          reprezentuje.
          • Gość: Michał Malinowski Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:54
            Do 1910*: Człowieku! Co to za chamskie "osobiste wycieczki". Wstydź się.
        • Gość: pic Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: *.toya.net.pl 08.02.07, 00:43
          Jeśli
          >
          > chodzi o pierwszego, to sam nie jestem pewien kto, go wykreował.

MARSJANIE

Ale szczerze mówiac tego akurat żałuję, bo
          > był to jedyny kandydat w dużym miescie w Polsce, który poważnie zagroził
          > urzędującemu prezydentowi. Dlatego w sumie żałuję, ze to nie był mój pomysł.

Wolne żarty. Ale jak widać na nic więcej nie można liczyć.

> Zaś jeśli chodzi o Radę Seniorów, to pomysł wynika nie z tego, ze nasi radni są
          >
          > niekompetentnni, ale z tego, że chcą wsłuchać się w głosy innych osób.
          > I wreszcie jeszcze jedna sprawa

Do tego nie trzeba tworzyć nowych "ciał".- wystarczy znać problemy. Mając
          parenaście lat to można mieć z tym kłopot.

>Ale może jako wicprzewodniczacy PO w Łodzi o czymś
          > nie wiem.

Chyba tak. Poczekajmy na dalsze nominacje w WORD. Sami profesjonaliści się tam
          szykują.

• Gość: Rocky Re: Rada Seniorów w samorządzie IP: 212.191.130.* 09.02.07, 11:41
          Widzę, że Pan (i pewnie najbliżsi współpracownicy też) wciąż w świetnym
          humorze. Brak jakiejkolwiek refleksji i samokrytyki. Pierwszego kandydata na
          prezydenta Pan nie wykreował (to jest akurat jasne) a z wyniku, jaki osiągnął
          drugi (ten jest zdecydowanie z Pana "bajki") jest Pan zadowolony. Z czego jest
          Pan zadowolony??? Z przegranej??? Z tego, że "pierwszy kandydat" miał realne
          szanse pokonać w wyborach Pana Kropiwnickiego ale dlatego, że nie pasował
          władzom łódzkiej Platformy (w tym i Panu) nie mógł zostać kandydatem PO na
          Prezydenta Łodzi??? A co do "demokracji", jaka panuje w łódzkiej PO to na
          publicznym, ogólnodostępnym forum lepiej nie dyskutujmy...dla dobra Platformy
          Obywatelskiej, wciąż jeszcze liberalno-konserwatywnej, a nie liberalnej :)
          Pozdrawiam
    • baska123 Re: Rada Seniorów w samorządzie 07.02.07, 17:46
      Jestem bardzo za ale pod warunkiem,że to będzie Rada Seniorek i Seniorów,
      a w przypadku Seniorek wiek graniczny to 60-tka.
      Wpisać mnie proszę na listę kandydatek, 13-go moje 60-te urodziny.
      A stażu w działalności społecznej też troszkę mam.
      Pozdrawiam.
    • markus.kembi Polska krajem rad! 08.02.07, 10:54
      Podobnie wymyślili w innych samorządach, m.in. w Poznaniu.

miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3881723.html
    • Gość: oferent Rada Seniorów w samorządzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:45
      Błagam weście tami Olasa leży jak ulał lecz uwaga on z niezatapialneogo PSL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka